Sådan Opretter Du En Forretningsudviklingsplan

Forretningsudviklingsprofessionelle arbejder inden for virksomheder for at hjælpe med at vokse forretningen gennem regelmæssig kontakt med potentielle kunder, møder for at præsentere virksomhedens tjenester og arrangere forretningsaftaler. Virksomheder kan kompensere forretningsudviklingsprofessionelle gennem en række forskellige metoder lige fra kun løn til en blanding af løn og provision. Hvis du leder et team af forretningsudviklingsprofessionelle, kan du undre dig over, hvordan du kan kompensere dem på en måde, der er effektiv for din virksomhed. I denne artikel forklarer vi, hvad forretningsudviklingsprovision er, og hvordan man opretter en forretningsudviklingskommissionsplan.

Hvad er forretningsudviklingsprovision?

Forretningsudviklingskommission er en metode til at betale forretningsudviklingsprofessionelle for den virksomhed, de bringer til deres arbejdsgiver. Selvom kommission er fælles for sælgere, er det ikke alle virksomheder, der overvejer at tilbyde det til deres forretningsudviklingsteam. At give provision til dit forretningsudviklingsteam kan hjælpe med at motivere dem til at vokse forretningen og belønne dem for deres hårde arbejde. Hvis du ønsker at give dit forretningsudviklingsteam provision, er det vigtigt at lave en plan for, hvordan denne provision bestemmes, som er klar for alle involverede.

Relateret: Hvad er provisionsbetaling, og hvordan fungerer det? **

Sådan opretter du en kommissionsplan for forretningsudvikling

Her er de trin, du kan tage for at oprette en kommissionsplan for forretningsudvikling:

1. Undersøg potentielle kommissionsmodeller

Der er en lang række kommissionsmodeller, der fungerer for forretningsudviklingsteams, så det er nyttigt at undersøge, hvad andre virksomheder har gjort, der virker. Det er vigtigt at bemærke, at kommissionsmodellerne, der fungerer for sælgere, muligvis ikke er effektive for forretningsudviklingsprofessionelle, da dem, der arbejder med forretningsudvikling, måske ikke har så meget umiddelbarhed som sælgere. Afhængigt af din branche og virksomhedstype kan arbejdet for forretningsudviklingsprofessionelle også være klart om et par måneder eller så meget som et år.

Mange virksomheder tilbyder deres forretningsudviklingsteam en opdelt kompensationsstruktur, hvor en vis procentdel er løn og en vis procentdel er planlagt til provision. Det nøjagtige forhold kan variere efter branche, virksomhed eller endda medarbejder. Derudover kan virksomheder tilbyde medarbejderne bonusser og provision for overskridelse af deres kvote. En anden del af kommission, der kan overvejes, er, hvor ofte der betales kommission, og om der tilbydes kommission for hele holdet baseret på holdets mål, udover individuelle mål.

Relateret: Kommissionsjob: Fordele og ulemper

2. Bestem, hvad dine prioriteter er

Forskellige kommissionsmodeller tilskynder til forskellige typer adfærd i dit forretningsudviklingsteam. At forstå, hvordan disse modeller kan påvirke dit teams adfærd, kan hjælpe dig med at beslutte, hvad dine prioriteter er med hensyn til forretningsudvikling. For eksempel kan incitamenter, der gavner hele teamet, øge teamwork og sammenhængskraft, men de kan også forårsage, at højtpræsterende medarbejdere føler sig ærgelige over at dele provision, og mindre motiverede medarbejdere arbejder måske ikke så hårdt.

Tilsvarende, hvis du håber på at tiltrække nye forretningsudviklingsmedarbejdere, skal du muligvis tilbyde forskellige incitamenter for at overbevise dem om at forlade deres nuværende arbejdsgiver. Dette er især vigtigt for virksomheder eller ledere, der bygger et helt nyt forretningsudviklingsteam. Ansættelse af toptalenter vil være mere af en prioritet for disse typer virksomheder, og derfor er de involverede prioriteter forskellige.

At beslutte, hvilken adfærd du vil opmuntre og belønne, samt at afgøre, om der kan være negative bivirkninger ved at bruge en bestemt model, er en god måde at vælge en model eller modeller, der vil fungere bedst for din virksomhed. Da hver virksomhed har forskellige mål og tidslinjer, er det ofte en enestående beslutning at vælge en kommissionsstruktur.

Relateret: Forståelse af provisionsstruktur for salg (med ofte stillede spørgsmål)

3. Beslut dig for, hvad du har råd til

En anden faktor til at bestemme, hvilken kommissionsmodel du vil bruge, er hvad du har råd til som virksomhed. Hver virksomheds budget og prioriteter for forretningsudvikling kan være forskellige. Du vil måske undgå uforudsete udgifter ved at kompensere dit forretningsudviklingsteam mere gennem løn med små beløb i provision, eller du vil måske bruge flere penge på at opmuntre til nye forretninger, så du tilbyder højere kommission og lavere løn. En ting, der er vigtig at bemærke, er, at hvis du betaler en forretningsudviklingsprofessionel kun i provision uden løn, kvalificerer de sig sandsynligvis ikke som en fuldtidsansat, men er i stedet normalt en uafhængig entreprenør, og der er nogle regler, som gå med på det.

Når du beslutter dig for en kommissionsmodel, er det bedst at køre en række forskellige beregninger for at bestemme, hvad du muligvis skal betale til forretningsudviklingsteamet i forskellige scenarier. Du kan også beslutte at tilbyde betaling i en række forskellige tidsstrukturer, der kan gøre det nemmere for dig at få råd til kommission, såsom at betale kommission i et bestemt tidsrum efter, at en aftale er indgået med en ny kunde.

4. Diskuter med nuværende eller potentielle medarbejdere

Når virksomhedens og lederens prioriteter og budget er fastlagt, kan det være nyttigt at drøfte potentielle kommissionsmodeller med nuværende eller potentielle forretningsudviklingsmedarbejdere. Hvis der ikke er nogen provisionsmodel i øjeblikket, kan nuværende medarbejdere have tanker og følelser om, hvordan de foretrækker at blive kompenseret. Hvis der er en kommissionsmodel, der i øjeblikket anvendes i din virksomhed, kan de nuværende medarbejdere have ideer til, hvordan den kan forbedres. Potentielle medarbejdere, du håber at ansætte, kan også give dig feedback på, hvad de leder efter for at forlade deres nuværende arbejdsgiver.

Relateret: C** udeladelse Medarbejdere: Definition, regler og eksempler**

5. Motiver reps individuelt og som et team

Når du tror, ​​du ved, hvilken kommissionsmodel du skal bruge, er det nyttigt at overveje, hvordan denne model motiverer dine forretningsudviklingsmedarbejdere individuelt og som et team. Du er ikke forpligtet til at tilbyde alle forretningsudviklingsmedarbejdere den nøjagtige samme kompensationsstruktur, selvom der er grunde til, at du måske ønsker det, såsom at reducere potentialet for sure medarbejdere, hvis de føler, at andre er bedre kompenseret og strømline, hvordan provision beregnes. Men da forskellige mennesker motiveres af forskellige ting, kan du opleve, at dit team nyder godt af forskellige kompensationer og belønninger.

For at motivere dit team kan du tilbyde kommission og andre belønninger for mål, de opfylder som et team, eller du kan også tilskynde til venskabelig konkurrence mellem forretningsudviklingsprofessionelle. Afhængigt af størrelsen på din virksomhed har du muligvis kun én forretningsudviklingsmedarbejder, i hvilket tilfælde prioriteringen bør være, hvad de har brug for for at motivere dem med den forståelse, at hvis teamet vokser, kan provisions- og andre belønningsstrukturer ændre sig. Uanset hvilken model du vælger, bør den passe til dit team nu og kunne tilpasses fremtidige ændringer.

Adam Mathiasen
Adam Mathiasen Forretningsudviklingsprofessionelle arbejder inden for virksomheder for at hjælpe med at vokse forretningen gennem regelmæssig kontakt med potentielle kunder, møder for at præsentere virksomhedens tjenester og arrangere forretningsaftaler. Virksomheder kan kompensere forretningsudviklingsprofessionelle gennem en række forskellige metoder lige fra kun løn til en blanding af løn og provision. Hvis du leder et team af forretningsudviklingsprofessionelle, kan du undre dig over, hvordan du kan kompensere dem på en måde, der er effektiv for din virksomhed. I denne artikel forklarer vi, hvad forretningsudviklingsprovision er, og hvordan man opretter en forretningsudviklingskommissionsplan.