Typer Af Regnskabsuddannelser

Typer Af Regnskabsuddannelser

Hvis du overvejer en karriere inden for regnskab, vil du måske undersøge de forskellige karriereveje og kvalifikationer, der er åbne for dig. Den karrierevej, du vælger, vil også have indflydelse på det niveau af regnskabsuddannelse, du kan få brug for.

I denne artikel forklarer vi de forskellige niveauer og typer af regnskabskvalifikationer, du kan forfølge.

Relateret: 16 regnskabsjob, der betaler godt

Hvad lærer du, når du tager en regnskabsuddannelse?

Selvom der er forskellige typer regnskabsgrader, inkluderer programmer typisk kurser i matematik, økonomi, forretning og regnskab. Som regnskabsstuderende kan du forvente at tage fag som algebra, calculus, statistik, makro- og mikroøkonomi, erhvervsret, finansielt regnskab, ledelsesregnskab, føderal indkomstbeskatning og revision.

Niveauer af regnskabsuddannelse

Som de fleste andre områder kan du gennemføre din uddannelse inden for regnskabsområdet på forskellige niveauer, lige fra certificeringsuddannelser til bachelor- og postgraduate uddannelser. Som det er tilfældet generelt, vil kandidater, der gennemfører videregående uddannelser i regnskab, have en fordel frem for andre kandidater, når det kommer til at få beskæftigelse og kompensation.

Her er de fem niveauer af regnskabsuddannelse:

  1. Certifikat
  2. Associeret grad
  3. Bachelorgrad
  4. Kandidatgrad
  5. Ph.D.

1. Certifikat

Der er to typer certificering inden for regnskabsområdet. Den første type certificering er, hvor kandidater uden tidligere formel uddannelse tilmelder sig certificeringsprogrammer, der involverer at lære om grundlæggende regnskabsprincipper. Sådanne programmer kan vare i alt fra et par måneder til et år og kan omfatte kurser i emner som grundlæggende regnskab, ledelsesprincipper, økonomisk regnskabspraksis og grundlæggende økonomi.

Minimumskravet for adgang til et certificeringsprogram for videregående uddannelser er normalt et gymnasium eller GED. Efter vellykket gennemførelse af et sådant program, kan en kandidat få ansættelse som bogholder eller junior revisor.

Post-baccalaureate-certificering giver kandidater en formel uddannelse med specialiseret uddannelse inden for et regnskabsområde. For eksempel skal kandidater, der ønsker at arbejde som offentlige revisorer, bestå Certified Public Accountant (CPA) eksamen. Andre certificeringer omfatter Certified Financial Analyst (CFA), Certified Management Accountant (CMA), Certified Internal Auditor (CIA) og Certified Information Systems Auditor (CISA).

2. Associeret grad

En associeret uddannelse er typisk en to-årig uddannelse, der giver kandidater mulighed for at komme hurtigere ud på arbejdsmarkedet end med en bacheloruddannelse, dog med mindre indtjening. Der er forskellige slags associerede grader i regnskab, for eksempel inden for specialiserede områder som retsmedicinsk regnskab, skatteforberedelse eller regnskabsadministration.

En normal Associate Degree in Accounting giver dog kandidater en bred grundlæggende viden og dækker emner som regnskab, forretning, skat og finans. En Associate Degree in Accounting forbereder en kandidat til junior regnskabsstillinger. Du kan også bruge din associerede uddannelse som et skridt i retning af at gennemføre din bacheloruddannelse.

3. Bachelorgrad

En bachelorgrad er normalt et fireårigt program, der giver kandidater mellemliggende regnskabsfærdigheder. Som det er tilfældet med associerede grader, er der forskellige former for regnskabsgrader. De, der vælger en normal bachelor i regnskab, gør det typisk for at blive en CPA. Men med en bachelor i regnskab kan du for eksempel arbejde som revisormedarbejder eller finansanalytiker. Regeringsstillinger er typisk mere lempelige med at acceptere kandidater, der ikke har opnået en kandidatgrad eller CPA-betegnelse til entry-level-stillinger.

4. Kandidatgrad

Du kan specialisere dig inden for mange forskellige områder med en kandidatuddannelse, som typisk varer fra et til tre år. En kandidatgrad er også den mindste krævede kvalifikation, hvis du vil tage CPA-eksamenen, da kandidater har brug for 150 timers uddannelse, før de kan ansøge om certificering. Forskellige kandidatgrader omfatter en Master of Accounting, Master of Science in Accounting og en Master of Business Administration in Accounting.

En Master of Science in Accounting inkluderer typisk kurser i emner som skatteforskning, avanceret revision, virksomhedsøkonomi og etik i regnskab. Du skal muligvis også gennemføre en forskningsbaseret afhandling eller et hovedstensprojekt i løbet af en kandidatuddannelse. Disse programmer tilbyder ofte karriereplaceringstjenester til studerende.

5. Ph.D.

Regnskabsstuderende, der sigter mod at opbygge en karriere inden for forskning, eller som ønsker at undervise på universitetsniveau, skal gennemføre en ph.d. kvalifikation. Ph.d.-regnskabsprogrammer varer typisk mellem fire til fem år, bestående af avancerede kurser i de første to år i emner som dataanalyse, matematisk modellering, avanceret regnskabsteori, økonometri, statistisk analyse og anvendte forskningsmetoder. I løbet af de sidste to til tre år af et ph.d.-program færdiggør de studerende en afhandling inden for et specialiseret interesseområde.

Relateret: Når en professionel grad vil hjælpe dig med at komme videre i din karriere

Typer af regnskabsgrader

Inden for regnskabsverdenen er der mange forskellige karrieremuligheder åbne for dig. Du kan for eksempel beslutte dig for at blive statsrevisor, revisor, retsmedicinsk revisor eller kombinere dine regnskabsmæssige og forretningsmæssige interesser og arbejde som revisor eller økonomichef.

Den karrierevej, du vælger, afgør, hvilken uddannelse du skal søge ind på. Her er et par typer regnskabsgrader at overveje:

  1. Regnskabsinformationssystemer
  2. Retsmedicinsk regnskab
  3. Ledelsesregnskab
  4. Regnskab
  5. Virksomhedsadministration i regnskab

1. Regnskabsinformationssystemer

En regnskabsinformationssystemer (AIS) bacheloruddannelse tilbyder kurser i både regnskabs- og computerinformationssystemer. Kurser kan omfatte emner som finansielt regnskab, erhvervsstatistik, informationssystemer til erhvervslivet og mikro- og makroøkonomi.

Der er forskellige karriereveje, du kan vælge med en uddannelse i AIS, såsom en karriere som computersystemanalytiker eller ledelseskonsulent. Mens du har brug for en bachelorgrad som et minimumsadgangskrav til nogle stillinger, kan andre kræve en kandidatgrad.

2. Retsmedicinsk regnskab

En bachelorgrad i retsmedicinsk regnskab forbereder kandidater til at identificere svigagtige finansielle aktiviteter og uoverensstemmelser samt potentielle risici. Retsmedicinske revisorer, også kendt som "retsmedicinske revisorer", anvender regnskabs-, efterforsknings- og revisionsfærdigheder til at undersøge en økonomisk situation under en retssag.

Deres resultater giver de nødvendige oplysninger, som domstolene har brug for for at forstå de økonomiske aspekter af en sag. En revisor på den anden side evaluerer et selskabs årsregnskab for at verificere, at disse er retvisende og nøjagtige.

En bachelor i retsmedicinsk regnskab er en fire-årig grad og inkluderer kurser i emner som regnskab, kvantitative metoder, efterforskning af bedrageri, interviewteknikker, strafferet og finans. Selvom nogle virksomheder kan acceptere kandidater med en bachelorgrad i retsmedicinsk regnskab, kan andre forvente en kandidat.

3. Ledelsesregnskab

En bachelorgrad i ledelsesregnskab forbereder kandidater til at støtte ledelsens beslutningsprocesser ved at levere finansielle rapporter til intern brug, identificere risici, lave prognoser, styre beskatning og implementere økonomiske kontroller. et program i ledelsesregnskab dækker revision samt avancerede regnskabsteorier og -principper.

Kurser omfatter typisk emner som erhvervsret, føderal indkomstbeskatning, ledelsesregnskab og omkostningsregnskab. At fuldføre en kandidatgrad i ledelsesregnskab vil give dig mulighed for at tage den certificerede revisor (CPA) eksamen i de fleste stater.

4. Regnskab

Kandidater, der forfølger en bachelorgrad i regnskab, gør det typisk for at blive en offentlig revisor. For at blive certificeret revisor (CPA) skal du opnå en bachelorgrad samt en kandidatgrad i regnskab og derefter bestå CPA-eksamenen.

En revisors opgaver omfatter oprettelse af salgs- og pengestrømsrapporter, vedligeholdelse af balancer, styring af budgetter og administration af løn. En revisor skal muligvis også indsende en virksomheds skat og lave generelle indkomstprognoser.

En bachelor i regnskabsprogram omfatter typisk kurser i emner som føderale skatter, regnskabsrevision, lønregnskab og regnskabsinformationssystemer.

5. Virksomhedsadministration i regnskab

En bachelorgrad i Business Administration in Accounting tilbyder en kombination af forretnings-, ledelses- og regnskabskurser og forbereder de studerende til at styre personlige, forretningsmæssige og virksomheders økonomi. Med en master i denne kvalifikation kan kandidater også tage CPA-eksamenen. Denne form for program indeholder kurser inden for regnskabsfag, såsom offentligt regnskab, regnskabsinformationssystemer, indkomstbeskatning og revision samt erhvervsret, markedsføring og erhvervspolitik.

Læs mere: Lær om at være senior revisor

Ofte stillede spørgsmål

Her er et par ofte stillede spørgsmål og svar, der kan være af interesse:

Hvad er en statsautoriseret revisor?

En statsautoriseret revisor eller "CA" er en revisor, der har bestået CA-eksamenen, som er en postgraduate-kvalifikation tildelt af internationale institutioner, såsom Institute of Chartered Accountants of Scotland (ICAS). Denne betegnelse tildeles dog ikke i USA. Det svarer til CA-kvalifikationen i USA er CPA-betegnelsen.

Kan jeg arbejde i USA med en CA-kvalifikation?

Der er en gensidighedsaftale mellem USA og medlemmer af Chartered Professional Accountants Canada, Chartered Accountants Ireland og New Zealand Institute of Chartered Accountants. Ifølge denne aftale kan CA'er fra disse institutter arbejde som CPA'er i USA, hvis de består en test.

Er der nogen forskelle mellem en CA- og CPA-kvalifikation?

Generelt er ansvarsområder og ekspertiseområder for CA'er og CPA'er de samme. Men mens CA'er er velbevandrede i International Financial Reporting Standards (IFRS), anvender CPA'er de standarder og procedurer, der er bestemt af Generally Accepted Accountancy Principles (GAAP).

Kristian Sørensen
Kristian Sørensen Hvis du overvejer en karriere inden for regnskab, vil du måske undersøge de forskellige karriereveje og kvalifikationer, der er åbne for dig. Den karrierevej, du vælger, vil også have indflydelse på det niveau af regnskabsuddannelse, du kan få brug for.