Hvor Meget Tjener En Forretningsanalytiker?

Hvis du overvejer at forfølge en karriere som forretningsanalytiker, er løn sandsynligvis en af ​​dine primære overvejelser. Du har måske endda allerede en virksomhedsanalytikerstilling og leder efter måder at øge din indkomst på. At lære om forskellige trin, du kan tage for at øge din løn, kan hjælpe dig med at afgøre, hvilket trin der er bedst for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvor meget forretningsanalytikere tjener, hvad jobudsigterne er for forretningsanalytikere, og hvad du kan gøre for at øge din indkomst.

Hvor meget tjener en forretningsanalytiker?

Den nationale gennemsnitlige løn for en forretningsanalytiker er $78.890 om året, selvom den mest aktuelle løn kan kontrolleres på Bonjoures for det mest aktuelle tal. Forretningsanalytikere med et til to års erfaring tjener i gennemsnit $76.191 om året. Forretningsanalytikere med mere end 10 års erfaring tjener i gennemsnit $89.506 om året. En senior forretningsanalytiker har en national gennemsnitsløn på $94.955 om året. En senior forretningsanalytiker med et års erfaring i den stilling tjener i gennemsnit $87.674 om året, mens en med tre til fem års erfaring har en national gennemsnitsløn på $100.861 om året.

Hvad laver en forretningsanalytiker?

En forretningsanalytiker er en professionel, der hjælper med at forbedre processer, tjenester, produkter og software ved at analysere organisationens data. En forretningsanalytiker undersøger eventuelle problemer, som virksomheden måtte have, og giver anbefalinger til at forbedre økonomi og effektivitet. De er ansvarlige for at identificere en virksomheds faktiske behov, vurdere situationen ved at kommunikere med ledere, medarbejdere, IT-afdelingen og kunder og også definere eventuelle problemer. De fungerer ofte som en facilitator for at forbedre kommunikationen mellem afdelinger.

Meget af en forretningsanalytikers tid går med at stille spørgsmål og udføre research. De går i åben dialog med forskellige parter for at forstå de forretningsprocesser, der er relevante for deres mål. De analyserer informationen for at indsamle, leder efter eventuelle tendenser og mønstre og dokumenterer derefter deres observationer i enten skriftlig form eller visuelt ved hjælp af grafer og diagrammer. Til sidst giver de anbefalinger til ledere om den bedste løsning til at løse forretningsproblemet og forbedre processer og effektivitet.

Nogle af deres primære opgaver omfatter:

 • Ledelse af løbende review af processer i en organisation og udvikling af strategier til optimering af systemer og processer
 • Hold dig opdateret om de seneste fremskridt inden for IT til automatisering af systemer
 • Arbejder tæt sammen med IT, teknikere, kunder og ledelse med en virksomhed
 • Uddannelse, vejledning og ledelse af juniormedarbejdere
 • Ledelse af projekter, udvikling af projektplaner og overvågning af projekters udførelse
 • Udvikling af nye procedurer og opdatering og implementering af dem for at øge virksomhedens effektivitet
 • Håndtering af konkurrerende prioriteter og ressourcer
 • Indsamling af vigtig information fra ledere og andre interessenter og udarbejdelse af nyttige rapporter
 • Overvågning af fremskridt med projekter og sikring af, at leverancer bliver opfyldt og projekter afsluttet rettidigt

Læs mere: Lær om at være forretningsanalytiker

Sådan øger du din løn som forretningsanalytiker

En karriere som forretningsanalytiker har masser af plads til vækst, hvis du tager de rigtige skridt mod at udvide succes. For at øge din løn som forretningsanalytiker bør du:

Få erfaring

Lønnen for en forretningsanalytiker er meget afhængig af kandidatens erfaringsniveau, især i de første 10 år af deres karriere. Se efter muligheder for at påtage sig nye ansvarsområder for at opbygge mere professionel erfaring inden for forskellige områder. Se også efter muligheder for at påtage dig lederansvar, da disse erfaringer kan positionere dig til højere lønnede lederstillinger i fremtiden.

Relateret: Sådan bliver du forretningsanalytiker i 3 trin: Karrierevejledning for forretningsanalytiker

Udvikle specialiserede færdigheder

Kandidater, der har specialiserede færdigheder, især tekniske færdigheder, og kan blande den viden med analytiske og problemløsende færdigheder, kan typisk kræve højere lønninger. Nogle af de mest efterspurgte færdigheder, der kan kvalificere analytikere til højere kompensationssatser inkluderer:

 • Programmeringssprog: Flere virksomheder udvikler deres egne brugerdefinerede softwareløsninger, så tilføjelse af et programmeringssprog kan hjælpe dig med bedre at kommunikere med it-afdelingen og forstå mulighederne og fordelene ved ny software.
 • Forretningsobjektfærdigheder: Forretningsanalytikere, der kan tage store mængder data og omdanne dem til handlingsdygtig intelligens til at træffe vigtige beslutninger, er meget værdifulde for organisationer.
 • SharePoint: SharePoint er en webbaseret samarbejdsplatform, der integreres med Microsoft Office. Det er en, der er bredt vedtaget, men normalt underudnyttet. Ved at specialisere sig i SharePoint kan forretningsanalytikere hjælpe virksomheder med at forbedre kommunikation og andre effektiviteter.

Læs mere: Forretningsanalytikeres færdigheder: definition og eksempler

Forfølge certificeringer

Der er mange forskellige certificeringer, som du kan forfølge for at fremme din karriere og øge din løn som forretningsanalytiker. Nogle du måske vil overveje er:

 • IIBA Entry Certificate in Business Analysis (ECBA): Denne certificering er ideel til entry-level business analytikere og kræver, at de gennemfører 21 timers professionel træning for at kvalificere sig til at tage eksamen.
 • IIBA Certification of Competency in Business Analysis (CCBA): Dette er niveau to-certificeringen for IIBA. For at kvalificere sig til certificeringen skal kandidater have minimum 3.750 timers arbejde som forretningsanalytiker, 500 timer i fire af de seks BABOK vidensområder eller 900 timer i to af de seks BABOK vidensområder og 21 timers faglig udviklingsuddannelse over fire år. Kandidater skal også give to professionelle referencer.
 • IIBA Certified Business Analysis Professional (CBAP): Dette er certificeringen på tredje niveau med IIBA. For at kvalificere sig skal kandidater have 7.500 timers erfaring med at arbejde som forretningsanalytiker i løbet af de sidste 10 år, 35 timers faglig udvikling i de seneste fire år og 900 timers erhvervserfaring.
 • IQBBA Certified Foundation Level Business Analyst (CFLBA): Dette er entry-level certificeringen, der dækker forretningsanalyseprocesplanlægning, virksomhedsanalyse, kravfremkaldelse, løsningsvalidering, kravanalyse, værktøjer og teknikker og innovation og design.
 • PMI-Professional in Business Analysis (PBA) certificering: Denne certificering er tilgængelig gennem Project Management Institute og er designet til analytikere, der ønsker at arbejde på projekter eller med projektledere. Kandidater skal have mindst tre år eller 4.500 timers erfaring inden for de sidste otte år sammen med en bachelorgrad.
 • IIBA Agile Analysis Certification (AAC): Denne certificering er adskilt fra de andre IIBA-certificeringer for forretningsanalytikere og er designet til at verificere en analytikers evne til at arbejde i et agilt miljø.
 • IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE): Denne certificering er tilgængelig i tre niveauer og er designet til dem, der arbejder med kravteknik (RE). Det første niveau dækker det grundlæggende i RE, og det avancerede niveau dækker enten kravfremkaldelse og konsolidering, kravstyring eller kravmodellering, afhængigt af den vej, kandidaten vælger. Det endelige niveau, ekspertniveauet, omfatter viden og færdigheder, kandidater opnået i tidligere certificeringer samt praktisk erfaring.

Læs mere: 11 Business Analyst-certificeringer til karrierevækst

Skift brancher

Visse brancher betaler højere løn for forretningsanalytikere end andre. Virksomheder med professionel service, videnskabelige og tekniske tjenester har en tendens til at kompensere forretningsanalytikere med de højeste lønninger. Finans- og forsikringsselskaber har også en tendens til at betale høje lønninger til forretningsanalytikere. For at tjene en højere indkomst kan du overveje at skifte branche.

Flytte

Den gennemsnitlige løn for forretningsanalytikere er stærkt påvirket af geografisk placering. De højest betalende byer for forretningsanalytikere er Washington DC, New York, Chicago, Houston, Phoenix, Atlanta, Dallas og Austin. For at tjene en højere indkomst kan du overveje at flytte til et nyt område, hvor den gennemsnitlige indkomst for forretningsanalytikere er højere. Vær dog opmærksom på, at leveomkostningerne også kan variere meget fra sted til sted.

Jobudsigt for forretningsanalytikere

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen for forretningsanalytikere at vokse med 14 procent fra 2018 til 2028, væsentligt hurtigere end gennemsnittet på 5 procent for alle erhverv. Efterspørgslen er i vid udstrækning et resultat af organisationer, der leder efter måder at kontrollere omkostninger og forbedre effektiviteten på. Efterspørgslen forventes at være størst i sundhedssektoren, hvor omkostningerne eskalerer på grund af den aldrende befolkning og den voksende kompleksitet af lovgivningsoverholdelse. Der forventes også stor efterspørgsel efter forretningsanalytikere inden for teknologisektoren, da virksomheder beder om hjælp fra it-konsulentfirmaer til at holde softwaresystemer opdaterede og effektive og forbedre cybersikkerheden.

Ernst Petersen
Ernst Petersen Hvis du overvejer at forfølge en karriere som forretningsanalytiker, er løn sandsynligvis en af dine primære overvejelser. Du har måske endda allerede en virksomhedsanalytikerstilling og leder efter måder at øge din indkomst på. At lære om forskellige trin, du kan tage for at øge din løn, kan hjælpe dig med at afgøre, hvilket trin der er bedst for dig.