Sådan Forhandler Du En Indgangsløn

Lønforhandling er en værdifuld færdighed for entry-level kandidater at udøve. Selvom det kan føles ubehageligt at bede om flere penge, kan forhandling have det glædelige udbytte af højere løn i bytte for dine færdigheder og hårdtarbejdende attitude, så det er vigtigt at overvinde dette ubehag. At lære at forhandle en indgangsløn kan hjælpe dig med at lære forhandlingsteknikker til at opnå den lønsats, du ønsker. I denne artikel definerer vi en lønforhandling på indgangsniveau, lister trin til at hjælpe dig med at forhandle din første løn og giver tips til effektiv lønforhandling.

Hvad er en indgangslønforhandling?

En lønforhandling er en proces med forhandlinger mellem en arbejdsgiver og en kandidat eller medarbejder om kompensation for et job. På entry-level kan du forhandle om en højere løn eller flere fordele med en ansættelseschef eller personalerepræsentant for at opnå en løn, der afspejler dine kompetencer og uddannelsesniveau.

Relateret: Forståelse af forhandlingsprocessen

Sådan forhandler du din første løn

Her er nogle trin, du kan tage for at komme til enighed om en løn for dit første job:

1. Forbered dig på forhandlinger

Du kan forberede dig til lønforhandlinger, mens du søger job ved at undersøge indgangsløn til din branche. Forskning kan hjælpe dig med at danne en realistisk, men konkurrencedygtig lønsats, som du skal huske på under jobansøgningsprocessen. Du kan søge efter din ønskede jobtitel på flere karrierehjemmesider for at få en rimelig rækkevidde, som du kan bruge til at forhandle din løn. Det er vigtigt at få et løninterval frem for et enkelt løneksempel for at kunne træffe velinformerede beslutninger om din løn senere i forhandlingsprocessen.

For eksempel kan en kandidat til datavidenskabsjob bruge Bonjoures Salaries og andre websteder til at udvikle et acceptabelt løninterval på $75.000 til $120.000 om året.

2. Samtale til job

Næste trin i lønforhandling er at begynde samtaleprocessen til et job. Nogle job kan have en runde af samtaler, mens mere konkurrencedygtige entry-level stillinger kan have flere interviewrunder. Det er sandsynligt, at en arbejdsgiver vil kommunikere jobbets kompensation og fordele under interviewprocessen. Hvis det er muligt, er det bedst at vente, indtil du modtager et formelt jobtilbud, før du forpligter dig til en løn. Her er et eksempelscenarie, der hjælper dig med at forberede dig til lønforhandlinger på begynderniveau i interviewprocessen til et job inden for datavidenskab:

Interviewer: "Vi er parate til at tilbyde det nye teammedlem en løn på $80.000 om året. Hvordan lyder det?"

Kandidat: "Det er i det område, jeg ville overveje."

Dette svar er høfligt, men dog uforpligtende, hvilket tillader interviewprocessen at fortsætte. Det giver også plads til at forhandle senere i processen, efter at kandidaten har modtaget et tilbudsbrev.

3. Modtag et tilbudsbrev

Et tilbudsbrev viser, at du er en kandidat, der besidder en arbejdsgivers ønskede viden, færdigheder og holdning. Dette er det ideelle tidspunkt at begynde at forhandle om din løn, fordi du har bevist, at du er en ønskværdig kandidat på startniveau under interviewprocessen.

Som svar på et tilbudsbrev kan du takke arbejdsgiveren for deres overvejelse og spørge, om der er plads til at forhandle din indgangsløn.

Relateret: Hvad kan du forvente i et jobtilbudsbrev med eksempler

4. Begynd en forhandling

Du kan bruge din viden om et jobs fordele og lønskala samt din lønforskning til at forhandle din startløn. En strategi er at bede om en lidt højere sats, end du ville være villig til at tage. For eksempel kan du imødegå et tilbud på $45.000 om året med $54.000, hvis du vil tjene $50.000 om året.

En af de mest effektive teknikker til entry-level lønforhandling er at nævne en kvantificerbar grund til, at din præstation fortjener en højere løn.

Eksempel: "Jeg var så glad for at modtage dit tilbudsbrev. Jeg er interesseret i jobbet, men jeg tænkte på, om du ville overveje at betale 20 % mere, i betragtning af min erfaring med automatisering af processer under mine tre data science praktikophold, der øgede produktiviteten med 30 % for de involverede hold."

Husk på, at lønforhandlinger kan være en frem og tilbage samtale. Hold dit måltal i tankerne for at hjælpe dig med at forblive rolig og fokuseret under lønforhandlinger på begynderniveau.

6. Gå på kompromis

Som svar på dine forhandlingsteknikker kan en arbejdsgiver gøre en af ​​tre ting for at nå frem til et kompromis i lønforhandlinger:

  • Accepter dit modtilbud: En arbejdsgiver kan acceptere dit modtilbud direkte, og du vil med succes have forhandlet din løn.
  • Svar på dit modtilbud: En anden mulighed er, at arbejdsgiveren kan svare med en ny løn, der er højere end det første tilbud, men lavere end den løn, du bad om. Du kan enten imødegå igen eller acceptere dette tilbud for at indgå et kompromis.
  • Afvis at hæve lønnen: I dette scenarie har arbejdsgiveren en streng løn, de skal holde sig til for nye medarbejdere. Du kan afveje lønnen mod sandsynligheden for at finde en anden indgangsstilling for at afgøre, om du vil takke ja til jobbet.

Det er vigtigt at forblive professionel og respektfuld under lønforhandlinger for at efterlade et godt indtryk. Hvis du beslutter dig for at afslå jobtilbuddet baseret på lønnen, kan du gøre det med ynde for at vise, at du sætter pris på jobtilbuddet.

Eksempel : "Jeg har besluttet at fortsætte min jobsøgning for at finde et job, der bedre opfylder mine lønbehov. Tak for muligheden for at komme til en samtale til et job i din virksomhed. Lad os holde kontakten."

Relateret: 13 Lønforhandlingsstrategier

Tips til lønforhandling

Nedenfor er nogle tips, du kan bruge til at forhandle en indgangsløn:

Stil de rigtige spørgsmål

Du kan spørge en interviewer: "Hvad er lønintervallet for denne stilling?" Dette kan hjælpe dig med at forstå, i hvilket omfang du kan forhandle om flere penge. Det kan også hjælpe dig med at starte en informeret lønforhandlingsproces.

Forpligt dig ikke til en lav løn

Hvis en virksomhed kommunikerer et lavere løninterval under samtaleforløbet, end du ønsker, er det vigtigt ikke at forpligte sig til den lavere løn, før du har taget chancen for at forhandle. Dette kan holde dig i gang efter et job uden at forpligte dig til en løn, der er for lav. Dette giver mulighed for at forhandle en højere løn senere i samtaleforløbet.

Sælg dine færdigheder og resultater

Især under en lønforhandling på indgangsniveau er det vigtigt at vise arbejdsgiverne, hvorfor du fortjener at blive betalt mere. Du kan give eksempler på dine præstationer og deres virkninger for at hjælpe med at vise dit værd for virksomheden.

Hvis du for eksempel skal til samtale til et job som koordinator for sociale medier, kan du demonstrere dit værd under lønforhandlinger ved at beskrive en specifik kampagne på sociale medier, du har ført for en virksomhed under et praktikophold. Du kan beskrive din rolle i kampagnen, de strategier du brugte og resultaterne af kampagnen.

Relateret: Sådan bruger du STAR Interview Response Technique

Overvej andre kompensationsfaktorer

Løn er ikke den eneste form for kompensation, du kan modtage fra et job. Her er nogle andre former for kompensation, du bør overveje at forhandle:

  • Refusion af undervisning: Hvis en arbejdsgiver ikke er villig til at betale dig mere, fordi du mangler visse færdigheder, kan du forhandle om refusion af undervisning, mens du tager klasser for at opnå disse færdigheder. Dette kan vise en arbejdsgiver, at du er motiveret til at forbedre din karriere, samtidig med at du får værdifuld viden.
  • Kilometergodtgørelse: Hvis du går til samtale til et job med lang pendling, kan du bede om refusion for at hjælpe dig med at betale for dine transportomkostninger.
  • Fjernarbejde: En anden måde at forhandle sig frem til en lang pendling på er at spørge en arbejdsgiver om muligheden for at arbejde eksternt en del af ugen. Dette vil ikke nødvendigvis koste mere for en arbejdsgiver og kan være et kompromis for en lavere løn.
  • Fleksibel tidsplan: Hvis du er pårørende eller ny forælder, kan du spørge en potentiel arbejdsgiver om mulighederne for at arbejde med en fleksibel tidsplan. Dette er endnu et kompromis, der kan være med til at gøre et lavere betalt job mere attraktivt.
  • Ferietid: En anden fordel at forhandle er feriepenge. Flere feriedage kan gøre et job med en lavere løn mere attraktivt afhængigt af din livsstil.

Undgå bedragersyndrom

Imposter-syndrom under en jobsøgning er oplevelsen af ​​at tro, at dine færdigheder og erfaringer ikke er vigtige eller værdifulde. Det er vigtigt at huske dit værd, når du går i gang med lønforhandlinger. At afspejle tillid til dine evner i dit CV, følgebrev og under jobsamtaler kan hjælpe dig med at undgå undersalg af dine præstationer som følge af bedragersyndrom. Tillid til dine evner kan hjælpe dig med at sælge dine kvalifikationer.

Placer dig selv som et svar på et problem

En anden lønforhandlingsteknik på indgangsniveau er at identificere et problem, som virksomheden eller branchen står over for og tilbyde en løsning.

Eksempel: "Jeg ved, at en udfordring i salgsbranchen er tidsstyring og at finde måder, hvorpå sælgere kan bruge mere tid på at sælge. Jeg er allerede bekendt med din salgssoftware, som ville skære ned på træningstiden og give mig mulighed for at begynde at sælge hurtigere . Baseret på dette, ville du være i stand til at betale mig $40.000 om året i stedet for $35.000 om året?"

Andreas Asmussen
Andreas Asmussen Lønforhandling er en værdifuld færdighed for entry-level kandidater at udøve. Selvom det kan føles ubehageligt at bede om flere penge, kan forhandling have det glædelige udbytte af højere løn i bytte for dine færdigheder og hårdtarbejdende attitude, så det er vigtigt at overvinde dette ubehag. At lære at forhandle en indgangsløn kan hjælpe dig med at lære forhandlingsteknikker til at opnå den lønsats, du ønsker. I denne artikel definerer vi en lønforhandling på indgangsniveau, lister trin til at hjælpe dig med at forhandle din første løn og giver tips til effektiv lønforhandling.