18 Spørgsmål At Stille En Interviewer Som Softwareingeniør

At gennemføre en vellykket samtale er et vigtigt skridt i at få et job som softwareingeniør. En måde at imponere en interviewer på er ved at stille relevante og passende spørgsmål. Hvis du ønsker at få succes med dit softwareingeniørinterview, er det nyttigt at komme med en liste med spørgsmål på forhånd for at vise intervieweren, at du kom forberedt. I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt at stille spørgsmål i et softwareingeniørinterview, lister 18 spørgsmål, du kan stille din interviewer, og giver en forklaring på hvert spørgsmål.

Hvorfor skal du stille spørgsmål i et softwareingeniørinterview?

Det er vigtigt at stille spørgsmål i et softwareingeniørinterview for at hjælpe dig med at lære om virksomheden, mens virksomheden lærer om dig. Når du stiller spørgsmål, tilkendegiver du over for din interviewer, at du er interesseret i virksomheden og stillingen. Det kan også vise intervieweren, at du har taget dig tid til at undersøge virksomheden, og at du har en grundlæggende forståelse for stillingen.

At stille intervieweren spørgsmål kan også hjælpe dig med at afgøre, om en virksomhed passer godt til dig. For eksempel kan det at stille gode spørgsmål hjælpe dig med at måle, hvor meget du ville nyde at arbejde i virksomheden, hvis virksomhedskulturen stemmer overens med dine værdier, og om du har de rette egenskaber til at udmærke dig i stillingen. Du kan vente med at stille spørgsmål om detaljer som personalegoder og løn, indtil du har modtaget jobtilbuddet. Men at stille din interviewer spørgsmål om stillingen kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil acceptere et potentielt tilbud.

Relateret: Sådan bliver du softwareingeniør

18 spørgsmål at stille en interviewer som softwareingeniør

Du kan undersøge den virksomhed, du interviewer med, for at hjælpe dig med at identificere specifikke spørgsmål, du skal stille i dit softwareingeniørinterview. Derudover kan du vælge et par specifikke spørgsmål for at hjælpe dig med at lære mere om virksomheden eller stillingen. Her er 18 spørgsmål, du bør overveje at stille din interviewer:

1. Hvilke forventninger har du til denne rolle?

At kende forventningerne til en rolle kan hjælpe dig med at forberede dig bedre til jobbets pligter og krav. Især på et højt niveau af software engineering kan positionsforventningerne variere meget på tværs af virksomheder. Du kan også spørge intervieweren, hvordan forventningerne til rollen ændrer sig over tid, da forventningerne ofte kan være anderledes ved 30 dage, end de er ved f.eks. 90 dage.

2. Kan du beskrive det team, som jeg ville arbejde med i denne stilling?

At vide, hvilken type team du vil arbejde med i en stilling, kan også være vigtigt for dig. Overvej om du kan lide at arbejde alene eller i grupper, samt om du foretrækker små eller store grupper. Du kan spørge intervieweren, hvor stort dit team ville være, hvad de forskellige roller er på teamet, og hvordan teamet samarbejder.

Læs mere: Teamwork og Collaboration: Hvad de er, og hvordan man kan forbedre dem

3. Hvilken teknologi bruger dit softwareingeniørteam?

Du kan spørge din interviewer om, hvilken type teknologi og udviklingsværktøjer, som folk i virksomheden i softwareingeniørstillinger typisk bruger. Du kan også tænke over, om du er tryg ved den teknologi, som virksomheden bruger.

4. Hvordan planlægger softwareingeniørteamet projekter?

Du kan spørge intervieweren, hvordan softwareingeniørteamet planlægger projekter for at se, om deres projektplanlægningsmetoder stemmer overens med din arbejdsstil. Du kan også spørge ind til, hvordan virksomheden prioriterer forskellige projekter og opdeler arbejdet.

Læs mere: Hvad er projektplanlægning? (Med eksempler)

5. Hvordan måler du præstation i denne rolle?

At spørge intervieweren om, hvordan virksomheden måler performance, kan være en god måde at vise intervieweren, at du gerne vil præstere på et højt niveau, hvilket kan gøre dig til en mere værdifuld jobkandidat. Du kan også spørge om, hvilke specifikke målinger der bruges til at måle præstationer, og hvordan præstationsevalueringsprocessen er. Ud fra interviewerens svar kan du få en idé om, hvordan du kan udmærke dig i stillingen.

Læs mere: 4 eksempler på nøgleresultater, der skal spores

6. Hvem rapporterer personen i denne rolle til?

For at få yderligere indsigt i stillingen kan du spørge intervieweren, hvem personen i stillingen refererer til. Hvis du har lyst, kan du også bede om at møde dem. Dette spørgsmål er værdifuldt, fordi din vejleder kan have stor indflydelse på din oplevelse i en stilling. Hvis du kan møde den enkelte på forhånd, kan du måske få en bedre fornemmelse af, hvor godt du ville komme ud af det med dem, og hvor meget du ville nyde at arbejde sammen med dem i stillingen.

7. Hvad synes du er de største udfordringer, som softwareingeniørteamet står over for?

At spørge om udfordringer, som softwareingeniørteamet og virksomheden som helhed står over for, kan give dig indsigt i virksomhedens trivsel, og det kan også vise intervieweren, at du holder af virksomheden og ønsker at bidrage til at overkomme udfordringer og løse problemer. .

Dette spørgsmål kan give dig en idé om, hvilke specifikke problemstillinger du ville arbejde med, hvis du valgte at takke ja til stillingen. Du kan også spørge ind til, hvordan udfordringerne allerede løses, for at hjælpe dig med at forstå, hvad virksomhedens generelle holdning er til at opleve udfordringer.

8. Hvordan er vækstmulighederne i denne stilling?

Hvis du ønsker at avancere i en virksomhed eller forbedre dine softwareingeniørfærdigheder, er det at spørge om muligheder for vækst en fantastisk måde at vurdere, om du kan øve dig på nye færdigheder i stillingen og rykke op til højere niveauer i virksomheden. At stille dette spørgsmål kan også vise intervieweren, at du er interesseret i at arbejde for virksomheden på længere sigt, hvilket kan vise dit engagement i jobbet.

9. Hvilken udviklingsmetodik bruger du i din virksomhed?

En anden måde at afgøre, om en stilling ville passe godt til dig, er at spørge intervieweren om virksomhedens udviklingsmetodik, som er dens proces med at planlægge og opdele udviklingsprojekter. Du kan vurdere, om du er tryg ved den udviklingsmetodik og -praksis, som virksomheden bruger, samtidig med at du viser intervieweren, at du værdsætter og er vidende om udviklingsprocessen.

10. Hvor fleksible er åbningstiderne og placeringen af ​​denne stilling?

Hvis du værdsætter fleksibilitet i din arbejdstid eller placering, så overvej at stille dette spørgsmål i dit interview. Afhængigt af din personlighed og livsstil kan jobbets struktur være afgørende for din beslutning om at acceptere stillingen eller ej baseret på, om den kunne imødekomme dine specifikke behov. Hvis du for eksempel kan lide at arbejde hjemmefra et par dage hver uge, så sørg for at spørge intervieweren, om dette ville være muligt i stillingen.

11. Kan du beskrive, hvordan designbeslutninger træffes i din virksomhed?

Den måde, en virksomhed træffer designbeslutninger på, kan være en vigtig faktor for en softwareingeniør at overveje, før han accepterer en stilling. Mange softwareingeniører ønsker at kunne bidrage med designbeslutninger, så det er nyttigt at spørge, hvem der har input til beslutninger i virksomheden.

Du kan også spørge om virksomhedens beslutningsstruktur for at lære, hvor samarbejdende den er, og hvordan virksomheden løser konflikter i beslutningsprocessen. Dette spørgsmål kan vise intervieweren, at du værdsætter at blive involveret.

Læs mere: Beslutningstagningsmetoder for arbejdspladsen

12. Hvordan er kulturen i din virksomhed og din softwareingeniørafdeling?

En virksomheds kultur omfatter de fælles værdier, som dens medarbejdere demonstrerer, og de værdier, der definerer dens image offentligt. At få indsigt i en virksomheds kultur kan hjælpe dig med at afgøre, om du ville nyde at arbejde der, og hvor godt virksomhedens arbejdsmiljø ville stemme overens med din arbejdsstil og dine værdier. Dette spørgsmål kan også lade intervieweren vide, at du ønsker at bidrage til en positiv virksomhedskultur, som kunne vise dem, at du ville være en værdifuld tilføjelse til teamet.

Læs mere: Hvad er virksomhedskultur? (Med eksempler)

13. Hvilke egenskaber har nogen brug for for at udmærke sig i denne stilling?

At spørge, hvilke egenskaber en person i stillingen har brug for for at udmærke sig, kan hjælpe dig med at afgøre, om du passer godt til stillingen, og det kan også vise intervieweren, at du er motiveret til at udmærke sig, hvilket kan hjælpe dig med at adskille dig fra andre kandidater. .

14. Hvordan ser en dag i denne stilling normalt ud?

Du kan spørge intervieweren om stillingens daglige ansvar eller bede dem om at beskrive, hvordan en typisk dag ville se ud i stillingen. Dette kan vise intervieweren, at du er interesseret i detaljerne i stillingen, og det kan hjælpe dig med at afgøre, om du ville nyde det daglige ansvar.

15. Hvilke læringsmuligheder kunne jeg have i denne stilling?

Du kan også spørge intervieweren om potentielle læringsmuligheder i stillingen. Dette kan vise intervieweren, at du har en lærende tankegang og et drive til at forbedre dig selv som softwareingeniør. Hvis du håber at fremme din karriere, kan det også informere dig om, hvilke muligheder du har for vækst i virksomheden.

Relateret: 6 vigtige jobfærdigheder, du kan lære på arbejdet (og hvordan du lærer dem)

16. Hvad er din virksomheds planer for den nærmeste fremtid?

At spørge om virksomhedens fremtidsplaner kan vise intervieweren, at du er interesseret i at arbejde for virksomheden på længere sigt, og det kan også informere dig om, hvordan virksomheden vokser. Overvej, hvor vigtigt det er for dig, at en virksomhed har langsigtede mål.

17. Hvordan tjener din virksomheds arbejde dine kunder?

Du kan spørge intervieweren, hvordan virksomheden betjener sine kunder, selvom du ikke ville interagere direkte med kunder i din position. At forstå, hvordan en virksomheds arbejde tjener sine kunder, kan give dig en følelse af mening i dit arbejde, og det kan også hjælpe dig med at vise intervieweren, at du ønsker at bidrage til virksomhedens overordnede mission. Derudover kan dette spørgsmål give dig indsigt i virksomhedens værdier og dens holdning til sine kunder.

18. Hvorfor nyder du at arbejde i denne virksomhed?

Et andet godt spørgsmål at stille din interviewer i slutningen af ​​dit interview er, hvorfor de nyder at arbejde i virksomheden. Den måde, som din interviewer svarer på dette spørgsmål, kan give dig indsigt i virksomhedskulturen og de ting, som du måske også kan nyde ved at arbejde i virksomheden.

Niels Rask
Niels Rask At gennemføre en vellykket samtale er et vigtigt skridt i at få et job som softwareingeniør. En måde at imponere en interviewer på er ved at stille relevante og passende spørgsmål. Hvis du ønsker at få succes med dit softwareingeniørinterview, er det nyttigt at komme med en liste med spørgsmål på forhånd for at vise intervieweren, at du kom forberedt. I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt at stille spørgsmål i et softwareingeniørinterview, lister 18 spørgsmål, du kan stille din interviewer, og giver en forklaring på hvert spørgsmål.