35 Interviewspørgsmål Til IT-ledere: Med Eksempelsvar

It-chefer er ansvarlige for at lede en it-afdeling og komme med løsninger på tekniske problemer. Når du har indsendt dit CV og følgebrev til IT-lederroller, kan du blive inviteret til en samtale. Under en IT-chefsamtale vil arbejdsgiveren stille en række spørgsmål for at lære om dig og hvilken erfaring du har, hvordan du leder et team, og hvor vidende du er om IT-processen. I denne artikel diskuterer vi 35 almindelige it-lederinterviewspørgsmål og giver eksempler på svar, der kan hjælpe dig med at inspirere dine egne.

Relateret: Sådan bliver du IT-chef

Generelle spørgsmål

Til de fleste jobsamtaler vil arbejdsgiveren stille generelle spørgsmål for at finde ud af, hvem du er, og hvorfor du er interesseret i stillingen. Her er 10 generelle spørgsmål, du kan blive stillet under en IT-chefsamtale:

 • Hvorfor er du interesseret i IT-ledelse?
 • Hvorfor vil du arbejde for vores virksomhed?
 • Beskriv din ledelsesstil.
 • Hvordan definerer du succes?
 • Hvad er din største ledelsessvaghed?
 • Hvilket aspekt af IT-arbejdet nyder du mest?
 • Hvad er dine største styrker som leder?
 • Hvor ser du dig selv om 10 år?
 • Hvad fik dig til at forfølge en karriere inden for IT?
 • Hvor vigtig er kommunikation for din ledelsesrolle?

Relateret: Hvad er din ledelsesstil?

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Derefter vil intervieweren stille spørgsmål relateret til din erfaring og baggrund. Disse spørgsmål er typisk mere specifikke for at lære om, hvordan du håndterer situationer på arbejdspladsen. Her er 10 spørgsmål, de kan stille:

 • Hvad er din tekniske baggrund?
 • Hvad har du lært i din nuværende rolle?
 • Hvilken værdi vil du tilføre vores virksomhed?
 • Har du tidligere ledelseserfaring?
 • Hvilke tekniske projekter har du overvåget?
 • Hvordan håndterer du konflikter i dit team?
 • Hvordan motiverer du folk?
 • Giv et eksempel på en svær beslutning, du skulle træffe.
 • Fortæl mig om en gang, hvor du førte med et godt eksempel.
 • Hvordan håndterer du fejl på arbejdspladsen?

Uddybende spørgsmål

Under din IT-ledersamtale vil intervieweren stille spørgsmål, der relaterer sig direkte til jobbet og kræver konkrete eksempler og en demonstration af din viden. De kan for eksempel stille følgende spørgsmål:

 • Hvad er de vigtigste kompetencer inden for IT og hvorfor?
 • Hvordan vil du spore den tekniske præstation i din afdeling?
 • Hvad mener du er den vigtigste rolle for en it-chef?
 • Hvordan ville du administrere din tid under et hurtigt skiftende it-projekt?
 • Hvad er de fem faser af ITIL-rammen, og hvad er dens formål?
 • Hvad er det mest udfordrende it-projekt, du har arbejdet på, og hvordan nåede du det?
 • Baseret på det, vi har fortalt dig indtil videre, hvilke ændringer ville du foretage for at forbedre vores it-afdeling?
 • Hvordan forebygger du sikkerhedsbrud og sikrer, at virksomhedens data er sikre?
 • Hvordan sikrer du, at et projekt bliver leveret til tiden og efter vores specifikationer?
 • Hvad er it-projektets livscyklus?

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Her er nogle af de spørgsmål, du kan blive stillet under en it-ledersamtale, sammen med tips og eksempler på, hvordan du kan besvare dem:

Hvad er dine forventninger til denne rolle?

Dette spørgsmål hjælper arbejdsgivere med at bestemme, hvor godt du forstår stillingen, og om du vil passe godt. Du kan forklare, hvordan du planlægger at bruge dine særlige kompetencer i rollen, og hvilke udfordringer du forventer. Indram dog eventuelle udfordringer positivt som ting, du ser frem til at overkomme, snarere end ting, du ser som en hindring.

Eksempel: "Jeg forventer at bruge mine ledelsesevner til at lede mit team og mine tekniske kompetencer til at løse problemer og lave planer. Jeg forstår, at afdelingen for nylig er blevet udvidet, hvilket kan give nogle udfordringer, men jeg ser frem til at implementere løsninger og skabe en solidt team bygget på kommunikation og stærkt lederskab."

Fortæl mig om en gang, hvor du overvandt udfordringer under et projekt

Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at måle dine problemløsningsevner og lære om, hvilke vanskelige projekter du har arbejdet på tidligere. Sørg for at forklare, hvad udfordringerne var, og de skridt, du tog for at overvinde dem. Som leder kan du stå over for udfordrende projekter eller situationer, og intervieweren vil gerne vide, at du kan håndtere dem.

Eksempel: "I min tidligere rolle stod jeg over for nogle udfordringer, da vi pludselig fik nye instruktioner til et projekt, som vi allerede var i gang med. Ændringen i sidste øjeblik betød, at vi skulle arbejde hårdere for at gennemføre projektet, men jeg strukturerede vores tid godt og fik yderligere personale til at hjælpe med projektet. Det var en udfordrende situation, men jeg holdt mit team motiveret, og vi blev færdige til tiden."

Hvor vigtig er dokumentation for dig?

Dette spørgsmål relaterer sig specifikt til it-området, fordi dokumentation er en meget vigtig del af gennemførelsen af ​​it-projekter. Arbejdsgivere vil gerne vide, at du forstår dette og har et system til at dokumentere dine fremskridt. Du bør give nogle specifikke eksempler, når du besvarer dette spørgsmål, for at vise intervieweren, at du tager dette seriøst.

Eksempel: "Dokumentation er en vital del af min rolle og en væsentlig del af IT-processen. Det sikrer, at projekter forbliver på sporet, og at folk forbliver ansvarlige for deres arbejde. Jeg sørger altid for at dokumentere alt, hvad der sker i IT-afdelingen. og jeg er meget fortrolig med ITIL og COBIT standarder."

Fortæl mig om et tidspunkt, hvor du håndterede fiasko under et projekt

Arbejdsgivere vil gerne vide, at du kan overvinde fiasko og lære af dine fejl. Når du besvarer dette spørgsmål, skal du sørge for ikke at beskrive en fejl, der er for alvorlig eller let kunne undgås. Fokuser på at fremhæve, hvordan du reagerede på fiaskoen og forbedrede dig fra den snarere end på selve fiaskoen.

Eksempel: "Da vi arbejdede på et meget udfordrende it-projekt med mit team, fuldførte vi det ikke inden for de tidsmæssige begrænsninger. Jeg var skuffet over mig selv, men besluttede at bruge lejligheden til at lave forbedringer inden for min afdeling. Jeg lavede en ny plan for at uddelegere opgaver og styre mit teams fremskridt for at sikre, at dette ikke ville ske igen."

Læs mere: 5 produktive måder at håndtere fiasko på

Hvordan griber du it-projekter an?

It-processen kræver meget planlægning og organisering, så arbejdsgiverne stiller dette spørgsmål for at sikre, at du har et system på plads til at gribe it-projekter an. Som it-chef skal de vide, at du kan planlægge projekter godt og optimere arbejdet i afdelingen.

Eksempel: "Jeg nærmer mig it-projekter ved først at lave et budget og plan og derefter uddelegere ansvar. Jeg kan godt lide at tjekke ind med afdelingen gennem et mere udfordrende projekt for at tilbyde support og hjælpe med at løse eventuelle problemer, der måtte opstå under hele processen. Jeg holder omfattende dokumentation af alle it-projekter som standard praksis og referer til disse dokumenter efter behov."

Rune Danielsen
Rune Danielsen It-chefer er ansvarlige for at lede en it-afdeling og komme med løsninger på tekniske problemer. Når du har indsendt dit CV og følgebrev til IT-lederroller, kan du blive inviteret til en samtale. Under en IT-chefsamtale vil arbejdsgiveren stille en række spørgsmål for at lære om dig og hvilken erfaring du har, hvordan du leder et team, og hvor vidende du er om IT-processen. I denne artikel diskuterer vi 35 almindelige it-lederinterviewspørgsmål og giver eksempler på svar, der kan hjælpe dig med at inspirere dine egne.