Hvad Er Den Gennemsnitlige Løn For En Læge?

Læger er højtuddannede og erfarne fagfolk, som rutinemæssigt er godt kompenseret for deres arbejde. Der er dog mange lønvariationer inden for medicin afhængigt af det speciale du vælger og et par andre faktorer som placering og erfaring. At vide, hvad du kan forvente i kompensation, kan hjælpe dig med at træffe vigtige karrierevalg, mens du forfølger din uddannelse i medicin. I denne artikel forklarer vi, hvor meget læger tjener i gennemsnit, giver en liste over de top 10 højest betalende stater for læger og tilbyder en liste over lønninger til læger efter speciale.

Relateret: Typer af læger: 25 lægespecialer i høj efterspørgsel

Hvor meget tjener en læge?

Ifølge Bonjoures er gennemsnitslønnen for en læge i USA $229.311 om året. Læger, også kaldet læger, modtager betydelig kompensation for deres års uddannelse og træning. Den faktiske løn, du kan forvente at tjene som læge, varierer afhængigt af en række faktorer, herunder:

 • Specialitet: Nogle medicinske specialer betaler mere end andre, da de kræver avanceret træning, uddannelse og færdigheder.
 • Sted: Hvor du praktiserer kan have indflydelse på din løn. For eksempel kan læger i områder med høje leveomkostninger som storbyer forvente at tjene mere end læger i små byer, hvor leveomkostningerne er meget lavere.
 • Erfaring: Erfaringsniveauet, du har som læge, kan påvirke din løn. For eksempel tjener hovedbeboere næsten altid mere end yngre beboere.
 • Arbejdsplads: Den type arbejdsplads, hvor du praktiserer, kan påvirke din løn. Læger i privat praksis tjener ofte mere end læger, der arbejder for offentlige serviceorganisationer som militæret.

Relateret: Hvilken grad har du brug for for at være læge?

Top 10 højest betalende stater for læger

Nogle stater tilbyder højere gennemsnitlige årlige lønninger til deres læger end andre. Gennemgå denne liste over de 10 bedst betalende stater for læger. Lønningerne nedenfor blev udfyldt ved hjælp af statsspecifikke data fra Bonjoures. For den mest opdaterede information fra Bonjoures, se venligst Bonjoures Salaries.

 • Indiana: $268.110 om året
 • Oregon: $268.115 om året
 • Wisconsin: $270.683 om året
 • Kansas: $270.690 om året
 • Colorado: $270.705 om året
 • North Dakota: $276.170 om året
 • Wyoming: $277.425 om året
 • Alaska: $279.959 om året
 • New Hampshire: $284.205 om året
 • Iowa: $333.775 om året

Relateret: Sådan bliver du læge trin for trin

Løn til læger efter specialer

Ethvert medicinsk speciale kræver et specifikt uddannelsesforløb og træning på arbejdspladsen. Afhængigt af den yderligere uddannelse, færdigheder og erfaring, der er nødvendig for at praktisere i nogle medicinske specialer, har nogle stillinger en tendens til at tjene mere end landsgennemsnittet, mens andre kan tjene mindre. Gennemgå disse 10 medicinske specialer for at lære mere om deres gennemsnitlige lønninger og almindelige jobopgaver. For den mest opdaterede information fra Bonjoures, klik venligst på lønlinket for hver jobtitel nedenfor.

1. Fødselslæger og gynækologer

National gennemsnitsløn: $170.069 om året

Primære opgaver: Fødselslæger og gynækologer er ansvarlige for at pleje personer med kvindelige reproduktive organer. De hjælper patienterne ved at sørge for årlige kontroller, pleje gravide patienter og føde babyer. Nogle fødselslæger og gynækologer arbejder i privat praksis, mens andre arbejder for hospitaler eller andre store medicinske centre.

Relateret: Lær om at være fødselslæge

2. Børnelæger

National gennemsnitsløn: $183.194 om året

Primære opgaver: Børnelæger er ansvarlige for at passe børn og babyer. Disse læger yder rutinemæssig pleje til børn og unge voksne under 18 år og hjælper patienter med medicinske problemer som sygdom og skade. De fleste børnelæger arbejder i privat praksis, men nogle arbejder måske for et hospital eller en anden medicinsk organisation.

Relateret: Lær om at være børnelæge

3. Familielæge

National gennemsnitsløn: $199.764 om året

Primære opgaver: Familiemedicinere er ansvarlige for at levere medicinske tjenester til patienter i alle aldre. De administrerer normalt rutinepræventiv pleje og hjælper patienter med at håndtere grundlæggende sygdom og skade. De ser ofte alle medlemmer af en enkelt familie og danner langvarige relationer med deres patienter. De fleste familielæger arbejder i privat praksis.

4. Psykiatere

National gennemsnitsløn: $219.600 om året

Primære opgaver: Psykiatere er ansvarlige for at hjælpe patienter med psykiske lidelser og sygdomme. Fælles jobopgaver for psykiatere omfatter at udføre mentale sundhedsevalueringer, tilbyde behandling og ordinere medicin. Psykiatere arbejder næsten altid med patienter, der har et mentalt helbredsproblem eller føler, at de måske har et mentalt helbredsproblem, og arbejder rutinemæssigt ud fra en privat praksis, selvom nogle måske samarbejder med andre typer praktiserende læger.

Relateret: Lær om at være psykiater

5. Hudlæger

National gennemsnitsløn: $235.589 om året

Primære opgaver: Hudlæger er ansvarlige for at pleje patienter med hudlidelser eller sygdomme. De fleste hudlæger behandler patienter med kendte hudproblemer, selvom nogle ser patienter med højrisikofaktorer til forebyggende behandling. Næsten alle hudlæger arbejder ud fra en privat praksis, selvom nogle kan samarbejde med praktiserende læger eller andre typer læger efter behov.

Relateret: Lær om at være hudlæge

6. Onkologer

National gennemsnitsløn: $253.121 om året

Primære opgaver: Onkologer er ansvarlige for pleje af patienter med kræft. De udfører en række opgaver på jobbet, herunder at diagnosticere patienter, udføre tests, yde behandling og overvåge behandlingens effektivitet både på kort og lang sigt. Nogle onkologer arbejder ud af en privat praksis, mens andre arbejder for hospitaler eller andre store medicinske centre.

Relateret: Lær om at være onkolog

7. Kirurger

National gennemsnitsløn: $259.044 om året

Primære opgaver: Kirurger er ansvarlige for at udføre operationer på patienter. Der er yderligere underafdelinger inden for det kirurgiske område - nogle fokuserer på visse dele af kroppen, mens andre specialiserer sig i en bestemt type operation. Fælles jobopgaver omfatter at yde præoperativ pleje til patienten, udføre operation og observere patienten efter operationen efter behov. Mange kirurger arbejder på hospitaler eller andre store medicinske centre, mens nogle få har deres egen private praksis.

Relateret: Lær om at være kirurg

8. Plastikkirurger

National gennemsnitsløn: $306.374 om året

Primære opgaver: Plastikkirurger er ansvarlige for at udføre kosmetisk kirurgi på patienter. Nogle plastikkirurgiske procedurer er elektive, hvilket betyder, at patienten vælger at få proceduren, mens andre er en del af en større medicinsk procedure. Plastikkirurger, der specialiserer sig i elektive procedurer, arbejder ofte i privat praksis, mens de, der hjælper med rekonstruktiv kirurgi efter en ulykke eller anden medicinsk procedure, normalt arbejder for et hospital eller et andet stort medicinsk center.

Relateret: Lær om at være plastikkirurg

9. Kardiologiske læger

National gennemsnitsløn: $341.438 om året

Primære opgaver: Kardiologiske læger eller kardiologer er ansvarlige for at hjælpe patienter med hjerteproblemer. Fælles jobopgaver omfatter diagnosticering af hjertesygdomme, udførelse af tests og andre diagnostiske behov, yde behandling og overvåge patientbehandling under behandlingen. Nogle kardiologer arbejder i privat praksis, mens andre arbejder på hospitaler eller andre store medicinske centre.

Relateret: Lær om at være kardiolog

10. Anæstesilæger

National gennemsnitsløn: $378.967 om året

Primære opgaver: Anæstesilæger er ansvarlige for at administrere anæstesi for patienter, især under operation eller andre procedurer. Anæstesilæger er normalt til stede under varigheden af ​​en operation, der kræver bedøvelse for at overvåge patienten og sikre, at de er sikkert bevidstløse, mens kirurgen udfører operationen. De fleste anæstesilæger arbejder for hospitaler eller andre store medicinske centre.

Inge-Lise Thomasen
Inge-Lise Thomasen Læger er højtuddannede og erfarne fagfolk, som rutinemæssigt er godt kompenseret for deres arbejde. Der er dog mange lønvariationer inden for medicin afhængigt af det speciale du vælger og et par andre faktorer som placering og erfaring. At vide, hvad du kan forvente i kompensation, kan hjælpe dig med at træffe vigtige karrierevalg, mens du forfølger din uddannelse i medicin. I denne artikel forklarer vi, hvor meget læger tjener i gennemsnit, giver en liste over de top 10 højest betalende stater for læger og tilbyder en liste over lønninger til læger efter speciale.