15 Telefoninterviewspørgsmål: Med Eksempelsvar

Mens hver arbejdsgiver har en anden ansættelsesproces, bruger mange telefoninterviews i de tidlige stadier. Telefoninterviews bruges ofte af rekrutterere til at udføre en indledende screening for at sikre, at de kandidater, de avancerer til ansættelseschefen, opfylder deres minimumskrav. Nogle arbejdsgivere kræver kun én telefonsamtale, men andre kan anmode om to eller tre med forskellige medlemmer af deres personale, inklusive ansættelseschefen, før de beder dig om en personlig samtale.

Øv dig i at tage et telefoninterview

Fordi du ikke kan stole på kropssprog, når du kommunikerer med din interviewer via telefon, er det vigtigt at være betænksom over din tone og dit sprog for at give et klart, nyttigt svar. I modsætning til personlige interviews har du dog mulighed for at referere tilbage til noter. Du kan overveje at benytte lejligheden til at planlægge dine svar på almindelige telefoninterviewspørgsmål. Hvis du skriver ned konturer eller noter, så husk at lyde naturligt i stedet for som om du læser direkte fra en side.

I denne artikel skitserer vi oplysninger om og eksempler på svar på ofte stillede spørgsmål til telefoninterview for at forberede dig til dit næste opkald med en arbejdsgiver.

Forberedelse til et telefoninterview

Normalt under telefoninterviews søger arbejdsgivere generel information på højt niveau om dig og din baggrund for at se, om de skal føre dig videre til næste trin i ansættelsesprocessen. Du bør være parat til at tale om, hvorfor du leder efter et job, hvorfor du er interesseret i netop dette job og denne virksomhed, og din baggrund.

Hver arbejdsgiver har forskellige spørgsmål til telefoninterviews, men der er flere ofte stillede spørgsmål. Nedenfor er flere eksempler på telefoninterviewspørgsmål og svar, du kan bruge som inspiration, når du forbereder dit interview.

Billedbeskrivelse

Telefoninterview spørgsmål

 • Fortæl mig om dig selv/Fortæl mig om din baggrund
 • Beskriv dig selv
 • Hvorfor søger du denne stilling?
 • Hvorfor vil du have dette job?
 • Fortæl mig, hvad du ved om rollen
 • Hvorfor vil du arbejde her?
 • Hvorfor søger du job?
 • Hvad er du passioneret omkring?
 • Hvad er dine lønforventninger?
 • Interviewer du med andre virksomheder?

Telefoninterviewspørgsmål med eksempelsvar

Her er en liste over telefoninterviewspørgsmål, som kan hjælpe dig med at forberede dig:

1 . Fortæl mig om dig selv/Fortæl mig om din baggrund.

Rekrutterere og ansættelsesledere vil sandsynligvis starte et telefoninterview ved at spørge om din baggrund. Dette er en enkel måde for dem at lære mere om dig. Du bør bruge denne tid til at forklare din relevante erfaring, hvad du laver i øjeblikket, og hvorfor det gør dig kvalificeret. Selvom du kan inkludere et par personlige detaljer, der gør det muligt for arbejdsgiveren at forstå, hvordan du fører et velafbalanceret liv, bør du fokusere på professionelle kvalifikationer og resultater.

Eksempel svar: "Som en person med en omfattende baggrund inden for uddannelse, er jeg godt klædt på til at give studerende vejledning gennem hele deres college-karriere. Min passion for uddannelse gør mig sikker på min evne til at opfylde rollen som akademisk rådgiver hos River Tech. I øjeblikket arbejder jeg som akademisk rådgiver ved Coral Springs University, hvor jeg støtter en elevgruppe på 3.000 studerende og får tildelt direkte rådgivning til 1.000 af disse studerende om året. Mine ansvarsområder omfatter at lave kursusskemaer for hver studerende hvert semester, tage fat på de studerendes bekymringer og møde studerende for at diskutere ændring af hovedfag, programevalueringer og karakterproblemer. Før det læste jeg uddannelse på Hawaii Western University. Min grad i sekundær uddannelse med et bifag i psykologi lærte mig den nødvendige viden til at rådgive eleverne korrekt. Gennem hele min karriere, Jeg har gjort et punkt for at være den akademiske rådgiver, jeg ville ønske, jeg havde, da jeg var studerende på college. Jeg er villig til at gøre, hvad der skal til for at sikre mine elevers succes. Det er derfor, jeg er så glad for at tale med dig om stillingen hos River Tech.”

Tilføj dine kvalifikationer til din Bonjoures-profil

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Fortæl mig om dig selv."

2 . Beskriv dig selv.

Dette spørgsmål ligner "fortæl mig om dig selv", men i stedet for at fokusere på din erfaring og tidligere beklædte stillinger, kan du tale om de færdigheder og egenskaber, der gør dig velegnet til jobbet. Arbejdsgivere leder efter, hvad du anser for at være dine styrker, som er relevante for den stilling, du søger til. Hvordan du beskriver dig selv

Eksempel på svar: "Jeg er resultatorienteret, tjekker konstant ind med målet for at bestemme, hvor tæt eller langt væk vi er, og hvad der skal til for at få det til at ske. Jeg finder dette pres inspirerende og en stor motivator for resten af ​​holdet. Faktisk har jeg i løbet af det sidste år været i stand til at hjælpe mit team med at forkorte vores gennemsnitlige produkttid til markedet med to uger."

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Hvordan vil du beskrive dig selv?" (Med eksempler).

3 . Hvorfor søger du denne stilling?

Et andet almindeligt spørgsmål, "Hvorfor søger du denne stilling?" eller "Hvad med dette job interesserer dig?" fortæller arbejdsgiverne, om du er seriøs og har en ægte interesse i at forfølge stillingen. For at besvare dette spørgsmål skal du bruge oplysningerne i jobbeskrivelsen, der gav dig lyst til at ansøge. Dette kan være opgaver, der er angivet i jobbeskrivelsen, detaljer om virksomheden eller noget om jobbet, der stemmer overens med dine karrieremål.

Eksempel på svar: “Jeg har arbejdet i flere år på at få kompetencer i din branche. Jeg føler, at jeg har den viden, de færdigheder og de kvalifikationer, du leder efter, sammen med et unikt perspektiv, der kommer fra en anden branche. Jeg brænder for at arbejde i miljøbeskyttelsesområdet, og det er tid for mig at lave en forandring. Jeg føler, at din virksomhed er det perfekte sted for mig at gøre det."

4 . Hvorfor vil du have dette job?

Rekrutterere kan stille dette spørgsmål under et telefoninterview for at forstå mere om din nuværende arbejdssituation. Når du forklarer, hvorfor du vil have jobbet, skal du huske at være positiv over for din nuværende arbejdsgiver, hvis du har et job i øjeblikket.

Eksempel på svar: "Jeg har bemærket, at de dele af mine tidligere stillinger, jeg nød mest, var dem, der passede til det, der står i din jobbeskrivelse, såsom kreativ skrivning og opbygning af relationer med interessenter. Selvom jeg er taknemmelig for min tid i min nuværende virksomhed, føler jeg, at det er på tide at flytte ind i en rolle, der er mere skræddersyet til mine talenter, hvor jeg kan fortsætte med at vokse som PR-professionel.”

5 . Fortæl mig, hvad du ved om rollen.

Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at få en startlinje for, hvor meget de skal fortælle dig om det grundlæggende i den stilling, du søger. Det kan også fortælle dem, om du har taget dig tid til omhyggeligt at læse jobbeskrivelsen og undersøge så meget som muligt før.

Eksempelsvar: ”Af stillingsbeskrivelsen forstår jeg, at du søger en bogholder til at yde støtte til afdelingens økonomiske aktiviteter primært relateret til Kreditor og Indkøb. Jeg forstår også, at du har brug for HIPAA compliance-træning, som jeg er certificeret til. Det lyder som om, at mange af de daglige opgaver omfatter behandling af leverandøroprettelse, journaler, checkanmodninger, bankoverførsler og faktura for betalinger. Kan du fortælle mig mere om, hvorfor denne stilling er åben, og hvilke behov holdet har brug for?”

6 . Hvorfor vil du arbejde her?

Din telefoninterviewer spørger måske, hvorfor du vil arbejde i virksomheden for at få en idé om, hvorvidt du har undersøgt virksomheden eller ej, hvad der motiverer dig, og om dine værdier stemmer overens med virksomhedens. For at besvare dette spørgsmål skal du undersøge virksomheden ved at besøge deres virksomhedsside, deres hjemmeside og seneste pressemeddelelser eller nyhedshistorier. Vælg nogle få nøglepunkter fra din forskning, der passer til virksomheden. For eksempel kan du være inspireret af deres mission, interesseret i deres produkt eller begejstret for deres vækst i branchen.

Eksempel på svar: "Efter at have opbygget min karriere med at lede gæstfrihedspersonale, har det været mit ultimative mål at arbejde for et hotel, der ikke kun værdsætter deres medarbejderes vækst og præstation, men også opretholder en udsøgt, prisbillig oplevelse for deres gæster. Jeg læste din seneste pressemeddelelse om implementering af et virkelig innovativt belønningsprogram for gæster på alle niveauer, også dem der besøger for første gang. Din virksomhed har fortsat forrang for kvalitetsservice og erfaring, og jeg leder efter en karriere, der arbejder hen imod den slags mission."

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Hvorfor vil du arbejde her?"

7 . Hvorfor søger du job?

Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål under dit telefoninterview for at se, om der er røde flag om din ansættelsessituation. Hvis du i øjeblikket er ansat, men søger nyt job, skal du blot forklare hvorfor. Du bør gøre dit svar fokuseret på din karriere i stedet for personlige årsager eller små præferencer som timer eller pendlingstid. Det kan for eksempel være, at du leder efter nyt job, fordi der er få muligheder for vækst eller bevægelse i din nuværende rolle.

Hvis du er blevet sluppet af en eller anden grund, så forklar på en positiv måde, at du og din arbejdsgiver besluttede, at det ville være bedst for dig at finde en bedre passende mulighed. Du bør tage fat på de måder, du har brugt din tid til at forbedre dine færdigheder og arbejdsstile.

Eksempel på svar: “Jeg leder efter muligheder for at starte min karriere som projektkoordinator. At arbejde som executive assistant har givet mig rigelig erfaring med at styre og organisere tidsplaner, så jeg er klar til at tage det næste skridt i min karriere. Jeg føler mig særligt kvalificeret til netop denne stilling, fordi jeg har arbejdet i detailbranchen i mine sidste to administrative roller. Jeg er mere end klar til at starte min projektkoordineringskarriere og ville være spændt på, at det bliver med din virksomhed.”

8 . Hvad er du passioneret omkring?

At forstå, hvad du brænder for, eller hvad der motiverer dig, kan hjælpe arbejdsgiverne med at beslutte, om du kan passe godt til stillingen. Hvis du brænder for at hjælpe mennesker, for eksempel, og er til samtale til en stort set selvstændig rolle med lidt interaktion med andre, er stillingen måske ikke den rigtige for dig. For at besvare dette spørgsmål, tænk på brede måder, hvorpå du er motiveret både i og uden for arbejdet. Overvej, hvordan dine passioner kan stemme overens med rollen.

Eksempelsvar: “Jeg drives hver dag af evnen til at skabe smukke, innovative oplevelser for brugere over hele verden. Der er så meget nyttig, værdifuld digital information på nettet. At designe det på en måde, der er let for folk at forbruge, får mig til at føle, at jeg virkelig gør en forskel for folk at få adgang til, hvad end det er, der hjælper dem med at udleve deres sande potentiale – selv om det kun er i en lille måde.”

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Hvad brænder du for?"

9 . Hvad er dine lønforventninger?

Rekrutterere kan stille dette spørgsmål tidligt i ansættelsesprocessen, f.eks. under et telefoninterview, for at se, om den løn, du forventer, stemmer overens med det, de har budgetteret med for rollen. Det kan også hjælpe dem til at forstå, om du er over eller måske underkvalificeret til stillingen. For at besvare dette spørgsmål er det bedst at give en rækkevidde for at vise, at du er fleksibel, men også at du forventer at tjene et vist beløb.

Hvis du er usikker på, hvilken løn der er passende for den stilling, du interviewer til, kan du besøge Bonjouress lønberegner for at få et gratis, personligt løninterval baseret på din placering, branche og erfaring.

Vær sikker på, at du er tryg ved at lave det laveste tal i din rækkevidde, fordi rekruttereren sandsynligvis vil prøve at starte med det lavest mulige tal. At forhandle din løn er en acceptabel og normal del af ansættelsesprocessen, der kommer senere, når du har modtaget et tilbud. Med henblik på dit telefoninterview vil de sandsynligvis fortælle dig, om denne stilling vil være acceptabel for det område, du får.

Eksempelsvar: "For denne stilling ville min ideelle løn falde i intervallet $55.000 til $65.000. Jeg føler, at dette er et passende beløb for mit erfaringsniveau i denne stilling."

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Hvad er dine lønforventninger?"

10 . Test- eller scenariespørgsmål.

Under et telefoninterview kan du blive bedt om at udføre en simpel test eller svare på et scenarie af en eller anden art. De leder måske efter noget i dit svar som din tankeproces, evnen til at være kreativ eller tænke under pres. Selvom det kan føles akavet at være stille i telefonen, er det acceptabelt at bede om et øjeblik til at tænke over dit svar.

I løbet af denne tid skal du roligt overveje de trin, du ville tage for at svare på deres test. Prøv at undgå at bruge mere end 30 sekunder på at svare. Du kan også prøve at stille opklarende spørgsmål for bedre at forstå, hvad de leder efter. Skriv spørgsmålet ned for at sikre, at du adresserer hver del.

Eksempel på svar: Arbejdsgiveren forklarer, at de gerne vil have, at du giver ideer til markedsføring af et lokalt arrangement på et stramt budget, og hvilke virksomheder de kan samarbejde med. For dette scenarie kan du måske forklare, at græsrodsmarkedsføring er både overkommelig og effektiv med lokale begivenheder. Du ville investere i strategiske mund-til-mund-indsatser og en fed, teaser-lignende sociale mediekampagne. Du giver eksempler på flere lokale virksomheder med samme mission eller lignende branche at samarbejde med for at hjælpe med at få ordet.

11 . Interviewer du med andre virksomheder?

Du kan blive bedt om at forklare, hvor du er i ansættelsesprocessen med andre virksomheder i et telefoninterview. Dette kan være nyttigt for rekrutterere til at forstå, hvor hurtigt de skal bevæge dig gennem processen. Hvis du allerede er til samtale til andre stillinger, for eksempel, kan du være en kandidat med højere risiko end dem, der blot er i søgefasen. For at besvare dette spørgsmål, vær ærlig om din nuværende situation, men føl ikke behovet for at gå i detaljer.

Eksempelsvar: "Selvom jeg føler, at denne rolle passer bedst til det, jeg leder efter, er jeg i diskussioner med tre andre arbejdsgivere."

12 . Hvornår kan du begynde?

En vigtig oplysning, som arbejdsgivere kan have brug for på forhånd, er, hvornår du vil være i stand til at starte i en ny rolle. De søger måske at besætte stillingen hurtigt, så hvis du ikke kan starte i endnu en måned eller to, skal de måske søge andre kandidater. Tag dig tid før din samtale til nøje at overveje den hurtigste dato, du vil være i stand til at starte. Gennemgå vilkårene for din nuværende rolle for at sikre, at du kan forlade efter de normale to uger. Hvis du er arbejdsløs, vil du sandsynligvis være i stand til at svare med "så hurtigt som muligt."

Eksempelsvar: "Efter at have fået et tilbud, kan jeg starte to uger senere for at give tid til, at min nuværende rolle kan besættes."

13 . Fortæl mig mere om...

Rekrutterere eller ansættelseschef spørger muligvis om et specifikt element på dit CV for at få flere detaljer om din oplevelse. For eksempel kan de bede dig om at tale mere om dine præstationer eller ansvar i dit sidste job. Sørg for omhyggeligt at gennemgå dit CV før telefoninterviewet – det kan være nyttigt at have en digital eller papirkopi af det foran dig, som du kan henvise til. Du kan også skrive noter på dit CV for at fremhæve de erfaringer, uddannelse og færdigheder, der gør dig særligt kvalificeret til stillingen.

Eksempel på svar: "Tak, fordi du spurgte om min tid hos Crane & Jenkins. Jeg var i virksomheden i fem år, hvor jeg ledede et team på fem it-professionelle til at vedligeholde, reparere og forbedre vores virksomhedssystemer. Jeg udviklede netværksfejlfindingsmetoder, der reducerede nedetid og sænkede reparationsomkostninger, og arbejdede tæt sammen med afdelingsledere for at bestemme netværkets vedligeholdelses- og vækstbehov. Jeg føler, at min tid på at lave innovative forbedringer vil være særlig nyttig i denne rolle, da du leder efter kandidater med erfaring med at fremskynde processer."

14 . Hvilken type ledelsesstil foretrækker du?

Arbejdsgivere kan spørge om din ideelle ledelsesstil for at se, om du ville passe godt sammen med den vejleder, der skal styre dig. For eksempel, hvis du foretrækker at arbejde med en tillidsfuld, samarbejdsvillig leder, der skaber et roligt, kreativt arbejdsmiljø, fungerer du måske ikke godt med mere hurtige, aggressive ledelsesstile.

Eksempelsvar: “Selvom jeg er fleksibel i at arbejde med mange forskellige personlighedstyper, har jeg fundet ud af, at den ledelsesstil, jeg trives bedst under, er både tillidsfuld og involveret. Selvom jeg ikke kan lide at føle mig mikroadministreret, nyder jeg i høj grad kvalitet en-til-en-tid på regelmæssig basis for at brainstorme ideer til de projekter, jeg arbejder på, og hvordan jeg kan gøre det bedre i min rolle."

15 . Har du nogen spørgsmål?

Det er vigtigt, at når du får muligheden, stiller du mindst et par tankevækkende spørgsmål til din telefoninterviewer. Dette viser, at du er engageret, aktivt lyttende og oprigtigt interesseret i muligheden.

At undersøge virksomheden er en nem måde at forstå virksomhedens historie, mission og værdier. Et godt sted at starte er ved at browse på virksomhedens hjemmeside. Du kan også søge på internettet efter seneste nyhedsartikler. Brug de oplysninger, du finder, til at forme dine spørgsmål. Dit initiativ vil blive godt modtaget, fordi det beviser, at du tog dig tid til at lære om virksomheden og branchen.

Her er et par eksempler på spørgsmål, du kan overveje at stille:

 • Hvordan ser en typisk dag ud for en person i denne stilling?
 • Hvordan er denne rolle vokset eller tilpasset, så den passer til organisationens behov?
 • Hvilken form for vækst forventer virksomheden at se inden for de næste fem år?
 • Har du nogen bekymringer om min erfaring eller færdigheder?
 • Tak for at forklare mig rollen så indgående. Hvornår kan jeg høre fra dig om de næste trin i processen?

Læs mere: Interviewspørgsmål: "Har du nogle spørgsmål?"

Asmus Thuesen
Asmus Thuesen Mens hver arbejdsgiver har en anden ansættelsesproces, bruger mange telefoninterviews i de tidlige stadier. Telefoninterviews bruges ofte af rekrutterere til at udføre en indledende screening for at sikre, at de kandidater, de avancerer til ansættelseschefen, opfylder deres minimumskrav. Nogle arbejdsgivere kræver kun én telefonsamtale, men andre kan anmode om to eller tre med forskellige medlemmer af deres personale, inklusive ansættelseschefen, før de beder dig om en personlig samtale.