Sådan Beder Du Om En Forhøjelse: Med Scripteksempler

Hvis du mener, at du skal have mere i løn for dit arbejde, og vil du gøre noget ved det, har du to valg: Find et nyt, højere lønnet job eller bed om lønforhøjelse.

Begge disse valg kan introducere nye bekymringer, men de er hver især en gateway til nye muligheder. Vi kan helt sikkert hjælpe dig med at finde et nyt job – men hvis du kan lide din nuværende arbejdsgiver og tror på, at du kan vokse der, er det ofte en god idé at bede om lønforhøjelse. Når alt kommer til alt, ved din arbejdsgiver måske ikke, at du er utilfreds med din løn, før du siger det.

Her er en trin-for-trin guide til at bede om lønforhøjelse.

1. Vælg det rigtige tidspunkt at spørge

Det er ikke ualmindeligt at ønske en lønforhøjelse. Faktisk var det i en nylig Bonjoures-undersøgelse, at kun 19 % af mennesker var komfortable med deres løn. Men når du beder om en lønforhøjelse, skal du omhyggeligt vælge din timing. Stil dig selv disse spørgsmål, mens du finder det rigtige tidspunkt at bede om lønforhøjelse:

Hvordan er virksomhedens økonomiske sundhed?

Hvis virksomheden ikke klarer sig godt, er det ikke tid til at bede om en lønforhøjelse. Som medarbejder kan du være opmærksom på virksomhedens økonomiske helbred. Du bør kigge efter advarselstegn, såsom nedskæringer i udgifter eller fyringer. Tjek nyhederne for historier om din arbejdsgiver eller branche. Lav virksomhedsundersøgelser og se på økonomiske rapporter.

Selvom virksomhedens økonomiske sundhed er god, vil denne forskning være nyttig for dig, når du taler med din leder.

Hvordan er din leders arbejdsbyrde?

Hvis du ved, at din leder er under meget stress eller fokuseret på for mange ting lige nu, er det måske ikke tiden til at bede om lønforhøjelse. At være opmærksom på din leders humør og identificere, hvordan man kan hjælpe dem, demonstrerer et niveau af modenhed, som vil være nyttigt at nævne i din samtale om kompensation.

Hvornår er det bedste tidspunkt på året at bede om lønforhøjelse?

I mange virksomheder er der tidspunkter, hvor det er naturligt eller bekvemt at tale om løn. Nogle arbejdsgivere kan gennemføre årlige eller kvartalsvise gennemgange med medarbejdere. Hvis du har en på vej, forventer din arbejdsgiver måske allerede at drøfte din kompensation.

Afslutningen af ​​regnskabsåret kunne være en anden mulighed. Et regnskabsår er en 12-måneders periode, som virksomheder bruger til budgettering og skatteindberetningsformål. Ved afslutningen af ​​denne periode (slutningen af ​​januar er almindelig), vil arbejdsgiverne sandsynligvis lave ansættelses- og kompensationsplaner for det næste år.

Hvis du kan se, at en af ​​disse muligheder er på vej, så noter den i din kalender. Dette vil give dig et forspring i planlægningen af ​​samtalen med din leder.

Har du gennemført en væsentlig opgave eller et væsentligt projekt?

Hvis virksomheden klarer sig godt, og din leder ikke er for stresset, men der ikke kommer et passende tidspunkt til at bede om en lønforhøjelse, så reflekter over dine seneste præstationer. Har du lige nået en imponerende milepæl eller overskredet et vigtigt mål? Dette kunne være et godt tidspunkt at bede om en lønforhøjelse.

Sørg for at dokumentere detaljerne om den eller de specifikke præstationer, du vil referere til i din samtale om en lønforhøjelse. Selvom din leder måske er bredt bevidst om dit arbejde, er de måske ikke opdateret på præcis, hvor imponerende det var.

Relateret: Gennemsnitsløn efter alder

2. Få løntendenser

På dette tidspunkt spørger du måske dig selv, hvor meget lønstigning du skal bede om.

Ethvert job har en markedsværdi. Denne værdi er normalt inden for et bestemt interval. For at lære lønintervallet for dit job, besøg Bonjoures Salaries og indtast din jobtitel. Disse lønoplysninger kommer fra over 450 millioner datapunkter. Du vil være i stand til at se den nationale løntendens for din jobtitel. Du kan derefter vælge den stat eller det byområde, hvor du arbejder, for at få en lønsats, der passer til din by.

På hver løntendensside vil du se et tal, der er "mest rapporteret" (se note nedenfor). Din uddannelse, erfaring og andre faktorer vil påvirke, hvordan din lønsats sammenlignes med det tal.

Ved at lære om tendensen for din jobtitel og din by, vil du have et grundlag for at forstå den økonomiske værdi af dit arbejde. Derfra skal du tage følgende trin:

Sammenlign, hvad du i øjeblikket bliver betalt med de tendenser, du finder

Hvor du falder inden for dette interval, kan påvirke den lønstigning, du beder om.

Overvej dine kvalifikationer

Overvej din uddannelse, mange års erfaring, år du har arbejdet for din nuværende arbejdsgiver og eventuelle specialiserede færdigheder eller egenskaber, du bringer til bordet. Disse tilføjer alle værdi ved at øge din evne til at udføre jobbet. Ideelt set ville din arbejdsgiver tage dem i betragtning, når de fastsætter din kompensation.

Lav en liste over dine præstationer

Vær særligt opmærksom på, hvilke der tilførte organisationen størst værdi. Når det er muligt, brug tal til at illustrere en præstation. For eksempel: "Lancerede et nyt firmawebsted, hvilket resulterede i en stigning på 20 % måned over måned i webstedsbesøg sidste kvartal."

Identificer et løninterval eller en procentvis stigning i løn, som du ville være tilfreds med.

Bemærk, at 3 % betragtes som en gennemsnitlig eller endda generøs lønstigning. Det burde ikke nødvendigvis afholde dig fra at bede om mere, hvis du mener, at din nuværende løn er væsentligt ude af overensstemmelse med, hvad du kunne tjene, men det kan give dig en idé om, hvor du skal starte.

Du kan bruge Bonjouress lønberegner til at få et gratis, personligt løninterval baseret på din placering, branche og erfaring.

Bemærk: Alle løntal er tilnærmelser baseret på tredjepartsindsendelser til Bonjoures. Disse tal gives kun til Bonjoures-brugerne med henblik på generaliseret sammenligning. Minimumslønnen kan variere afhængigt af jurisdiktion, og du bør konsultere arbejdsgiveren for faktiske løntal.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

3. Sæt et møde

Det er ideelt at bede om lønforhøjelse personligt og privat. Hvis du ikke er på samme sted som din leder, kan du føre samtalen over et videoopkald, hvis det er muligt.

Bed ikke om lønforhøjelse uden først at have sat en aftale i kalenderen. Den bedste indstilling er et rum med en lukket dør. Diskuter det ikke på arbejdspladsens fællesområder, såsom et køkken eller entre. Hvis du kan undgå det, skal du ikke bede om lønforhøjelse i en e-mail.

Hvis du har en præstationsanmeldelse på vej, behøver du muligvis ikke udtrykkeligt at invitere din leder til et møde, da denne anmeldelse muligvis allerede er på kalenderen. Hvis du ikke beder om en lønforhøjelse under en præstationsanmeldelse, kan du sætte mødet på kalenderen mindst to uger i forvejen.

I begge tilfælde er det godt at lade din leder vide, at du planlægger at diskutere kompensation på dette møde. Her er nogle linjer, du kan bruge i mødebeskrivelsen eller i en e-mail.

  • "Ville det være i orden, hvis vi brugte noget tid under min præstationsgennemgang på at diskutere min kompensation?"

  • "Jeg vil gerne holde et kort møde for at diskutere min kompensation. Fortæl mig venligst, om denne tid virker for dig."

Du bør henvende dig til at bede om løn med samme seriøsitet, som du ville have til en jobsamtale eller en vigtig præsentation, og du bør klæde dig derefter. Selvom din arbejdsplads har en afslappet dresscode, så overvej at klæde dig lidt mere formelt på til dette møde. Dit udseende kan formidle til din leder, at du forstår betydningen af ​​samtalen.

Relateret: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

4. Forbered hvad du skal sige

Før dit møde bør du forberede, hvad du vil sige for at få en lønforhøjelse. Nedenfor har vi listet nogle retningslinjer og et eksempelscript.

Indstudere

Mens du forbereder dig, kan det være nyttigt at erkende, at følelser af frygt og angst er naturlige, når man diskuterer penge. At skrive og øve et manuskript er en måde at håndtere disse følelser på. Hvis du øver det nok, vil du være i stand til at holde fast i det, selv når du er nervøs. Igennem dit manuskript skal du fokusere på de professionelle snarere end personlige årsager til, hvorfor du fortjener denne forhøjelse.

Start med en åbner

Begynd din samtale med tydeligt at angive formålet med mødet. Du kan overveje at åbne linjer som:

  • Tak fordi du tog dig tid til at mødes med mig i dag. I min nuværende rolle er jeg begejstret for at blive ved med at arbejde mod virksomhedens nøglemål og udvikle mit personlige ansvar. Derfor vil jeg gerne diskutere min løn.

  • Tak fordi du tog imod dette møde. Jeg er spændt på at dele nogle af mine seneste præstationer med dig og diskutere min løn. Er det et godt tidspunkt nu?

Følg op med detaljer

Hvis din leder er åben for samtalen derfra, så følg op med detaljerne: fortæl dem den stigning eller løn, du gerne vil have, citer den forskning, du har lavet for at nå frem til det tal, og afslut med eksempler på dit arbejde, der retfærdiggør en forhøjelse. Når du giver et eksempel på dit arbejde, skal du inkludere en metrik, der gør værdien tydelig. Her er nogle eksempler på resultater, der understøttes af metrics:

  • "I løbet af de sidste par måneder planlagde og gennemførte jeg vores største kundebegivenhed til dato. Deltagerfeedback overgik markant sidste års begivenhedstilfredshedsscore, med et gennemsnit på 8 ud af 10. Leadgenerering er også steget med 10 % siden sidste år.”

  • "Jeg har konsekvent overskredet min salgskvote og nåede senest 128 % af mit månedlige mål."

Eksempel

Her er et eksempel på et script til at bede om en lønforhøjelse:

"Tak fordi du tog dig tid til at mødes med mig i dag. I min nuværende rolle er jeg spændt på at blive ved med at arbejde hen imod centrale virksomhedsmål og udvide mit personlige ansvar. Som et resultat vil jeg gerne diskutere min løn."


"Baseret på den forskning, jeg har lavet, som inkluderer at se på gennemsnit for min stillingsbetegnelse i dette byområde og i betragtning af min ansættelse her, mine mange års erfaring og kvalifikationer, er en lønstigning på X% passende


. " tid siden min sidste lønregulering har jeg arbejdet på adskillige initiativer, der har tilført virksomheden væsentlig værdi. For eksempel har jeg i de sidste par måneder [ indsæt eksempel din mest imponerende præstation ] . Disse præstationer har gjort mig klar til en hæve


. "Lyder det fair? "


Pro-tip: I hele din pitch, undgå ord, der kan undergrave din position, såsom: tro, føl, tænk, bare, kun, måske. Disse ord kan få det til at virke, som om du ikke føler dig selvsikker eller sikker - og hvis du formidle usikkerhed, kan din leder også blive usikker Gå ind i denne samtale, vel vidende, at du fortjener en lønforhøjelse, og kommuniker din tillid med stærke ord, der ikke giver plads til forhandling.

Relateret: Arbejde hjemmefra job, der betaler godt

5. Vær klar til spørgsmål

Hvis du har bedt om en lønforhøjelse på et godt tidspunkt og bevist, at du fortjener at blive betalt mere, skal du forvente, at din leder overvejer din anmodning nøje.

Du kan forvente, at de stiller dig opfølgende spørgsmål, såsom at forespørge om detaljerne i dine seneste præstationer eller den lønundersøgelse, du har lavet.

Du kan også forvente, at der er nogle forhandlinger. Lyt nøje til, hvordan din leder reagerer på din anmodning. Hvis du føler dig intimideret på noget tidspunkt, så vend tilbage til dine beviser for at styrke din sag. Stil dine egne spørgsmål for at forstå, hvor de kommer fra. Sætninger som " Kan du fortælle mig mere om... " og " Det jeg hører... " kan skabe rum i samtalen til mere forståelse. Her er et eksempel på, hvordan en samtale kan udvikle sig:

Leder: "Tak for det overblik. Selvom jeg er enig i, at du har bidraget rigtig meget til virksomheden, er en forhøjelse på X% muligvis ikke mulig på nuværende tidspunkt."

Medarbejder: "Fra min research har jeg erfaret, at X% er en rimelig stigning og på linje med det, jeg har bidraget med. Kan du fortælle mig mere om, hvorfor den stigning ikke er mulig i dag?"

Leder: "Det beløb er ikke noget, jeg har på budgettet lige nu, men det er noget, jeg kunne argumentere for i fremtiden."

Medarbejder: "Det giver mening. Det, jeg hører, er, at du er indforstået med, at det er passende, at jeg modtager en lønforhøjelse, men måske ikke lige nu. Hvordan kan jeg hjælpe dig med at fremsætte den sag i den nærmeste fremtid?"

Der er selvfølgelig mulighed for, at du får et afslag, når du beder om lønforhøjelse. I dette tilfælde bør du lære mere om, hvorfor du bliver afvist. Stil spørgsmål som:

  • Er der færdigheder eller præstationer, du gerne vil se fra mig, før du øger min kompensation?

  • Er du tilfreds med min præstation generelt?

  • Er der et bedre tidspunkt for os at have denne samtale i den nærmeste fremtid?

Det er også normalt på dette tidspunkt at forhandle om den lønstigning, du oprindeligt foreslog. Du skal muligvis bede om et lavere beløb, hvis du bliver mødt af meget modstand.

Hvis en lønforhøjelse ikke ser ud til at være mulig på nuværende tidspunkt, kan du overveje at spørge om andre elementer i din kompensation, såsom ferietid eller fleksible timer.

6. Tak til din leder

Uanset hvordan samtalen gik, så afslut med at takke din leder for deres tid. Senere samme dag eller næste dag kan du sende dem en opfølgende e-mail, der opsummerer dine grunde til at bede om lønforhøjelse og indeholder et resumé af den samtale, du havde.

Hvis din leder har brug for at spørge en anden om din lønforhøjelse, vil denne e-mail gøre det lettere for vedkommende at føre en samtale på dine vegne. Hvis de afviser din anmodning om lønforhøjelse, kan denne e-mail fungere som en registrering af samtalen. Du kan beslutte at anmode om en forhøjelse igen på et senere tidspunkt, og du kan henvise til denne e-mail på det tidspunkt.

Hvis du føler, at du ikke bliver kompenseret retfærdigt og ikke gør fremskridt med din nuværende arbejdsgiver, kan det være på tide at lede efter et nyt job. På Bonjoures kan du undersøge arbejdsgivere og se, hvordan de blandt andet vurderes til kompensation/goder og jobsikkerhed/avancement.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Arnold Brix
Arnold Brix Hvis du mener, at du skal have mere i løn for dit arbejde, og vil du gøre noget ved det, har du to valg: Find et nyt, højere lønnet job eller bed om lønforhøjelse.