Sådan Beder Du Om En Lovet Lønforhøjelse, Som Du Ikke Fik

Sådan Beder Du Om En Lovet Lønforhøjelse, Som Du Ikke Fik

Nogle gange kan betingelserne for et jobtilbud omfatte løftet om en lønforhøjelse efter visse milepæle og opnåede mål. Medarbejdere kan finde sig selv villige til at påtage sig mere ansvar eller en lavere løn for dette løfte. Men nogle gange sker en lovet forhøjelse ikke, og det kan være vanskeligt at vide, hvordan man skal håndtere situationen. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du beder om en lønforhøjelse, som du har lovet dig, og trin, du kan tage for at bede om en forventet lønforhøjelse, du ikke har modtaget.

Relateret: Sådan beder du om en forhøjelse

Hvorfor skulle jeg ikke få en lønforhøjelse, som min arbejdsgiver lovede mig?

Der kan være mange grunde til, at du ikke ville få en lønforhøjelse, som din arbejdsgiver har lovet dig, herunder:

  • Økonomisk: Hvis din arbejdsgiver lovede dig en lønforhøjelse, og du ikke fik den, er det muligt, at din arbejdsgiver har nogle økonomiske vanskeligheder.
  • Glemt: Som tiden går, kan din arbejdsgiver eller leder have glemt din lovede lønforhøjelse.
  • Uoptjent: Lovede forhøjelser kommer ofte med betingelser, og det er muligt, at du ikke har opfyldt disse betingelser endnu.

Relateret: Sådan beder du om flere penge: Tips før, under og efter

Sådan beder du om en lovet lønforhøjelse

Du kan følge disse trin for at bede om en lovet lønforhøjelse, som du ikke har modtaget:

1. Bed om tilbuddet skriftligt

Uanset om du har accepteret en stilling under betingelserne for en lovet lønforhøjelse, eller din arbejdsgiver er forsinket til at levere en lønforhøjelse, er det vigtigt at bede om eventuelle løfter eller aftaler i skriftlig form. Når du accepterer et jobtilbud, kan du overveje at anmode om en skriftlig kontrakt for fremtidige løfter om lønforhøjelser eller forfremmelser, som kan motivere din arbejdsgiver til at følge op på deres løfter.

Modtager du ikke en lovet forhøjelse inden for den aftalte frist, kan du overveje at anmode om en fornyet hensigtserklæring. Dette dokument kan skitsere de oprindelige vilkår og betingelser for din ansættelse og tilbyde en ny frist for at opfylde disse vilkår og betingelser. Dette kan være en nyttig teknik til at give din arbejdsgiver specifikke deadlines.

Relateret: Sådan beder du om en forhøjelse skriftligt

2. Vær specifik i dine anmodninger

Når du anmoder om et skriftligt tilbud eller fornyelse af hensigtsbrev, så prøv at være så specifik som muligt, når du beskriver din anmodning for at undgå misforståelser eller uklarhed. Ting, der skal medtages i disse dokumenter, kan omfatte:

  • Deadline: For at sikre, at du modtager en lovet lønforhøjelse, skal du overveje at inkludere en rimelig frist i din skriftlige aftale. Denne dato afspejler den dag, hvor du kan forvente, at din arbejdsgiver leverer din lønforhøjelse.

  • Pengebeløb: Overvej at inkludere et bestemt beløb, når du skriver vilkårene for en lovet forhøjelse. Dette kan kræve lidt forhandling, men prøv at blive enige om et tal, der gør begge parter komfortable. Inkludering af et specifikt nummer kan være med til at sikre, at du får din fulde lovede forhøjelse.

  • Målbare mål: Denne del af en skriftlig aftale holder dig ansvarlig som medarbejder. Disse mål kvalificerer dig til din lønforhøjelse, så prøv at blive enige om målbare mål og præstationer, som du føler dig sikker på, du kan nå. Overvej at bruge specifikke datoer, tal og data i dine mål, så forventningerne er klare.

  • Betaling med tilbagevirkende kraft: Hvis din arbejdsgiver erkender, at du ikke har modtaget din lønstigning på den oprindelige dato, de lovede det, kan du overveje at anmode om betaling med tilbagevirkende kraft for tiden mellem den oprindelige dato og datoen for den nye aftale.

3. Vær sikker på dig selv

Nogle gange kan medarbejdere føle sig skyldige eller usikre, når de beder om en lovet lønforhøjelse, især hvis de nyder deres arbejde og kommer godt ud af det med deres arbejdsgiver. Det er vigtigt at huske, at det at bede om en lovet lønforhøjelse er et tegn på, at du værdsætter din tid og indsats og ønsker kompensation for dit arbejde. Når du henvender dig til din leder om en lønforhøjelse, du ikke har modtaget, skal du være sikker på dig selv og dit værd som medarbejder.

Ofte respekterer arbejdsgivere tillid og dristighed hos deres medarbejdere. At henvende sig til dem om dit lovede lønforhøjelse med en selvsikker holdning kan være et vigtigt skridt mod succesfuld håndtering af situationen.

Relateret: Hvorfor jeg fortjener en lønforhøjelse: 7 grunde til at give din arbejdsgiver og hvordan man beder om en

4. Vær vedholdende

Prøv at være så vedholdende som muligt i dine bestræbelser på at sikre din lovede lønforhøjelse. Hvis du ikke får direkte svar fra din arbejdsgiver, kan du presse dem til at være mere detaljerede. Prøv at spørge om de næste trin, planlæg møder for at diskutere din lønforhøjelse og præstationer, og diskuter, hvordan I to kan komme videre for at få din lønforhøjelse.

5. Overvej dine ressourcer

Der er flere ressourcer, du kan henvende dig til, hvis en arbejdsgiver ikke leverer en lovet lønforhøjelse, uanset om løftet var mundtligt eller skriftligt. Nogle af disse ressourcer kan omfatte:

  • Din medarbejderhåndbog: Medarbejderhåndbøger dækker ofte lønforhøjelsesprotokoller og -standarder. Overvej at henvise til din for at forstå den generelle proces med at udstede lønforhøjelser og dine muligheder. Afhængigt af staten kan vilkårene i din medarbejderhåndbog være håndhævede ved lov, så det er vigtigt at gennemgå oplysningerne for alt vedrørende lønforhøjelser.
  • Din personalemappe: Hvis du kan få adgang til din personalemappe, kan du overveje at bruge den til at finde beviser for, at du er berettiget til en lønforhøjelse. Prøv at notere enhver præstationsros, fremragende præstationer eller højscoreevalueringer, der kan understøtte din anmodning om en lovet lønforhøjelse.

6. Overvej alternativ beskæftigelse

Selvom du ikke har til hensigt at forlade din stilling, kan det lægge pres på din arbejdsgiver at søge alternativ beskæftigelse. Ofte vil arbejdsgivere gøre alt, hvad de kan, for at beholde deres værdifulde medarbejdere. Hvis de ved, at du leder efter bedre muligheder, eller at du overvejer et attraktivt tilbud, kan de levere på det lovede raise, men det kan være en god idé at prøve alle andre muligheder for at sikre dit raise først.

Vær respektfuld under din søgen efter nye muligheder. Gør dit bedste for at undgå at prale af tilbud eller sladre om din beskæftigelsessøgende indsats på arbejdspladsen. Når det er tid til at informere din arbejdsgiver, så bed om et privat møde, hvor du udtrykker din situation med respekt og ærlighed.

Benjamin Koch
Benjamin Koch Nogle gange kan betingelserne for et jobtilbud omfatte løftet om en lønforhøjelse efter visse milepæle og opnåede mål. Medarbejdere kan finde sig selv villige til at påtage sig mere ansvar eller en lavere løn for dette løfte. Men nogle gange sker en lovet forhøjelse ikke, og det kan være vanskeligt at vide, hvordan man skal håndtere situationen. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du beder om en lønforhøjelse, som du har lovet dig, og trin, du kan tage for at bede om en forventet lønforhøjelse, du ikke har modtaget.