21 Almindelige Friskere Interviewspørgsmål: Med Prøvesvar

At kende de mest almindelige interviewspørgsmål (og svar) for friske elever kan forbedre dine chancer for at få et job, hvis du stadig er på college eller for nylig er færdiguddannet. Uanset din uddannelsesmæssige baggrund og specialisering, kan den måde, du besvarer disse almindelige interviewspørgsmål på, have en betydelig effekt på dine chancer for at blive ansat. At vide, hvordan man besvarer interviewspørgsmål er en værdifuld færdighed, og det kræver forskning og øvelse. I denne artikel diskuterer vi de mest almindeligt stillede interviewspørgsmål for friske elever, forklarer hvorfor de bliver stillet af arbejdsgivere og giver eksempler på svar.

Nyere interviewspørgsmål med eksempler på svar

Dette er nogle af de mest almindelige friskere interviewspørgsmål:

1. Fortæl os om dig selv

Dette er et ofte stillet, friskere interviewspørgsmål, og dets formål er, at intervieweren skal observere kandidatens opførsel og tillid til at beskrive sig selv. Den bedste måde at svare på er normalt ved kort at tale om din familiehistorie og uddannelse.

Eksempel: "Jeg blev født i New Jersey i en familie, der hovedsageligt består af lærere. Jeg er et hårdtarbejdende individ med en vindermentalitet, og jeg leder altid efter kreative løsninger på svære udfordringer.”

Relateret: CV for nybegyndere: Definition, skabeloner og ofte stillede spørgsmål

2. Hvad er dine største styrker?

Intervieweren stiller typisk dette spørgsmål for at se det område, hvor du er mest sikker på. Du skal dog være i stand til at finde den rigtige balance mellem at vise tro på dig selv og ikke virke overmodig.

Eksempel: “Jeg er meget god til matematik og alt andet tal-relateret. Det er derfor, jeg begyndte at komme ind på kodning, og jeg er allerede en ret erfaren Node JS-backend-udvikler."

3. Hvad er dine største svagheder?

Dette spørgsmål følger normalt enten efter det foregående, eller de to er blandet sammen. Du bør tænke på forskellige mangler, som du har, og som du er villig til at arbejde for at overvinde. De bør dog ikke være direkte knyttet til ansvaret for det job, du søger.

Eksempel: "Jeg har nogle gange problemer med tidsstyring, og jeg ender med at bruge meget af min personlige tid på at arbejde eller studere. Det er dog noget, jeg konstant arbejder på, med bedre resultater hver dag.”

4. Hvad er dine hobbyer?

At spørge om din personlige tid er en måde for intervieweren at se, hvilken slags personlighed du har, og hvordan du slapper af efter arbejde. Du bør vise entusiasme, når du svarer, men også forsikre intervieweren om, at dine passioner sandsynligvis ikke vil forstyrre dit arbejde.

Eksempel: "Min største passion er basketball. En knæskade afholdt mig fra at prøve på mit gymnasiehold, men jeg spiller så ofte, jeg kan. Jeg tror på, at sport holder dig fysisk og mentalt sund, samtidig med at du tilfører dig disciplin."

5. Hvor ser du dig selv om fem år?

Interviewere stiller dette spørgsmål for at teste en ansøgers fremadrettede planlægning og loyalitet over for ansættelsesfirmaet. Selvom det kan være svært at besvare dette spørgsmål som en friskere, er det bedst at gøre det ved at nævne, hvordan du har høje ambitioner for fremtiden, og hvordan den virksomhed, du interviewer til, kan hjælpe dig med at nå dem.

Eksempel:Om fem år håber jeg at blive en succesfuld sælger, der arbejder for din virksomhed. Jeg tror på, at dette job kan hjælpe mig med at forbedre mine færdigheder og kickstarte min karriere."

6. Hvorfor vil du arbejde hos os?

Dette er en måde for intervieweren at se, hvor meget du ved om organisationen. Det bedste svar er typisk et, der understreger virksomhedens styrker, og hvordan de kan hjælpe din karriere.

Eksempel:Jeg vil arbejde for denne organisation på grund af dens fremragende track record i at levere kvalitetstjenester og loyalitet til både kunder og medarbejdere. Jeg tror, ​​at dine høje standarder kan presse mig til at blive bedre, og dine forfremmelsespolitikker kan hjælpe mig med at få en lang og succesfuld karriere her."

7. Hvorfor skal vi ansætte dig?

Dette spørgsmål har til formål at evaluere, hvordan du opfatter dine egne færdigheder, og hvor sikker du er på dine egne evner. Den bedste måde at besvare dette spørgsmål på er at nævne de færdigheder og kvaliteter, du har, som ville være nyttige for det job, du søger.

Eksempel: "Jeg er meget god til tal og har en næsten besat sans for detaljer, så jeg synes, jeg er meget velegnet til rollen som junior revisor i din virksomhed."

8. Hvad ved du om vores organisation?

Dette spørgsmål hjælper intervieweren med at se, hvor grundig din research var, før han deltog i interviewet. Den bedste måde at svare på er ved at forberede sig på det og give et svar, der overbeviser intervieweren om, at du er forberedt til interviewet og forstår virksomhedens forretningsmodel.

Eksempel: ”Jeg ved, at du startede med fire ansatte i 1996, men voksede gradvist i årene siden da, hovedsageligt på grund af dit samlede engagement i kundetilfredshed og omkostningsreduktion. Jeg ved også, at du planlægger at øge din omsætning med 20 procent i de næste tre år ved at gå ind på nye markeder og geografiske områder i Sydamerika."

Relateret: Sådan formateres et friskere CV (med tips og eksempler)

9. Hvad er dine lønforventninger?

Dette spørgsmål opstår typisk, efter at intervieweren har konkluderet, at du måske passer godt til rollen. Den bedste måde at svare på er typisk ved ikke at give et faktisk tal og samtidig gentage, hvor taknemmelig du ville være for at få jobbet, og hvor godt du ville præstere.

Eksempel: ”Det er et meget svært spørgsmål at besvare ud fra min stilling, da min manglende arbejdspladserfaring forhindrer mig i at vide præcis, hvad markedet er for denne rolle. Det ville dog være et stort karriereskridt at arbejde for din organisation, og jeg er sikker på, at mine færdigheder og beslutsomhed kan være til gavn for teamet."

10. Hvad er din motivation for at gøre et godt stykke arbejde?

Interviewere stiller dette spørgsmål for at teste din vilje til at blive hos virksomheden på lang sigt uden at miste din motivation. Du bør nævne en intern eller ekstern faktor, der holder dig motiveret til at præstere og til at lykkes.

Eksempel: “Jeg er motiveret af succes, da jeg ved, hvor givende det kan være. Jeg ved også, at det ikke kommer fra den ene dag til den anden, og for at have en god karriere i denne branche er jeg nødt til at arbejde hårdt hver dag og gradvist forbedre mine færdigheder.”

11. Er du en holdspiller?

De fleste job kræver en form for samarbejde mellem medarbejdere, så dette spørgsmål er en måde for intervieweren at teste denne færdighed. Ideelt set bør du ikke kun svare ja, men også give et eksempel eller forklare, hvorfor du kan fungere i en teamsituation.

Eksempel: "Ja det er jeg. Jeg har spillet basketball og hockey siden jeg var syv år gammel, og gennem årene lærte jeg, at uanset hvor god du er til noget, skal du arbejde med et hold, der er mere end summen af ​​dets dele."

12. Hvad er dine langsigtede mål?

På samme måde som spørgsmålet om, hvor du ser dig selv om fem år, stiller rekruttereren dette spørgsmål for at se, hvor langt ud i fremtiden du har planlagt dit liv, og hvor sandsynligt du er for at blive et langsigtet aktiv for virksomheden.

Eksempel: ”Mit langsigtede mål er at arbejde i en lederstilling. En af de ting, der tiltrak mig til din virksomhed, er det faktum, at du har en tendens til at promovere indefra."

13. Hvor god er du til at håndtere pres?

Intervieweren stiller dette spørgsmål for at teste din ro i vanskelige situationer og for at opdage, hvordan pres kan påvirke din jobpræstation. Blot at sige, at du er god til at håndtere pres, vil sandsynligvis ikke overbevise intervieweren, så den bedste måde at besvare dette spørgsmål på er ved at give eksempler på situationer, hvor du blev mødt med pres og formåede at håndtere det.

Eksempel: "Jeg tror, ​​at pres hjælper mig med at holde fokus og prioritere ting. For eksempel blev jeg i mit sidste år på gymnasiet presset til at afslutte skoleåret med høje karakterer, forberede mig til college og fortsætte med at udføre mine fritidsaktiviteter på samme tid. Presset hjalp mig med at organisere mine opgaver og skubbede mig til at få succes på alle tre fronter.”

14. Hvornår kan du starte?

Selvom det kan virke sådan, er dette spørgsmål ikke en invitation til at blive en del af virksomheden, men blot en måde for intervieweren at se, om du har andre forpligtelser, der forhindrer dig i at starte med det samme, hvis du skulle få jobbet. Medmindre du har andre aktiviteter, der forhindrer dig i at gøre det, skal du udtrykke din vilje til at starte med det samme uden at virke overivrig.

Eksempel: "Jeg kan begynde med det samme. Jeg organiserede mine prioriteter for at være sikker på, at hvis jeg får denne stilling, har jeg tid til at gøre det."

15. Hvad er dit ideelle job?

Rekrutterere stiller dette spørgsmål for at se, hvordan dine idealer stemmer overens med det job, du interviewer til. Du bør undgå at nævne ethvert job, der er fuldstændig uafhængigt af det, du leder efter lige nu.

Eksempel:Jeg har altid ønsket at lede en stor virksomhed eller afdeling og tage svære beslutninger på daglig basis. Jeg tror, ​​at dette firma kan tilbyde mig det en dag."

16. Hvor fleksibel er du med hensyn til overarbejde?

Nogle virksomheder kræver, at deres ansatte lejlighedsvis lægger ekstra timer og arbejder sene nætter eller weekender. Forudsat at du er villig til at gøre det, bør du udtrykke dit ønske om at hjælpe virksomheden, når det er nødvendigt. Hvis du ikke er villig til at gøre det, bør du nævne det høfligt og ærligt.

Eksempel: "Jeg er tryg ved at hjælpe i vanskelige situationer en gang imellem, men jeg har nogle familieforpligtelser, og jeg foretrækker normalt at opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv."

Relateret: Hvad skal man have på: Den bedste jobsamtalebeklædning

17. Hvem tror du er denne virksomheds største konkurrenter?

Dette spørgsmål viser ikke kun, hvor meget research du lavede om ansættelsesfirmaet, men også hvor fortrolig du er med hele den branche, den opererer i. Ideelt set ville du have lavet din research, og det bedste svar er typisk en kort beskrivelse af organisationens største rivaler .

Eksempel: "Så vidt jeg ved, har Cybersmoke Systems den største andel af markedet efter dit, efterfulgt af Hollow Communications. Jeg lagde også mærke til en startup ved navn OSB Tech, som hurtigt samler markedsandele."

18. Hvilken slags miljø forventer du i vores organisation?

Rekruttereren stiller dette spørgsmål for at finde ud af, hvor godt medarbejderen kender organisationens kultur, og hvor godt de ville integrere. Den bedste måde at besvare dette spørgsmål på er at undersøge virksomheden og opdage nogle af dens karakteristika, samtidig med at du angiver din fleksibilitet.

Eksempel:Jeg forventer en åben kontorsituation, hvor alle arbejder hver for sig, men også samarbejder om forskellige projekter. Når det så er sagt, er jeg meget fleksibel og tilpasser mig hurtigt enhver arbejdssituation.”

19. Er du villig til at flytte for at arbejde?

Formålet med dette spørgsmål er ret indlysende: at finde ud af, om kandidaten er villig til at flytte til et andet geografisk område. Hvis svaret er ja, bør du sige det eftertrykkeligt. Hvis svaret er nej, bør du være sandfærdig, men også vise åbenhed over for muligheden for at flytte i fremtiden.

Eksempel: "Jeg ville elske at arbejde for dig, men jeg kan desværre ikke flytte på nuværende tidspunkt på grund af nogle personlige omstændigheder. Jeg vil dog bestemt overveje det i fremtiden.”

20. Hvad er dine kortsigtede mål?

Dette spørgsmål hjælper rekruttereren med at bestemme, hvor meget du vil have rollen. Du bør give et svar, der knytter dine mål til den rolle, du søger.

Eksempel: "På kort sigt er mit hovedmål at finde et job med gode karrieremuligheder."

21. Har du spørgsmål til os?

Dette er et almindeligt stillet spørgsmål og kommer normalt i slutningen af ​​interviewet. Den bedste måde at svare på er at undersøge virksomheden på forhånd og få forberedt et eller flere spørgsmål.

Eksempel: "Kan du fortælle mig, hvad mine daglige opgaver ville være, og hvem ville jeg rapportere til?"

John Hviid
John Hviid At kende de mest almindelige interviewspørgsmål (og svar) for friske elever kan forbedre dine chancer for at få et job, hvis du stadig er på college eller for nylig er færdiguddannet. Uanset din uddannelsesmæssige baggrund og specialisering, kan den måde, du besvarer disse almindelige interviewspørgsmål på, have en betydelig effekt på dine chancer for at blive ansat. At vide, hvordan man besvarer interviewspørgsmål er en værdifuld færdighed, og det kræver forskning og øvelse. I denne artikel diskuterer vi de mest almindeligt stillede interviewspørgsmål for friske elever, forklarer hvorfor de bliver stillet af arbejdsgivere og giver eksempler på svar.