Halvmånedlig Løn: Definition, Sammenligning Og Valg Af Den Rigtige Lønliste For Dig

At vælge den optimale lønplan for din virksomhed kan spare dig penge og øge medarbejdertilfredsheden. Mange virksomheder bruger en halvmånedlig lønplan på grund af dens lavere regnskabsomkostninger og forenklede medarbejderfradrag. Ved at give ensartede, jævnt fordelte lønsedler kan halvmånedlige lønudbetalinger også hjælpe medarbejderne med at administrere deres månedlige udgifter lettere. I denne artikel diskuterer vi halvmånedlig løn, sammenligner den med andre lønplaner og giver tips til at vælge en lønplan, der passer til din virksomhed.

Hvad er en lønperiode?

En lønperiode er en tilbagevendende tidsplan, som en virksomhed bruger til at betale medarbejdere. Lønperioder kan være ugentlige, hver anden uge, halvårlige og månedlige. I en lønperiode registrerer og aflønner arbejdsgivere medarbejdere for deres arbejdstimer. Hvis en lønperiode er påvirket af ferier eller andre begivenheder, tager arbejdsgiverne højde for dage, der inkluderer betalt fri eller helligdage, så en medarbejder stadig betales inden for det korrekte tidsrum.

Hvad er en halvmånedlig lønseddel?

En halvmånedlig lønudbetaling betaler medarbejderne to gange hver måned. Virksomheder uddeler lønsedler på fastsatte datoer, men ugedagen vil variere fra måned til måned. Betalingsdatoer er almindeligvis den første og femtende i hver måned eller den femtende og sidste dag i hver måned. Halvmånedlig løn giver 24 konsistente lønsedler om året.

Halvmånedlig lønudbetaling for lønnede, fritagne medarbejdere er ligetil. Lønningerne er opdelt i 24 lønperioder, hvilket giver funktionærer 24 lige store ydelser i løbet af året. For ikke-fritagne medarbejdere skal virksomheder spore de timer, hver medarbejder har arbejdet, inklusive overarbejde. Da antallet af arbejdsuger og arbejdstimer varierer hver måned, bliver nogle arbejdsuger opdelt i to lønperioder, hvilket gør overtidsberegningen mere kompleks. Nøjagtig registrering af ikke-fritaget medarbejdertimer bliver ekstremt vigtig i en halvmånedlig lønplan.

Læs mere: Skal jeg betale mine medarbejdere hver måned?

Hvad er andre typer betalingsplaner?

Ud over den halvmånedlige, er der tre andre typer af lønplaner:

Ugentlig

Med en ugentlig lønplan betales medarbejderne en gang om ugen på en bestemt dag, hvilket resulterer i 52 lønsedler pr. kalenderår. Fredag ​​er en almindeligt brugt ugentlig lønningsdag. Minedrift, naturressourcer, food service, fremstilling og byggefirmaer bruger ugentlige lønplaner. Medarbejdere i disse brancher kan arbejde uregelmæssige timer, miste arbejdstid på grund af dårlige vejrforhold eller arbejde overarbejde.

Overarbejde er let at beregne med en ugentlig lønplan, da arbejdsugen er den samme som lønperioden. Medarbejdere kan hurtigt se regelmæssige og overtidsbetalingsberegninger på deres lønsedler. Denne lønplan er også lettere for medarbejdere med anstrengte budgetter. I dette system skal regnskabspersonalet beregne skatter, ydelser og overarbejde hver uge, hvilket gør en ugeplan til den dyreste mulighed for løn. Ugentlige lønsedler er også mindre på grund af deres øgede frekvens.

Relateret: Sådan beregnes lønninger over forskellige tidsperioder ved hjælp af en timeløn

Hver anden uge

Med en lønplan hver anden uge, betales medarbejderne hver anden uge på en bestemt dag i ugen, hvilket resulterer i 26 lønsedler pr. kalenderår. Lønning hver anden uge er populær på grund af den lette lønudregning. Timelønnede kan hurtigt opkræve overtidsbetaling i en betalingsplan hver anden uge.

En lønplan hver anden uge koster mere, fordi der er flere lønsedler at behandle end i en månedlig eller halvmånedlig lønliste. Regnskabspersonalet skal sikre, at lønsedler og forretningsomkostninger stemmer overens for hver given måned. En lønsum hver anden uge resulterer i to måneder, der har tre lønsedler hvert år. Virksomheder skal budgettere omhyggeligt for at tage højde for disse ekstra lønseddelmåneder. Medarbejdere skal planlægge automatiske regningsbetalinger med en lønplan hver anden uge, da lønsedler kan falde på forskellige datoer i løbet af måneden.

Læs mere: Hvad er to-ugentlig løn?

Månedlige

I en månedlig lønplan betales medarbejderne en gang om måneden på en bestemt dato, hvilket resulterer i 12 lige lønsedler pr. kalenderår. På en månedlig tidsplan er lønningsdagen normalt den sidste dag i måneden. Månedlig løn er den mindst almindelige lønplan. Finansielle servicevirksomheder og højtlønnede medarbejdere bruger typisk månedlige lønplaner.

Med kun 12 lønsedler om året har månedlige lønplaner de laveste behandlingsomkostninger af enhver lønplan. Månedlige lønplaner skaber også mindre arbejde for regnskabspersonalet, da lønningsdatoer matcher månedlige ydelser og lønskatter. Medarbejdere kan opleve, at månedlige lønplaner gør budgettering vanskelig. Mange stater forbyder månedlige betalingsplaner på grund af indvirkningen på lavtlønnede eller timelønnede.

Fordele ved halvmånedlig løn

 • Betalingsdatoer er altid de samme. Da lønsedler udstedes på de samme datoer hver måned, kan medarbejderne nemt administrere deres månedlige personlige udgifter. Kreditkortbetalinger, lejeudgifter og andre almindelige udgifter kan planlægges omkring fastlagte betalingsdatoer hver måned.

 • Løncheck er større end med en ugentlig eller anden uge tidsplan. For den samme årsløn vil en halvmånedlig lønseddel være lidt højere end en anden ugentlig lønseddel. Denne forskel skyldes de to ekstra årlige kontroller, der er oprettet i en 2-ugentlig tidsplan.

 • En halvmånedlig lønseddel koster mindre at behandle. En halvmånedlig lønplan resulterer i færre kontroller, der skal behandles sammenlignet med en lønplan hver anden uge eller ugentlig. Halvmånedlig lønudbetaling kræver også mindre tid og ressourcer fra regnskabsafdelingen. Regnskabspersonalet behøver ikke at styre rollover-timer fra den ene måned til den anden, da hver lønperiode begynder og slutter i samme kalendermåned.

 • Fradrag er enkle med en halvmånedlig tidsplan. Månedlige lønfradrag såsom pension og medicinske ydelser deles nemt mellem to lønsedler. Både regnskabsmedarbejdere og medarbejdere kan kontrollere fradragsnøjagtigheden og holde styr på dem hele året.

Tips til valg af lønplan

Forstå dine statslige regler

Alle stater undtagen Alabama, Florida og South Carolina har regler om lønfrekvens. Forordninger fastsætter den tilladte minimumslønfrekvens i din stat, selvom du kan betale dine medarbejdere oftere end loven tillader.

Stater, der kræver, at lønsedler skal være mindst halvårlige inkluderer:

 • Arizona
 • Arkansas
 • District of Columbia
 • Georgien
 • Indiana
 • Kentucky
 • Louisiana
 • Maine
 • Maryland
 • Mississippi
 • Missouri
 • New York
 • Oklahoma
 • Ohio
 • Rhode Island
 • Tennessee
 • Vermont
 • West Virginia
 • Wyoming

Nogle stater har forskellige lønkrav for forskellige erhverv. For eksempel foreskriver lovene i Nevada, at ledende, professionelle og administrative medarbejdere kan have en månedlig lønplan, mens alle andre ansatte skal være halvmånedlige eller hyppigere. I New York skal manuelle arbejdere modtage ugentlig løn, men halvmånedsløn er acceptabel for kontorarbejdere. Nogle stater, der tillader halvmånedlige lønsedler, inkluderer bestemmelser om obligatoriske minimumslønperioder. For eksempel forbyder Maine og Arizona lønperioder længere end 16 dage.

Overvej dine medarbejderes lønstruktur

Sammenlign antallet af funktionærer kontra timelønnede, når du skal beslutte dig for en lønstruktur. En virksomhed med et stort antal timeansatte kan drage fordel af en ugentlig eller anden ugentlig lønplan. Hvis din virksomhed overvejende har lønmodtagere, kan en 2-ugentlig, halvmånedlig eller endda månedlig lønplan være passende. Du kan også betale forskellige klassifikationer af medarbejdere på forskellige lønplaner, såsom hver anden uge for timeansatte og halvmånedlig for funktionærer.

Arbejd inden for rammerne af dit lønbudget og dine ressourcer

Beregning af løn og behandling af checks kræver et stort input af medarbejdernes tid og ressourcer. Overvej at bruge en halvmånedlig lønplan for at reducere mængden af ​​tid brugt på at beregne overarbejde, fordele, skatter og rapporter.

Hvis du beslutter dig for at outsource din lønbehandling til en revisor eller lønservice, så forhør dig om servicegebyrer for lønkørsel. Nogle lønudbydere opkræver servicegebyrer for hver lønkørsel, mens andre ikke gør. Online lønudbydere kan også give dig mulighed for at automatisere din løn for at spare penge.

Relateret: FAQ: Hvad er en lønningstjeneste?

Forstå medarbejdernes behov

Månedlig behandling af løn kan reducere dine regnskabs- og behandlingsomkostninger. Månedlige lønplaner kan kræve, at medarbejderne er mere strategiske med at betale regninger og pengestyring. Afhængigt af hvor lang tid onboarding-processen tager, kan nye medarbejdere blive nødt til at vente en måned eller mere for at få deres første lønseddel. Medarbejdere på halvmånedlige lønplaner kan drage fordel af større, konsekvente lønsedler.

Ebbe Andresen
Ebbe Andresen At vælge den optimale lønplan for din virksomhed kan spare dig penge og øge medarbejdertilfredsheden. Mange virksomheder bruger en halvmånedlig lønplan på grund af dens lavere regnskabsomkostninger og forenklede medarbejderfradrag. Ved at give ensartede, jævnt fordelte lønsedler kan halvmånedlige lønudbetalinger også hjælpe medarbejderne med at administrere deres månedlige udgifter lettere. I denne artikel diskuterer vi halvmånedlig løn, sammenligner den med andre lønplaner og giver tips til at vælge en lønplan, der passer til din virksomhed.