Typer Af Elektrikere

Typer Af Elektrikere

At være elektriker er et dygtigt fag, der næsten altid er efterspurgt. Når du ved, hvordan du arbejder med elektricitet, kan du finde beskæftigelse inden for en række områder, såsom boliger, industri, kommerciel og mere. Du kan også specialisere dig i forskellige former for el-arbejde, såsom elektriske maskiner, automotive, flåde, sikkerhed og mange flere. I denne artikel diskuterer vi 12 forskellige elektrikerjobs og nogle certificeringer, der kan hjælpe dig i en elektrikerkarriere.

Hvad er en elektriker?

En elektriker er en håndværker, der installerer, reparerer eller vedligeholder ledningssystemer i maskiner, bygninger eller andre ting. De arbejder på en række forskellige steder som skoler, fabrikker og byggepladser. Mange elektrikere kan være selvstændige entreprenører og udføre deres arbejde for mange kunder. Andre kan være ansatte i en virksomhed og udføre deres arbejde på én type arbejdsplads. For eksempel vil en linjeinstallatør for et telefonselskab kun arbejde på telefonlinjer for deres arbejdsgiver.

Der er tre generelle stadier, som en elektriker vil gennemgå i deres karriere:

  • Lærling: På dette trin skal du kun have en gymnasial uddannelse eller tilsvarende og en lærlingelicens, afhængigt af hvilken stat du ønsker at arbejde i. Som lærling vil du arbejde under opsyn af en erfaren elektriker. Lærlingepladser er normalt betalt, praktisk arbejde kombineret med klasseundervisning, der kan tage op til fire år at gennemføre.
  • Rejsemand: Efter at have været i lære i typisk minimum to år, kan elektrikere gå videre til næste fase af deres karriere. Fordi de har uddannelse og erfaring i el-arbejde, er svendene i stand til at arbejde uden opsyn på en række forskellige projekter. For at komme videre til dette niveau skal du gennemføre en certificeringseksamen og modtage en licens fra staten.
  • Elektrikermester: De mest avancerede elektrikere kan blive elektrikermester efter flere års arbejde som svend. For at blive mesterelektriker skal du tage en statscertificeret primær elektrikereksamen og modtage en licens. På dette tidspunkt kan du overvåge andre i de to foregående faser.

Forskellige typer elektrikere

Her er en liste over elektrikerstillinger baseret på speciale:

1. El-montør

National gennemsnitsløn: $16,38 i timen

Primære opgaver: Elektriske montører forbinder elektriske komponenter til enheder og udstyr. De skærer, lodder og svejser elektriske systemer til bærbare computere, smartphones, motorer og batterier. Andre ansvarsområder omfatter at læse tegninger og skemaer, teste elektrisk udstyr og foretage reparationer og justeringer af komponenter.

2. Installationselektriker

National gennemsnitsløn: $17,14 i timen

Primære opgaver: En installationsteknikers hovedopgave er at lægge ledninger til inventar og udstyr. De installerer ledninger og forbinder det til transformere og afbrydere og tester forbindelserne for at sikre, at de er sikre. Installationsteknikere bruger en række forskellige værktøjer, såsom testlamper og amperemetre, og følger tegninger for nøjagtigt at installere ledninger.

3. Solpanel elektriker

National gennemsnitsløn: $20,26 i timen

Primære opgaver: Solpanelteknikere arbejder kun på solpaneler og installerer og vedligeholder de elektriske komponenter. De hjælper med at installere solpaneler ved at forbinde ledningerne til et net og forbinde flere paneler sammen. Nogle solpaneler har elektriske komponenter, der sporer solens bevægelser, som solpanelelektrikere også håndterer.

4. Linjemand

National gennemsnitsløn: $20,33 i timen

Primære opgaver: Linjemand arbejde på elledninger, enten under jorden eller over hovedet. De installerer, vedligeholder og reparerer linjer og udstyr, såsom målere og tårne. Andre ansvarsområder omfatter gravning af skyttegrave til underjordiske linjer, kontrol af målere for at sikre, at de fungerer korrekt og betjening af skovlvogne og gravemaskiner.

5. Marineelektriker

National gennemsnitsløn: $21,00 i timen

Primære opgaver: En skibselektriker installerer og vedligeholder ledninger på skibe og både. Deres arbejde involverer lodning af ledninger til radioer, sonarsystemer og radarsystemer, test af systemer for den korrekte spænding og vedligeholdelse af alt elektrisk udstyr. De sikrer også, at alle ledninger og udstyr er vandtætte.

6. Erhvervselektriker

National gennemsnitsløn: $22,60 i timen

Primære opgaver: En kommerciel elektriker installerer og vedligeholder ledninger og elektriske komponenter i kommercielle omgivelser. De tilslutter apparater og belysningsarmaturer i kontorbygninger, restauranter og detailbutikker. Kommercielle elektrikere sørger for, at alle komponenter, såsom store ovenlys, synkroniseres og fungerer korrekt.

7. Bilelektriker

National gennemsnitsløn: $22,09 i timen

Primære opgaver: Bilelektrikere er specialiserede i elektriske systemer i køretøjer. Opgaverne omfatter ledningsføring af tændingssystemer, lys, blokeringsfrie bremser og varme- og klimaanlæg, vedligeholdelse af systemer og samarbejde med kunder om at bestemme behov. Bilelektrikere kan arbejde hos forhandlere, bilproducenter og værksteder.

8. Industrielektriker

National gennemsnitsløn: $25,36 i timen

Primære opgaver: En industriel elektriker arbejder på systemer i en produktionsomgivelse. De sikrer, at alle ledninger og elektriske komponenter i fabrikker er op til kode og fungerer korrekt. Industrielle elektriske systemer er ofte meget større og mere komplicerede end dem i bolig- eller kommercielle omgivelser, så industriingeniører kan have brug for yderligere uddannelse.

9. Flyelektriker

National gennemsnitsløn: $25,87 i timen

Primære opgaver: Flyelektrikere håndterer ledninger og elektriske systemer på fly. De skærer og installerer ledninger i henhold til instruktionerne, og sikrer, at hver ledning og forbindelse er korrekt isoleret. De sikrer også, at hver elektrisk komponent, såsom autopiloten, radarer, kompressorer og motorer har den korrekte spænding, da fly følger strenge krav for at være sikre.

10. Vedligeholdelseselektriker

National gennemsnitsløn: $52.124 om året

Primære opgaver: En vedligeholdelseselektriker fokuserer udelukkende på at holde elektriske systemer sikre og op til kode. De tester spændinger og tjekker for defekte ledninger og arbejder derefter sammen med kunden om at udvikle en vedligeholdelses- eller reparationsplan. Vedligeholdelseselektrikere kan arbejde i boliger, kommercielle eller industrielle omgivelser.

11. Vindmølleelektriker

National gennemsnitsløn: $52.787 om året

Primære opgaver: Vindmølleelektrikere samler og vedligeholder vindmøller. De installerer ledningerne, sikrer, at de systemer, der leder knivene, er i funktionsdygtig stand og kontrollerer regelmæssigt komponenter for at holde dem kørende. Vindmølleelektrikere skal være komfortable med højder, da nogle møller er 400 fod høje.

12. El-designer

National gennemsnitsløn: $91.107 om året

Primære opgaver: Elektriske designere laver tegninger, netplaner og skemaer for elektriske systemer og komponenter. De designer disse systemer ved hjælp af software, som hjælper dem med nemt at ændre og dokumentere deres planer. Elektriske designere har ofte en ingeniørbaggrund og en vis erfaring med at arbejde med elektriske systemer.

Certificeringer for elektrikere

Elektrikere skal have tilladelse til at udføre arbejde i ethvert felt og enhver stat. Der er dog visse certificeringer, de kan opnå for at øge deres legitimationsoplysninger og gøre dem til mere konkurrencedygtige kandidater:

  • Certificeret elektrisk inspektør: Tilbydes af International Association of Electrical Inspectors, CEI viser din evne til at udføre elektriske inspektioner. For at opnå denne certificering skal du have et gymnasium eller tilsvarende og 8.000 timers arbejde som elektriker eller 4.000 timer som el-inspektør. Du skal også have enten en associeret uddannelse eller højere i el-konstruktion eller ingeniør eller bevis for at have gennemført en el-læreuddannelse, og du skal have en bestået karakter på multiple choice- og praktisk eksamen.
  • Certificeret belysningskonsulent: American Lighting Association tilbyder denne certificering. For at opnå denne certificering skal du først blive en certificeret belysningsspecialist og gennemføre det nødvendige antal bestyrelsescertificerede uddannelseskurser. Du skal også bestå CLC blueprint eksamen. CLC-legitimationsoplysninger skal fornyes hvert andet år.
  • Certificering af elektriske og elektroniske systemer: Automobilelektrikere kan søge denne certificering fra National Institute for Automotive Service Excellence. Denne certificering viser, at du er dygtig til at diagnosticere og servicere elektriske systemer i køretøjer. For at opnå denne certificering skal du bestå en multiple choice-test.

Niklas Mathiesen
Niklas Mathiesen At være elektriker er et dygtigt fag, der næsten altid er efterspurgt. Når du ved, hvordan du arbejder med elektricitet, kan du finde beskæftigelse inden for en række områder, såsom boliger, industri, kommerciel og mere. Du kan også specialisere dig i forskellige former for el-arbejde, såsom elektriske maskiner, automotive, flåde, sikkerhed og mange flere. I denne artikel diskuterer vi 12 forskellige elektrikerjobs og nogle certificeringer, der kan hjælpe dig i en elektrikerkarriere.