33 Fælles Sygeplejeskoleinterviewspørgsmål

Ved ansøgning om optagelse på en konkurrencedygtig sygeplejeskole kan ansøgere gennemføre en samtale med enten en kandidat fra programmet eller nuværende medarbejder på skolen. Under en sygeplejerskeskolesamtale vil intervieweren vurdere dine svar samt den måde, du præsenterer dig selv på. Hvis du har planlagt en samtale til en sygeplejeskole, så bør du tage dig tid til at forberede dig ved at studere nogle af de mest almindelige spørgsmål, der stilles til en sygeplejeskolesamtale, og øve dig på effektive svar. I denne artikel vil vi præsentere nogle almindelige spørgsmål, du kan stille, når du interviewer til sygeplejeskolen, eksempler på svar og generelle tips til dit interview.

Generelle spørgsmål

En interviewer vil ofte stille spørgsmål designet til at lære en ansøger at kende på et personligt plan og for at forstå deres bredere ambitioner, så det er vigtigt at være forberedt på generelle interviewspørgsmål:

 1. Hvad fik dig først til at interessere dig for en sundhedskarriere?
 2. Hvad er dit drømmejob?
 3. Hvorfor valgte du at søge ind på denne skole?
 4. Hvilken karriere ville du forfølge, hvis du ikke besluttede dig for at gå ind i sygeplejen?
 5. Hvad er din største styrke?
 6. Foretrækker du at arbejde sammen med andre eller at gennemføre projekter eller at arbejde på egen hånd?
 7. Hvis du kunne gøre alt, hvad du ville i en uge, hvor ville du så tage hen, og hvad ville du gøre?
 8. Hvis du kunne spise middag med tre mennesker, levende eller døde, hvem ville de så være og hvorfor?
 9. Hvor ser du dig selv om ti år?
 10. Fortæl mig om din yndlingspædagog. Hvad lærte de dig om livet?

Spørgsmål om erfaring og baggrund

Det er almindeligt i en sygeplejeskolesamtale, at intervieweren forsøger at lære mere om din erfaring med sundhedsvæsenet. Nogle af de mest almindelige spørgsmål omfatter:

 1. Har du nogen sundhedsrelaterede certificeringer?
 2. Har du nogensinde haft et job, hvor du var ansvarlig for andres omsorg?
 3. Fortæl mig om en gang, du skulle give nogen dårlige nyheder, og hvordan du håndterede det.
 4. Har du oplevet at stå i en situation, hvor der var meget blod? Hvordan klarede du det?
 5. Er der nogen i din familie, der tidligere har arbejdet i sundhedsvæsenet? Inspirerede de dig til at søge ind på denne skole?
 6. Har du nogensinde oplevet en nødsituation på arbejdet? Hvis ja, så fortæl mig om det, og hvordan du reagerede.
 7. Har du nogensinde haft brug for skadestuen eller krævet et længere ophold på et hospital? Har oplevelsen påvirket dit ønske om at gå ind i sygeplejen?
 8. Fortæl mig om en gang, hvor du var udsat for højt pres på arbejdet eller i skolen, og hvordan du reagerede på presset.
 9. Hvilke livserfaringer inspirerede dig til at forfølge en karriere inden for sygepleje?
 10. Hvilke livserfaringer forberedte dig til en karriere inden for sygepleje?

Uddybende spørgsmål

Selvom din interviewer ikke forventer, at du har dybdegående medicinsk viden, kan de stille spørgsmål designet til at vurdere din tilgang til nogle sundhedsemner. Nogle af disse vil være etiske spørgsmål, så det er vigtigere at svare ærligt og med stærk begrundelse.

 1. Hvad er din mening om den aktuelle sundhedstilstand i dette land?
 2. Hvordan forholder du dig til at give nogen dårlige nyheder?
 3. Hvad ville dit foretrukne speciale være i din sygeplejekarriere?
 4. Mener du, at en sundhedsperson altid bør give en ærlig vurdering før en procedure eller behandling, eller kan tilføjet optimisme være gavnligt, når man står over for lange odds?
 5. Hvad kan du bidrage med til sygeplejefaget?
 6. Forklar forskellen mellem Medicaid og Medicare.
 7. Beskriv din forståelse af en sygeplejerskes ansvar.
 8. Tror du, at vores medicinske system ville blive forbedret eller skadet af et skift til et universelt sundhedssystem?

Interviewspørgsmål med eksempler på svar

Vi har givet disse eksempler på spørgsmål og svar for at hjælpe dig med at forstå, hvorfor nogle spørgsmål ville blive stillet, og demonstrere den bedste måde at gribe dine svar an på:

 1. Hvad synes du er den vigtigste egenskab for en sygeplejerske at besidde?
 2. Fortæl mig om det øjeblik, du vidste, du ville være sygeplejerske.
 3. Hvad var den største faktor i din beslutning om at blive sygeplejerske?
 4. Hvis du kun havde ét ord til at beskrive dig selv, hvad ville du så vælge?
 5. Hvorfor skal vi optage dig frem for andre kvalificerede ansøgere til vores sygeplejerskeuddannelse?

Hvad synes du er den vigtigste egenskab for en sygeplejerske at besidde?

Dette spørgsmål afslører meget om en ansøgers tilgang til sygepleje ved at fremhæve, hvad de anser for at være vigtigst. Du kan nærme dig spørgsmålet fra et interpersonelt niveau eller et medicinsk niveau - alt efter hvad der er mere sandt for din overbevisning. Begrund dit svar og noter vigtigheden af ​​den anden gren af ​​færdigheder.

Eksempel:  “Selvom det naturligvis er vigtigt for en sygeplejerske at besidde den tekniske viden, der kræves til deres job, føler jeg, at den vigtigste egenskab at have er evnen til at forbinde sig med andre. Mens du kan studere og lære ny information og teknikker på områder, hvor din viden mangler, skal evnen til at skabe ægte forbindelser gennem din omsorgsfulde natur være iboende i dig, og jeg tror, ​​at alle de bedste læger besidder den naturlige evne."

Fortæl mig om det øjeblik, du vidste, du ville være sygeplejerske.

At vælge en karrierevej er et vigtigt livsvalg, og en interviewer vil gerne vide, hvad der fik dig til at vælge sygepleje. Du bør diskutere begivenheden, der førte dig til at forfølge sygepleje, hvorfor den havde så stor indflydelse på dit liv, og hvad med den specifikt inspirerede dig til at ville være sygeplejerske.

Eksempel: "Da jeg gik i mellemskolen kom min lillebror ud for en ulykke i skolen og brækkede sin arm. Han var meget ung på det tidspunkt og var tydeligvis meget ked af det og havde mange smerter. Da vi kom på hospitalet, var den første sygeplejerske, der kom ind for at se os, så vidunderlig med min bror. Hun beroligede ham og lod ham vide, at alt ville være i orden. Da jeg så, hvor meget af en positiv indflydelse du kan have på andres liv som sygeplejerske, vidste jeg, at det var noget, jeg ville gøre med mit liv.”

Hvad var den største faktor i din beslutning om at blive sygeplejerske?

Ligesom med spørgsmålet om din inciterende hændelse, giver dette spørgsmål intervieweren mulighed for at lære mere om dig, og hvorfor du er tiltrukket af sygeplejefaget. Giv et ærligt svar om din primære motivation, og indram dit svar på en måde, der præsenterer dig i et så positivt lys som muligt og viser din entusiasme for sygepleje.

Eksempel:  "Den primære motivator for at forfølge en karriere inden for sygepleje er mit livslange ønske om at tage mig af andre. Fra en ung alder var jeg altid tiltrukket af at gå ud af min måde for at sikre, at venner og andre omkring mig havde det så godt som muligt, og jeg har altid været typen, der ser en trist klassekammerat og går hen for at se, hvordan Jeg kan muntre dem op. Med en karriere inden for sygepleje kan jeg følge den passion til dens naturlige afslutning og lave en reel positiv forandring i verden."

Hvis du kun havde ét ord til at beskrive dig selv, hvad ville du så vælge?

At bede en ansøger om kun at vælge én måde at opsummere sig selv på er en måde for intervieweren at lære dine personlige prioriteter at kende. Bare fordi du kun har ét ord at beskrive dig selv, betyder det ikke, at dit svar kun skal være ét ord. Du bør dog stadig give et kortfattet svar. Giv det ene ord, du har valgt, og en meget kort forklaring på, hvorfor du valgte det, og hvordan det er gavnligt i sygeplejen.

Eksempel:  "Det ene ord, jeg ville bruge til at beskrive mig selv, er 'glad'. Jeg forsøger altid at nærme mig livet med en optimistisk indstilling, og det har hjulpet mig hen imod sygepleje, hvor jeg føler, at glæde kan være nyttigt for patienter, der har behov for et følelsesmæssigt boost.”

Hvorfor skal vi optage dig frem for andre kvalificerede ansøgere til vores sygeplejerskeuddannelse?

Når du søger ind på sygeplejerskeskolen, vil du sandsynligvis have konkurrence fra andre ansøgere. Dette er et vigtigt spørgsmål, der giver en fremragende mulighed, da det i bund og grund giver dig muligheden for at promovere dig selv direkte på den måde, du føler bedst repræsenterer din værdi. Vælg et par vigtige færdigheder eller kvalifikationer, og diskuter, hvorfor de vil gøre dig til en værdig elev. Du bør prøve at vælge mindst én færdighed, der taler til dit temperament, og en færdighed, der taler til dine evner.

Eksempel:  "Jeg mener, at jeg er en ideel ansøger til dit sygeplejeprogram, fordi jeg besidder den intelligens, der kræves for at lære vigtig medicinsk viden, den naturlige fingerfærdighed til at håndtere de fysiske krav til en sygeplejerskestilling og et empatisk hjerte, der er velegnet til en omsorgsgivende felt. Jeg ved, at hvis jeg får muligheden, kan jeg trives i dette sygeplejeprogram og vil fortsætte med at være en fremragende repræsentant for universitetet gennem hele min professionelle karriere.”

Tips til samtale til sygeplejerskeskolen

At have gennemtænkte og sikre svar på de spørgsmål, der stilles til din sygeplejerskeskolesamtale, er vigtigt for at gøre et godt indtryk. Andre måder at sætte dig selv til succes på inkluderer at sørge for, at du klæder dig i professionel påklædning og vedligeholde din kropsholdning under hele interviewet. Når du taler, så prøv at minimere brugen af ​​udfyldningsord eller lange pauser. Ved afslutningen af ​​dit interview skal du takke din interviewer for deres tid, før du tager afsted.

Hvis du har fået kontaktoplysninger fra din interviewer, skal du også sende en opfølgnings-e-mail, når du er gået. I notatet skal du igen takke intervieweren for deres tid, og udtrykke din begejstring for muligheden for at søge ind på deres sygeplejeskole. Denne opfølgende e-mail viser din dedikation til skolen og viljen til at yde ekstra arbejde. For at skille dig ud endnu mere kan du sende en håndskrevet note med posten og takke dem for deres tid.

Lars Ludvigsen
Lars Ludvigsen Ved ansøgning om optagelse på en konkurrencedygtig sygeplejeskole kan ansøgere gennemføre en samtale med enten en kandidat fra programmet eller nuværende medarbejder på skolen. Under en sygeplejerskeskolesamtale vil intervieweren vurdere dine svar samt den måde, du præsenterer dig selv på. Hvis du har planlagt en samtale til en sygeplejeskole, så bør du tage dig tid til at forberede dig ved at studere nogle af de mest almindelige spørgsmål, der stilles til en sygeplejeskolesamtale, og øve dig på effektive svar. I denne artikel vil vi præsentere nogle almindelige spørgsmål, du kan stille, når du interviewer til sygeplejeskolen, eksempler på svar og generelle tips til dit interview.