11 Copywriting Interviewspørgsmål: Med Eksempelsvar

Copywriting kan være en yderst tilfredsstillende karriere for fagfolk med kompetencer inden for forskning, skrivning, marketing, kommunikation, redigering og indholdsudvikling. Som tekstforfatter kan du få mulighed for at arbejde tæt sammen med en række forskellige brands og udvikle en dyb forståelse af, hvordan reklamekampagner fungerer. Hvis du i øjeblikket søger til tekstforfatterstillinger, er det en god idé at forberede dig på at besvare interviewspørgsmål om de særlige kompetencer, virksomheder forventer, at du har. I denne artikel skitserer vi 11 almindelige interviewspørgsmål til tekstforfattere, herunder svarforklaringer og eksempler på svar for at hjælpe dig med at blive klar.

Relateret: Sådan bliver du en tekstforfatter trin-for-trin

11 almindelige interviewspørgsmål til tekstforfattere

Arbejdsgivere forventer typisk, at tekstforfattere går ind i deres roller med et bestemt færdighedssæt. De skal være velbevandret i indholdsskabelse, skrivning, søgemaskineoptimering (SEO), korrekturlæsning og redigering, alt imens de overholder stilguider og særlige forventninger til tone og stemme. Derudover skal tekstforfattere være i stand til at overholde stramme deadlines, samarbejde med redaktører og andre indholdsspecialister, udføre research og nemt skifte mellem projekter. Med hver af disse kompetencer i tankerne kan en interviewer til en tekstforfatterstilling stille dig en række målrettede spørgsmål for at vurdere dine kvalifikationer inden for sådanne områder.

For at blive klar til dit interview, bør du prøve at forberede dig på at besvare spørgsmål om disse ekspertiseområder. Ved at formulere dine svar på sådanne på forhånd, kan du trygt navigere i dit interview og komme tættere på at sikre dig en tekstforfatterstilling. Her er 11 almindelige interviewspørgsmål til tekstforfattere, inklusive eksempelsvar, der hjælper dig med at forberede dit eget:

1. Er du bekendt med vores brands blog eller hjemmeside?

En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at få en bedre forståelse af din interesse for stillingen og hvilken type forfatter du er. De bedste tekstforfattere er typisk meget nysgerrige personer, der udfører baggrundsforskning, før de begynder deres skriveproces - eller i dette tilfælde engagerer sig i et interview. For at besvare dette spørgsmål korrekt skal du sørge for at sætte dig ind i brandets publikationer og beskrive den type indhold, de producerer.

Eksempelsvar: "Jeg har læst en del indlæg på din virksomheds blog. Jeg er især interesseret i den type indhold, du producerer, der er rettet mod begynderbrugere, der engagerer sig i dine produkter og tjenester. Det ser ud til, at dit forfatterteam virkelig har et stærkt greb om den type information, forbrugerne søger, når de undersøger brands. Jeg er spændt på at lære om den skriveproces, de bruger til at producere indhold af så høj kvalitet."

2. Hvad er nogle af de strategier, du bruger til at optimere dit indhold til SEO?

Som moderne tekstforfatter vil det indhold, du skriver, typisk blive offentliggjort online. Derfor er det almindeligt, at tekstforfattere har en grundlæggende forståelse af søgemaskineoptimering (SEO) taktik, der maksimerer den trafik, en virksomheds indhold får fra brugere, der søger på internettet efter information. For at besvare dette spørgsmål korrekt, bør du diskutere den type værktøjer, du tidligere har brugt for at maksimere SEO i din skrivning.

Eksempelsvar: "Jeg har lært en del om SEO i mine sidste to roller som tekstforfatter. Jeg har brugt specifikke strategier som målrettede søgeord, overskriftsoptimering, oprettelse af stærke metabeskrivelser, rene links og billed-alt-tekst. Min tidligere skrivehold brugte disse strategier til at skaffe trafik over konkurrerende brands."

Relateret: Guide: Hvad er SEO?

3. Hvilken erfaring har du med at følge stilguider?

Tekstforfattere bør være i stand til at overholde et brands specifikke stilguide, som kan diktere den type stemme, sprog, tone eller format, en forfatter kan bruge i deres indhold. Mens nogle mærker bruger velkendte stilguider, såsom AP Stylebook, laver andre deres egen. For at besvare dette spørgsmål effektivt, diskuter dine tidligere erfaringer med stilguider, og hvordan du studerede dem for at skrive effektivt.

Eksempel på svar: "I mine tidligere roller har jeg arbejdet tæt sammen med AP Stylebook, Chicago Manual of Style og brandspecifikke stilguider. Jeg lærte målrettet de stilguides, jeg arbejdede med, for at maksimere min effektivitet i at skrive kopi og Jeg ser frem til at gøre det samme med dit brand."

4. Har du nogensinde arbejdet som en del af et skriveteam før?

De fleste tekstforfattere har brug for at samarbejde med andre fagfolk, såsom peer tekstforfattere, redaktører, ledere og mere. Derfor kan en interviewer stille dig dette spørgsmål for at få en bedre forståelse af dine samarbejdsevner og erfaringer. For at besvare dette spørgsmål korrekt, diskuter dine tidligere erfaringer med at samarbejde med teammedlemmer for at nå et specifikt mål.

Eksempelsvar: "Jeg har tidligere arbejdet som medlem af flere skriveteams. I min rolle som tekstforfatter hos GreenPen var jeg en af ​​10 tekstforfattere, og jeg kommunikerede regelmæssigt med vores redigeringsteam, indholdsspecialister, kvalitetssikringsprofessionelle og andre. Vi arbejdede sammen hver uge for at udgive mere end 200 artikler for en række forskellige brands ved hjælp af specifikke stilguider."

5. Hvilken erfaring har du med indholdsstyringssystemer?

Mange virksomheder og brands bruger indholdsstyringssystemer (CMS) til at uploade deres indhold online, så brugerne kan se dem. Derfor skal tekstforfattere normalt vide, hvordan man bruger CMS til deres fordel. Selvom du måske ikke har erfaring med det bestemte CMS en virksomhed bruger, især hvis de har lavet deres eget, bør du være i stand til at demonstrere, at du tidligere har brugt andre populære CMS i dit svar.

Eksempelsvar: "Jeg har stor erfaring med at arbejde med indholdsstyringssystemer for at formatere mit arbejde og uploade det til et brands hjemmeside eller blog. Jeg har brugt systemer som WordPress, HubSpot og andre, som har en række funktioner på højt niveau, der, når navigerer effektivt, giver mulighed for SEO-maksimering i tekstforfatning."

Relateret: Hvad er et indholdsstyringssystem?

6. Hvilke værktøjer bruger du til at kontrollere din grammatik, stavning og syntaks for fejl?

Tekstforfattere skal være i stand til at korrekturlæse deres arbejde for fejl i grammatik, stavning og syntaks, før de sender kopi til redaktører. En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at se, hvor fortrolig du er med disse processer, og hvordan du har tilpasset dig dem ved hjælp af specifikke værktøjer. Prøv i dit svar at nævne de værktøjer, du bruger, mens du skriver for at demonstrere dit niveau af beredskab.

Eksempel på svar: "Jeg bruger i øjeblikket en browserudvidelse, mens jeg skriver, som giver mig mulighed for at kontrollere min grammatik, stavning, syntaks og sætningsstruktur i realtid, mens jeg udarbejder en kopi. Dette værktøj har givet mig mulighed for effektivt at navigere korrekturprocessen ved at fjerne tydelige fejl før min endelige gennemgangsproces."

7. Hvis et stykke, du skrev, modtog en betydelig mængde negativ feedback fra din redaktør, hvordan ville du så reagere?

Ofte vil tekstforfattere modtage konstruktiv feedback fra redaktører og andre interessenter om det indhold, de har produceret. Stærke tekstforfattere integrerer typisk denne feedback i deres indhold og bruger den til at guide deres fremtidige udarbejdelsesprocesser. En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at få en bedre forståelse af din oplevelse med at håndtere konstruktiv kritik. Beskriv i dit svar, hvordan du vil tage feedbacken seriøst og bruge den til bedre at nå de mål, der er opstillet for dig.

Eksempelsvar: "Jeg har ofte beskæftiget mig med konstruktiv feedback i min karriere som tekstforfatter. Hvis jeg skrev et stykke, der modtog en betydelig mængde negativ feedback fra en redaktør, ville jeg tage feedbacken alvorligt og forsøge at implementere den i indholdet Jeg skriver. Jeg forsøger at behandle feedback som en værdifuld læringsmulighed og en chance for at styrke mine færdigheder som forfatter. Feedback kan i høj grad informere den måde, jeg kommer videre i mine skriveprocesser for et bestemt brand – derfor hilser jeg konstruktiv feedback velkommen til enhver tid punkt."

Relateret: Copywriting færdigheder: Definitioner og eksempler

8. Hvordan er din skriveproces?

Tekstforfattere følger normalt specifikke skriveprocesser. Afhængigt af dine præferencer kan din skriveproces adskille sig fra andres, men grundlæggende bør alle tekstforfattere være parate til at udføre omfattende research, sætte sig ind i et brands stemme og effektivt målrette mod et forbrugerpublikum. En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at forstå, hvor forberedt du er på at skrive omfattende som tekstforfatter for deres brand. Prøv i dit svar at skitsere din skriveproces i konkrete trin for at demonstrere din fortrolighed med en tekstforfatters arbejdsgang.

Eksempelsvar: "Jeg har over tid udviklet en effektiv skriveproces, der har givet mig mulighed for regelmæssigt at overskride de mål, der er fastsat for mig som tekstforfatter. Typisk laver jeg en grundlæggende disposition af et stykke ved hjælp af afsnitstitler, specifikke links og nøgleord. Herfra begynder jeg at undersøge det emne, jeg er blevet tildelt at skrive om – jeg leder efter lignende indhold udgivet af konkurrerende brands og undersøger de eksisterende oplysninger om et produkt eller en tjeneste for grundigt at målrette en brugergruppe.

Når jeg er færdig med min research, begynder jeg at udarbejde min opgave stykke for stykke, og integrerer min forskning undervejs og sikrer korrekt stemme, stil og tone. Når jeg er færdig med at udarbejde, begynder jeg mine korrektur- og gennemgangsprocesser, som jeg gennemfører, før jeg sender mit arbejde til redaktører."

9. Har du nogensinde misset en deadline før?

Arbejdsgivere forventer normalt, at tekstforfattere overholder deadlines og klarer sig godt under pres. Stærke tekstforfattere besidder typisk dette krav og er i stand til at overholde et væld af deadlines på daglig basis. Derfor kan en interviewer stille dig dette spørgsmål for at se, om du tidligere har oplevet udfordringer med at overholde en deadline. For at besvare dette spørgsmål effektivt, bør du undgå at komme med nogen tilståelser om manglende deadlines i fortiden. Diskuter i stedet din tidligere succes med at overholde deadlines og understrege vigtigheden af ​​at gøre det.

Eksempelsvar: "Jeg har aldrig kæmpet med at overholde deadlines i mine tidligere roller som tekstforfatter for GreenPen og Charge Technologies. For at få succes som tekstforfatter gør jeg det til min pligt at overholde enhver deadline, jeg får tildelt. er en integreret komponent i at arbejde effektivt og opfylde kundernes behov. Endnu mere nyder jeg faktisk udfordringen ved at arbejde under pres for at overholde presserende deadlines i mit daglige arbejde."

Relateret: 7 tidsstyringsinterviewspørgsmål (med eksempelsvar)

10. Hvordan skriver du om et teknisk emne uden at stole på jargon i dine stykker?

Tekstforfattere har ofte til opgave at skabe klart og let dechifrereligt indhold, som en gennemsnitlig bruger kan læse og forstå. En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at få en bedre forståelse af din erfaring med at udføre en sådan rolle. Prøv i dit svar at diskutere de strategier, du bruger til at oversætte teknisk jargon og buzzwords til en kortfattet, handlingsvenlig kopi. Dette vil hjælpe med at demonstrere din evne til at skrive til specifikke målgrupper og udvikle en dyb forståelse af et brands produkter eller tjenester.

Eksempelsvar: "Jeg har arbejdet med en række meget tekniske brands, der søger at engagere sig med forbrugere, der ikke besidder det samme niveau af teknisk viden. Derfor har jeg været nødt til at arbejde målrettet for at skabe indhold, som den gennemsnitlige bruger kan let at forstå. Jeg har et højt niveau af komfort med at håndtere komplekse ideer og skrive om dem ved at bruge et almindeligt, forståeligt sprog."

11. Hvordan ville du fange vores virksomheds stemme?

En succesfuld tekstforfatter bør være i stand til at skrive inden for stemmen, stilen og tonen dikteret af et specifikt mærke eller virksomhed. En interviewer kan stille dig dette spørgsmål for at se, om du har erfaring på dette område. For at besvare dette spørgsmål effektivt, prøv at diskutere de trin, du ville følge for at undersøge et brand, læse eksisterende kopi og identificere deres stemme til at bruge i dit eget forfatterskab.

Eksempelsvar: "Når jeg møder et nyt brand i mit arbejde, forsøger jeg at udføre omfattende research, inden jeg starter skriveprocessen. Jeg kan godt lide at læse et brands eksisterende indhold og kopiere for at få en bedre idé om den stemme, de tidligere har brugt . Når jeg har identificeret deres stemme, forsøger jeg at implementere den i mit eget arbejde omhyggeligt. Dette giver mulighed for konsistens i hele det indhold, et brand producerer, hvilket giver forbrugerne mulighed for at få en pålidelig oplevelse, uanset hvem der skaber det indhold, de engagerer sig i."

Thor Madsen
Thor Madsen Copywriting kan være en yderst tilfredsstillende karriere for fagfolk med kompetencer inden for forskning, skrivning, marketing, kommunikation, redigering og indholdsudvikling. Som tekstforfatter kan du få mulighed for at arbejde tæt sammen med en række forskellige brands og udvikle en dyb forståelse af, hvordan reklamekampagner fungerer. Hvis du i øjeblikket søger til tekstforfatterstillinger, er det en god idé at forberede dig på at besvare interviewspørgsmål om de særlige kompetencer, virksomheder forventer, at du har. I denne artikel skitserer vi 11 almindelige interviewspørgsmål til tekstforfattere, herunder svarforklaringer og eksempler på svar for at hjælpe dig med at blive klar.