Videograf Vs. Kinematograf: Hvad Er Forskellen?

Videograf Vs. Kinematograf: Hvad Er Forskellen?

Videoproduktion kan være en spændende og tilfredsstillende karrierevej, der giver muligheder for at skabe kunst og bevare minder. To nøgleroller i videoproduktionsindustrien er videografen og filmfotografen, som begge arbejder med at skabe videoer og film. For at beslutte, hvilken vej der er den rigtige for dig, er det nyttigt at lære om forskellene mellem disse roller. I denne artikel overvejer vi, hvad en videograf gør, og hvad en filmfotograf gør, og udforsker nogle vigtige forskelle mellem de to karrierer.

Relateret: 15 karrierer inden for videoproduktion at overveje

Hvad er en videograf?

En videograf er en fotograf, der tager optagelser af live-begivenheder. Mange videografer arbejder også på små filmproduktioner såsom kortfilm, reklamer og dokumentarfilm. Videografer arbejder ofte på freelancebasis og tager kunder, som de finder på egen hånd, og nogle videografer specialiserer sig i at dække bestemte typer begivenheder. For eksempel fokuserer en bryllupsvideograf typisk på at tage kunder, der skal giftes og vil have nogen til at optage minder fra deres dag. Der er også andre specialiseringer for videografer, såsom virksomhedsvideografer og sportsvideografer.

Her er nogle af de mest almindelige jobopgaver, som en videograf kan have:

 • Brug af videokameraer og andet udstyr til at optage videooptagelser
 • Redigering af videoer ved hjælp af computersoftware
 • Rejser til forskellige optagelsessteder
 • Optagelse af særlige begivenheder som fødselsdagsfester, prisuddelinger og dimissioner
 • Samarbejde med små filmhold om korte projekter
 • Optagelser til reklamer og reklamer
 • Promovering af en virksomheds produkter eller tjenester gennem salgsfremmende videoer
 • Udførelse af administrative opgaver som at besvare telefonopkald og e-mails og deltage i møder med kunder

Relateret: Sådan bliver du videograf: Jobudsigt og lønoplysninger

Hvad er en filmfotograf?

En filmfotograf er en professionel i filmindustrien, der fører tilsyn med videoelementerne i en films produktion. Nogle mennesker omtaler filmfotografer som fotografens direktør, da de kan lede teams af kameraoperatører gennem hele produktionsprocessen. Biografer kan optage scener til film og instruere andre kameraoperatører under en optagelse. De arbejder typisk sammen med andre filmprofessionelle, såsom instruktører, producere, kunder og lysteknikere, og kan bidrage til næsten ethvert aspekt af filmens visuals.

Her er et par af de jobopgaver, som en filmfotograf kan have:

 • Fungerer som leder af filmholdet
 • Uddelegere opgaver til lysteknikere og designere
 • Sørge for, at en films optagelser overholder instruktørens fortællende og kreative vision
 • Tilbyder rådgivning om elementer som objektivvalg, kamerabevægelse og placering, belysning og skudstørrelse
 • Opsætning af billeder til filmscener og optagelse af dem flere gange
 • At deltage i post-produktionsindsatsen ved at instruere redaktørerne i at manipulere detaljer som eksponering og farve

Relateret: Karriere bag kameraet: Sådan bliver du filmfotograf

Videograf vs. kinematograf

Her er et par vigtige forskelle mellem en videograf og en filmfotograf:

Type udstyr, de bruger

Mens videografer og filmfotografer kan have mange lignende opgaver, bruger de ofte forskellige typer udstyr til at gøre det. For eksempel bruger en filmfotograf næsten altid et DSLR-kamera, som er et meget avanceret digitalkamera med mulighed for at optage videoer med meget høj kvalitet. Nogle filmfotografer kan også nogle gange optage ved hjælp af film, især hvis de deltager i eksperimentelle film eller ønsker at referere til filmhistorie.

For videografer kan den type udstyr, de bruger, variere meget afhængigt af det projekt, de arbejder på. Et kendetegn ved videografer er dog, at de typisk kun bruger digitale kameraer, da mange videografer også redigerer deres egne videoer. Dette skyldes, at det at have digitale kopier af alle optagelser kan gøre redigering og lagring af videoer enkel, mens inkorporering af kameraer, der bruger klassisk film, kan tilføje ekstra trin til processen. Nogle videografer bruger også DSLR-kameraer, men de bruger oftere håndholdte videokameraer og videokameraer.

Relateret: 14 stykker videoudstyr til begyndere filmskaber

Projekter, de gennemfører

En anden vigtig forskel mellem filmfotografer og videografer er den type projekter, som fagfolk i hvert job typisk fokuserer på. For eksempel er det mest almindelige projekt for en filmfotograf at arbejde på en spillefilm. Når de arbejder på film, kan filmfotografer tage del i forskellige aspekter af produktionsprocessen, såsom valg af kameralinser, styring af belysning og eksponering og tilføjelse af filtre eller geler for at producere farve. Biografer kan også nogle gange lave videoer til særlige begivenheder, men de gør det typisk med historiefortælling og masser af kreative input.

Derimod optager videografer oftest særlige begivenheder eller små filmprojekter. Dette kan omfatte projekter som bryllupsvideoer, korte dokumentarer og træningsvideoer for virksomheder eller udstyr. Videografer har også typisk kun autoritet over de kameraer, de betjener, hvilket betyder, at de fokuserer på at optage optagelser i stedet for at manipulere miljøet til at have en bestemt atmosfære eller design.

Besætningsstørrelse

Størrelsen på besætningen, de arbejder i, kan være en anden forskel mellem videografer og filmfotografer. Dette skyldes, at filmfotografer typisk arbejder med store besætninger, uanset hvilken type projekt de producerer. Besætningen, som en filmfotograf samarbejder med, kan omfatte fagfolk som kameraoperatører, lysteknikere, lydteknikere og instruktører. Fordi filmfotografer oftest arbejder på store projekter, kan det at have omfattende besætninger hjælpe med at gøre deres arbejde lettere ved at stille ressourcer til rådighed til specialiserede opgaver, som de måske har brug for yderligere støtte til. Dette kan omfatte opgaver som at afbalancere lyd eller justere eksponeringen af ​​lys.

Men videografer arbejder typisk ikke med store besætninger. I stedet arbejder de ofte med meget små besætninger, der kan omfatte en lyd- eller lystekniker og en anden kameraoperatør. Mange videografer vælger at arbejde helt på egen hånd, hvilket kan være nyttigt, når de påtager sig projekter, som de også ønsker at færdiggøre redigeringen til.

Løn

Den nuværende nationale gennemsnitsløn for videografer i USA er $75.463 om året. Dette kan betragtes som en konkurrencedygtig grundløn, som sandsynligvis skyldes det meget tekniske arbejde, som videografer udfører. Bemærker faktisk også, at videografer ofte kan modtage personalegoder ud over deres løn, såsom en fleksibel tidsplan, medarbejderrabatter og muligheder for at arbejde hjemmefra.

For filmfotografer er den nationale gennemsnitsløn i USA i øjeblikket $48.380 om året. Det er en lidt lavere løn end en videografs. Det kan der være mange årsager til, såsom at videografer typisk arbejder på mindre teams, hvilket kan betyde, at de har mere ansvar og kan tjene højere løn.

Leif Paulsen
Leif Paulsen Videoproduktion kan være en spændende og tilfredsstillende karrierevej, der giver muligheder for at skabe kunst og bevare minder. To nøgleroller i videoproduktionsindustrien er videografen og filmfotografen, som begge arbejder med at skabe videoer og film. For at beslutte, hvilken vej der er den rigtige for dig, er det nyttigt at lære om forskellene mellem disse roller. I denne artikel overvejer vi, hvad en videograf gør, og hvad en filmfotograf gør, og udforsker nogle vigtige forskelle mellem de to karrierer.