Tips Fra En Sygeplejerskecoach: En Guide Til Forhandling: Med Eksempler

Tips Fra En Sygeplejerskecoach: En Guide Til Forhandling: Med Eksempler

Tanken om at indlede en diskussion om løn kan føles ubehagelig, men at have dem med jævne mellemrum i din karriere kan sætte dig op til økonomisk succes i din nuværende stilling såvel som i fremtidige roller. Uanset om du er nyuddannet sygeplejerske, der søger din første stilling eller skifter til en ny arbejdsgiver, kan det gøre diskussioner omkring løn og faglig avancement lettere at vide, hvordan og hvornår du skal formulere din værdi over for arbejdsgiverne. I denne artikel sad vi sammen med Keith Carlson, BSN, RN og Board-Certified Nurse Coach (NC-BC), for at diskutere tips til at formulere din individuelle værdi, og hvordan du taler for dig selv under løndiskussioner gennem hele din karriere.

Hvor meget kan jeg forhandle i sygepleje?

For at evaluere kvaliteten af ​​et jobtilbud, start med at gennemgå den fulde kompensationspakke – ikke kun den årlige grundløn. Dette kan især være vigtigt, hvis du har flere jobtilbud og vil give dig en bedre forståelse af, hvilke elementer der er til forhandling baseret på den værdi og erfaring, du tilbyder arbejdsgiveren.

Muligheden for forhandling vil variere meget afhængig af arbejdsgiver og det erfaringsniveau, du medbringer som sygeplejerske. For eksempel kan der være lidt slingreplads for nyuddannede, men Carlson foreslår at prøve, "...især hvis du har nogle tidligere erfaringer, der gør dig endnu mere overbevisende. Hvis en del af jobbet, du bliver ansat til, involverer forskning, og du var videnskabelig assistent med en kandidatgrad i biologi, og før du blev sygeplejerske, arbejdede du på Statens Institut for Sundhed, kan du helt sikkert tage det med i forhandlingerne.”

Nogle eksempler på omsættelige varer i en fordelspakke inkluderer:

  • Skifteplan
  • Efteruddannelsesgodtgørelse
  • Betalt fri
  • Løn
  • Fleksibel tidsplan
  • Sign-on bonus
  • Scrubs eller andet plejeudstyr

Tips til at blive en selvfortaler

Som sygeplejerske kan det føles mærkeligt at tænke på din indflydelse som individ. Carlson beskriver, hvordan "ældgamle tropper om sygeplejersker, som om vi er 'barmhjertighedsengle' eller 'helte i scrubs', får os til at virke som stereotyper og ikke rigtige mennesker." Evnen til at tale op for dig selv og hvad der er vigtigt for dig, også kendt som selvfortalervirksomhed, er en kritisk færdighed, som vil hjælpe dig med at formulere dine individuelle bidrag til en organisation med tillid. Hvis det er en færdighed, du stadig udvikler eller styrker, er her nogle tips, der kan hjælpe dig med at tale for dig selv:

1. Hold en liste over personlige præstationer

Der vil være mange situationer gennem din karriere, der kræver, at du deler dine individuelle præstationer – præstationsevalueringer, opdatering af dit CV eller forberedelse til diskussioner omkring løn for at nævne nogle få. En måde at sikre, at du kan give en holistisk registrering af dine individuelle bidrag, er at føre en løbende liste over dine præstationer, udmærkelser og præstationer i løbet af året.

I slutningen af ​​året eller gennemgangsperioden skal du gennemgå og internalisere dine bidrag. For eksempel kan du beregne antallet af samlede blodtransfusioner, du var i stand til at give, eller hvor mange doser af et kemoterapeutisk middel, du har leveret. Flet disse tal ind i en grundlæggende elevator-pitch til brug ved netværksbegivenheder, på dit følgebrev eller CV.

2. Bed om faglige udviklingssamtaler

Hvis du i øjeblikket er ansat, kan etablering af en kommunikationslinje med din leder om dine faglige udviklingsmål sætte forventningen om, at karrierevækst er vigtig for dig. Nogle arbejdsgivere er bedre end andre til at have regelmæssige og kontinuerlige samtaler omkring vækst, så vær din egen agent og bed om feedback og udvikling efter behov.

Lad din leder vide, at kontinuerlig udvikling er vigtig for dig ved at sige noget i stil med: "Min sidste anmeldelse var for seks måneder siden, men siden da føler jeg, at der er nogle områder, jeg har overgået, og andre, hvor jeg kunne forbedre mig. Kan vi mødes i 30 minutter for at tale om min udvikling? Jeg vil gerne tjekke ind på, hvordan jeg har det."

Carlson tilføjer: "At have ydmygheden til at indrømme, hvor du føler, at du har brug for at vokse, og selvfølelsen til at afgrænse, hvor du føler, at du gør et rigtig godt stykke arbejde, viser en utrolig mængde selvhævdelse."

3. Anerkend, at du er mere end "bare" en sygeplejerske

Carlson husker at have hørt en almindelig sætning, når han arbejder med sygeplejersker: "Jeg er bare en sygeplejerske." Mange af de sygeplejersker, han arbejder med, kan tale om vigtigheden af ​​sygeplejersker som et kollektiv, men har svært ved at tale om deres personlige værdi:

”Jeg har altid sagt, at 'bare' er et ord på fire bogstaver, når man taler om sig selv som sygeplejerske, fordi det bliver mindre. Det gør dig mindre, og det kan få det til at virke som om, du måske ikke engang værdsætter, hvem du er, og hvad du har gjort.

Sig ikke engang, at du ''bare er en CNA (Certified Nursing Assistant)', fordi CNA'en gør virkelig vigtige ting. De tager sig af huden og den personlige pleje af ældre og handicappede. CNA'er er rygraden i sundhedsvæsenet. Så du ville aldrig sige "Jeg er bare en CNA", fordi det, du gør, er vigtigt."

Hvornår skal man forhandle

Der er forskellige muligheder gennem din sygeplejekarriere for at diskutere løn og goder. Her er et par eksempler:

På jobtilbudsstadiet

At forhandle din løn og fordelspakke i tilbudsfasen af ​​ansættelsesprocessen kan føles ubehageligt, men at gøre det kan øge dit livslange indtjeningspotentiale betydeligt, hvis det gøres korrekt og konsekvent. For eksempel er den gennemsnitlige årlige lønstigning i USA 3 %, så hvis du accepterer en startløn, der er 10 % under dine forventninger, kan det tage over to år blot at genvinde denne indtjening.

Ved din etårige resultatgennemgang

Carlson siger: "En årlig gennemgang er et naturligt sted at gennemgå din løn. Man ville forvente, at hvis du får en rigtig god anmeldelse, vil der være en form for økonomisk eller en anden form for anerkendelse af, at du har forbedret, opfyldt eller overskredet dine benchmarks.”

Efter løbende uddannelse

For at øge indtjeningspotentialet er det almindeligt at søge yderligere certificeringer, avancerede grader og specialiseringer inden for et bestemt sygeplejeområde. Som en del af din faglige udvikling kan nogle organisationer endda tilbyde økonomisk støtte til at gennemføre specialiserede certificeringseksamener og træning.

Afhængigt af den specialisering, du søger, kan du blive bedt om at opnå forskellige niveauer af erfaring eller uddannelse, som når du bliver en certificeret sygeplejerske operationsstue eller en kritisk sygeplejerske. Disse specialiseringer kan fortjene en lønstigning på dit nuværende ansættelsessted eller øge din omsættelighed til fremtidige roller.

Overvejelser inden man går ind i en forhandling

Mange faktorer kan hjælpe dig med at beslutte, hvornår og hvordan du skal forhandle med succes, blandt dem er følgende:

Clinical Ladder programmer

Clinical ladder-programmer er strukturerede systemer, der giver sygeplejersker karrieremuligheder inden for deres nuværende kliniske miljø. Disse programmer varierer fra arbejdsgiver til arbejdsgiver, men de adskiller tydeligt niveauerne af sygepleje og ekspertise inden for hospitalssystemet. Mens kliniske ladder-programmer kan bruges til at anerkende professionel udvikling, kan de også skabe begrænsninger for forhandlinger, men et sæt kriterier, som du skal opfylde, før du stiger i niveau eller modtager en lønstigning.

"Det er lidt nemmere, hvis du prøver at få et job i en lille lægepraksis eller noget, der ikke er et virkelig intenst akutbehandlingssystem. Der er mere slingreplads. Det er de kliniske stiger på akutte institutioner, som er virkelig svære at knække,” siger Carlson.

Vær realistisk omkring dine ønsker

En af nøglerne til en vellykket forhandling er at fremsætte realistiske anmodninger med beviser til støtte for din fortjeneste. Carlson tilføjer: "Hvis det, du beder om, er realistisk, hvad er der så galt med at vise, at du værdsætter dig selv nok til at bede om lidt. De spørger dig måske: 'Hvad ville fortjene, at vi betaler dig $76.000 i stedet for $70.000 om året? Hvad tager du med på bordet?' Hvis du vil bede om mere, må du hellere have et svar til at fortælle dem, hvorfor du fortjener det, og se dem lige i øjnene, lad være med at slå et øje og fortælle dem præcis, hvor fantastisk du er.”

For ikke-lønmæssige fordele, som f.eks. vagtdetaljer, bør du føle dig sikker på at fremsætte en anmodning, så længe det ikke er klart defineret i jobbeskrivelsen. For eksempel ville det ikke være rimeligt at anmode om en dagvagt, hvis opslaget tydeligt angiver, at de søger en til at arbejde natten over.

Her er et eksempel på, hvordan du anmoder om en foretrukken vagtlængde:

"Jeg var meget spændt på at se det officielle tilbud komme igennem til RN-rollen på dit hospital. Inden jeg kan acceptere, vil jeg gerne anmode om at arbejde 12-timers vagter. Jeg så ikke en vagtspecifikation i stillingsopslaget eller tilbudsoplysningerne. Min pendling til dit hospital ville være omkring en time, så en 12-timers vagt ville reducere min tid på vejen. Jeg har også fundet ud af, at længere vagter reducerer fejlkommunikation mellem pårørende under overdragelse, hvilket forbedrer patientens oplevelse."

Kend dit publikum

At få indsigt i, hvilken type information der er vigtig for beslutningstageren, kan hjælpe dig med at tilpasse din levering. Når han taler om vigtigheden af ​​at vide, hvilken information dit publikum værdsætter, siger Carlson: "At være i stand til at forstå, hvilken type person din leder, supervisor eller cheflæge er og derefter overvinde dine egne måder at kommunikere på for at matche deres stil, kan hjælpe med at få en bedre respons."

For eksempel, hvis beslutningstageren er datadrevet, skal du sørge for at give kvantificerbar dokumentation for, hvorfor du fortjener en stigning. Overvej at give eksempler på situationer, hvor du påtog dig yderligere ansvar. Hvis du påtog dig rollen som træning af nye RN'er, så nævn antallet af sygeplejersker, du uddannede, og den procentdel af dine mål, du var i stand til at nå i processen.

Mens nogle antyder, at følelser bør udelades af forhandlinger, fremhæver en undersøgelse fra The Harvard Business Review, hvordan det kan være næsten umuligt at adskille følelser fra de ting, som folk bekymrer sig om, såsom løn.

En måde at blive en succesfuld forhandler på er at forbinde til dine egne følelser og roligt formulere, hvordan en lønstigning ville påvirke dit liv positivt på en måde, der giver genlyd hos din leder. For mange arbejdsgivere er det vigtigt, at deres arbejdsstyrke føler sig glad, støttet og tilfreds i deres job – og at have en passende løn er en stor del af den ligning.

Tips til at få en lønsamtale

Uanset om du søger et nyt job eller en lønstigning i din nuværende stilling, kan følgende tips hjælpe dig med at forberede dig på den kommende lønforhandling:

Forbered beslutningstageren på samtalen

Det er en god idé på forhånd at lade beslutningstageren vide, at du gerne vil drøfte lønforventninger, så de har tid til at forberede sig til samtalen. En direkte samtale er altid bedst og kan indledes forskelligt afhængigt af, om du taler med en potentiel eller nuværende arbejdsgiver.

Forhandlinger på jobtilbudsstadiet

Anmod om at få samtalen over telefonen eller gennem en videokonference, hvis det ikke er muligt personligt. Selvom det er passende at starte samtalen via e-mail, er det bedst at gennemføre dem i realtid. Forhandlinger er aktive samtaler, og frem og tilbage, der opstår via e-mail, kan bremse samtalen, og teksten kan ikke på passende måde formidle din taknemmelighed og begejstring for muligheden.

Her er, hvordan du kan gribe situationen an, hvis du vil begynde forhandlingsprocessen via e-mail:

Kære fru Jackson,

Tak fordi du har sendt jobtilbudspakken til sygeplejerskens mulighed. Jeg vil gerne igen sige, hvor beæret jeg er over at komme i betragtning til denne spændende stilling, og jeg sætter pris på, at du deler disse detaljer.

Inden jeg kan acceptere dit tilbud, vil jeg behandle den foreslåede kompensation. Som jeg delte med din rekrutteringschef, har jeg mere end fem års erfaring med EMR-systemer og har arbejdet på intensivafdelingen i de sidste tre år. I min sidste rolle vejledte jeg 10 nye RN'er for at nå deres mål og yde ekstraordinær pleje. I betragtning af min erfaring og ekspertise søger jeg en løn i intervallet $110.000 til $120.000, hvilket er lidt højere end dit tilbud på $107.000.

Jeg ved, at jeg kan tilføre en stor værdi til din organisation og kan yde kvalitet og medfølende pleje til dine patienter. Giv mig venligst besked, hvornår vi kan diskutere lønnen yderligere.

Jeg ser frem til at høre fra dig snart.

Tak,
Marie Perez

Forhandlinger ved nuværende ansættelse

Start med at anmode om at lave en aftale i din leders kalender. Samtaler om løn er personlige og følsomme, så prøv at få diskussionen i et privat rum med døren lukket.

Hvis du har en præstationsanmeldelse på vej, behøver du muligvis ikke invitere din leder til et separat møde, hvis gennemgangen allerede er planlagt. Hvis du beder om en gennemgang af din løn uden for en planlagt resultatgennemgang, skal du anmode om mødet mindst to uger i forvejen.

I begge tilfælde er det godt at lade din leder vide, at du planlægger at diskutere kompensation på dette møde. Her er nogle forslag til, hvordan du kan tydeliggøre din intention om at få en lønsamtale i mødebeskrivelsen eller en mail.

  • "Ville det være i orden, hvis vi brugte noget tid under min præstationsgennemgang på at diskutere min kompensation?"
  • "Jeg vil gerne holde et kort møde for at diskutere min kompensation. Fortæl mig venligst, om denne tid virker for dig."

Læs mere: Sådan beder du om en forhøjelse

Skriv dit talepunkt på et notatkort

Det kan være udfordrende at huske dine talepunkter ved hukommelsen i stressede situationer som lønforhandlinger. Da du måske ikke er i stand til at forudse, hvilken effekt stress vil have på dig, kan du overveje at medbringe en liste over talepunkter skrevet på et noteskort eller i en notesbog. Hold dig til en punktliste over dine vigtigste præstationer, der understøtter, hvorfor du mener, at du fortjener en stigning.

Hvis samtalen er under din årlige præstationsevaluering, anbefaler Carlson at skrive dine relevante præstationer ned: "Har du meget bidraget til en komité, du tjente i? Fungerede du 50 % længere tid som ansvarlig sygeplejerske, end du skulle? Var du en del af et særligt initiativ? Jeg tror, ​​at enhver chef, der laver en årlig gennemgang, sandsynligvis kan forvente, at medarbejderen enten vil bede om eller forvente noget til gengæld for fremragende arbejde."

Projekttillid

Hvordan du leverer dine talepunkter i en forhandling er lige så vigtig som de ord, du siger. Jo mere tillid du formidler, jo mere sikker vil arbejdsgiveren være i deres overvejelse af din feedback. Den løn, som din arbejdsgiver tilbyder, bør tage højde for den værdi, du giver.

Før du starter en forhandlingssamtale, skal du udføre research for at opnå en stærk forståelse af din personlige professionelle værdi, som vil være unik for din arbejdserfaring og dit sted. Du bør have tillid til din beslutning om at bede om mere, hvis du har lavet undersøgelsen og har personlige værdidata, der understøtter dit spørgsmål.

Relateret: Sådan forhandler du løn under COVID-19

Andreas Sommer
Andreas Sommer Tanken om at indlede en diskussion om løn kan føles ubehagelig, men at have dem med jævne mellemrum i din karriere kan sætte dig op til økonomisk succes i din nuværende stilling såvel som i fremtidige roller. Uanset om du er nyuddannet sygeplejerske, der søger din første stilling eller skifter til en ny arbejdsgiver, kan det gøre diskussioner omkring løn og faglig avancement lettere at vide, hvordan og hvornår du skal formulere din værdi over for arbejdsgiverne. I denne artikel sad vi sammen med Keith Carlson, BSN, RN og Board-Certified Nurse Coach (NC-BC), for at diskutere tips til at formulere din individuelle værdi, og hvordan du taler for dig selv under løndiskussioner gennem hele din karriere.