Følgebrevsvejledning Til Karriereskift: Med Eksempler

Følgebrevsvejledning Til Karriereskift: Med Eksempler

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach.


Hvis du overvejer et karriereskifte, er du ikke alene. I en Bonjoures-undersøgelse fra 2019 af over 8.000 jobsøgende 1 identificerede 13 % af de adspurgte at ville skifte karriere (dvs. jobsøgning inden for et andet felt). Et ønske om en bedre løn, karriereforløb og meningsfuldt arbejde blev nævnt som deres vigtigste grunde til at skifte karriere.

Ud over at skræddersy dit CV og forberede din samtale, involverer skift af karriere ofte at skrive et følgebrev, der giver detaljer om din erfaring, styrker og overførbare færdigheder (selvom du ikke nødvendigvis har erfaring specifik for den nye stilling). Dit følgebrev skal vise, hvorfor du er en god kandidat, og hvordan dine færdigheder og baggrund har udstyret dig med et unikt og værdifuldt perspektiv.

I denne artikel finder du ud af, hvordan du skriver et iøjnefaldende følgebrev til karriereskift, der kan hjælpe dig med at få et job i et nyt felt.

Sådan skriver du et følgebrev til karriereskift

Mens dit karriereskiftebrev kan følge samme format som et standard følgebrev, bør indholdet være specifikt skræddersyet til at adressere, hvorfor din nuværende erfaring er relevant og værdifuld både for jobbet og virksomheden. For at skrive et følgebrev for karriereskift skal du starte med følgende trin:

1. Præsentér dig selv

Start dit følgebrev med at angive, hvem du er, hvad du ønsker, og hvorfor du ville passe godt til jobbet. Fremhæv dine mest imponerende, værdifulde og relevante præstationer uden at overdele din manglende erfaring. For eksempel, hvis du skifter til en marketingstilling fra at være en executive assistent, kan du starte dit følgebrev med at sige:

"Kære ansættelseschef,

Mit navn er DeAndre Harris, og jeg er spændt på at søge den åbne marketingsstilling hos Crane & Jenkins. Mens jeg har brugt de sidste tre år på at udvikle organisatoriske, netværksopbyggende og lederskabsevner som en executive assistent, der arbejder med førende marketingbureauer, tror jeg, at min baggrund vil bringe et værdifuldt perspektiv til dit team. Det har været et langsigtet mål for mig at forfølge en karriere inden for marketing, og din organisation er mit bedste valg til at åbne det næste kapitel af min karriere."

2. Udtryk din begejstring

Dit følgebrev skal gøre det klart for ansættelseschefen, at du virkelig er begejstret for og interesseret i jobmuligheden, selvom det betyder, at du starter i en start-level stilling. Inkluder detaljer om virksomhedens mission, værdier eller produkt, som du beundrer eller tilpasser til dine egne standarder for at vise, at du har gjort dit hjemmearbejde og ved, at du vil passe godt.

3. Skitsér din præstation i tidligere job

Dit følgebrev skal fremhæve dine succeser fra tidligere stillinger. Dette kan omfatte at slå salgstal, administrere medarbejdere eller fuldføre et højt profileret projekt. Selv når du mangler specifik, jobrelateret erfaring, viser dette for arbejdsgiveren, hvordan du vil tilføje værdi til virksomheden. Vælg en eller to specifikke historier og relater dine præstationer til stillingen. Medtag tal for at måle din effekt, når det er muligt.

4. Medtag dine kompetencer, der kan overføres til det nye job

Du bør forklare præcis, hvordan dine bløde og hårde færdigheder oversættes til den nye rolle, og hvordan dine præstationer og dokumenterede evner i tidligere stillinger kan overføres. Hvis du for eksempel har kendskab til en bestemt software, du ved bliver brugt i din nye rolle og/eller branche, skal du sørge for at inkludere det i dit CV og følgebrev.

Der er også flere overførbare færdigheder, der kan gøre dig til en succesfuld professionel i enhver branche. Vis dine højt værdsatte overførbare bløde færdigheder, såsom:

 • Meddelelse
 • Ledelse
 • Kreativitet
 • Konfliktløsning
 • Kritisk tænkning
 • Arbejdsmoral
Billedbeskrivelse

Følgebrevsformat

 1. Dato og kontaktoplysninger
 2. Hilsen eller hilsen
 3. Indledende afsnit
 4. Midterste afsnit
 5. Afsluttende afsnit
 6. Brevafslutning og underskrift

Eksempel på følgebrev for karriereskift

Nedenfor er en skabelon til et følgebrev for karriereskift, der kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken type information du skal præsentere i dit eget brev. Inkluder datoen og kontaktoplysningerne for ansættelseschefen i introduktionen til følgebrevet.

Alfred Gala
alfredg@email.com

3. marts 2019

John Doe
ABC Company
123 A St.
Dover, DE 1990

Kære Mr. Doe,
Jeg skriver dette brev for at udtrykke min interesse for stillingen som salgschef hos ABC Company. Jeg har 10 års marketingerfaring og ønsker at skifte til en salgsrolle i en prestigefyldt virksomhed som din. Jeg har mange færdigheder fra min marketingkarriere, som kan omsættes til succes i denne rolle.

Selvom jeg har været et aktiv for min tidligere arbejdsgiver som marketingchef, har jeg beskæftiget mig med mange erfaringer, der understøtter almindelige salgsevner. Jeg arbejder en-til-en med kunder, mens jeg leder et marketingteam. Mine kunderelationer er værdifulde for mig, fordi de giver mig mulighed for at opbygge vores forbindelse, levere relevante produkttilbud og fortsætte et løbende forretningsforhold.

På grund af mine evner som marketingchef har jeg vundet adskillige priser, herunder Årets leder og Månedens medarbejder ved adskillige lejligheder. Dette krævede ikke kun styrke i markedsføringen, men også instinktet og evnen til at styre og motivere et team til at arbejde hen imod et fælles mål.

Jeg tror på, at min baggrund inden for marketing ville give værdi for dit team ved at tilføje et unikt perspektiv. Jeg er en hurtig og entusiastisk lærende, klar til at blive leder hos ABC Company. Hvis du kender til en mere passende stilling eller en stilling, der for nylig er blevet opsagt, vil jeg være taknemmelig for din overvejelse.

Med venlig hilsen
John Doe

Tips til at skrive et følgebrev om karriereskift

Selvom du bør gøre dit følgebrev unikt for din jobsøgning og den virksomhed, du søger til, er der et par bedste praksisser, du kan anvende for at oprette en ansøgning, som arbejdsgiverne vil bemærke:

1. Inddrag forskning

Inkorporer din egen virksomhedsforskning og detaljer fra jobbeskrivelsen for at gøre dette til et skræddersyet følgebrev. Præsenter dine styrker, erfaring, passion og dedikation til at forbedre virksomheden på et personligt plan. At skræddersy dit følgebrev er nøglen til at hjælpe dig med at skille dig ud i forhold til en kvalificeret pulje af ansøgere.

Læs mere: Sådan skriver du et følgebrev

2. Forklar dine grunde

Forklar dine grunde til at skifte karriere og dedikation til at lære nye færdigheder. Læg vægt på din evne til at lære processer, koncepter og strategi hurtigt. Du er den største fortaler for dine nuværende kvaliteter, så sørg for at inkludere alle oplysninger, der er relevante for den nye stilling.

3. Få gode referencer

Under et karriereskift skal du indhente flere pålidelige referencer for at understøtte dine kvalifikationer, færdigheder og kvaliteter. Denne liste kan omfatte:

 • Tidligere eller nuværende ledere
 • Tidligere eller nuværende medarbejdere
 • Virksomheden rapporterer om dine succeser
 • Mentorer, rådgivere eller tidligere lærere

Udarbejd en referenceliste, når arbejdsgiveren beder om dem. Af professionel høflighed, spørg hver af dine referencer, om det er okay for dig at inkludere dem på forhånd. Sammen med navnet og titlen på hver person skal du inkludere en kort sætning eller sætning, der beskriver dit forhold efterfulgt af deres kontaktoplysninger. Jo mere anciennitet eller ekspertise personen har, jo mere virkningsfuld vil den være som reference.

Selvom det kan være komplekst at skifte karriere, har du flere færdigheder, der er nødvendige for at få succes i en ny branche eller markedsplads. Ved at fremhæve alt, hvad du har at byde på, kan du præsentere dig selv som en stærk kandidat med et unikt og værdifuldt perspektiv.


1 Faktisk undersøgelse, n=8.993

Heidi Carstensen
Heidi Carstensen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach.