Vedligeholdelsesarbejder Jobbeskrivelse Og Stillingsoversigt

Vedligeholdelsesarbejder Jobbeskrivelse Og Stillingsoversigt

Når du leder efter en handel, er der masser af muligheder og muligheder for at specialisere sig inden for et specifikt område. Vedligeholdelsesarbejde giver dig mulighed for at tilegne dig og anvende viden inden for en bred vifte af specialer, hvilket giver dig en stor variation i jobbet og ansvar. I denne artikel forklarer vi, hvad en vedligeholdelsesarbejder er, hvad de laver og kravene og kvalifikationerne for at blive en bygningsvedligeholdelsesarbejder.

Hvad er en vedligeholdelsesarbejder?

En vedligeholdelsesarbejder, ofte kaldet en reparationsarbejder, vedligeholdelsestekniker eller bygningsvedligeholdelsestekniker, holder bygninger, deres grunde og alt udstyr eller maskiner, der er anbragt der, organiseret, rene og i funktionsdygtig stand. Ejere eller ledere hyrer normalt bygningsvedligeholdelsesarbejdere for at sikre, at deres ejendomme holdes i god stand. Du finder dem ofte arbejde på hospitaler, butikker, universiteter, kontorer, hoteller og lejligheder. De yder yderligere assistance til besøgende og andet personale efter behov.

Bygningsvedligeholdelsesarbejdere arbejder normalt på fuld tid og skal muligvis være på vagt for at reagere på nødsituationer om aftenen og i weekenden. I dette fag er hver dag anderledes og kræver forskellige arbejdsopgaver. Vedligeholdelsesarbejdere skal ofte arbejde inde og ude afhængigt af dagen. Uanset placeringen indebærer dette job ofte en del fysisk aktivitet, som at løfte tunge genstande, klatre på stiger og trapper, gå lange afstande og stå i længere tid. Derudover kræver en vedligeholdelsesarbejders opgaver ofte, at de arbejder i ubehagelige eller trange positioner i ekstreme temperaturer.

Afhængigt af arbejdsgiveren, bygningen og størrelsen af ​​den virksomhed, de arbejder for, kan bygningsvedligeholdelsesarbejdere arbejde på egen hånd og rapportere direkte til en bygningsansvarlig eller arbejde på et hold af andre vedligeholdelsesteknikere. Disse variabler har også indflydelse på, om de fungerer på en eller flere bygninger, f.eks. på et universitetscampus eller i et lejlighedskompleks.

Læs mere: Lær om at være vedligeholdelsestekniker

Hvad laver en vedligeholdelsesarbejder?

For at udføre bygningsvedligeholdelse og reparationer omfatter bygningsvedligeholdelsesarbejderens opgaver og ansvar ofte:

 • Vedligeholdelse af fortegnelser over alt arbejde og inspektioner udført på stedet
 • Udførelse af inventar på reparationsforsyninger
 • Holde reparationsværktøjer og forsyninger rene og organiserede
 • Opsætning af reparationsaftaler med mekanikere eller elektrikere efter behov
 • Fremstilling og installation af nye møbler eller udstyr
 • Sikre at alle sikkerhedssystemer fungerer korrekt, inklusive røg- og kuliltedetektorer
 • Udførelse af rutinemæssig vedligeholdelse på udstyr og bygningssystemer
 • Gennemførelse af sikkerhedstjek af systemer og udstyr
 • Skadedyrsbekæmpelse, poolvedligeholdelse og landskabspleje
 • Udførelse af generelle vedligeholdelsesopgaver for bygningen eller bygningerne, såsom vinduespolering, gipsreparation, pudsning, tømrerarbejde, gulvreparation, maling og mere
 • Opdagelse, identificering og reparation af bygningsproblemer, såsom grundlæggende problemer med bygningens el-, VVS- og VVS-systemer
 • Reaktion på og udfyldelse af anmodninger om vedligeholdelse af lejer eller supervisor.

Krav for at blive vedligeholdelsesarbejder

De nøjagtige krav til uddannelse og erfaring for at blive bygningsvedligeholdelsesarbejder kan variere afhængigt af arbejdsgiveren, men du skal generelt opfylde disse kvalifikationer for at blive ansat:

 • Uddannelse
 • Erfaring og træning
 • Certificeringer og licenser
 • Færdigheder

Uddannelse

For at blive en bygningsvedligeholdelsesarbejder behøver du normalt kun en gymnasieeksamen eller en GED. Mange mennesker i dette felt deltager i klasser på community colleges, tekniske gymnasier eller erhvervsskoler for at lære nogle grundlæggende reparationsfærdigheder. Nogle af de uddannelser, som disse institutioner tilbyder, som er gavnlige for dette erhverv, omfatter kurser i træbearbejdning, reparation af gipsplader, VVS og mere. Det kan også hjælpe med at bygge vedligeholdelsesarbejdere til at opnå en to-årig associeret grad i bygningsvedligeholdelsesteknologi, vedligeholdelse af faciliteter eller et lignende område.

Erfaring og træning

Meget af uddannelsen til denne stilling foregår på jobbet. I nogle tilfælde arbejder bygningsvedligeholdelsesteknikere under en mere erfaren person i et bygge- eller vedligeholdelsesjob. I løbet af denne tid lærer de væsentlige færdigheder som den korrekte måde at bruge bestemt udstyr og værktøj på og de mest effektive og effektive metoder til at udføre reparationer.

Det brede omfang af dette erhverv kræver, at bygningsvedligeholdelsesarbejdere i det mindste har en grundlæggende forståelse af en række områder og reparationer, men nogle inden for dette felt vælger at specialisere sig i et specifikt område, såsom el eller tømrerarbejde. Hvis du beslutter dig for at vælge en specialitet, kan du tage klasser på dit lokale college for at udvide dine færdigheder og lære mere specialiserede fag. Denne uddannelse og de avancerede færdigheder, du opnår ved det, kan gøre dig mere attraktiv for arbejdsgivere.

Certificeringer og licenser

Selvom certificering sjældent er et krav for at blive ansat som bygningsvedligeholdelsesarbejder, kan det være en fordel at opnå en certificering frivilligt fra et professionelt program eller en organisation. Disse typer programmer tager normalt mindre end et år at gennemføre og kan omfatte klasser i forebyggende vedligeholdelse af HVAC-systemer. Et par af de certificeringer, der kan være en nyttig tilføjelse til en bygningsvedligeholdelsesarbejders CV inkluderer:

 • Generel industricertificering
 • Facility Management Professional
 • Vedligeholdelses- og pålidelighedscertificering
 • Certifikat for lejlighedsvedligeholdelsesteknikere
 • International Maintenance Institute certificering
 • Bygningssystemer vedligeholdelsescertifikat

Disse legitimationsoplysninger kræver normalt en vis mængde efteruddannelsestimer hvert år for at opretholde certificeringen og kan give bygningsvedligeholdelsesarbejdere flere jobmuligheder. Derudover, afhængigt af den stat, du bor i, kan du blive bedt om at have en licens til at arbejde på visse systemer, såsom VVS eller elektriske. For at opnå en licens i et af disse områder skal du studere de lokale koder og bestå en eksamen.

Færdigheder

For at være en effektiv bygningsvedligeholdelsesarbejder bør du besidde flere bløde og hårde færdigheder, herunder:

 • Kommunikationsevner: Vedligeholdelsesarbejdere interagerer ofte med lejere, kunder og supervisorer, så de skal kunne kommunikere på en måde, der er både tydelig og venlig.
 • Tidsstyringsevner: I mange tilfælde skal en bygningsvedligeholdelsesarbejder styre daglige opgaver og langsigtede projekter. For at gøre dette effektivt skal de være i stand til at prioritere opgaver, skabe tidsplaner og udvikle tidslinjer for at fuldføre arbejdet og organisere deres tid.
 • Diagnostiske færdigheder: Problemløsning og kritisk tænkning er nøglen i denne branche, fordi vedligeholdelsesteknikere regelmæssigt skal diagnosticere problemer og udvikle effektive løsninger.
 • Fysisk styrke: Dette job kan være fysisk krævende og kræver, at arbejdere justerer tungt udstyr, klemmer sig gennem trange pladser, klatrer op i høje stiger og bærer tunge genstande.
 • Tekniske færdigheder: Uanset om de beslutter sig for at specialisere sig i et fag, har vedligeholdelsesarbejdere brug for en grundlæggende forståelse af elektriske systemer, maling, tømrerarbejde og VVS.
 • Mekaniske færdigheder: Dette job kræver ekspertise i en række forskellige systemer, udstyr og værktøjer for effektivt at fuldføre nogle af de mere komplekse projekter.

Job indenfor vedligeholdelse

Hvis du er interesseret i at arbejde med vedligeholdelse eller at finde et job inden for et relateret område, er der flere muligheder, du kan overveje. Her er en liste over 10 opgaver inden for vedligeholdelse:

1 . Vedligeholdelsestekniker

2 . Elektroniktekniker

3 . Feltserviceingeniør

4 . Svejser

5 . Facilitets tekniker

6 . Mekaniker

7 . Servicetekniker

8 . Bygningsinspektør

9 . Ejendoms vicevært

10 . Maskinoperatør

Gorm Dinesen
Gorm Dinesen Når du leder efter en handel, er der masser af muligheder og muligheder for at specialisere sig inden for et specifikt område. Vedligeholdelsesarbejde giver dig mulighed for at tilegne dig og anvende viden inden for en bred vifte af specialer, hvilket giver dig en stor variation i jobbet og ansvar. I denne artikel forklarer vi, hvad en vedligeholdelsesarbejder er, hvad de laver og kravene og kvalifikationerne for at blive en bygningsvedligeholdelsesarbejder.