Sign-on Bonus: Definition Og Forhandlingstips

Når du starter et nyt job, kan en sign-on bonus hjælpe dig med at starte din rolle i en fordelagtig stilling. Denne bonus kan være et godt incitament for dig til at skifte job. For at hjælpe med at opmuntre dig til at slutte dig til deres team, kan din potentielle arbejdsgiver tilbyde dig en tilmeldingsbonus under dit interview. Du kan også foreslå det under forhandlingsprocessen.

I denne artikel gennemgår vi virksomheder, der tilbyder sign-on bonusser, og hvordan du kan forhandle om en under dit interview.

Hvad er en sign-on bonus?

En tilmeldingsbonus er en startbonus, som du kan modtage, når du starter en ny karriere. En sign-on bonus er et godt økonomisk løft, men det er vigtigt at bemærke, hvad denne bonus erstatter. 

Da det er en engangsbetaling, vil sign-on bonussen ikke påvirke din samlede løn. Under samtaleforløbet er det vigtigt at forstå, om en sign-on bonus vil give økonomisk mening for dig på længere sigt, eller om det ville være bedre for dig at have en lille sum for en sign-on bonus. Bed så om en forhøjelse af din løn. Hvis du planlægger at blive hos virksomheden i et stykke tid, så giver det meget mere mening at sænke din startbonus og øge din løn.

Relateret: Hvorfor du skal spørge om avancementmuligheder under et interview

Hvorfor virksomheder tilbyder en sign-on bonus

Der er tre hovedårsager til, at arbejdsgivere kan tilbyde dig en startbonus.

1. Færdighed

Du er mere tilbøjelig til at blive tilbudt en startbonus, når du har eftertragtede færdigheder. En sign-on bonus giver arbejdsgivere en fordel i forhold til deres konkurrenter. Det er en måde at få dig til at overveje den stilling, de tilbyder. Det er vigtigt at forstå, hvor eftertragtede dine kompetencer er på arbejdsmarkedet. Hvis det, du gør, er efterspurgt af mange virksomheder, så er der større sandsynlighed for, at du får en sign-on bonus.

2. Kompensation for lønnen

Denne bonus tilbydes nogle gange af arbejdsgivere som kompensation. For eksempel kan de måske ikke tilbyde dig den løn, du ønsker. Arbejdsgivere skal muligvis opretholde lønlighed i virksomheden, hvilket kan medføre en lavere løn, end du havde bedt om.

3. Gør op for fordele

Hvis du er ekspert på dit område, kan du efterlade en potentiel bonus eller andre fordele, når du går fra dit nuværende job til at starte et andet. Når dette er tilfældet, kan din potentielle arbejdsgiver tilbyde dig en tilmeldingsbonus for at kompensere for, hvad du ville efterlade.

Relateret: Sådan forhandler du løn (med tips og eksempler)

Sådan forhandler du en sign-on bonus

Forhandling er en vigtig færdighed for enhver jobsøgende. Det er godt at vide, at du kan forhandle om tilmeldingsbonussen, som du ville gøre for arbejdsforhold og løn. Disse ting skal du huske på, når du forhandler din sign-on bonus:

1. Kend dit værd

Få en grundig forståelse af, hvor værdifulde dine kompetencer er for virksomheden. Sørg for, at det, du laver, er efterspurgt, og at din kommende arbejdsgiver viser reel interesse for dig.

2. Lav en sag for dig selv

Angiv konkrete grunde til, at du bør få denne bonus. Det kan f.eks. være, at du får flere rejseudgifter. En god grund vil gøre det nemmere for dig at få den bonus. 

3. Se ud over summen

Find ud af, om sign-on bonussen giver økonomisk mening på lang sigt. Lad os sige, at en arbejdsgiver tilbyder dig et betydeligt beløb for en startbonus. Du ønsker måske at sige ja, give hånd og komme i gang med dit nye job. Men når først tilmeldingsbonussen er udbetalt, skal du sikre dig, at din løn passer til dine behov.

4. Genåbne forhandlinger

Hvis svaret er nej, så er det måske tid til at genåbne forhandlingen om din løn. Du kan bede om halvdelen af ​​din sign-on bonus og øge din månedlige løn. Når du gør det, vil du give dig selv bedre økonomisk levetid, især hvis du planlægger at blive hos virksomheden i mere end et år.

5. Sørg for, at du fuldt ud forstår vilkårene

Forstå, hvad der bliver bedt om af dig, når du siger ja til denne sum penge. Der kan være visse dele i din jobkontrakt, som du foretrækker at diskutere under samtaleprocessen, før du siger ja. At læse din ansættelseskontrakt grundigt og bede en advokat om at gå igennem er en god måde at vide, hvad du siger ja til. 

6. Overvej din startløn

Se på det løntal, du starter med. Hvis du ikke er tilfreds, og din kommende nye arbejdsgiver nægter at gå højere op, så er det tid til at foreslå en tilmeldingsbonus.

Sisse Hviid
Sisse Hviid Når du starter et nyt job, kan en sign-on bonus hjælpe dig med at starte din rolle i en fordelagtig stilling. Denne bonus kan være et godt incitament for dig til at skifte job. For at hjælpe med at opmuntre dig til at slutte dig til deres team, kan din potentielle arbejdsgiver tilbyde dig en tilmeldingsbonus under dit interview. Du kan også foreslå det under forhandlingsprocessen.