35 Spørgsmål Og Svar Til Skatteregnskabsinterview Til At Hjælpe Dig Med At Forberede Dig

Skatterevisorer skal have indgående kendskab til alle facetter af rådgivning, udarbejdelse, arkivering og afstemning af skatteregnskaber for private og erhvervskunder. Mange skatterevisorer udfører komplekse opgaver for at hjælpe kunder med at spare penge og undgå bøder fra IRS. Hvis du har en samtale til en skatteregnskabsstilling, skal du forberede dig til interviewspørgsmål, der fokuserer på din kulturtilpasning, færdigheder og kvalifikationer og tilgange til skatteregnskab. I denne artikel dækker vi 35 skatteregnskabsspørgsmål og -svar, som du kan bruge til at blive klar til din samtale og gøre et godt indtryk.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et interview

Generelle spørgsmål

Når du møder ansættelseschefen, kan interviewspørgsmål, du kan forvente, omfatte generelle spørgsmål om dine interesser, mål og tidligere præstationer. Følgende eksempler inkluderer generelle spørgsmål, der hjælper interviewere med at lære dig at kende og vurdere din egnethed til deres organisation:

 • Hvordan vil du beskrive dig selv?
 • Hvad kvalificerer dig til dette job?
 • Hvad ved du om vores virksomhed?
 • Hvad er dine største styrker?
 • Hvad er dit ideelle arbejdsmiljø?
 • Hvad er dine professionelle mål?
 • Kan du fortælle mig om en nylig præstation?
 • Hvordan tager du skridt til at forbedre dig?
 • Hvad håber du at opnå inden for dine første 90 dage på jobbet?
 • Hvad er vigtigheden af ​​kundeservice i denne rolle?

Relateret: Top 10 regnskabsspørgsmål

Spørgsmål om baggrund og erfaring

Forbered dig på at besvare spørgsmål om din erhvervserfaring, kvalifikationer og regnskabsfærdigheder, der giver interviewere mulighed for at evaluere din tidligere præstation og din evne til at opfylde jobkravene:

 • Hvad er din erfaring med skatteregnskab?
 • Hvilke legitimationsoplysninger har du?
 • Hvordan holder du dine legitimationsoplysninger opdaterede?
 • Hvorfor valgte du en karriere inden for skatteregnskab og ikke et andet regnskabsområde?
 • Hvad var nogle af de projekter, du gennemførte i din tidligere rolle?
 • Hvilke finansielle oplysninger bruger du til at udvikle forretningsmålinger?
 • Hvordan prioriterer du de forskellige regnskabsopgaver, du har ansvaret for?
 • Hvad er din erfaring med regnskabssoftware?
 • Hvordan ville tidligere kunder beskrive dig?
 • Hvordan sikrer du nøjagtigheden af ​​dit arbejde?

Relateret: Top 35 regnskabsspørgsmål på begynderniveau (og prøvesvar)

Uddybende spørgsmål

Dine tekniske færdigheder og specifikke skatteregnskabsviden kan hjælpe intervieweren med at forstå, hvordan du kan bidrage til deres organisation. Gør dig klar til skatteregnskabsinterviewspørgsmål som følgende eksempler:

 • Har du nogensinde modtaget en B-meddelelse fra IRS på vegne af en af ​​dine kunder?
 • Hvilke skridt tager du, når du hjælper kunder med at forberede en skatterevision?
 • Hvilken slags årlige, kvartalsvise og månedlige økonomiske rapporter opretter du?
 • Hvilke oplysninger vil du bruge til at lave en økonomisk prognose for det næste skatteregnskabsår?
 • Hvornår vil du foreslå en klient-e-fil Form-1099?
 • Hvad er forskellen mellem en 1099 og en 1096?
 • Kan du beskrive et tidspunkt, hvor du hjalp en kunde med at spare penge eller opnå højere afkast?
 • Hvad gør du for at holde dig opdateret om gældende skattelove og regler?
 • Hvordan vil du informere din leder om, at din virksomhed skal betale en bøde?
 • Har du nogensinde lavet en numerisk fejl ved oprettelse af skatterapporter? Hvordan ændrede du det?

Relateret: 42 medarbejderrevisorinterviewspørgsmål (med prøvesvar)

Eksempel på spørgsmål og svar på skatteregnskabsinterview

Følgende eksempel på skatteregnskabsinterviewspørgsmål og -svar kan hjælpe dig med at forberede dig på forhånd og øge dine chancer for at lykkes under dit interview:

Hvordan har du brugt virksomhedens ressourceplanlægningssystemer i tidligere roller?

ERP-systemer er computersoftwareapplikationer, der hjælper store organisationer med at overvåge og registrere økonomiske aktiviteter. Intervieweren kan stille dette spørgsmål som en måde at vurdere dine tekniske færdigheder med regnskabs- og økonomistyringssoftware i en virksomhedsindstilling. Giv i dit svar eksempler på opgaver, du har udført i et ERP-system, og hvordan dit arbejde bidrog til din organisation.

Eksempel: "I min tidligere rolle arbejdede jeg med Oracle Cloud EPM, som min virksomhed implementerede som sin primære skatteindberetningssoftware. Jeg brugte softwaren til at automatisere mange af de komplekse skatteindberetningsprocesser i min virksomhed, herunder dataindsamling og analyse og oprettelse understøttende dokumenter for skattebestemmelser, overholdelse og kapitalisering af forskning og udvikling. Det var første gang, jeg arbejdede i et virksomhedsmiljø og implementerede skatteregnskabs-ERP. Men med min kompetenceudvikling i Oracle er jeg sikker på, at jeg kan anvende min ekspertise til yderligere Oracle værktøjer og lære alternative systemer hurtigt."

Relateret: 10 almindelige interviewspørgsmål til computerfærdigheder

Kan du beskrive et tidspunkt, hvor du implementerede automatiseringsværktøjer til regnskabsprocesser?

Dette eksempel er en anden type spørgsmål, som intervieweren kan stille for at evaluere dine færdigheder ved hjælp af computerapplikationer til regnskabsprocesser. Beskriv din erfaring med automatiseringsværktøjer til virksomhedsskatteregnskab, såsom softwarefunktioner, tilføjelser til økonomiske databaser eller apps, der gjorde det muligt for dig at automatisere nogle af dine regnskabsaktiviteter.

Eksempel: "Jeg hjalp for nylig en lille virksomhed med at opsætte sin ERP-software til at koordinere med virksomhedens skattebestemmelser og overholdelsesdokumentation. Efter implementeringen af ​​ERP'en etablerede jeg automatiserede processer til indsamling og analyse af data, sporing af økonomiske nøgletal og import af nøgleoplysninger til skat. forsyning. Automatisering af disse processer reducerede markant tidsforbruget på at forberede og indberette kvartalsrapporter og sparede penge for virksomheden."

Hvad synes du er nogle udfordringer ved skatteregnskabet, og hvordan overvinder du dem?

Intervieweren vil måske gerne vide, hvordan du tager udfordringer op, der opstår i skattesæsonen, eller når du hjælper kunder med at udarbejde årlige skatterapporter. Dette spørgsmål kan også give interviewere indsigt i, hvordan du løser problemer og implementerer løsninger for at sikre, at dit arbejde er præcist og når mål.

Eksempel: "Efter min erfaring er den største udfordring, skatterevisorer står over for, hyppigheden af ​​ændringer af skatteregler og -love. Føderale og statslige indkomstskatteopdateringer, regelændringer for rapportering og overholdelse, udsving i skattesatser og justeringer er blot nogle få af de aspekter af feltet, som kan være udfordrende at følge med i. Jeg har dog abonnementer på adskillige branchepublikationer, der giver nyhedsadvarsler og meddelelser, når der er ændringer i skattelove og -regler. At holde mig informeret på denne måde hjælper mig med at overvåge kommende lovgivning og ændringer til gældende skattelovgivning."

Relateret: 6 potentielle interviewspørgsmål om skat

Hvordan forholder du dig til at diskutere komplekse regnskabsemner med personer, der ikke er fortrolige med dem?

Dine kommunikationsevner er lige så vigtige som din ekspertise inden for skatteregnskab, og intervieweren vil sandsynligvis stille spørgsmål, der tester din evne til at kommunikere med andre om komplekse skattekoncepter. Giv eksempler på, hvordan du brugte dine kommunikationsevner til at forklare komplekse skattedata til kunder, uddanne kunder i skatteregler og formidle information, så dine kunder kan forstå dem.

Eksempel: "Det første skridt, jeg tager, når jeg nærmer mig komplekse diskussioner, er at skitsere termer og betydninger, så den enkelte har en forståelse af de emner, vi diskuterer. Derefter forklarer jeg, hvordan disse termer gælder for de skatteregistre, vi evaluerer, og hvordan konceptet påvirker den enkeltes indberetninger. Jeg finder ud af, at det at gennemgå hvert afsnit af en persons skattebestemmelser og tydeligt forklare betydningen og formålet med hver finansiel metrik hjælper andre med at få en bedre forståelse af de bestemmelser, de skal overholde, når de indgiver årlige skatterapporter."

Hvordan har du foretaget forbedringer af regnskabsprocesser eller udviklet nye processer til tidligere organisationer?

Dette spørgsmål hjælper interviewere med at få en idé om, hvor motiveret du er til at bidrage til organisatorisk vækst og succes. Brug eksempler fra tidligere erfaringer til at fremhæve din evne til at innovere og implementere strategier, der forbedrer resultater og bidrager til en organisation.

Eksempel: "I min tidligere rolle som leder af et regnskabsteam implementerede jeg en mere omkostningseffektiv måde at spore finansielle KPI'er gennem automatisering af transaktionsrapportering. Efter at have samarbejdet med mit team besluttede vi, at det ville være mere effektivt og spare tid under rush af skattesæson for at integrere et ERP for at overvåge fremskridt hen imod finansielle mål, rapportere omkostningsreduktionsresultater og sikre overholdelse af opdateringer til skattelovgivningen. Ved at starte dette system var virksomheden i stand til at reducere omkostningerne med 17 % og reducere regnskabsfejl med 85 %."

Johan Christoffersen
Johan Christoffersen Skatterevisorer skal have indgående kendskab til alle facetter af rådgivning, udarbejdelse, arkivering og afstemning af skatteregnskaber for private og erhvervskunder. Mange skatterevisorer udfører komplekse opgaver for at hjælpe kunder med at spare penge og undgå bøder fra IRS. Hvis du har en samtale til en skatteregnskabsstilling, skal du forberede dig til interviewspørgsmål, der fokuserer på din kulturtilpasning, færdigheder og kvalifikationer og tilgange til skatteregnskab. I denne artikel dækker vi 35 skatteregnskabsspørgsmål og -svar, som du kan bruge til at blive klar til din samtale og gøre et godt indtryk.