Typer Af Læger: 25 Lægespecialer I Høj Efterspørgsel

Typer Af Læger: 25 Lægespecialer I Høj Efterspørgsel

Der er hundredvis af forskellige typer læger inden for forskellige medicinske specialer, der dækker næsten alle større systemer i kroppen. Hvis du overvejer en stilling som læge, har du et væld af karrieremuligheder. Her præsenterer vi 25 af de mest efterspurgte typer af lægeroller inklusive deres respektive jobbeskrivelser og gennemsnitsløn.

Forskellige typer læger

Medicinstudiet er en lang proces. Læger går på lægestudiet i fire år, gennemfører et års praktikophold og derefter et tre- til syvårigt ophold, afhængigt af det speciale, de vælger. Mange af os kender navnene på visse specialister, men ved måske ikke, hvad de gør. Læs videre for at lære om forskellige typer læger, og hvad de gør.

1. Audiolog

National gennemsnitsløn: $83.050

Primære opgaver: En audiolog er specialiseret i ørerelaterede problemstillinger. De hjælper især børn, der lider af høretab, og hjælper dem med at lære at kommunikere. Generelt arbejder audiologer på audiologiklinikker, hospitaler, lægekontorer og nogle gange i skoler.

2. Epidemiolog

National gennemsnitsløn: $86.393

Primære opgaver: Epidemiologer leder efter potentielle sygdomme, der kan opstå, hvilket forårsager en masse problemer. De søger efter vaccinationer mod aktuelle terminale sygdomme som HIV/AIDS og kræft.

3. Fodterapeut

National gennemsnitsløn: $114.074

Primære opgaver: En fodterapeut tager sig af problemer, der rammer fødderne eller anklerne. De kaldes ofte fodlæger, der behandler lidelser såsom hård hud, neglelidelser, fodsvamp eller andre fodinfektioner eller skader.

4. Otolaryngolog/ØNH-specialist

National gennemsnitsløn: $146.808

Primære opgaver: En otolaryngolog almindeligvis kendt som en "ENT-specialist" koncentrerer sig om problemer relateret til øre, næse og hals. De tager sig også af sygdomme relateret til nakke og varme, laver rekonstruktiv og plastikkirurgi på nakke og hoved.

5. Praktiserende læge

National gennemsnitsløn: $167.275

Primære opgaver: En praktiserende læge eller familielæge tager sig af hele familien fra børn til ældre og yder grundlæggende pleje. De laver rutinemæssige check-ups og screeningstests og tager sig af igangværende medicinske tilstande. Normalt er de de første til at genkende større helbredsproblemer og henvise patienter til en specialist.

6. Børnelæge

National gennemsnitsløn: $179.777

Primære opgaver: En børnelæge tager sig af børn fra fødsel til ungdom og behandler dem for en række sundhedsproblemer fra en almindelig forkølelse til mere alvorlige tilstande. Deres trøsteværelser er som regel lyse og muntre, tiltalende for børn.

7. Reumatolog

National gennemsnitsløn: $182.798

Primære opgaver: En reumatolog diagnosticerer og behandler allergier og autoimmune sygdomme. De behandler også led- og vævslidelser, der rammer immunsystemet.

8. Tandlæge

National gennemsnitsløn: $194.523

Primære opgaver: Tandlæger er mundlæger. De undersøger tænder og tandkøds sundhed og tjekker for forskellige problemer såsom blødende tandkød og huller.

9. Onkolog

National gennemsnitsløn: $196.965

Primære opgaver: Onkologer tager sig af kræftpatienter. De fokuserer på behandling og forebyggelse af kræft, administrerer kemoterapi og arbejder sammen med strålingsonkologer og kirurger for at hjælpe patienter, der lider af kræft. Onkologer tilbringer tid med kræftoverlevere med opfølgningssessioner.

10. Obstetrik og gynækologisk læge

National gennemsnitsløn: $197.262

Primære opgaver: Obstetriske og gynækologiske læger er specialiseret i medicinsk behandling i forbindelse med graviditet og fødsel. De hjælper med at forebygge sygdomme hos kvinder, især dem, der er relateret til det reproduktive system.

11. Kirurg

National gennemsnitsløn: $216.124

Primære opgaver: Kirurger er kendt for at udføre en bred vifte af operationer ved operationsbordet. Kirurgi er opdelt i forskellige specialer såsom neurokirurgi, hjerte-kar-kirurgi, oral kirurgi, ØNH-kirurgi, hjerte-kar-kirurgi og generel kirurgi.

12. Geriatrisk læge

National gennemsnitsløn: $203.314

Primære opgaver: Ældrelæger plejer ældre. De behandler patienter på lægekontorer, deres hjem, hospitaler og plejecentre.

13. Urolog

National gennemsnitsløn: $221.558

Primære opgaver: Urologer tager sig af problemer relateret til urinvejene. De behandler urinvejsinfektioner samt problemer relateret til nyrer, blære, mandlige reproduktive organer og binyrer.

14. Psykiater

National gennemsnitsløn: $224.357

Primære opgaver: Psykiatere er læger, de diagnosticerer og behandler sindslidelser. De behandler disse lidelser gennem en kombination af psykoterapeutisk behandling og medicin.

15. Hudlæge

National gennemsnitsløn: $224.266

Primære opgaver: Hudlæger tager sig af hudproblemer såsom acne, hudallergier, modermærker, ar og solskader. Et vigtigt aspekt af deres arbejde er at kontrollere patienter for risikofaktorer for hudkræft.

16. Ortopæd

National gennemsnitsløn: $229.690

Primære opgaver: En ortopæd er specialiseret i at korrigere lidelser, deformiteter eller skader på skelettet. De korrigerer funktionelle eller medfødte knogleabnormiteter med afstivning, kirurgi eller støbning.

17. Endokrinolog

National gennemsnitsløn: $235.097

Primære opgaver: En endokrinolog behandler det endokrine system - kirtlerne producerer og udskiller hormoner, der regulerer og kontrollerer næsten alle kroppens funktioner. De behandler ofte patienter, der lider af diabetes eller skjoldbruskkirtelsygdom.

18. Neurolog

National gennemsnitsløn: $239.509

Primære opgaver: En neurolog er specialiseret i pleje af nervesystemet. Dette omfatter hjernen, nerverne og rygmarven. De tager sig af patienter, der har Alzheimers, Parkinsons, hjerne- og spinaltumorer, epilepsi eller lige har fået et slagtilfælde og har brug for pleje og overvågning.

19. Plastikkirurg

National gennemsnitsløn: $242.561

Primære opgaver: Plastikkirurger restaurerer, rekonstruerer eller ændrer den menneskelige krop kirurgisk. En plastikkirurg udfører normalt rekonstruktionskirurgi, hvis en patient har kropsdele beskadiget af en ulykke, sygdom eller misdannelse.

20. Nefrolog

National gennemsnitsløn: $248.793

Primære opgaver: Nefrologer behandler nyresygdom og mineral- og væskeubalancer forbundet med nyresygdom. De behandler også højt blodtryk.

21. Radiolog

National gennemsnitsløn: $251.292

Primære opgaver: Radiologer bruger røntgenstråler og andre billeddannelsesteknologier til at diagnosticere og opdage fysiologiske lidelser. Ved hjælp af disse teknologiske metoder er de i stand til at scanne en patients krop for kræftceller eller se efter brud på brud hos ulykkesofre.

22. Gastroenterolog

National gennemsnitsløn: $264.860

Primære opgaver: En gastroenterolog er specialiseret i fordøjelsesorganer, herunder galdeblæren, maven, tarmene, leveren og bugspytkirtlen. Patienter med vedvarende halsbrand, mavesmerter eller diarré sendes normalt til en gastroenterolog.

23. Neonatolog

National gennemsnitsløn: $278.226

Primære opgaver: Nyfødte for tidligt fødte spædbørn eller kritisk syge spædbørn er i fokus for neonatologi, et subspeciale inden for pædiatri. Neonatologer arbejder generelt på neonatale intensivafdelinger.

24. Anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $319.218

Primære opgaver: En anæstesilæge administrerer medicin til at dæmpe smerte eller berolige patienter under operationen. De overvåger patienter under operationen og holder øje med deres vitale tegn. De håndterer også ofte hospitalsnødsituationer såsom pludselige vejrtrækningsproblemer og hjertestop.

25. Kardiolog

National gennemsnitsløn: $334.291

Primære opgaver: Kardiologer fokuserer på behandlingen af ​​hjertet, dets blodkar og hjerterelaterede problemer og sygdomme. Dette speciale kræver omfattende uddannelse. De vurderer en patients familie- og sygehistorie for at bestemme potentielle risikofaktorer og træffer foranstaltninger for at forhindre hjerte-kar-sygdomme.

René Svenningsen
René Svenningsen Der er hundredvis af forskellige typer læger inden for forskellige medicinske specialer, der dækker næsten alle større systemer i kroppen. Hvis du overvejer en stilling som læge, har du et væld af karrieremuligheder. Her præsenterer vi 25 af de mest efterspurgte typer af lægeroller inklusive deres respektive jobbeskrivelser og gennemsnitsløn.