Hvornår Skal Man Bede Om En Kampagne: Og Hvordan Man Gør Det Effektivt

For mange mennesker er et enkelt job et vikariat på vej mod en mere ideel karriere. Uanset niveauet af dine ambitioner, vil du sandsynligvis have en forfremmelse på et tidspunkt for at rykke op til næste niveau. At bede om en forfremmelse kan være vellykket, forudsat at timingen og situationen er rigtige. I denne artikel vil du lære, hvornår det rigtige tidspunkt kan være at bede om en forfremmelse og også nyttige tips til, hvordan du beder om en med succes.

Hvornår skal man bede om en forfremmelse

Selvom der ikke er nogen specifik retningslinje for at bede om en forfremmelse, er der nogle situationer, hvor det er mere rimeligt at bede om en forfremmelse. De omfatter:

  • Du er klar til at vokse.
  • Du har taget øget ansvar.
  • Du har gjort fremskridt på identificerede udviklingsområder.
  • Dit arbejde har synligt påvirket virksomheden.

Du er klar til at vokse

Når du har haft din nuværende stilling i nogen tid, kan du beslutte dig for at forfølge mere vækst i virksomheden. Du har sandsynligvis kendskab til virksomhedens procedurer og forstår de vigtigste krav og processer i stillingsbetegnelsen over dig. Dette giver dig en fordel i forhold til andre. Mange arbejdsgivere kan lide at besætte stillinger ved at promovere indefra, fordi det kræver mindre tid og ressourcer end at ansætte en ny. Da du allerede har den nødvendige grundlæggende viden, og virksomheden kender dig og den type arbejde, du producerer, har du større chance for, at din leder overvejer dig til en ledig stilling på et højere niveau.

Du har taget øget ansvar

Hvis du har påtaget dig mere ansvar end din nuværende rolle, kan det være et godt tidspunkt at bede om en forfremmelse. Tag endnu et kig på din jobbeskrivelse og vurder, om dine nuværende opgaver direkte afspejler det. Mens et jobs pligter kan ændre sig over tid, kan en betydelig stigning, især i ledelses- eller lederopgaver, afspejle en fortjent forfremmelse. Planlæg en check-in med din leder for at diskutere deres forventninger til din nuværende stilling, og hvordan dine nye ansvarsområder kunne passe ind i en større rolle.

Du har gjort fremskridt på identificerede udviklingsområder

Efter de første tre til seks måneder af et job får du normalt feedback på din præstation i form af en medarbejdergennemgang. Hvis du gjorde bemærkelsesværdige fremskridt og udmærker dig inden for udviklingsområder, der er forudsætninger for det næste niveau, kunne det være et godt tidspunkt til en forfremmelsesdiskussion. Hold noter om din præstation for at tage med til din leder. Hvis det ikke er det rigtige tidspunkt for en forfremmelse, kan du diskutere de skridt, du kan tage for at blive ved med at forbedre dig.

Dit arbejde har synligt påvirket virksomheden

Dit arbejde skal have indflydelse på enhver virksomhed, men hvis virkningen har en målbar indflydelse på virksomheden, kan du have en god sag for en forfremmelse. Overvej dine præstationer i de seneste seks måneder, og hvordan dit arbejde har påvirket dit team og virksomheden som helhed. Vurder målbare faktorer såsom salgsindtægter eller indflydelse på markedsføringsresultater for at vise, hvordan du giver værdi for virksomheden. Du skal muligvis diskutere med din leder, hvordan dit arbejde kan påvirke virksomheden mere, før du har resultater at vise.

Tips til at bede om en forfremmelse

Følgende tips kan hjælpe dig med at forberede dig på at bede om en forfremmelse:

  • Udtryk interesse uformelt.
  • Stil spørgsmål til den, der forlader stillingen.
  • Lav en formel præsentation.
  • Bed om mere ansvar gradvist.
  • Sørg for, at du har nok erfaring.
  • Spørg når du er klar.

Relateret: Sådan beder du om en forfremmelse

Udtryk interesse uformelt

Afhængigt af dit forhold til din chef, er det ideelt at tale med dem direkte og personligt om en forfremmelse. Start med en mere uformel samtale, forhør dig om det næste niveau og muligheden for at nå dertil. Dette giver dig mulighed for at forklare, hvorfor du ønsker stillingen, og bede din chef om flere detaljer om ansvaret. Efter denne diskussion kan du så følge op med en mere formel henvendelse baseret på din chefs tanker og forslag.

Relateret: Sådan forbereder du dig til en forfremmelsessamtale

Stil spørgsmål til den, der forlader stillingen

Hvis den stilling, du ønsker, åbner, fordi en anden kollega forlader det, kan det gavne dig at stille dem nogle spørgsmål om rollen og dens pligter. Du kan spørge dem, hvad de nød ved stillingen, og hvilke typer udfordringer de udholdt. Dette hjælper dig med at forstå stillingen mere detaljeret for at beslutte, om du virkelig ønsker at forfølge den. Afhængigt af hvor godt du kender kollegaen, kan de også skrive et anbefalingsbrev til stillingen til dig inden afrejse.

Lav en formel præsentation

En smagfuld PowerPoint-præsentation, der kort opsummerer din præstation og ekspertise, kan gøre et godt indtryk på din leder. Forklar din interesse for stillingen, og hvorfor du er den bedste kandidat, samt nogle højdepunkter fra din karriere indtil videre, der vedrører din evne til at udmærke sig i den nye stilling. Hold det kort, men giv så mange detaljer som muligt. Forbered svar på spørgsmål, som din leder kan stille dig, og lav en gennemgang på forhånd for at finpudse dine præsentationsevner.

Bed om mere ansvar gradvist

Opbygning af dit ansvar kan naturligvis føre til en forfremmelse. Begynd med at bede om et par ekstra opgaver relateret til den stilling på højere niveau, du ønsker. Udfør disse nye opgaver omhyggeligt med sans for detaljer. Efterhånden som du udmærker dig i hvert nyt sæt opgaver, kan du forespørge om at modtage flere. Hvis du placerer dig rigtigt, kan du nemt vise din parathed og evne til at påtage dig en større rolle. Nogle måder at tilføje ansvar på inkluderer at tage føringen på et projekt, frivilligt arbejde for at få ledelseserfaring og tilmelde dig overarbejde. Dette giver dig også mulighed for at vokse og forbedre de færdigheder, du har brug for i en mere avanceret stilling.

Sørg for, at du har nok erfaring

Før du forespørger om en forfremmelse, skal du sikre dig, at du har en god del af den erfaring, der kræves for det øgede ansvar. Du vil måske føre noter om alle de færdigheder, du har opnået i din nuværende stilling, såvel som yderligere ansvar, du påtog dig, og de præstationer, du har opnået. Ved at vurdere dine egne færdigheder og erfaring med dem, der er nødvendige for det næste niveau, kan du afgøre, om det er det rigtige tidspunkt at diskutere en forfremmelse med din leder, eller om du skal bruge mere tid på at forbedre nøglefærdigheder.

Spørg når du er klar

Det rigtige tidspunkt at spørge er, når du føler dig klar. Du kan vælge at vente til din årlige gennemgang for at vise et års fremskridt og resultater, eller du kan vælge at spørge på et tidspunkt af lejlighed, når en stilling åbner op, eller du ledede et succesfuldt teamprojekt.

Harry Enevoldsen
Harry Enevoldsen For mange mennesker er et enkelt job et vikariat på vej mod en mere ideel karriere. Uanset niveauet af dine ambitioner, vil du sandsynligvis have en forfremmelse på et tidspunkt for at rykke op til næste niveau. At bede om en forfremmelse kan være vellykket, forudsat at timingen og situationen er rigtige. I denne artikel vil du lære, hvornår det rigtige tidspunkt kan være at bede om en forfremmelse og også nyttige tips til, hvordan du beder om en med succes.