Sådan Skriver Du En Kraftfuld Personlig Erklæring

Potentielle arbejdsgivere og universiteter kan bede dig om en personlig erklæring, der beskriver dine kvalifikationer til en stilling eller uddannelse. At skrive en overbevisende personlig erklæring er en glimrende måde at fremhæve dine færdigheder og mål for en arbejdsgiver eller et universitet. En velskrevet personlig erklæring kan give dig en konkurrencefordel i forhold til andre kandidater og hjælpe dig med at sikre dig et nyt job eller praktikplads. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du skriver en effektiv personlig erklæring til din job- eller universitetsansøgning.

Hvad er et personligt udsagn?

En personlig erklæring er en redegørelse for dine præstationer, talenter, interesser og mål, der ofte indgår i job- eller universitetsansøgninger eller på CV'er. Personlige erklæringer for universiteter og job har lignende indhold, men universitets personlige erklæringer er normalt længere og mere detaljerede. Universitetets personlige udtalelser er typisk tre eller fire afsnit. Når de er inkluderet i jobansøgninger og CV'er, er disse udsagn generelt et enkelt afsnit. Arbejdsgivere og universiteter kan have deres egne krav, så sørg for at overholde eventuelle ord- eller tegnbegrænsninger.

Relateret: Når en professionel grad vil hjælpe dig med at komme videre i din karriere

Sådan skriver du et personligt udsagn

At dele opgaven med at skrive et personligt udsagn ned i små, overskuelige trin kan hjælpe dig med at skrive et stærkt udsagn til et job eller en universitetsplacering. Selvom dine introduktions-, brødtekst- og konklusionsafsnit bør være i den rækkefølge, kan du skrive dem i den rækkefølge, der bedst hjælper dig med at skrive dit udsagn. For eksempel kan det at skrive din krop først og derefter vende tilbage for at skrive introduktionen hjælpe dig med at skabe en stærkere åbning, fordi du allerede ved, hvad resten af ​​dit udsagn omhandler. 

Den følgende tilgang sikrer, at du inkluderer alle væsentlige komponenter og gør hver sætning så effektiv, som den kan være:

1 . Skriv en personlig introduktion

Skriv en introduktion, der afspejler dig og din personlighed. Der skal stå, hvorfor du er interesseret i jobbet eller uddannelsen og, hvis det er relevant, din seneste erfaring med jobtypen eller kursusemnerne. At starte et personligt udsagn med sætninger, der viser, hvem du er, kan være med til at opmuntre modtageren til at læse videre. 

For en jobansøgning skal du overveje at adressere det, der først interesserede dig i stillingens liste. Brug en enkelt, stærk sætning til at nævne de mest relevante aspekter af din personlighed og interesser i rollen eller virksomheden. For en universitetsansøgning skal du diskutere, hvilke dele af programmet eller skolen, der passer til dine passioner. Din universitetsintroduktion skal være et helt afsnit.

2 . Udvid relevante kompetencer, interesser og erfaringer

Brødteksten i dit personlige udsagn lader dig dele mere om dine relevante færdigheder, interesser og erfaringer. Skriv om personlige oplysninger, der vedrører det job eller kursus, du søger. Du kan skrive om følgende elementer, hvor det er relevant, i brødteksten i din personlige erklæring:

 • Dine præstationer og erfaring:  Skriv om dine grader, certificeringer, priser, mange års brancheerfaring og stillinger, du har haft, som vedrører jobbets ansvar eller universitetets uddannelsestilbud.

 • Dine relevante færdigheder og talenter:  Beskriv de talenter og færdigheder, du har lært under universitetet eller på din karrierevej. Overvej at nævne specifikke færdigheder, der er diskuteret i en stillingsopslag eller værdier, skolen leder efter hos eleverne.

 • Hvad du ville bringe til organisationen:  Diskuter, hvorfor du føler, at du ville være et aktiv for virksomheden eller universitetet. Du kan nævne din erfaring eller iver efter at lære specifikke færdigheder, udføre opgaver eller optjene legitimationsoplysninger inden for et felt.

 • Dine faglige eller akademiske mål:  Skriv om, hvordan det job eller kursus, du søger, passer ind i dine drømme for fremtiden. Overvej at vælge et specifikt mål, jobbet eller kurset kan hjælpe dig med at nå.

To sætninger burde være tilstrækkeligt til hovedteksten i dit job personlige erklæring. Du kan vælge to eller tre af de tidligere nævnte elementer til at diskutere i disse sætninger for at holde det omfattende og samtidig være kort. Hvis din personlige erklæring fra universitetet er en generel meddelelse, der spørger om din interesse og dine mål, skal hoveddelen af ​​din personlige erklæring fra universitetet være et eller to afsnit. En nyuddannet gymnasium kan have brug for kun et afsnit, mens en person, der ansøger om en avanceret grad, skal skrive to afsnit, når de diskuterer den faglige erfaring og færdigheder, de har inden for deres valgte felt.

Relateret: Sådan udvikler du dit færdighedssæt for at fremme din karriere

3 . Skriv en stærk konklusion

Lav en konklusion, der efterlader et stærkt, varigt indtryk på den potentielle arbejdsgiver eller universitetsoptagelsesmedarbejder. Det bør være en klar genformulering af, hvorfor du ansøgte, og hvad du håber at opnå med oplevelsen. Det bør også overtale læseren til at handle på dig som kandidat, enten at læse resten af ​​dit CV eller gennemgå dine andre akademiske legitimationsoplysninger.

I dette sidste afsnit af din erklæring kan du inkludere:

 • Udvidelse af dine professionelle mål:  Nogle udsagn til jobansøgninger kan indeholde specifik henvisning til dine mål, og hvordan stillingen kan hjælpe dig med at nå disse mål. For at få en personlig udtalelse fra universitetet, forstærk hvordan skolens mission eller kurser kan forberede dig til en karriere. Overvej i begge typer udsagn at diskutere relevante kort- og langsigtede mål, såsom hvad du håber at opnå i skolen eller stillingen, og hvor du ser dig selv om 5-10 år.

 • Sammenfatning af dit personlige udsagn:  En kort opsummering af hovedpunkterne i dit udsagn kan være en effektiv strategi for en konklusion på én sætning eller én sætning af en større konklusion. Sørg for at forbinde dine præstationer, erfaringer og færdigheder direkte til dine fremtidige bidrag med virksomheden eller universitetet.

 • Link tilbage til din introduktion:  Gense din introduktion og det, der interesserede dig i stillingen, skolen eller uddannelsen. Overvej at udvide denne idé ved at kombinere dit ønske med dine kvalifikationer. At afslutte en personlig udtalelse om din begejstring for muligheden kan påvirke en virksomhed eller et universitet til at overveje dit kandidatur seriøst.

Konklusionen på din personlige erklæring om et job bør være en enkelt sætning, så overvej kun at vælge én af ovenstående strategier. Skriv et helt afsnit til afslutningen af ​​din personlige udtalelse for et universitet, og overvej at bruge en blanding af to eller tre af disse strategier til en omfattende og engagerende konklusion.

Relateret: Sådan skriver du en personlig erklæring på et CV (med tips og eksempler)

4 . Korrektur og rediger

Når du har skrevet din personlige erklæring, skal du tage dig tid til at læse korrektur og redigere den. Læs din personlige udtalelse højt for at høre, hvordan din skrivning lyder, og find forbedringsområder, såsom:

 • Retskrivning og grammatik
 • Relevans
 • Specificitet
 • Passiv stemme
 • Klar frasering
 • Simpelt, letforståeligt sprog

Gennemgå din personlige udtalelse for selv at finde disse områder, og overvej også at få en ven eller kollega til at læse den for dig. Denne person kan give dig feedback om at forbedre det på disse områder.

Læs mere: 27 korrekturlæsningstips, der vil forbedre dit CV

Tips til at skrive et stærkt personligt udsagn

De bedste personlige udtalelser har en personlig, men professionel tone og relevant, direkte information. At forstå, hvad stærke personlige udsagn har til fælles, kan hjælpe dig med at skabe dine egne. Husk følgende tips, når du skriver dine egne personlige udtalelser:

 • Skriv med din egen stemme:  Brug dine egne ord til at beskrive dine kvalifikationer for at få dit udsagn til at føles mere personligt og unikt for dig. 

 • Hold det enkelt:  Korte sætninger og enkelt sprog kan sikre, at dit personlige udsagn er klart og effektivt.

 • Hav en positiv tone: Brug sprog, der demonstrerer din begejstring for muligheden og taknemmelighed for læserens hensyn.

 • Brug aktiv stemme:  Aktiv stemme betyder at bruge stærke verber, der engagerer en læser og direkte identificerer dine præstationer, hvilket kan gøre dit personlige udsagn mere effektivt.

 • Vær unik:  Dit personlige udsagn skal være unikt for dig, så diskuter, hvad der gør dig anderledes end andre kandidater. Medtag specifikke detaljer og korte eksempler på dine oplevelser for at hjælpe dit personlige udsagn til at skille sig ud.

Eksempler på stærke personlige udsagn

Brug disse personlige udsagn til at hjælpe dig med at skrive dine egne.

Personlig erklæring om ansættelse

Det følgende er et eksempel på en personlig erklæring, der kunne stå på et CV eller i en jobansøgning.

“Jeg er for nylig dimitteret fra University of Indiana med en Bachelor of Arts i modedesign, og jeg ville elske at anvende de færdigheder, jeg forfinede på universitetet, og min passion for mode til din rolle som designassistent. Ud over mine studier har jeg brugt de sidste fem år på at designe og skabe kjoler til salg på det månedlige Indianapolis Arts Market. At se spændingen på mine faste kunders ansigter, der prøvede mine nye kreationer, styrkede mit engagement i en karriere inden for mode. Jeg er en hurtig lærende, der trives med udfordringer, som jeg tror, ​​jeg ville finde hos dit designhus.”

Relateret: 6 tips til at skrive en god ph.d.-skole-personlig erklæring (med eksempler)

Personlig erklæring til en universitetsansøgning

Dette er et eksempel på en personlig erklæring til en universitetsansøgning. Bemærk, at den er længere og mere detaljeret end den personlige erklæring for ansættelse.

“Jeg søger en stilling på dit Master of Business Administration kursus, fordi jeg brænder for at fremme min marketingkarriere og interesseret i at lære mere om ledelsesstrategier. Jeg blev først interesseret i marketing, mens jeg fik min Bachelor of Science in Business på Peru State College i Nebraska. Jeg var fascineret af den måde marketingfolk kunne bruge billeder og tekst til at overtale forbrugere til at købe produkter og rækken af ​​forskellige moderne marketingværktøjer, herunder sociale medier og virtual reality.

Efter endt uddannelse begyndte jeg at arbejde som marketingkoordinator hos The Digital Eye. Min iver efter at lære og prøve nye metoder fik mig hurtigt fremad gennem virksomheden. Efterhånden som jeg flyttede fra simple research- og administrative opgaver til at koordinere marketingarrangementer og assistere med den kreative proces, voksede min passion for marketing.

Jeg føler, at jeg er klar til at tage det næste skridt i min karriere og arbejde som marketingchef. At studere en Master of Business Administration på NYU Stern School of Business ville hjælpe mig med at få de færdigheder, jeg har brug for, for at gå over i min ønskede rolle. Jeg føler, at kurserne i ledelse, produktionsledelse og driftsledelse ville hjælpe mig med at få succes i en lederstilling. Jeg sætter også pris på, at din skole tilbyder onlinekurser og deltidsstudier. Disse muligheder vil hjælpe mig med at bruge den tid, jeg har brug for, til at udmærke mig akademisk uden at gå på kompromis med min præstation på The Digital Eye.

Jeg respekterer din skoles ry for ekspertise og engagement i karriereudvikling. Jeg tror på, at det ville være et stimulerende læringsmiljø og et sted, hvor jeg kunne forbinde mig med flere ligesindede elever. Min passion for læring og enestående akademiske og professionelle rekord ville gøre mig til et aktiv for din skole. Jeg husker med glæde min tid på Peru State College og håber, at jeg kan få flere specielle minder, da jeg studerede på NYU Stern School of Business."

Albert Vester
Albert Vester Potentielle arbejdsgivere og universiteter kan bede dig om en personlig erklæring, der beskriver dine kvalifikationer til en stilling eller uddannelse. At skrive en overbevisende personlig erklæring er en glimrende måde at fremhæve dine færdigheder og mål for en arbejdsgiver eller et universitet. En velskrevet personlig erklæring kan give dig en konkurrencefordel i forhold til andre kandidater og hjælpe dig med at sikre dig et nyt job eller praktikplads. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du skriver en effektiv personlig erklæring til din job- eller universitetsansøgning.