Vejledning Til At Besvare "Hvad Laver Du For Livet?" : Plus Eksempler

Der er en række forskellige situationer, hvor nogen kan bede dig om at diskutere dit arbejde eller beskrive dit erhverv. At være forberedt og bevidst, når du reagerer, kan positivt påvirke deres opfattelse af dig og din rolle, virksomhed eller branche. At vide, hvordan man reagerer på spørgsmålet, "Hvad laver du til livets ophold?" kan hjælpe dig med at gøre et varigt indtryk. I denne artikel gennemgår vi, hvorfor det er vigtigt at vide, hvordan man svarer på dette spørgsmål, når det ofte bliver stillet, hvordan man svarer, og eksempler, der kan hjælpe dig.

Relateret: Interviewspørgsmål: Beskriv dit nuværende jobansvar

Hvorfor det er vigtigt at vide, hvordan man reagerer på "Hvad laver du til livets ophold?"

At vide, hvordan man reagerer på "Hvad laver du til livets ophold?" er vigtigt, fordi at give et fyldestgørende svar på dette spørgsmål kan vække nysgerrighed hos andre eller imponere dem med dine færdigheder og kompetencer. Mens nogle typisk svarer med deres stillingsbetegnelse, kan det være en fordel at forberede et tydeligt og bevidst svar, der kan hjælpe dig med at blive mere bemærkelsesværdig i din branche eller efterlade et varigt indtryk på potentielle arbejdsgivere. At føle sig sikker på dit svar kan have en positiv indvirkning på din interaktion og holde andre interesserede i din professionelle erfaring.

Relateret: Hvordan skal du svare "Hvad motiverer dig?" (Med eksempler)

Hvornår er "Hvad laver du til livets ophold?" almindeligt stillet?

Her er nogle situationer, hvor folk ofte spørger "Hvad laver du til livets ophold?":

Socialt samvær

I sociale situationer kan diskussion af karriere og professionelle pligter være en måde at starte en samtale på eller lære mere om en fremmed eller bekendt. Det kan være en fordel at huske, at du er til en afslappet sammenkomst i stedet for et interview eller brancherelateret begivenhed, så overvej at holde dit svar personligt og afsløre, hvad det er ved dit arbejde, du brænder for, eller hvad du bedst kan lide . Du kan derefter spørge dem om deres interesser, især hvis du bemærkede, at de udtrykte gensidig entusiasme for noget, der er relateret til din rolle.

Netværksarrangementer

Ved netværksarrangementer kan deltagerne være relativt fortrolige med din jobtitel eller den branche, du arbejder i, så overvej at bruge dit svar som en mulighed for at lære dem mere om, hvad der gør dit job spændende eller givende. Overvej at dele noget om dit fag, som andre måske ikke kender, og være åben for diskussion om dit arbejde eller jobopgaver. Du kan nævne interessant information, du for nylig har lært, relateret til din branche, aktuelle begivenheder inden for dit felt eller et stykke unikt arbejdstrivia, der kan engagere og fange din lytter.

Forretningsfunktioner

Forretningsfunktioner kan omfatte jobmesser, seminarer, konferencer og træningsarrangementer, hvor du møder mennesker i din virksomhed eller forbinder dig med lignende fagfolk inden for dit felt. Du kan møde flere slags fagfolk til disse arrangementer, som kan omfatte medarbejdere på begynderniveau, mellemniveau og højt niveau. Hvis du overvejer at ansøge om en ny rolle i en anden virksomhed, kan du præsentere dig selv for dem i specifikke roller, såsom ansættelse og rekruttering eller ledelse, for at lære om deres virksomhedskultur, og om de ville passe godt til dig.

Relateret: Hvad skal jeg gøre med mit liv? 10 spørgsmål til at hjælpe dig med at finde ud af

Hvordan svarer man "Hvad laver du til livets ophold?"

Overvej at følge disse trin, når du svarer på dette spørgsmål:

1. Overvej, hvem der spørger, og hvorfor

Når du tænker på, hvordan du skal svare på dette spørgsmål, skal du overveje, hvem der spørger, hvordan de forholder sig til dit erhverv, og hvorfor de måske spørger. For eksempel, hvis din ven stiller dette spørgsmål, kan du svare afslappet og give yderligere oplysninger om din daglige arbejdsrutine. Du kan reagere anderledes, hvis en ansættelseschef spørger under en samtale. Den viden, nogen har om dit arbejde, kan påvirke, hvor dybdegående dit svar er og formålet med dit svar.

2. Fokuser på, hvad der gør dig og din rolle unik

Uanset om det er dine problemløsningsevner eller en niche, du besætter, er der sandsynligvis noget, du kan fokusere på, som kan hjælpe med at gøre dig adskilt inden for dit felt. Hvis du er passioneret og entusiastisk eller er ekspert på dit felt, kan det efterlade et indtryk på din lytter at identificere, hvad der gør dig til en tydelig leder i dit team, din virksomhed eller branche. Du kan hjælpe med at få din stilling til at lyde interessant ved at fremhæve specifikke udfordringer, dit arbejde adresserer, og den positive indflydelse, du har på kundernes, forbrugernes eller din virksomheds liv.

3. Øv dine svar

At føle sig sikker på dit svar er en måde at gøre et positivt indtryk på, når du diskuterer din professionelle rolle. Du kan forbedre din selvtillid og klarhed ved at øve dig i dit svar, før du deltager i et arrangement eller en fest. Overvej at øve dig foran et spejl eller med en ven for at vurdere dit kropssprog, mens du taler. At forblive afslappet og positiv kan hjælpe dig med at reagere korrekt og nemt skabe forbindelser.

Relateret: Interviewspørgsmål: "Fortæl mig om din arbejdserfaring" (med eksempler på svar)

Tips til at overveje

Her er nogle tips til at overveje, når du bliver stillet dette spørgsmål:

  • Vis, hvad dit job betyder: Når du diskuterer din rolle og arbejdsopgaver, kan du overveje, hvordan det hænger sammen med den spørgers arbejde eller interesser. Det kan være en fordel at skabe forbindelser mellem deres passion og dine professionelle opgaver, fordi det kan hjælpe dem med at huske dig og det, du laver.

  • Overvej at være sårbar: Sårbarhed kan være et nyttigt værktøj, når du diskuterer dit arbejde med nogen inden for et beslægtet felt, da de kan relatere til de udfordringer, du møder, og du kan imponere dem ved at diskutere de løsninger, du har udviklet. At diskutere noget sårbart kan opmuntre din lytter til også at dele.

  • Fortæl en arbejdsrelateret historie: Overvej at inkorporere en arbejdsrelateret historie eller fortælling i dit svar, såsom begivenheder fra en spændende dag eller et tidspunkt, hvor du opnåede en professionel milepæl. En historie kan hjælpe med at fange din lytter og vise dem noget om din rolle, som de måske ikke vidste.

  • Markedsfør dig selv, hvis det er relevant: I visse situationer kan det være en fordel at promovere dig selv og dit arbejde. Hvis du diskuterer dit erhverv med en ansættelseschef eller lederen af ​​en virksomhed, du er interesseret i, så del dine præstationer og hvordan du har forbedret forretningsstrategier, operationer eller overskudsmargener for dit team.

  • Vær fleksibel med svar: Hvor nyttigt det end kan være at være forberedt, tag i betragtning, at hver person, der stiller dig dette spørgsmål, kan have forskellige personlige interesser og faglige erfaringer. Selvom du måske ved, hvordan du reagerer i starten, så vær fleksibel og villig til at tilpasse dig deres unikke perspektiv for at holde samtalen i gang.

Eksempel svar

Her er nogle eksempler på svar på spørgsmålet "Hvad laver du til livets ophold?":

Eksempel 1

Hvis du diskuterer din rolle til en fest, og en ven af ​​værten stiller dig dette spørgsmål, kan du svare med:

Eksempel: Jeg er kok, og jeg brænder for at bringe innovative tværkulturelle opskrifter til folk til overkommelige priser. Jeg nyder at prøve nye ting og rejse rundt i landet for at smage forskellige køkkener. Hvad kan du lide at lave?

Eksempel 2

Hvis du er til et netværksarrangement, og en, der arbejder for et marketingfirma, henvender sig til dig og spørger om din rolle, kan du svare ved at sige:

Eksempel: Jeg er softwareingeniør med fokus på at udvikle nye smartphone-applikationer, og jeg nyder at arbejde med et tværfunktionelt team for at skabe teknologiske løsninger, der tager hensyn til alle. Jeg arbejder tæt sammen med salgs- og reklamemedlemmerne i min virksomhed. Hvad kan du lide ved din branche?

Eksempel 3

Måske deltager du i et erhvervsseminar, og de fleste deltagere arbejder inden for dit felt. Overvej dette svar, når du diskuterer dit erhverv:

Eksempel: Jeg er tekstforfatter, og jeg laver primært indhold til to primære kunder. Jeg elsker, at mit daglige arbejde hele tiden ændrer sig, og jeg lærer om nye emner hver dag. Jeg sætter en ære i min evne til at overholde deadlines og tilpasse mig de unikke specifikationer for hver opgave og samtidig bevare min kreative og tankevækkende skrivestil. Hvad med dig?

Robert Mogensen
Robert Mogensen Der er en række forskellige situationer, hvor nogen kan bede dig om at diskutere dit arbejde eller beskrive dit erhverv. At være forberedt og bevidst, når du reagerer, kan positivt påvirke deres opfattelse af dig og din rolle, virksomhed eller branche. At vide, hvordan man reagerer på spørgsmålet, "Hvad laver du til livets ophold?" kan hjælpe dig med at gøre et varigt indtryk. I denne artikel gennemgår vi, hvorfor det er vigtigt at vide, hvordan man svarer på dette spørgsmål, når det ofte bliver stillet, hvordan man svarer, og eksempler, der kan hjælpe dig.