Udgående Salg: Definition, Tips Og Sammenligning Med Indgående Salg

Professionelle inden for forretning og salg bruger mange forskellige typer salg og strategier for at få indtægter til deres virksomhed. To almindelige typer salg er udgående salg og indgående salg, som begge kan tjene en virksomheds penge, når de bruges effektivt. Mens udgående salg og indgående salg ligner hinanden på mange måder, er de også forskellige i flere aspekter. I denne artikel definerer vi, hvad udgående salg er, og undersøger forskellene mellem udgående salg og indgående salg.

Relateret: Forståelse af salgsorganisationsstruktur og roller i et salgsteam

Hvad er udgående salg?

Udgående salg opstår, når salgsrepræsentanter foretager opkald eller når ud til potentielle kunder for at foretage et salg. Det betyder, at udgående salg involverer en sælger eller arbejdsgiver for en sælger, der åbner kommunikation med potentielle købere og giver dem mulighed for at købe et nyt produkt eller en ny tjeneste. Udgående salg kan foregå gennem cold calling-leads, at nå ud til tidligere kunder via telefon eller e-mail, sende beskeder til mulige kunder på sociale medier eller starte samtaler med andre virksomheder, der kan have potentiale til at blive kunder.

Virksomheder, der bruger udgående salg, beskæftiger typisk et ret stort salgsteam med varierende niveauer for at sikre, at deres salgsinitiativer når ud til alle de demografiske grupper, der kunne være interesserede i deres produkter.

Relateret: Hvad er en salgsleder?

Hvorfor er udgående salg vigtigt?

At engagere sig i udgående salg kan være vigtigt, fordi processen arbejder aktivt på at bringe ny forretning til en virksomhed. Dette kan være særligt værdifuldt for små virksomheder eller nyere virksomheder, som måske ikke har en stærk offentlig tilstedeværelse eller bred kundekreds endnu, fordi det giver en virksomhed mulighed for at finde kunder i stedet for at stole på, at kunderne finder deres virksomhed.

Udgående salg kan også være gavnligt for kunderne, da det kan introducere dem til nye produkter, de måske ikke kender. Dette kan øge chancerne for, at de bliver en fast kunde hos en virksomhed, da deres første interaktion med en virksomhed er personlig og informativ.

Udgående salg vs. indgående salg

Her er et par måder, hvorpå udgående salg adskiller sig fra indgående salg:

Hvordan de virker

Den måske mest åbenlyse måde, at udgående salg og indgående salg er forskellige på, er måden hver proces typisk udføres på. Ved udgående salg når teams af salgsmedarbejdere ud til potentielle kunder gennem forskellige kommunikationskanaler for at informere dem om en virksomhed og de produkter og tjenester, den tilbyder. Mange virksomheder, der bruger udgående salg, ansætter også et team af tættere, som derefter hjælper kunder med at foretage køb, efter de har talt med en partner.

Når en virksomhed beskæftiger indgående salg, er den afhængig af, at potentielle kunder finder og når ud til virksomheden for at spørge om et specifikt produkt eller en bestemt tjeneste eller for at foretage et køb. Det betyder, at der ligger mere kontrol hos forbrugeren under den indgående salgsproces, da de igangsætter kommunikation og kan bringe deres egne spørgsmål og bekymringer med det samme til en salgssamtale.

Hvem bruger dem

En måde, hvorpå udgående salg og indgående salg adskiller sig fra hinanden, er ved, hvem der typisk bruger hver proces. Virksomheder, der bruger udgående salg regelmæssigt, har flere teams af salgspersonale på forskellige niveauer, som udfører de forskellige opgaver, der indgår i processen, såsom at finde potentielle kunder, kontakte kundeemner og lukke et salg. Disse salgsteams består normalt af internt salgspersonale eller fastansatte i en virksomhed, der genererer salg ved at arbejde direkte for virksomheden og ofte bruge deres faciliteter.

For en virksomhed, der bruger indgående salg, kommer de fleste af deres leads fra potentielle kunder, der viser interesse for et produkt eller en tjeneste, før de kommunikerer med professionelle i en virksomhed. Fordi indgående salg er afhængig af, at kunder når ud til en virksomhed, udføres meget af det arbejde, som processen indebærer, af et team af marketingmedarbejdere. Dette skyldes, at et marketingteam kan designe annoncekampagner og tiltag, der kan tiltrække potentielle kunder, der måtte kontakte en virksomhed for at foretage et køb.

Relateret: Insidesalg vs. eksternt salg: Hvad er forskellen?

Hvor deres spor kommer fra

En anden vigtig forskel mellem udgående salg og indgående salg er, hvor hver proces får sine kundeemner fra. I udgående salg finder teams oftest deres egne kundeemner ved at undersøge, hvilken demografi af folk der kunne være interesseret i deres produkter. En virksomhed, der bruger udgående salg, kan også holde en liste over potentielle kundeemner, som deres salgsteam kan kontakte, som de opbygger gennem markedsundersøgelser og erfaringer med tidligere eller tilbagevendende kunder.

En virksomhed, der bruger indgående salg, modtager dog typisk kundeemner gennem processen med potentielle kunder, der når ud til dem for at udtrykke deres interesse. Det betyder, at et inbound salgsteam ikke skal søge efter deres egne leads, da leads tager initiativ til at finde virksomheden og åbne kommunikationen. Fordi indgående salgsleads allerede viser interesse for en virksomheds produkt eller service, kan de betragtes som stærke leads afhængigt af hvor dedikeret en kunde er til at foretage et køb.

Relateret: Top 12 tips til at generere et kundeemne

Tips til udgående salg

Her er et par tips til udgående salg:

Lav specifikke mål

Hav specifikke mål i tankerne, når du engagerer dig i udgående salg. Dette kan hjælpe dig med at strømline din indsats og afgøre, hvilke potentielle kunder der kan være bedst at nå ud til. Oprettelse af et specifikt mål, såsom at sælge et bestemt antal enheder eller tale med et bestemt antal kundeemner, kan øge dine chancer for at finde de rigtige kunder ved at give dig en generel idé om, hvad du skal gøre for at nå dem.

Tildel roller

Sørg for, at hvert medlem af salgsteamet har en rolle at udføre. At give alle medlemmer af et team en specifik rolle kan øge produktiviteten ved at give medarbejderne mulighed for at fokusere på et par mindre opgaver frem for en stor, kollektiv aktivitet. For eksempel kan du tildele nogle medlemmer af et salgsteam at ringe og sende e-mail til kundeemner og andre til at afslutte aftaler med potentielle kunder.

Etabler en proces

Opret en standardproces til at engagere sig i udgående salg. Ved at have en formel proces at følge for alle dine udgående salgsinitiativer, kan du sikre, at alle medlemmer af et salgsteam har samme information og repræsenterer en virksomhed på samme måde. For at etablere en proces for udgående salg, kan du skrive et script til medarbejdere, som kalder kunderne til at følge, eller oprette en tidsplan for at nå ud til kunderne.

Bruno Elkjær
Bruno Elkjær Professionelle inden for forretning og salg bruger mange forskellige typer salg og strategier for at få indtægter til deres virksomhed. To almindelige typer salg er udgående salg og indgående salg, som begge kan tjene en virksomheds penge, når de bruges effektivt. Mens udgående salg og indgående salg ligner hinanden på mange måder, er de også forskellige i flere aspekter. I denne artikel definerer vi, hvad udgående salg er, og undersøger forskellene mellem udgående salg og indgående salg.