Virksomhedsfinansiering Vs. Investment Banking: Nøgleforskelle

Der er mange måder at finansiere en virksomhed på og mange metoder, som virksomheder vælger for at finde de rigtige investorer til virksomheden. At forstå, hvad hver type finansiering kan gøre, kan hjælpe dig med at vælge den rigtige til at vokse eller administrere en virksomhed. Virksomhedsfinansiering og investeringsbank er to måder at finansiere en virksomhed på, som virksomheder bruger til forskellige processer. I denne artikel forklarer vi, hvad virksomhedsfinansiering og investeringsbank er, fremhæver nogle af de vigtigste ligheder og forskelle mellem disse to finansielle koncepter og tilbyder information om professionelle roller inden for hvert felt.

Hvad er corporate finance?

Virksomhedsfinansiering er en finansiel proces, der har til formål at øge den samlede økonomiske værdi af en virksomhed for at maksimere gevinsterne for hver aktionær. Banker tilbyder ofte virksomheders finansieringsmuligheder til at udvide forretningsdriften, øge omsætningen, undersøge nye produkter og sikre forretningskreditter. Niveauet af corporate finance assistance til en virksomhed afhænger i høj grad af virksomhedens størrelse, virksomhedens udestående gæld og den overordnede forretningsplan.

Læs mere: 11 karrierer i Corporate Finance

Hvad er investeringsbankvirksomhed?

Investeringsbank er aktiviteten med at rejse kapital til andre virksomheder eller enheder gennem en bank. Investeringsbanker bestemmer levedygtigheden af ​​investeringer i startups eller nuværende virksomheder og tilbyder finansiering og kapital. De hjælper også med fusioner og opkøb. Banker skaffer disse midler gennem værdipapirer.

Læs mere: Forstå investeringsbankhierarkiet

Ligheder mellem virksomhedsfinansiering og investeringsbankvirksomhed

Virksomhedsfinansiering og investeringsbank spiller begge en afgørende rolle for vækst og udvikling af en virksomhed. Her er nogle af de vigtigste ligheder mellem virksomhedsfinansiering og investeringsbankvirksomhed:

  • Finansiering til virksomheder: Både virksomhedsfinansiering og investeringsbank spiller en rolle i at tilvejebringe finansielle ressourcer til nye og etablerede virksomheder.

  • Kapitalforpligtelse: Både processer med investeringsbankvirksomhed og virksomhedsfinansiering forpligter ofte betydelige mængder kapital til virksomheder, hver med deres egne tilbagebetalingsbetingelser eller forventninger til investeringsafkast.

  • Professionelle adgangskrav: Corporate finance og investment banking beskæftiger begge veluddannede finansielle fagfolk og kræver uddannelse på højere niveau.

Læs mere: Lær om virksomhedsfinansiering

Forskelle mellem virksomhedsfinansiering og investeringsbank

Der er flere vigtige forskelle mellem investeringsbank og virksomhedsfinansiering at overveje. Disse omfatter:

Type arbejde

Mens investeringsbank er en delmængde af virksomhedsfinansiering, kan den type arbejde, du kan udføre inden for begge områder, variere. Hvor virksomhedsfinansiering fokuserer på at hjælpe organisationer med at maksimere deres værdi ved at skaffe kapital til ekspansion og konsolidering, fokuserer investeringsbanker på mere snævre investeringsbehov. Investeringsbankindustrien er også afhængig af mere højtuddannede medarbejdere og er typisk mere konkurrencedygtige.

Udarbejdelse af dokumenter

Fagfolk inden for corporate finance og investeringsbank er hver især ansvarlige for at udarbejde specifikke dokumenter. Inden for virksomhedsfinansiering udarbejder fagfolk økonomiske rapporter for en virksomhed, såsom balancer. Inden for investeringsbanker udarbejder fagfolk dokumenter såsom pitchbooks eller memorandums.

Formål

Virksomhedsfinansiering og investeringsbank er forskellige i deres overordnede formål. Virksomhedsfinansiering hjælper virksomheder med at administrere deres aktiver og skaffe finansiering til forretningsprojekter, udvidelser og andre behov. Til sammenligning hjælper investeringsbanker virksomheder med at rejse kapital gennem værdipapirer, fusioner eller opkøb.

Forskellige jobroller

Mens der er forskellige roller i virksomhedsfinansiering, er der kun få roller i investeringsbank. Da investeringsbankvirksomhed er en specifik niche, kræver arbejdsgivere typisk, at kandidater har visse færdigheder, uddannelse og træning. Dette gør investeringsbankindustrien til en af ​​de mere konkurrencedygtige nichebrancher inden for finans.

Beskæftigelsesudsigter

Ifølge US Bureau of Labor Statistics kan erhvervsfinansieringskarrierer opleve en vækstrate på 5 % fra de næste 10 år fra 2019 til 2029. Til sammenligning forbliver antallet af tilgængelige investeringsbankstillinger typisk stabilt fra år til år – i gennemsnit vækstrate på 4 % - på grund af den intense konkurrence, der findes i branchen. Der er mange stillinger inden for virksomhedsfinansiering, der kræver en bachelorgrad og et par års erfaring. Investeringsbankkarrierer kræver dog normalt mere træning og uddannelse og er kun åbne for nogle få udvalgte fagfolk hvert år.

Karriere inden for virksomhedsfinansiering

Her er nogle almindelige karrierer inden for virksomhedsfinansiering:

1. Account manager

National gennemsnitsløn: $56.107 om året

Primære opgaver: En kontoadministrator kan arbejde for en investeringsbank eller et andet investeringsselskab. De administrerer forskellige kundekonti, sporer kreditlinjer og kommunikerer med kunder om deres økonomiske behov. Mange account managers har bachelor- eller kandidatuddannelser i økonomi eller økonomistyring. De bringer matematiske, ledelses- og kundeservicefærdigheder til stillingen og administrerer typisk konti for flere virksomheder eller enkeltpersoner.

Læs mere: Lær om at være Account Manager

2. Bogholder

National gennemsnitsløn: $57.517 om året

Primære opgaver: Revisorer hjælper med at spore og administrere alle en virksomheds økonomiske data, herunder udgifter, indkomster, fradrag og andre oplysninger til beskatning. I corporate finance kan en revisor arbejde for et finansielt firma og gennemgå den finansielle struktur for virksomheder, der er godkendt til finansiering. Revisorer har typisk en bachelor- eller kandidatgrad i finans og bringer analytiske, matematiske og kritiske tænkningskompetencer til stillingen.

Læs mere: Lær om at være revisor

3. CFO

National gennemsnitsløn: $130.963 om året

Primære opgaver: En CFO eller finansdirektør er en del af ledelsen i en virksomhed eller organisation. En CFO hjælper med at arrangere en organisations økonomi, rådgiver den administrerende direktør og andre ledelsesmedlemmer og hjælper en virksomhed eller organisation med at nå sine økonomiske mål. En finansdirektør fører tilsyn med en finansiel institutions udlånspolitikker og andre finansielle data for at sikre rentabilitet i corporate finance. CFO'er har typisk en bachelorgrad eller højere i økonomi, økonomi eller finansiel ledelse, foruden mange års erfaring.

Læs mere: Lær om at være CFO (Chief Financial Officer)

Karriere inden for investeringsbank

Her er nogle almindelige karriereveje inden for investeringsbankvirksomhed:

1. Finansanalytiker

National gennemsnitsløn: $69.017 om året

Primære opgaver: En finansanalytiker tjener en vigtig rolle i en investeringsbank eller et andet finansielt firma. Finansanalytikere hjælper en virksomhed med at analysere dens finansielle struktur og bestemme, hvordan man skaber mere overskud. Nogle analytikere arbejder også med virksomheder for at sikre finansiering ved at omstrukturere gæld eller investeringer for at hjælpe virksomheden med at få godkendelse til lån eller kapitalinvesteringer. Finansanalytikere har typisk en bachelorgrad eller højere i økonomi, finans eller statistik.

Læs mere: Lær om at være finansanalytiker

2. Forretningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $76.676 om året

Primære opgaver: Forretningsanalytikere arbejder typisk med virksomheder for at analysere deres økonomiske eller praktiske behov og skabe løsninger på eksisterende problemer. For eksempel, hvis en virksomheds produkter ikke skaber nok overskud til at tillade ekspansion, kan en forretningsanalytiker hjælpe med at identificere virksomhedens behov, hvordan man skaber et bedre, mere rentabelt projekt og veje til at nå langsigtede mål. Forretningsanalytikere har typisk en bachelorgrad eller højere i virksomhedsledelse eller relaterede områder.

Læs mere: Lær om at være forretningsanalytiker

3. Kasserer

National gennemsnitsløn: $81.819 om året

Primære opgaver: En kasserer hjælper med at styre pengestrømme, søger finansiering og fører tilsyn med de forskellige finansielle konti i en organisation. I en investeringsbank eller finansiel virksomhed kan en kasserer hjælpe med at beslutte, hvilke projekter der skal støttes økonomisk og lånebetingelser. Kasserere har typisk en bachelorgrad eller højere i finans, økonomi eller økonomistyring.

Steffen Albrechtsen
Steffen Albrechtsen Der er mange måder at finansiere en virksomhed på og mange metoder, som virksomheder vælger for at finde de rigtige investorer til virksomheden. At forstå, hvad hver type finansiering kan gøre, kan hjælpe dig med at vælge den rigtige til at vokse eller administrere en virksomhed. Virksomhedsfinansiering og investeringsbank er to måder at finansiere en virksomhed på, som virksomheder bruger til forskellige processer. I denne artikel forklarer vi, hvad virksomhedsfinansiering og investeringsbank er, fremhæver nogle af de vigtigste ligheder og forskelle mellem disse to finansielle koncepter og tilbyder information om professionelle roller inden for hvert felt.