5 Tips Til At Forhandle Om En Justering Af Leveomkostninger

Leveomkostningsjusteringer, kendt som COLA'er, involverer en stigning i din løn for at opveje en stigning i leveomkostningerne på grund af inflation eller inden for et specifikt geografisk område. At blive informeret om justeringer af leveomkostninger kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår og hvordan du skal forhandle om en stigning i din løn, som vil hjælpe dig med at bevare din købekraft. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om leveomkostningsjusteringer, herunder hvornår og hvordan du kan forhandle om en leveomkostningsjustering.

Hvad er en leveomkostningsjustering?

En leveomkostningsjustering er en lønstigning, der er beregnet til at hjælpe dig med at opretholde en vis levestandard, når du står over for inflation eller flytter til et nyt geografisk sted. Leveomkostningsjusteringer bør hjælpe dig med at holde din købekraft på det samme på trods af stigende omkostninger. Disse typer af lønstigninger er forbundet med inflationen eller leveomkostningerne i et bestemt område sammenlignet med landsgennemsnittet i stedet for at være forbundet med kvaliteten af ​​det arbejde, du udfører.

Relateret:  Grundløn og din fordelspakke

Hvorfor leveomkostningsjusteringer er vigtige

Leveomkostningsjusteringer er vigtige, fordi de hjælper dig med at skabe et budget, der giver dig mulighed for at holde trit med stigende omkostninger til varer og tjenester, der betragtes som nødvendigheder såsom mad, tøj og bolig. 

Den gennemsnitlige leveomkostninger stiger om året

Social Security Administration har brugt automatiske leveomkostningsjusteringer bestemt af det amerikanske Bureau of Labor Statistics baseret på forbrugerprisindekset for lønmodtagere i byer og kontorarbejdere (CPI-W) siden 1975. Siden starten af ​​automatiske justeringer er de gennemsnitlige omkostninger af leveforøgelse om året er 3,7 %, med et maksimum på 14,3 % og et lavpunkt på 0. Hvis der ikke er en stigning i CPI-W for året, så er der heller ingen stigning i leveomkostningerne.

Relateret: Sådan forhandler du løn (med tips og eksempler)

Hvornår stiger de nationale leveomkostninger?

Stigningen i de nationale leveomkostninger beregnes af US Bureau of Labor Statistics omkring oktober hvert år og træder i kraft i januar det følgende år. CPI-W beregnes fra tredje kvartal i sidste opgørelsesår til tredje kvartal af indeværende år. Mange arbejdsgivere i den private sektor, der tilbyder deres ansatte en leveomkostningstilpasning, gør deres forhøjelser effektive i begyndelsen af ​​virksomhedens regnskabsår.

Hvornår skal man forhandle om en leveomkostningsjustering

Du kan overveje at forhandle en leveomkostningsjustering med din arbejdsgiver, når du indser, at din indkomst ikke længere giver dig mulighed for at købe den samme mængde varer og tjenester, som du tidligere har haft råd til. En reduktion i din købekraft kan være resultatet af inflation i omkostningerne eller fra flytning til et område med højere leveomkostninger.

5 tips til at forhandle om en leveomkostningsjustering

Følg disse trin for at hjælpe dig med at forhandle en justering af leveomkostningerne:

  1. Etabler dig selv som en værdifuld medarbejder.
  2. Lav dine lektier.
  3. Vælg det passende tidspunkt.
  4. Spørg med tillid.
  5. Følg op efter dit møde.

1. Etabler dig selv som en stærk medarbejder

Det første du skal gøre, før du kan overveje at forhandle en leveomkostningsjustering, er at etablere dig som en værdifuld medarbejder. Hvis du gør dette, vil du vise din arbejdsgiver, at du er værd at betale mere for at opmuntre dig til at blive hos virksomheden på lang sigt. Etablering af dit værd er et kritisk første skridt til enhver løn- eller hæveforhandling.

2. Lav dit hjemmearbejde

Du bør også sørge for at gennemføre grundige undersøgelser for at afgøre, om du kan retfærdiggøre at have behov for en leveomkostningsjustering, og hvor meget, før du beder din arbejdsgiver om at tale om det. Du vil måske overveje, hvordan din nuværende løn er i forhold til den nationale eller regionale gennemsnitsløn for din stilling, hvor mange penge din arbejdsgiver bidrager til dine ydelser, og om du har modtaget andre lønstigninger relateret til fortjeneste.

Du bør også undersøge for at bestemme, hvad forbrugerprisindeksberegningerne og nationale leveomkostningsjusteringssatser er. At have disse oplysninger vil forberede dig til at begrunde din anmodning om en stigning i leveomkostningerne, når du mødes med din arbejdsgiver. Og selvom din nuværende løn eller ydelser er højere end gennemsnittet, hvis du har etableret din værdi og gjort dit hjemmearbejde, vil du muligvis stadig være i stand til at forhandle en leveomkostningsjustering.

3. Vælg det passende tidspunkt

Timing er altid vigtig, når du beder om lønforhøjelse. Du bør prøve at meddele din arbejdsgiver, at du gerne vil drøfte en lønstigning i leveomkostningerne med dem og spørge, om du kan planlægge et møde på et tidspunkt, der passer dem. Dette giver arbejdsgiveren besked om det emne, du ønsker at diskutere, og viser også, at du respekterer deres tid.

4. Spørg med tillid

Det er vigtigt altid at vise tillid til dine færdigheder, viden, erfaring og værd, når du forhandler om en leveomkostningsjustering. Din arbejdsgiver bør være i stand til at fortælle, at du har lavet din research og kan understøtte behovet og værdien af ​​at tilbyde dine leveomkostninger lønforhøjelse. Hvis du viser tillid, når du beder om en forhøjelse, vil din arbejdsgiver sandsynligvis føle sig mere sikker på at acceptere din anmodning.

Relateret: Sådan beder du om en forhøjelse (med scripteksempler)

5. Følg op efter dit møde

Det er altid høfligt at følge op med et fagligt møde vedrørende løn eller hæve forhandlinger med et takkekort. Udover at være respektfuld over for din arbejdsgiver, hjælper dette dig også med at omskrive, hvad der blev drøftet under mødet, og til at få din forståelse af diskussionen på skrift. Du skal forvente, at din arbejdsgiver giver dig deres aftale eller tilbud skriftligt.

Rune Danielsen
Rune Danielsen Leveomkostningsjusteringer, kendt som COLA'er, involverer en stigning i din løn for at opveje en stigning i leveomkostningerne på grund af inflation eller inden for et specifikt geografisk område. At blive informeret om justeringer af leveomkostninger kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår og hvordan du skal forhandle om en stigning i din løn, som vil hjælpe dig med at bevare din købekraft. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om leveomkostningsjusteringer, herunder hvornår og hvordan du kan forhandle om en leveomkostningsjustering.