10 Almindelige Interviewspørgsmål Til Computerfærdigheder

Da computere fortsat er en udbredt del af arbejdsstyrken, bliver det stadig vigtigere at have computerfærdigheder. Når du forbereder dig til din næste samtale, skal du overveje, hvilke spørgsmål en arbejdsgiver kan stille om disse færdigheder. Ved at have svar klar til disse relevante interviewspørgsmål kan du vise ansættelsesledere, at du er en dygtig og selvsikker kandidat. I denne artikel deler vi almindelige interviewspørgsmål om computerfærdigheder, og hvordan man effektivt besvarer dem.

Relateret: Forbedring af din computerfærdighed: Alt hvad du behøver at vide

Interviewspørgsmål til computerfærdigheder med prøvesvar

Lær, hvordan du besvarer disse interviewspørgsmål for computerfærdigheder:

1. Ved du, hvordan du bruger Microsoft Excel eller lignende regnearkssoftware?

Regnearkssoftware er et nyttigt værktøj til mange roller og formål. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at lære dit kompetenceniveau at kende, når de bruger disse programmer. Ved ansøgning til en rolle, der kræver regnearkserfaring, vil det tydeligt fremgå af jobbeskrivelsen. I dit svar skal du være forberedt på at diskutere, hvilken slags funktioner du er fortrolig med at bruge. Hvis du aldrig har brugt et regneark før, vil du måske gerne kommunikere, at du er hurtig til at lære.

Eksempel: "Ja, jeg har tre års erhvervserfaring med at bruge Microsoft Excel. Jeg brugte primært denne software til at administrere mine kunders oplysninger som sælger. Brugen af ​​regneark gjorde det nemt for mig at holde styr på mine kundeemner og registrere deres kontaktoplysninger . Jeg brugte også Microsoft Excel til at administrere mine salgstal. Jeg fandt ud af, at ligningerne gjorde det nemt at lægge alt sammen og forudsige, hvilke tal jeg ville nå i fremtiden."

2. Hvor mange ord kan du skrive i minuttet?

Visse job kræver, at du skriver meget. For eksempel skal både en receptionist eller transskribent skrive hurtigt og præcist for at kunne udføre deres arbejde godt. En arbejdsgiver kan stille dette spørgsmål for at afgøre, om du kan følge med i rollens arbejdsbyrde. En person, der er en talentfuld maskinskriver, kan gøre omkring 65 til 75 ord i minuttet. Brug dit svar til at diskutere, hvordan du er en hurtig maskinskriver og er åben for at forbedre din skrivehastighed. Tid dig selv før dit interview.

Eksempel: "Min tidligere rolle krævede, at jeg skrev en del, hvilket i høj grad har forbedret mine skrivefærdigheder. Sidste gang jeg timede mig selv, kunne jeg lave 70 ord i minuttet. Siden jeg havde timing mig selv, føler jeg, at jeg har forbedret min skrivefærdigheder, der har betydeligt færre stavefejl. Jeg oplever, at jo mere komfortabel jeg er med den software eller de systemer, jeg bruger, jo hurtigere kan jeg skrive."

3. Er du tryg ved at bruge en computer hele dagen?

Mange job kræver, at du sidder ved en computer det meste af din arbejdsdag. Arbejdsgivere kan stille dette spørgsmål for at sikre, at du forstår, hvad deres rolle indebærer. Når du søger et skrivebordsjob, kan du forvente at udføre det meste af dit arbejde på computeren. Hvis du ønsker denne form for rolle, skal du vise arbejdsgiverne, at du vil føle dig tilfreds ved at bruge en computer hele dagen. Du kan endda dele strategier, du bruger for at forblive komfortabel.

Eksempel: "Som en person, der har arbejdet på en desktop siden college, er jeg blevet ret vant til at sidde ved en computer hele dagen. Computere er et vigtigt værktøj til denne rolle, hvilket giver mening, hvorfor jeg ville bruge en det meste af arbejdsdagen. Jeg oplever, at jeg kan holde mig tilpas, så længe jeg har et ergonomisk setup og holder mindre udspændingspauser. Jeg har endda købt et tilbehør, som jeg kan tilføje til mit skrivebord for at gøre det til et stående skrivebord."

Relateret: Tekniske færdigheder: Definitioner og eksempler

4. Hvilke sociale medier har du brugt i et professionelt miljø?

Hvis du søger til en rolle, der involverer sociale medier, vil en arbejdsgiver sandsynligvis stille dette spørgsmål. De vil gerne se, om du har professionel erfaring med at bruge de sociale medieplatforme, de bruger til at markedsføre deres virksomhed. Inden dit interview skal du reflektere over, hvilke sociale medieplatforme du har brugt i tidligere roller. Vær forberedt på at diskutere, hvilke funktioner af hver af dem du er bekendt med.

Eksempel: "Jeg har brugt Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn i mine tidligere roller på sociale medier. Jeg er ganske fortrolig med at bruge alle deres annonceopbygningsværktøjer og datametrics. Mit sidste job krævede, at jeg lavede originalt indhold til at dele på alle disse store platforme. Gennem denne erfaring lærte jeg at blive en bedre tekstforfatter og grafisk designer. Jeg hjalp endda min virksomhed med at øge sit brugerengagement med 50 % inden for en måned lang periode ved at lancere en ny kampagne på Facebook."

5. Har du nogen erfaring med at bruge HTML?

Når du søger til roller, der involverer blogskrivning eller webstedsopbygning, bliver du nødt til at kende et eller andet niveau af HTML. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at vurdere, om du har det rigtige niveau af viden om dette markup-sprog. Prøv at vise, at du har nok viden til at udføre det job, du søger. Hvis du føler, at du har brug for yderligere træning, så gør det klart, at du hurtigt kan lære nye ting.

Eksempel: "Som blogskribent vil jeg sige, at jeg har et dygtigt niveau af HTML-kendskab. Jeg bruger mest HTML til grundlæggende websideformatering, selvom jeg byggede et websted fra bunden ved hjælp af HTML/CSS for flere år siden. Hvis du har brug for mig for at lave mere avanceret arbejde med HTML, er jeg ivrig efter at lære. Jeg oplever, at jeg hurtigt fanger computersprog og nyder at tage dem i brug."

6. Hvad er din erfaring med at bruge Microsoft Word?

At kunne bruge Microsoft Word og lignende tekstbehandlingsprogrammer er en af ​​de mest basale computerfærdigheder at have. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at se dit vidensniveau for dette program. Del i dit svar, hvor længe du har brugt Microsoft Word. Du kan endda diskutere din ekspertise i de andre Microsoft Office-programmer for at vise, at du har et godt grundlag for computerfærdigheder.

Eksempel: "Jeg har brugt Microsoft Word lige siden jeg gik i folkeskolen. Ud over at bruge det til grundlæggende tekstbehandlingsfunktioner, synes jeg, at dets tabeller og diagrammer er ret effektive. Jeg er også ret tryg ved at bruge resten af ​​Microsoft Office , herunder Excel og PowerPoint. Jeg har stor erfaring med at bruge regneark til at administrere data og bruge PowerPoint til at lave præsentationer."

7. Er du en, der hurtigt kan lære nye computersystemer?

At lære et nyt computersystem kan kræve meget arbejde og tålmodighed. Arbejdsgivere stiller dette spørgsmål for at sikre, at du har kapaciteten til hurtigt at lære nye computersystemer. Brug dit svar til at vise, at du er hurtig til at lære. Du kan endda dele en tidligere oplevelse, når du skulle lære at bruge et nyt computersystem på kort tid.

Eksempel: "Absolut. Jeg oplever, at jeg er en, der altid er ivrig efter at lære nye ting, og at jeg kan finde ud af en masse computersystemer med lidt vejledning. Faktisk lærte jeg mig selv i min tidligere rolle at bruge Adobe Photoshop fordi min leder havde så travlt. Jeg stolede på blogs og videoer for at komme igennem den mest komplicerede del af programmet. Med min opfindsomhed var jeg i stand til at skabe fantastiske billeder og endda træne andre medarbejdere i, hvordan de skulle bruge det."

Relateret: Sådan siger du, at du er god med computere på dit CV

8. Er du mere komfortabel med Mac eller pc'er?

Dette spørgsmål hjælper arbejdsgivere med at lære om dit foretrukne operativsystem. Inden dit interview skal du prøve at finde ud af, hvilken en virksomheden bruger. På denne måde kan du skræddersy dit svar til det, de leder efter. Selvom du foretrækker det ene frem for det andet, så prøv at vise, at du har erfaring med at bruge begge, hvis dette er sandt. Dette kan indikere, at du er en teknisk kyndig kandidat.

Eksempel: "Som grafisk designer foretrækker jeg at bruge en Mac-computer. Jeg synes, at den har bedre visuelle muligheder og programmer til dem i mit felt. Jeg har allerede bemærket, at din arbejdsplads bruger Mac, så jeg blev positivt overrasket. Selvfølgelig, som en computerspiller, sætter jeg bestemt også pris på at bruge en pc. Jeg oplever, at jeg nemt kan skifte mellem de to styresystemer, hvis jeg har brug for det."

Relateret: Computerfærdigheder: Definitioner og eksempler

9. Fortæl mig om, hvilken mobilteknologi du har brugt i et professionelt miljø.

Dette spørgsmål hjælper arbejdsgivere med at afgøre, om du er tryg ved at bruge mobile enheder, såsom tablets og smartphones. De vil gerne vide, hvilke bestemte apps eller funktioner du har brugt i tidligere roller. Tænk på de gange, du har brugt din mobile enhed til at hjælpe dig med dit arbejde. Forklar hvilke apps du er mest bekendt med at bruge, og hvorfor de er vigtige. Prøv at forbinde dit svar med de værktøjer, du kan bruge i denne nye rolle.

Eksempel: "I min tidligere rolle brugte jeg tidsstyringsapps til at sikre, at jeg var produktiv. Disse små timere og påmindelser hjalp mig med at vide, hvornår jeg skulle holde pauser, og hvornår jeg skulle fokusere. Jeg brugte også mine mobilenheder til at holde styr på aktiemarkedet. Jeg havde flere forskellige apps på min tablet til at overvåge, hvordan markedet svingede. Jeg brugte endda en handelsapp til at foretage nogle af mine dagshandelskøb og -bud."

Relateret: 50 computerprogrammeringsinterviewspørgsmål (med eksempelsvar)

10. Fortæl mig om et tidspunkt, hvor du skulle finde ud af et computerrelateret problem

Dette spørgsmål viser arbejdsgivere, hvordan du arbejder gennem teknologirelaterede problemer. Dette er en særlig vigtig færdighed at have, når man ansøger om en informationsteknologirolle. Når du besvarer dette spørgsmål, skal du bruge STAR-metoden. Først skal du starte med at beskrive den situation og de opgaver, du skulle udføre. Forklar derefter, hvilke handlinger du tog, og hvad resultaterne er. Sørg for at fokusere på, hvordan du var i stand til at løse denne situation på egen hånd.

Eksempel: "Da jeg arbejdede som IT-tekniker, fik jeg en klient til at komme til mig med et mærkeligt computerproblem. Han sagde, at alle hans filnavne på en eller anden måde blev ændret. Jeg tænkte: 'Wow, det er mærkeligt'. Heldigvis er jeg en del af adskillige computerfora og fandt ud af, at dette skyldtes en helt ny computervirus. Kort efter at have opdaget dette, var jeg i stand til at fjerne virussen, installere cybersikkerhedssoftware og gendanne hans originale filnavne."

Job, der kræver computerfærdigheder

Der er flere job på markedet, der kræver computerfærdigheder. Hvis du er interesseret i at arbejde med computere som en karriere, så prøv at undersøge disse jobmuligheder:

1 . [ Webdesigner ](https://www.Bonjoures.com/q-Web-Designer-jobs.html)

2 . [ Specialist i teknisk support ](https://www.Bonjoures.com/q-Technical-Support-Specialist-jobs.html)

3 . Grafisk designer

4 . [ Computerprogrammør ](https://www.Bonjoures.com/q-Computer-Programmer-jobs.html)

5 . [ Dataanalytiker ](https://www.Bonjoures.com/q-Data-Analyst-jobs.html)

6 . [ SEO-specialist ](https://www.Bonjoures.com/q-SEO-Specialist-jobs.html)

7 . [ Video editor ](https://www.Bonjoures.com/q-Video-Editor-jobs.html)

8 . [ Informationssystemadministrator ](https://www.Bonjoures.com/q-Information-Systems-Manager-jobs.html)

9 . [ Cybersikkerhedsspecialist ](https://www.Bonjoures.com/q-Cybersecurity-Specialist-jobs.html)

10 . [ Mobilappudvikler ](https://www.Bonjoures.com/q-Mobile-App-Developer-jobs.html)

Victor Fabricius
Victor Fabricius Da computere fortsat er en udbredt del af arbejdsstyrken, bliver det stadig vigtigere at have computerfærdigheder. Når du forbereder dig til din næste samtale, skal du overveje, hvilke spørgsmål en arbejdsgiver kan stille om disse færdigheder. Ved at have svar klar til disse relevante interviewspørgsmål kan du vise ansættelsesledere, at du er en dygtig og selvsikker kandidat. I denne artikel deler vi almindelige interviewspørgsmål om computerfærdigheder, og hvordan man effektivt besvarer dem.