Hvad Er DOE Pay? : Med Fordele, Ulemper Og Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad Er DOE Pay? : Med Fordele, Ulemper Og Ofte Stillede Spørgsmål

Lønkrav spiller en afgørende rolle for en jobansøgers beslutning om at forfølge en stilling. En kandidats lønkrav er også vigtigt for dig som ansættelsesleder, fordi du har et budget at holde. Mange job vil nu udelukke lønintervaller på deres jobopslag og erstatte det med udtrykket DOE. I denne artikel vil du lære, hvad DOE-løn er, hvordan du diskuterer det med potentielle kandidater og fordele og ulemper ved at bruge det.

Hvad er DOE løn?

DOE er et akronym for "afhænger af erfaring" og bruges i jobopslag for at angive, at joblønnen er baseret på kandidatens erfaring inden for det pågældende felt. DOE giver arbejdsgivere ret til at udelade lønintervaller i stillingsopslag. Det bruges oftest til lønnede stillinger, hvor et løninterval er tilgængeligt baseret på de kompetencer, en kandidat bringer til organisationen.

Sådan diskuterer du DOE-løn med kandidater

Her er vigtige trin til effektivt at diskutere og forhandle DOE-løn med kandidater:

1. Bestem dit løninterval og budget

Undersøg det gennemsnitlige løninterval for den ledige stilling, du ansætter til. Tag højde for, hvad stillingen vil kræve af kandidaten, såsom uddannelsesniveau og tidligere års erfaring, ud over dit økonomiske budget. Beslut dig for den højeste løn, du vil tilbyde uanset kandidatens kvalifikationer.

2. Bestem erfaring og færdigheder, der er vigtigst for rollen

Vurder det fælles erfaringsniveau, evner og færdigheder, dit job vil kræve. Lav en liste over de færdigheder og kvaliteter, en kandidat skal have for at komme i betragtning. Lav også en liste over områder, du vil tage i betragtning, såsom en kandidat med mindre felterfaring, men mere viden og uddannelse.

3. Lær kandidaten at kende

Få under samtalen at vide mere om kandidatens baggrund, kvalifikationer og jobrelaterede færdigheder for at afgøre, hvor de falder på din lønskala. Du ønsker derefter at fastslå, hvad kandidaten forventer i løn. Dette vil hjælpe dig med at eliminere kandidater, der kræver mere end din maksimale løn. Husk, at interesserede kandidater kan sænke deres krav, så sørg for at forhandle først.

4. Få en detaljeret lønforhandling

Når du har diskuteret kandidatens erfaring og har lært deres lønforventninger at kende, kan du begynde en lønforhandling. Start med et gennemsnitligt tilbud, der tager hensyn til ansøgerens kompetencer, dit budget og deres krav. Nogle mennesker kan forhandle mere end andre.

Relateret: Sådan forhandler du løn (med tips og eksempler)

5. Giv dit bedste bud

Når du forhandler, kan du fortsætte med at give modtilbud, så længe du vil. Til sidst vil du give dit allerbedste tilbud og stå fast på det. Kandidaten vil enten acceptere eller vælge at give muligheden videre.

6. Overvej fordele

Under forhandlingen kan du bruge fordele til din fordel til kandidater, du rigtig gerne vil ansætte. Hvis du ikke kan tilbyde en højere løn, men kan give sundhedsmæssige fordele, kan det appellere til en meget interesseret ansøger. Bonusser kan også flytte forhandlinger til en aftale.

Relateret: Sign-On Bonus: Definition og forhandlingstips

7. Ved, hvornår du skal gå væk

Du kan under samtalen opdage, at en bestemt ansøger ikke helt passer til dine behov. Du kan også opleve, at du ikke kan nå til enighed med nogen og bliver nødt til at trække dit jobtilbud tilbage.

8. Skriv aftalen på skrift

Når en aftale om løn er lavet, skal du sørge for at skrive beløbet på skrift og få begge parter til at skrive under. Dette fastholder lønaftalen til juridiske formål.

Fordele ved at bruge DOE pay

DOE løn har mange fordele. Her er de tre bedste:

Tiltrækker kandidater, der er interesserede i jobbet

Når penge tages ud af overvejelse i første omgang, er der et incitament til at lære mere om en kandidats baggrund, kvalifikationer og færdigheder, før man forpligter sig til et løntilbud. DOE-opslag tiltrækker kandidater, der virkelig er interesserede i selve stillingen, snarere end en lukrativ løn- og fordelspakke.

Giver forhandlingskraft

DOE-løn giver mulighed for at forhandle, hvilket kan få en kandidat til at føle sig mere værdsat. Folk ønsker at modtage en løn, der matcher værdien af ​​deres kompetencer og erfaring. Kandidater, der accepterer en stilling med en forhandlet løn, vil sandsynligvis føle sig værdsat, hvilket fører til øget produktivitet.

Relateret: 6 tips til din næste lønforhandling

Holder kompensation privat

Nogle virksomheder foretrækker at holde medarbejderkompensation privat. At udelade løn fra jobopslag holder den ude af arbejdspladsen, og hjælper med at opretholde et positivt, uforstyrret arbejdsmiljø.

Ulemper ved at bruge DOE pay

Her er nogle ulemper vedrørende DOE-løn:

Jobsøgende kan undgå at søge

Et job, der opfylder lønkrav, er en af ​​topprioriteterne for de fleste jobsøgende. Jobstillinger, der inkluderer løn, fremstår som mere tiltalende og mere lønnede end DOE-lønstillinger.

Kunne tiltrække ufleksible kandidater

DOE-løn kan tiltrække ansøgere, der er mindre fleksible, i stedet for kandidater, der er villige og ivrige efter at lære. Nogle ansøgere kan have strenge lønkrav, hvilket gør det mindre nemt at forhandle løn.

Kan være uegnet til små virksomheder

Små virksomheder vil få mindre gavn af en DOE-jobstilling, især hvis kun én stilling er åben at besætte. Store virksomheder med flere åbninger i samme stilling, som salg eller copywriting, kan udnytte et løninterval baseret på erfaring mere effektivt.

DOE pay FAQ

Her er nogle almindelige spørgsmål om DOE-løn:

Betyder "løn svarende til erfaring" det samme som DOE?

Ja, løn svarende til erfaring betyder, at jobbets løn er baseret på ansøgerens erfaring.

Hvad betyder DOQ?

DOQ står for "afhænger af kvalifikationer", og ligner DOE, men tager hensyn til kvalifikationer mere end erfaring. DOQ pay tager højde for færdigheder, uddannelse og viden ud over tidligere erfaringer relateret til stillingen.

Hvordan bestemmer jeg DOE-lønintervallet for mit jobopslag?

Adgang til lønundersøgelser udgivet af organisationer og rekrutteringsfirmaer kan give dig en idé om det gennemsnitlige løninterval for den specifikke stilling, du ønsker at besætte. Officielle beskæftigelsesstatistikker fundet online kan også hjælpe. Overvej også det erfaringsniveau, du har brug for fra ansøgeren, og juster lønintervallet i overensstemmelse hermed.

Hvordan bruger jeg DOE effektivt i mit job?

Det mest effektive sted at indsætte "DOE" eller "afhænger af erfaring" er under løn- eller kompensationsafsnittet i din stilling. Du kan også inkludere denne sætning i titlen på dit opslag og jobannoncen.

Oda Matthiesen
Oda Matthiesen Lønkrav spiller en afgørende rolle for en jobansøgers beslutning om at forfølge en stilling. En kandidats lønkrav er også vigtigt for dig som ansættelsesleder, fordi du har et budget at holde. Mange job vil nu udelukke lønintervaller på deres jobopslag og erstatte det med udtrykket DOE. I denne artikel vil du lære, hvad DOE-løn er, hvordan du diskuterer det med potentielle kandidater og fordele og ulemper ved at bruge det.