Lønstigning: Definition Og Hvordan Man Forhandler For én

Hvis du mener, at du fortjener en stigning i din indkomst, kan du tale med din vejleder for at forhandle en lønstigning. Lønstigninger er procentdele af din samlede grundløn, som arbejdsgivere kan tilføje til din løn på grund af faglig udvikling og vækst. At forstå, hvordan du forhandler om en lønstigning, kan hjælpe dig, hvis du beslutter dig for at forfølge en stigning i din indtjening. I denne artikel definerer vi, hvad en lønstigning er, diskuterer, hvordan du forhandler om en lønstigning med din leder og gennemgår forskellen mellem løn og timeløn.

Relateret: 6 tips til din næste lønforhandling

Hvad er en lønstigning?

En lønstigning eller lønstigning repræsenterer typisk en del af, hvad en medarbejder tjener på et år og adskiller sig fra en bonus. Arbejdsgivere kan tilføje en lønstigning til din årlige grundløn i én lønseddel. For eksempel, hvis en person, der tjener 50.000 $ om året, modtog en forhøjelse på to procent, kan arbejdsgiveren beslutte at betale deres medarbejder denne forhøjelse på én gang og tilføje $ 1.000 til deres lønseddel i årets første lønperiode.

Det kan dog være en fordel at tænke på lønstigninger som procenter for bedre at forstå, hvordan de påvirker din lønseddel. En forhøjelse af leveomkostningerne eller en lønstigning for at justere for inflation er et eksempel på en lønstigning, der ofte ses som en procentdel. Arbejdsgivere kan fordele disse typer af lønstigninger i hver lønseddel i løbet af et år. Hvis du f.eks. modtager en stigning i leveomkostningerne på to procent, 1.000 USD om året og bliver betalt to gange om måneden, vil du modtage yderligere 41,66 USD i hver lønseddel.

Relateret: Sådan får du en lønforhøjelse: 10 tips til at bevise, at du fortjener en lønforhøjelse på arbejdet

Løn vs. timeløn

Organisationer kan betale deres ansatte gennem en årsløn eller en timeløn. Beregningerne pr. lønseddel for en løn og timeløn er forskellige. Selvom nogle virksomheder kan tillade dig at vælge, om du modtager din kompensation på timebasis eller gennem løn, kan ledelsen træffe denne beslutning for dig baseret på dine arbejdsopgaver. Timelønnede kan have fordel af at arbejde ekstra timer og optjene overtidsbetaling. Funktionærer kan nyde godt af fri med løn.

Funktionærer får samme indkomst hver lønperiode. Deres lønseddel afspejler muligvis ikke direkte antallet af timer, de arbejdede i den tid. Eksempelvis får en funktionær, der arbejder 90 timer i den ene lønperiode og 60 timer i den næste, samme kompensation for begge perioder. Timelønnede tjener derimod deres løn baseret på antallet af arbejdstimer i en lønperiode. For eksempel vil en timelønnet medarbejder, der arbejder 80 timer i en lønperiode og 50 timer i en anden, tjene flere penge i den første gruppe, fordi de arbejdede flere timer.

Årsager til en lønstigning

Folk modtager lønstigninger af forskellige årsager, og at forstå dem kan hjælpe dig med at forhandle med din vejleder og tale for dig selv. Nogle af disse årsager omfatter:

Har en stærk arbejdsmoral og positiv indstilling

At have en konsekvent og pålidelig arbejdsmoral og en positiv holdning kan hjælpe din leder eller supervisor med at mærke din dedikation til jobbet og overveje dig for en stigning. En positiv indstilling kan påvirke kvaliteten af ​​dit arbejde og den indflydelse, du har på dine kollegaer. Det viser din vejleder, at du er begejstret for din rolle og er et entusiastisk medlem af teamet. Ledere kan være mere tilbøjelige til at give en lønstigning til en medarbejder, der er forpligtet til at arbejde hårdt og forblive professionel i hele varigheden af ​​et projekt eller skift.

Motivere og opmuntre dine holdkammerater

Folk, der udviser lederevner og er gode til at øge teammoralen, kan være mere tilbøjelige til at modtage en lønstigning. Disse færdigheder kan vise, at du er i stand til at håndtere yderligere ansvar, hvilket kan gøre dig berettiget til en lønstigning. Disse omfattende personlighedstræk adskiller sig fra isolerede anerkendelser som priser og professionelle milepæle, fordi de er ting, du kan vise din leder og team hver dag.

At være proaktiv

Ledere kan have forskellige kriterier for at anerkende, hvornår nogen fortjener en lønstigning, så det kan gavne dig at være proaktiv og gennemgå dine egne erfaringer med virksomheden og professionelle forhold til kunder og kolleger. Her er nogle ting at overveje:

  • Vurder andres opfattelser: Overvej, hvordan andre medarbejdere, udover din vejleder, kan se dig og dit arbejde. Supervisorer og ledere er måske ikke de eneste, der bestemmer din lønstigning, og at have andre medarbejdere eller teammedlemmer, der taler for dig, kan være med til at øge dine chancer for at modtage en.
  • Vurder situationen: Modtagelse af en lønstigning kan afhænge af ting, der er uden for din kontrol eller uden relation til dit arbejde, herunder økonomien eller virksomhedens resultater for året. Overvej at starte en samtale eller forhandling, når du synes, det kunne være det mest produktive.
  • Vær modig: At påtage sig nye roller eller ansvar uden at blive spurgt eller som frivillig kan vise, at du er forpligtet til at tilføje værdi til virksomheden og hjælpe din arbejdsgiver med at øge profitten. Dette kan imponere din vejleder og overbevise dem om, at du fortjener anerkendelse eller en lønstigning.

Sådan forhandler du om en lønstigning

Du kan forhandle om en lønstigning gennem en række forskellige kommunikationskanaler. Uanset din tilgang, skal du overveje disse trin, når du beslutter dig for, hvordan du forhandler om en lønstigning:

1. Saml ressourcer, der understøtter din anmodning

For at forhandle med din leder eller supervisor om en lønstigning, kan det være en fordel for dig at oprette en liste over ressourcer, der understøtter din anmodning og illustrerer, hvorfor du fortjener en lønforhøjelse. Overvej at lave en liste over vigtige professionelle milepæle eller resultater, som du kan præsentere for din leder, og vær opmærksom på alle initiativer, du har taget, som kan øge virksomhedens effektivitet eller profit. Du kan også nævne eventuelle priser eller certificeringer, du har modtaget fra virksomheden eller fra institutioner i forhold til dit arbejde.

2. Forskningslønsatser

Når du forhandler om en lønstigning, kan du overveje at undersøge gennemsnitlige lønsatser for personer, der har din stilling eller arbejder i en lignende branche. Du kan bruge forskellige løn- eller inkrementelle lønberegnere til at bestemme en rimelig lønstigning, afhængigt af hvor meget du tjener i øjeblikket. Størrelsen af ​​en lønsats og årlige lønstigninger kan også variere afhængigt af medarbejderens erfaring og deres geografiske placering. Nogle industrier trives i bestemte stater, hvilket giver virksomheder mulighed for at tjene højere overskud og betale deres ansatte i overensstemmelse hermed.

Relateret: Hvad kan man forvente af en gennemsnitlig kampagneforhøjelse

3. Beslut dig for et mål for lønstigning

Baseret på dine års erfaring, professionelle præstationer og forskning vedrørende gennemsnitlige lønsatser, kan du bestemme en mållønstigning. Det kan være en fordel at gå til forhandlingen med dette mål og præsentere procenten for din vejleder. Overvej at undersøge nogle af din virksomheds ambitioner og analysere, hvordan du kan fortsætte med at opfylde din arbejdsgivers forretningsmål i bytte for en lønstigning. Du kan præsentere disse oplysninger for din supervisor med din ideelle lønstigning for at illustrere, hvorfor du er et værdifuldt aktiv for virksomheden og teamet.

4. Øv din forhandling eller udarbejde en e-mail

Uanset om du præsenterer denne idé for din vejleder personligt eller skriftligt, så overvej at praktisere det, du vil sige på forhånd. Overvej før din forhandling at lave en oversigt over alt, hvad du håber at diskutere. Fremhæv de egenskaber, der gør dig værdifuld og gavnlig for virksomheden for at hjælpe med at overtale din arbejdsgiver.

Du kan øve dig på, hvad du skal sige højt til dig selv eller ved at skrive et udkast til brevet. Overvej at øve dig sammen med en ven eller sende dem dit kladde for at modtage deres feedback. Dette kan hjælpe dig med at bestemme din tone og sikre, at du har inkluderet alle dine præstationer og professionelle erfaring for at fremhæve, hvorfor du forhandler om en lønstigning.

Relateret: Sådan takker du din chef for en lønforhøjelse: Tips og eksempler

5. Planlæg et møde eller send brevet

Når du har forberedt dine ressourcer, lavet din research og øvet eller udarbejdet, hvad du skal sige, kan du kontakte din vejleder for at planlægge et møde eller sende dem brevet via e-mail. Tidspunktet for forhandlingerne kan virke til din fordel. God timing for en lønstigningsforhandling kan være, efter du har tilføjet værdi til virksomheden med din egen faglige udvikling. Dette kan være efter at du har opnået avanceret professionel eller uddannelsesmæssig træning, tilføjet lederansvar til din rolle eller modtaget en pris fra virksomheden.

Axel Bertelsen
Axel Bertelsen Hvis du mener, at du fortjener en stigning i din indkomst, kan du tale med din vejleder for at forhandle en lønstigning. Lønstigninger er procentdele af din samlede grundløn, som arbejdsgivere kan tilføje til din løn på grund af faglig udvikling og vækst. At forstå, hvordan du forhandler om en lønstigning, kan hjælpe dig, hvis du beslutter dig for at forfølge en stigning i din indtjening. I denne artikel definerer vi, hvad en lønstigning er, diskuterer, hvordan du forhandler om en lønstigning med din leder og gennemgår forskellen mellem løn og timeløn.