Grundløn Og Din Fordelspakke

Uanset om du søger efter et nyt job eller forsøger at forhandle dig frem til en lønforhøjelse i din nuværende stilling, er det afgørende at forstå alle elementer i din kompensationspakke. Men når du vurderer forskellige fordele ved siden af ​​en grundløn, kan du opleve, at kompensationspakker kan føles komplicerede.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvad en grundløn er, hvordan den passer ind i en større fordelspakke, og hvordan du overvejer grundløn om din samlede kompensation.

Hvad betyder grundløn?

Grundløn eller grundløn er den oprindelige kompensation, som du modtager som medarbejder i bytte for dine ydelser. Grundlønnen udtrykkes i form af en timeløn eller en måneds- eller årsløn. Med andre ord betyder en jobannonce, der lover en grundløn på 20 USD i timen, at medarbejderen vil tjene en løn på 20 USD per arbejdede time eller 160 USD for en 8 timers dag.

Grundlønnen omfatter ikke ekstra engangskompensation, herunder overtidsbetaling eller bonus, samt andre former for goder. Fx er drikkepenge, salgsprovisioner, aktieoptioner, sygesikring, ferietid eller brug af firmabil ikke inkluderet i grundlønnen. Hvert af disse elementer kan dog være involveret i din samlede kompensationspakke.

Når arbejdsgivere taler om "løn", henviser de næsten altid til grundlønnen frem for den større lønpakke. Denne bredere pakke inkluderer normalt grundlønnen plus yderligere fordele eller incitamenter (se nedenfor).

Beregning af din grundløn

Beregning af din grundløn følger en ret ligetil formel.

Lad os sige, at du modtager en løn på 1.000 USD om måneden, der øges med 2.000 USD hver anden måned over en periode på seks måneder. Formlen til at beregne din basisårsløn ville derfor være: ($1.000 x 2) + ($3.000 x 2) + ($5.000 x 2) + ($5.000 x 6), for en grundløn på $48.000 årligt. Efter den første seks måneders periode er grundlønnen 5.000 USD pr. måned.

Sammenligning af din grundløn

Bureau of Labor Statistics (BLS) har en opdeling af den gennemsnitlige løn og løn for arbejdere efter alder. Andre faktorer af variation i grundløn omfatter uddannelse, kvalifikationer, leveomkostninger, niveau af erfaring og sæsonbestemthed.

Afhængigt af de færdigheder, som din rolle kræver, kan dit uddannelsesniveau påvirke din grundløn markant. En person, der har et fagligt certifikat eller en kandidatgrad, tjener måske mere end en, der har en gymnasial eksamen eller en bachelorgrad, for eksempel.

At have mere erfaring i en branche eller en bestemt rolle hjælper dig med at få viden og kontakter på området, og dermed et højere indtjeningspotentiale. Særlige færdigheder eller færdigheder, der er meget efterspurgte, kan føre til en højere løn end gennemsnittet for din aldersgruppe.

Ud over dine færdigheder og kvalifikationer kan andre faktorer præge din grundløn. Konkret er nogle regioner dyrere at bo i end andre. Lønningerne er ofte højere på dyrere steder, så medarbejderne kan dække de højere leveomkostninger. Endelig er nogle stillinger, såsom undervisning, mere lønnede på bestemte tidspunkter af året end andre. BLS-statistikken er ikke sæsonkorrigeret. Du kan sammenligne gennemsnitslønninger efter jobtitel, branche, virksomhed og lokation på Bonjoures Salaries.

Grundløn vs. årsløn

Selvom grundløn og årsløn lyder ens, er disse to forskellige begreber. I modsætning til grundløn, som udelukker ekstra kompensation, tager årsløn højde for merindtjening over året. Dette inkluderer overarbejde, præmier, bonusser og fordele.

Billedbeskrivelse

Lønløn vs. Timeløn

Salary Pay Pros
1. Consistent paycheck
2. Paid time off and sick days
3. Eligibility for more, better benefits
4. More career advancement opportunities

Hourly Pay Pros
1. Overtime compensation
2. Holiday pay (ex. time and a half)
3. Ability to dedicate time to other interests
4. Some autonomy over your schedule

Salary Pay Cons
1. Potential to work more than scheduled hours
2. Potentially less autonomy over and holidays and overtime
3. Reduced availability for additional jobs

Hourly Pay Cons
1. More vulnerable to economic changes
2. Pay losses when tardy or absent
3. Typically fewer benefits

Størrelsen af ​​den årlige løn inkluderer omkostningerne til ydelser som læge-, tand- og livsforsikringer ved at lægge summen af ​​disse forsikringspræmier til grundlønnen og al anden kompensation.

Grundløn for funktionærer

Timelønnede kompenseres for det antal timer, de arbejder over en lønperiode og kan modtage overtidsbetaling. Timelønnede skal holde nøje styr på deres timer for at blive kompenseret i overensstemmelse hermed.

Funktionærer forventes typisk at arbejde et minimum antal timer i bytte for deres grundløn, men de kan arbejde ekstra timer uden mere kompensation og er ikke forpligtet til at spore de timer, de har arbejdet.

Relateret: Løn vs. Timeløn

Hvad er en kompensationspakke?

En kompensationspakke er din grundløn plus andre fordele. Når du overvejer et jobtilbud eller lønforhøjelse, er det afgørende at tage højde for ikke kun grundlønnen, men hele den kompensationspakke, der tilbydes.

Der er en bred vifte af potentielle fordelspakker, som arbejdsgivere kan tilbyde. Ydelser kan ydes for medarbejderens regning eller arbejdsgiverens regning eller dækkes af både arbejdsgiver og medarbejder.

Kompensationspakker kan omfatte fordele såsom ferietid, betalt ferie, sygetid, sygeforsikring, tand- eller synsforsikring, livsforsikring, aktieejerplaner, pensionsordninger og mange andre muligheder. Disse kompensationsformer vurderes på forskellig vis af både arbejdsgiver og lønmodtager.

For eksempel kan en medarbejder, der har familiemedlemmer, der er omfattet af deres sygeforsikring, værdsætte en bedre sundhedspakke over feriedage, mens en medarbejder, der er dækket af en andens forsikring, såsom en ægtefælle eller forælder, kan have mere interesse i feriedage.

Lønforhandlinger: grundløn vs. fordele

At forhandle løn og goder kan være skræmmende. Det er vigtigt at forstå de forskellige elementer i et tilbud, og hvordan man beder en arbejdsgiver eller potentiel arbejdsgiver om en øget kompensationspakke.

Når du modtager et jobtilbud, vil arbejdsgiveren præsentere dig for en kompensationspakke, der inkluderer en grundløn og potentielt andre goder. Du kan vælge at forhandle dig frem til en bedre kompensationspakke, hvis du mener, at tilbuddet ikke er i overensstemmelse med dine kompetencer, uddannelse, karriereniveau eller andre styrker.

Her er flere tips til at forhandle din fordelspakke:

Overvej omhyggeligt et tilbud, før du giver et bestemt svar

Udtryk din påskønnelse af tilbuddet og forhør dig om, hvornår arbejdsgiveren har brug for et fast svar. Det er smart at sige noget i stil med: "Tusind tak for dette tilbud, jeg ser frem til at anmelde det. Hvornår har du brug for et svar fra mig?” Generelt er det rimeligt og forventes at tage en dag eller to at gennemgå vilkårene for tilbuddet.

Stil spørgsmål til tilbuddet

I løbet af denne tid kan du udvikle spørgsmål om tilbuddet. Selvom tilbuddet er bedre end forventet, er det vigtigt at sikre sig, at det indeholder alt, hvad du har brug for, fordi din indledende kompensationspakke vil forme din kompensation over din periode i virksomheden og potentielt gennem resten af ​​din karriere.

Forhandle under både uformelle og formelle tilbudsfaser

I forhandlingsfasen anses alt, hvad du siger, ikke typisk for bindende. Arbejdsgiveren kan ændre vilkårene for tilbuddet, og du kan stadig bakke ud, selvom du uformelt har accepteret et tilbud eller indledt forhandlinger om vilkårene.

Du kan deltage i uformelle diskussioner med en potentiel arbejdsgiver, men på et tidspunkt vil de give et officielt jobtilbudsbrev, der beskriver vilkårene. Selv på dette stadium kan du anmode om præciseringer eller ændringer. Hvis du gerne vil forhandle, er det bedst at aftale en tid til at tale i telefon i stedet for at tage imod via e-mail. Det kan være en professionel og ligetil anmodning i stil med " Nu hvor jeg har haft tid til at gennemgå tilbuddet, vil jeg gerne diskutere detaljerne, kan vi aftale en tid til at tale?"

Vær forberedt med de præcise vilkår, du ønsker at se ændret i tilbuddet

Med hensyn til grundlønnen, hvis du gerne vil forhandle, skal du angive et interval, der begynder med det beløb, du ønsker. Denne grundløn bør være forankret i din forskning om løn inden for dit felt for lignende roller, og hvad der anses for rimelig kompensation for dit niveau af erfaring, placering og så videre. For eksempel, hvis du håber at få et tilbud på en grundløn på $60.000, kan du give et interval på $60.000 til $65.000 som svar på tilbuddet.

Hvis du oplever, at en potentiel arbejdsgiver ikke er villig til at flytte på grundlønnens vilkår, kan du også forhandle andre elementer i den samlede kompensationspakke. For eksempel kan du bede om flere feriedage, aktieoptioner eller et højere udvalg af præstationsbaserede bonusser.

Sådan deler du din lønhistorik

Under hele samtaleforløbet bør du være forberedt på, at en potentiel arbejdsgiver spørger om din lønhistorik. Nogle arbejdsgivere spørger om lønhistorik på den indledende jobansøgningsformular, mens andre måske spørger, før de afgiver et første tilbud. Tilbyd ikke disse oplysninger, medmindre du bliver bedt om det direkte.

1. Hav dit svar klar på ethvert trin i processen

I nogle stater har potentielle arbejdsgivere ikke tilladelse til at forhøre sig om din lønhistorik, og i så fald vil de højst sandsynligt bede om dine lønforventninger. Du skal have svar på enten lønhistorik eller forventninger.

2. Undersøg gennemsnitlige lønninger for at give et rimeligt grundlag

Først skal du huske på, at grunden til, at arbejdsgivere spørger om lønhistorik, er for at bestemme din potentielle markedsværdi og for at sikre, at dine lønforventninger er i overensstemmelse med budgettet for rollen. Hvis din seneste løn er væsentligt højere end deres oprindelige tilbud, har de muligvis ikke budgettet til at imødekomme dine lønbehov. Det kan også være en indikation af, at du kan være overkvalificeret til den rolle, som den tilbydes.

3. Undgå at svare evt

Hvis du føler dig utilpas med at dele din lønhistorie eller gerne vil undgå diskussionen indtil forhandlingsfasen, kan du høfligt afvise ved at forklare, at du hellere vil lære mere om rollen og dens ansvar, før du går over til en diskussion om lønforventninger.

4. Overvej din nuværende holistiske fordelspakke

Hvis du deler din lønhistorik, skal du sørge for at inkludere oplysninger om hele din kompensationspakke, ikke kun din grundløn. Dette bør inkludere beløb for bonusser og kommissioner, som du modtager regelmæssigt. Hvis summen er ujævn, kan du angive et gennemsnit. For eksempel kan du sige, at "I min nuværende rolle tjener jeg en grundløn på $65.000, ud over en gennemsnitlig årlig bonus på $5.000."

5. Angiv din højeste løn pr. stilling

Derudover, hvis du angiver en lønhistorik, skal du sørge for at angive din højeste bruttoårsløn for hver stilling. Den skal indeholde den samlede løn, du har tjent på et år før skat, inklusive grundløn og andre former for kompensation.

Forskellige typer ydelser inkluderet i den samlede kompensation

Ud over grundlønnen er der flere andre kompensationspakkefordele, som du kan forhandle. Typer af fordele, som virksomheder tilbyder i standardkompensationspakker omfatter sygeforsikring, præstationsbaserede bonusser og pensionsordninger. Værdien af ​​disse planer kan eller kan ikke blive rapporteret til medarbejderne. Du bør også huske på, at den samme sats muligvis ikke er tilgængelig for dig, hvis du betaler for en individuel sygeforsikringsplan.

Nogle virksomheder tilbyder også mere usædvanlige eller kreative fordele som en del af en samlet kompensationspakke. Disse kan have forskellige økonomiske værdier, men kan også værdiansættes forskelligt af de enkelte medarbejdere afhængigt af deres interesser.

Kompensation såsom medlemskab af fitnesscenter, børnepasning på stedet, fleksible arbejdsplaner og andre former for usædvanlig kompensation kan være billige for virksomheder, men kan spare dig tid eller øge din livskvalitet. Du bør sikre dig, at du forstår alle kompensationselementerne i et jobtilbud oven i grundlønnen.

Overvej, hvordan du værdsætter hver af disse typer kompensation, før du afgiver et modtilbud eller accepterer et tilbud.

John Rohde
John Rohde Uanset om du søger efter et nyt job eller forsøger at forhandle dig frem til en lønforhøjelse i din nuværende stilling, er det afgørende at forstå alle elementer i din kompensationspakke. Men når du vurderer forskellige fordele ved siden af en grundløn, kan du opleve, at kompensationspakker kan føles komplicerede.