10 Måder At Imponere En Ansættelsesleder På Under Et Interview

Samtalen er uden tvivl den vigtigste del af ansættelsesprocessen. Selvom det kan være svært at vide, hvad en ansættelseschef leder efter under et interview, kan det hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker og afslappet fra start til slut, hvis du tager dig tid til at forberede dig fuldt ud på forhånd.

I denne artikel diskuterer vi, hvad det er, ansættelsesledere leder efter, og 10 trin, du kan tage for at imponere dem under dit næste interview.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Hvad leder ansættelsesledere efter under samtaler?

Når du prøver at fastholde ansættelseslederens positive opmærksomhed, er det bedst at starte fra et sted, hvor du forstår, hvad der interesserer dem. Nogle af de ting, som en ansættelsesleder kigger efter, når han interviewer en kandidat, inkluderer:

 • Culture fit: Ansættelseschefen vil vurdere, hvor velegnet du er til virksomhedskulturen. En måde, de kan danne sig en mening på, er ved at finde ud af, om du har arbejdet i lignende miljøer før, mens du også vurderer din overordnede opførsel og kerneværdier.
 • Ledertilpasning: Fordi forskellige supervisorer har forskellige ledelsesstile, vil ansættelseschefen vurdere, hvordan du kan lide at blive ledet, og om det stemmer overens med din potentielle supervisors ledelsesstil.
 • Kernefærdigheder: En ansættelsesleder vil tage et dybere kig på hver af dine kernefærdigheder for at sikre, at du har kvalifikationerne til at udføre jobbet.
 • Hvis du forstår rollen: Ansættelseschefen vil også vurdere, om du har gennemgået stillingsbeskrivelsen grundigt, og om du forstår og er spændt på stillingen.
 • Hvis du er begejstret for virksomheden: De vil vurdere, om du generelt virker begejstret for muligheden for at arbejde med virksomheden.

Relateret: Interviewspørgsmål: Hvilke færdigheder ville du medbringe til jobbet?

Sådan imponerer du en ansættelsesleder under et interview

Her er 10 trin, du kan følge for at imponere en ansættelseschef under et interview:

 1. Forstå kulturen.
 2. Lav din research på intervieweren.
 3. Demonstrere relevant erfaring.
 4. Vær entusiastisk.
 5. Vis, at du er nem at arbejde med.
 6. Vær præcis om, hvorfor du vil have jobbet.
 7. Stil betænksomme spørgsmål.
 8. Tal med folk på virksomheden før samtalen.
 9. Vis, at du har været opmærksom.
 10. Slap af og vær dig selv.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et adfærdsinterview

1. Forstå kulturen

Før dit interview skal du udføre virksomhedsundersøgelser for at forstå dets værdier og mission, og hvordan de adskiller sig fra andre i branchen. For eksempel kan virksomheden være kendt for at være jordnær og tilbagelænet. Alle kandidater, der interviewer den pågældende organisation, skal forstå og være i overensstemmelse med den kultur for at være et godt match.

En ting du skal huske, når du diskuterer din egnethed til virksomheden med arbejdsgiverne, er, at ideen om "kulturtilpasning" nogle gange kan bruges som en måde at eliminere og diskriminere mod kandidater, dog ubevidst, som ikke tænker, handler eller ligne eksisterende medarbejdere. Et bedre alternativt koncept, du måske overvejer at tale med, er "kulturtilføj" eller din evne til at bringe friske og tilføjende ideer og feedback til teamet. Kulturtilføjelser gør virksomheden stærkere ved at diversificere dens arbejdsstyrkes erfaringer og perspektiver.

2. Lav din research på intervieweren

Mens de fleste kandidater vil undersøge virksomheden, kan du adskille dig selv fra andre kandidater ved at forstå baggrunden for den person, du skal mødes med, herunder den type adfærd, der kan tiltrække deres opmærksomhed.

Find intervieweren på et professionelt netværkssite, og læs deres bio før dit interview. Se efter en personlig forbindelse, hvis det er muligt. Forbered derefter nogle spørgsmål, der er specifikke for den pågældende interviewer, såsom detaljer om organisationens fokus, interviewerens speciale eller endda fælles interesser, I begge har.

3. Demonstrere relevant erfaring

Den bedste måde at vise, at du er den rigtige person til et job, er at gøre det klart for intervieweren, at du har de færdigheder og erfaringer, der stemmer overens med det, der kræves til stillingen. Den bedste måde at gøre dette på er at diskutere specifikke erfaringer og præstationer, du har opnået i tidligere roller.

Hvis du skifter karriere eller branche, eller endda hvis du for nylig er ude af skolen, kan du stadig opnå dette ved at give eksempler på erfaringer, der kan overføres til denne stilling.

4. Vær entusiastisk

Gør det klart for ansættelseschefen, at du er begejstret for muligheden for at arbejde for den pågældende virksomhed i den specifikke rolle. Skriv det i dit følgebrev, understrege det under dit interview og gentag det i dit opfølgningsbrev efter interviewet.

Relateret: Opfølgnings-e-mail-eksempler til efter interviewet

5. Vis, at du er nem at arbejde med

Fordi ansættelseschefen vil vurdere, om du passer godt til din potentielle supervisors ledelsesstil, kan du tage nogle skridt for at vise, at du er nem at arbejde med. En måde er ved at demonstrere, at du er en god lytter. Få øjenkontakt, stil spørgsmål og giv gennemtænkte svar. Del med ansættelseschefen, at du sætter pris på konstruktiv feedback og nyder at lære nye færdigheder.

En anden ting, du kan gøre, er at spørge lederen direkte, hvordan de vil beskrive den potentielle supervisors ledelsesstil. Hvis deres stil er i overensstemmelse med din egen foretrukne ledelsesstil, kan du sige noget i stil med: "Det lyder godt. Jeg synes, jeg arbejder godt med ledere, der er [ din foretrukne stil ] ."

6. Vær præcis om, hvorfor du vil have jobbet

Efter at have undersøgt virksomheden, bør du have klarhed over dens mission, nøglekonkurrenter, produkter og tjenester og målgruppe. Se efter noget, du kan trække på under samtalen, som viser, at du har en dyb interesse for muligheden.

Dette er også en god mulighed for at vise, at du forstår den rolle, du interviewer til. Sæt dig ind i stillingsbeskrivelsen og diskuter, hvad jobbet indebærer, og hvorfor du er et ideelt match, baseret på din baggrund.

7. Stil betænksomme spørgsmål

Typisk vil du i slutningen af ​​interviewet blive spurgt, om du har spørgsmål. Få forberedt spørgsmål af høj værdi, der viser, at du tænker på ting, der betyder mest for intervieweren. For eksempel kunne et godt spørgsmål være: "Hvordan ser succes ud i denne stilling?"

Relateret: Sådan gør du et godt indtryk efter dit interview

8. Tal med folk på virksomheden inden samtalen

Inden dit interview skal du udnytte dine venner og bekendte til at få en introduktion til en, der arbejder i virksomheden. Når du er blevet præsenteret for den person, skal du invitere vedkommende til et informativt interview for at indsamle oplysninger om virksomheden forud for dit formelle interview. Dette vil hjælpe dig med at gå ind i dit interview fuldt forberedt og også demonstrere for alle, hvor interesseret du er i stillingen.

9. Vis, at du har været opmærksom

I slutningen af ​​dit interview skal du takke intervieweren for at dele information om stillingen, virksomheden og hvordan det er at arbejde der. Gentag, at du mener, at din erfaring stemmer overens med det, de leder efter hos en kandidat, og del, at du har specifikke færdigheder, som de leder efter, og navngiv dem. Denne type svar demonstrerer din professionalisme og gør det klart, at du har været opmærksom under interviewet.

10. Slap af og vær dig selv

I sidste ende ønsker enhver interviewer at lære, hvem du er. Prøv at tænke på interviewet som en netværksmulighed, hvor du markedsfører dine bedste kvaliteter og færdigheder. Gør dit bedste for at slappe af og være dig selv, mens du deler dine relevante erfaringer, arbejdsrelaterede interesser og ting, du elsker mest ved branchen og din karriere.

Valdemar Frost
Valdemar Frost Samtalen er uden tvivl den vigtigste del af ansættelsesprocessen. Selvom det kan være svært at vide, hvad en ansættelseschef leder efter under et interview, kan det hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker og afslappet fra start til slut, hvis du tager dig tid til at forberede dig fuldt ud på forhånd.