12 Måder At Håndtere Nervøsitet Under Et Interview

Selvom det kan være svært at forhindre nervøsitet under et interview, bør du prøve at afstå fra at vise dette til interviewere. Det kan du gøre ved at forberede dig til samtalen og tænke positive tanker. At forblive optimistisk under hele dit interview hjælper dig med at skildre selvtillid og professionalisme, hvilket er med til at imponere interviewere. I denne artikel deler vi måder at håndtere nervøsitet under et interview.

Relateret: 5 enkle metoder til at erobre dine interviewnerver

Hvorfor det er vigtigt at berolige dine nerver under et interview

Ved at berolige dine nerver under et interview kan du udstråle selvtillid og fokusere bedre på de spørgsmål, du besvarer. At forblive rolig og afslappet, mens du interviewer, kan positivt påvirke, hvordan arbejdsgivere forstår din evne til at håndtere stressende situationer og præstere under pres.

At holde din nervøsitet under kontrol kan overbevise din interviewer om, at du er kvalificeret til jobbet. Det hjælper også med at opbygge dit selvværd og motiverer dig til at præstere godt i interviewet. Hvis du lærer dig selv at falde til ro før samtalen, kan du føle dig forberedt nok til at efterlade et varigt indtryk på arbejdsgiveren, som alt sammen er positivt.

12 tips til at hjælpe din nervøsitet under et interview

Følg disse tips for at berolige dine nerver og virke selvsikker under dit interview:

 1. Undersøg organisationen og industrien.
 2. Forbered din garderobe.
 3. Find almindelige interviewspørgsmål og øv dig i at besvare dem.
 4. Bliv fortrolig med ruten til og fra interviewet.
 5. Få forberedt en liste med spørgsmål til efter samtalen.
 6. Husk dit CV.
 7. Hold din krop sund.
 8. Gå en tur før interviewet.
 9. Mød op til samtalen tidligt.
 10. Vær venlig over for receptionisten og andre medarbejdere.
 11. Brug et par øjeblikke på at trække vejret.
 12. Vær positiv og smil.

1. Undersøg organisationen og industrien

En almindelig årsag til, at folk bliver nervøse under et interview, er som reaktion på frygten for at være uforberedt på spørgsmål. For at afskrække denne angst skal du undersøge organisationen og dens industri før interviewet. Besøg virksomhedens hjemmeside for at lære mere om deres værdier, mål og resultater. Du kan også søge online efter artikler om industrinyheder og -emner for at gøre dig klar til eventuelle brancherelaterede spørgsmål eller kommentarer, der måtte opstå.

Søg online for at lære meninger fra tidligere medarbejdere, kunder eller andre fagfolk, der interagerer med virksomhedens medarbejdere. En grundig undersøgelse af virksomheden forbereder dig på spørgsmål som: "Hvorfor er du interesseret i at arbejde for os?" eller "Hvad gør dig bedst egnet til vores virksomhed?"

2. Forbered din garderobe

For at sikre, at du ankommer til samtalen tidligt nok til at slappe af og forberede dig mentalt, skal du spare tid på at planlægge din garderobe ved at vælge den dagen eller aftenen før. Dette giver dig tid nok til at vælge et outfit, prøve det og endda øve dig i at interviewe det, hvis det ønskes. Når du har valgt din interviewgarderobe, kan du vågne op næste morgen med tillid til at vide, at du vil bære et outfit, der får dig til at se ud og føle dig som en professionel.

3. Find almindelige interviewspørgsmål og øv dig i at besvare dem

Interviewere kan stille uventede eller vanskelige spørgsmål, så forbered dig på disse ved at undersøge mulige interviewspørgsmål. Der er normalt kilder online, der giver almindelige spørgsmål, som en interviewer kan stille baseret på det job, du interviewer til, og den branche, du muligvis arbejder i.

Når du har hentet mulige spørgsmål, skal du bruge tid på at forberede dine svar. Du kan endda øve dig i at besvare disse spørgsmål sammen med en ven eller kollega og bede om deres input til kvaliteten af ​​dine svar.

4. Bliv fortrolig med ruten til og fra interviewet

For at undgå at være nervøs for at komme dertil til tiden, øv dig i at rejse på ruten til dit interviewdestination. En dag eller to før skal du forlade din placering på samme tid ved at bruge samme type transport som på dagen for interviewet. Dette hjælper dig med at få en forståelse af, hvor lang tid det kan tage dig at rejse til dit interview. Hvis du bruger en GPS-app i din bil eller smartphone, skal du sørge for at indtaste din startadresse og destination for at hjælpe med at kortlægge din rute på forhånd.

5. Få forberedt en liste med spørgsmål til efter interviewet

Efter samtalen kan arbejdsgiveren spørge, hvis du har spørgsmål til rollen eller virksomheden. Det er muligt, at dine nerver kan få din hjerne til at få problemer med at tænke på spørgsmål. For at håndtere dette skal du have en liste med spørgsmål klar til at stille din interviewer. Det kan være spørgsmål om virksomhedskulturen, vejledere du måtte arbejde sammen med eller hvad rollens daglige ansvar indebærer.

6. Husk dit CV

De fleste interviewere vil spørge om dit CV og din erfaring. For at give et detaljeret svar skal du huske oplysningerne i dit CV og forberede svar, der udvider dem. Gennemgå og husk jobopslaget udenad for at sikre, at du nævner færdigheder fra dit CV, der afspejler, hvad der er skrevet i jobbeskrivelsen. Dette hjælper arbejdsgivere med et bedre billede af dig i rollen.

7. Hold din krop sund

At holde din krop sund og energisk kan hjælpe dig med at holde fokus, hvilket kan berolige dine nerver. Prøv at spise en sund aftensmad aftenen før, og lav dig en ernæringsrigtig morgenmad morgenen til dit interview.

Gå tidligt i seng og prøv at få mindst otte til ni timers søvn, så du vågner udhvilet. Dette hjælper dig med at se og føle dig forberedt til interviewet. Medbring en flaske vand for at holde dig hydreret, mens du besvarer adskillige interviewspørgsmål. 

8. Gå en tur før interviewet

Ryd dit sind og giv dig selv energi ved at få frisk luft og motion med en kort gåtur. Gå rundt i dit hus eller din lejlighed, før du tager afsted, eller kom tidligt nok til, at interviewet kan gå rundt i bygningen, før du går indenfor. Dette kan hjælpe med at slippe dine nerver og tænke igennem de punkter, du planlægger at diskutere under dit interview.

9. Mød op til samtalen tidligt

At ankomme til samtalen til tiden kan være en kritisk faktor for at se professionel ud for en potentiel supervisor. Kom dertil cirka 15 minutter før det begynder, så du kan slappe af og øve dine talepunkter i dit sind. Hvis du tager afsted tidligt nok, vil du have masser af tid til, at uventede hændelser kan ske på din vej til interviewet, som f.eks. at komme til det forkerte sted ved et uheld eller løbe ind i trafikforsinkelser. En tidlig ankomst kan også imponere arbejdsgivere og bevise din dedikation til rollen.

Relateret: Sådan slapper du af før et interview

10. Vær venlig over for receptionisten og andre medarbejdere

Præsenter dig selv for receptionisten og andre medarbejdere i nærheden, som holder pause. Dette hjælper med at få dit sind væk fra interviewet ved at lære folk at kende, som du potentielt kan arbejde med. At møde og være venlig over for disse medarbejdere viser også arbejdsgivere, at du er nem at omgås og passer godt sammen med deres teammedlemmer.

11. Tag et par øjeblikke til at trække vejret

Hvis du oplever, at du føler dig overvældet under interviewet, så brug et øjeblik på at holde pause og trække vejret. Hvis du føler dig fastlåst i et udfordrende spørgsmål, så tag en dyb indånding, før du svarer, og arbejd dig langsomt igennem at udvikle et stærkt svar. Sørg for, at du besvarer spørgsmålene klart og langsomt, så intervieweren kan forstå dig.

12. Forbliv positiv og smil

Da interviewprocessen kan føles skræmmende, kan du føle, at dine nerver tager over. Prøv at tænke positive og opmuntrende tanker under og efter besvarelsen af ​​svære spørgsmål. At forblive positiv kan få dig til at føle dig bedre tilpas under hele interviewet, hvilket kan få dine svar til at lyde selvsikre og modige. Prøv at smile og nikke til intervieweren, mens de forklarer rollen mere detaljeret.

Tonny Eskildsen
Tonny Eskildsen Selvom det kan være svært at forhindre nervøsitet under et interview, bør du prøve at afstå fra at vise dette til interviewere. Det kan du gøre ved at forberede dig til samtalen og tænke positive tanker. At forblive optimistisk under hele dit interview hjælper dig med at skildre selvtillid og professionalisme, hvilket er med til at imponere interviewere. I denne artikel deler vi måder at håndtere nervøsitet under et interview.