Top 12 Karrierer Inden For Mad

Der er mange roller tilgængelige inden for fødevareindustrien, herunder stillinger på begynderniveau, der giver mulighed for karrierefremgang til mere veteranlederroller. Mange stillinger kræver færdigheder som kreativitet, kommunikation og kundeservice. I denne artikel udforsker vi nogle almindelige karriereveje inden for fødevare- og restaurationsbranchen.

Opret et CV på Bonjoures

Fælles karriere inden for mad

Nogle roller i fødevareindustrien kræver specialiseret uddannelse og træning for at lære de færdigheder og teknikker, der ofte bruges på jobbet. Her er 12 af de bedste karrierer inden for mad, fra forberedelse til ledelse:

1. Bager

National gennemsnitsløn: $12,14 i timen

Primære opgaver: Bagere laver og følger opskrifter til at lave både søde og salte kager, kager, tærter, brød og andre bagværk. De anvender matematiske færdigheder og opmærksomhed på detaljer, mens de måler og blander ingredienser og bruger tidsstyringsevner, når de gennemfører hvert trin i en opskrift for at sikre, at varer er af høj kvalitet. De kan arbejde i en bred vifte af madlavningsmiljøer, herunder boutique-bagerier, restauranter, købmandsforretninger, hoteller, feriesteder, skoler og universiteter. Nogle kan udføre kundeserviceansvar, såsom at modtage ordrer og gennemføre transaktioner for kunder.

Krav: Mange af disse fagfolk forfølger formel uddannelse og træning i konditorkunst og madlavningsvidenskab fra handels- eller tekniske skoler, der tilbyder disse programmer. Nogle opnår en associeret eller bachelorgrad, mens andre gennemfører praktisk uddannelse i form af lærepladser. Nogle bagere kan endda få mange års erfaring i et hjemmekøkken eller tage undervisning på egen hånd.

Virksomheder med denne stilling:

 • Intet Bundt Kager
 • Vores daglige brød
 • Marriott International, Inc.

2. Prep cook

National gennemsnitsløn: $12,23 i timen

Primære opgaver: Disse køkkenprofessionelle udfører forberedelsesopgaverne, der hjælper kokke og kokke på højere niveau med hurtigt at fuldføre måltider. De vasker og hakker produkter, skærer og tilbereder kød og organiserer andre ingredienser. Forberedende kokke kan arbejde i mange køkkenmiljøer, herunder i eksklusive restauranter eller familierestauranter, kæderestauranter og spisesteder.

Krav: Forberedende kokke er ikke ofte forpligtet til at have formel uddannelse eller uddannelse, da mange af disse stillinger er entry-level stillinger, der giver on-the-job træning.

Virksomheder med denne stilling:

 • Outback Steakhouse
 • Brixx træfyret pizza
 • Aspen Skiing Company

3. Kagedekoratør

National gennemsnitsløn: $12,51 i timen

Primære opgaver: Kagedekoratører er bagerfagfolk, der har specialiseret sig i at designe, forme, farvelægge og style kager og andre kager. Selvom nogle måske specialiserer sig i en bestemt type kage til bestemte lejligheder - som bryllupper og helligdage - anvender kagedekoratører glasur, blomster, serigrafi-trykte billeder og andre dekorative elementer for at tilpasse kundeordrer. Disse fagfolk arbejder typisk i bagerier, især i butikker eller købmandsforretninger, mens nogle måske endda arbejder hjemmefra.

Krav: Nogle kagedekoratører forfølger formel træning og uddannelse gennem kulinariske skoler med speciale i bagning eller konditori, ofte i form af en associeret eller bachelorgrad. Andre kan få uddannelse som lærlinge eller gennem erfaring som hjemmebager. Kagedekoratører har brug for et skarpt kunstnerisk øje for detaljer, farver og symmetri foruden tidsstyringsevner for at gennemføre projekter til tiden og med høje kvalitetsstandarder.

Virksomheder med denne stilling:

 • Graul's Market
 • Store amerikanske småkager
 • Shaws

4. Line cook

National gennemsnitsløn: $13,38 i timen

Primære opgaver: Linjekokke assisterer souschefer, kokke og kokke med at tilberede ingredienser og sikre, at alle retter er konsekvent høj kvalitet. De kan producere basiselementer af en opskrift i store mængder til kokke til brug i individuelle ordrer og hjælpe med at tallerke opskrifter til restaurantens standarder og kundespecifikationer. Line-kokke bruger en række grundlæggende teknikker og tidsstyring, aktiv lytning og organisationsevner til at hjælpe kokke og andet køkkenpersonale med at lave retter. De kan arbejde i mange restaurantmiljøer, herunder fine spisesteder og kæderestauranter.

Krav: Mange linjekokke forfølger formel kulinarisk uddannelse og uddannelse i form af to- eller fireårige grader fra en teknisk skole. Dem med uformel uddannelse kan sikre sig ansættelse med en gymnasieeksamen eller GED.

Virksomheder med denne stilling:

 • Flix Bryghus
 • Longhorn Steakhouse
 • Olivenhave

5. Slagter

National gennemsnitsløn: $14,10 i timen

Primære opgaver: Slagtere har specialiseret sig i at skære kød, fisk og fjerkræ for at give kunderne førsteklasses udskæringer, lave pølser og kurere kød. De kan også hjælpe med at inspicere leverancer, forberede og opbevare produkter, udfylde tilpassede ordrer og give kunderne anbefalinger. Disse fødevareprofessionelle arbejder ofte i lokale slagterbutikker, delikatesser, købmandsforretninger eller boutiquebutikker som en salumeria, en kødbutik, der har specialiseret sig i speget kød og pølser.

Krav: Slagtere er ikke ofte forpligtet til at have en formel uddannelse, da mange kan sikre sig ansættelse med en gymnasieeksamen eller GED. Mange af disse fagfolk gennemfører en læreplads hos en slagterbutik eller tager udgangspunkt i stillinger, der tilbyder on-the-job træning.

Virksomheder med denne stilling:

 • Hershey's Entertainment & Resorts Company
 • Brennan's fra Houston
 • Wolfgang Puck

6. Konditor

National gennemsnitsløn: $14,41 i timen

Primære opgaver: En konditor, også kendt som en konditor, er en fødevareprofessionel, der har specialiseret sig i at skabe både søde og salte kager, brød, kager, tærter og andre bagværk. De er ofte ansat på hoteller og resorts, boutique-bagerier, bagerafdelinger hos købmænd og restauranter eller caféer.

Krav: Disse fødevareprofessionelle forfølger typisk en associeret- eller bachelorgrad i kulinarisk kunst, ofte med en specialitet i konditorkunst. Nogle kan få erfaring i lære, som hjemmebagere eller efter at have gennemført bagekurser på egen hånd, der giver dem mulighed for at udvikle deres grundlæggende færdigheder og sikre en nybeskæftigelse.

Virksomheder med denne stilling:

 • Salat underholder dig
 • Plaza Club
 • Værtshus på den grønne

7. Banket kok

National gennemsnitsløn: $14,43 i timen

Primære opgaver: Disse fagfolk hjælper med at betjene og skabe store ordrer på mad til særlige lejligheder, såsom bryllupper, fester, receptioner og andre begivenheder. Banketkokke sætter også madudstillinger op og hjælper med at rydde op efter arrangementer. De arbejder typisk i fest- og receptionssale, på hoteller og resorts og med virksomheder, der tilbyder catering på stedet.

Krav: Afhængigt af arbejdsgiverens behov kan nogle kandidater sikre sig ansættelse uden specialiseret uddannelse. Mange arbejdsgivere foretrækker, at kandidater har en associeret grad i kulinarisk kunst.

Virksomheder med denne stilling:

 • Sheraton
 • Southern Foodservice Management
 • Hilton

8. Sushi kok

National gennemsnitsløn: $14,69 i timen

Primære opgaver: En sushi-kok har specialiseret sig i at skabe både traditionelle og unikke sushi-retter, som maki, handrolls, nigiri og sashimi. Disse fagfolk er mestre i at kombinere ingredienser som rå og kogt fisk, kød, eddike ris og nori og de inspektions- og skæreteknikker, der bruges til at skabe retter af høj kvalitet. De bruger opmærksomhed på detaljer og kundeservice, mens de arbejder i sushirestauranter.

Krav: Nogle kulinariske træningsprogrammer tilbyder kurser i sushi-teknikker, selvom mange er forpligtet til at gennemføre praktiske lærepladser, der kan vare et par år. Mange arbejdsgivere kan kræve denne indledende uddannelse ud over mange års erfaring, især på fine spisesteder.

Virksomheder med denne stilling:

 • Origami Sushi
 • Rock N Roll Sushi
 • Miyami Japanese Steakhouse

9. Sous chef

National gennemsnitsløn: $48.327 om året

Primære opgaver: Disse madprofessionelle er ofte kendt som "den anden kok", fordi de hjælper køkkenchefen med at føre tilsyn med andre køkkenpersonale, når de tilbereder, tilbereder og anretter en række retter. Souschefer kan også bidrage til forberedelses- og madlavningsopgaver og særlige måltidsvalg og menuplanlægning. De bruger deres lederevner til at sikre, at køkkenpersonale overholder fødevaresikkerhedslovgivningen, opmærksomhed på detaljer for at kontrollere, at alle måltider lever op til restaurantens kvalitetsstandarder og kreative tænkeevner til at skabe unikke retter og løse problemer i køkkenet, efterhånden som de opstår.

Krav: Disse fagfolk skal ofte have en formel uddannelse i kulinarisk kunst og mange års erfaring med at arbejde i køkkenet. Sous-kokke begynder typisk deres kulinariske karriere som linjekokke og arbejder sig op ved at gennemføre yderligere uddannelse, specialisere sig i en type køkken og påtage sig lederstillinger, efterhånden som de avancerer.

Virksomheder med denne stilling:

 • Wildfin American Grill
 • Sodexo
 • Catawba Island Club

10. Sommelier

National gennemsnitsløn: $48.458 om året

Primære opgaver: Også kendt som en "vinsteward", en sommelier giver personlige vinanbefalinger til spisende gæster baseret på deres præferencer, den mad, de spiser og andre relevante faktorer. Disse fagfolk har specialiseret sig i at forstå, hvordan forskellige vine laves og lagres, hvilke typer og aldre der er bedst til bestemte køkkener, og hvilke smagsprofiler, der passer til bestemte fødevarer, krydderier og teksturer. De vil også samarbejde med restaurantejere og ledere for at oprette et vinkort. De bruger deres kundeservicefærdigheder til at kommunikere med gæster og levere den nøjagtige vin, de burde have baseret på de mange faktorer, der påvirker deres beslutning.

Krav: Mange arbejdsgivere foretrækker, at sommelierer har formel uddannelse gennem Wine & Spirit Education Trust, International Sommelier Guild eller Court of Master Sommeliers. For at gennemføre disse programmer skal kandidater ofte have et praktisk kendskab til vin og kombinationer, selvom mere avanceret træning forekommer, mens de studerer. Mange af disse programmer ender i en række eksamener, og nogle gange uddeles et certifikat. Kandidater kan overveje at begynde deres karrierevej som server, bartender eller et andet front-of-house restaurantjob for at blive bekendt med jobbets kundeserviceelementer.

Virksomheder med denne stilling:

 • Bouchon Bistro
 • Klokketårnet
 • Quince Restaurant

11. Restaurantchef

National gennemsnitsløn: $49.301 om året

Primære opgaver: Disse fagfolk leder alle ansatte på en restaurant, inklusive køkkenpersonale og tjenere. De samarbejder ofte med restaurantens ejer, køkkenchef, souschef og andre professionelle kokkespecialister for at planlægge menuer, vælge daglige specialiteter og udvikle en vin- og spiritusliste til gæster. Restaurantledere er også ansvarlige for at sikre, at alle restaurantpersonale overholder fødevaresikkerhedsreglerne, at måltider tilberedes af højeste kvalitet, og at gæster er tilfredse med deres madoplevelse. De arbejder typisk i kæderestauranter, fine spisesteder og hoteller.

Krav: Nogle veje til denne rolle omfatter videregående uddannelse, ofte i form af en Associate- eller Bachelorgrad i Business Management, Hospitality eller en anden relateret disciplin og mange års erfaring med avancement i restaurationsbranchen. En anden vej inkluderer at begynde i en entry-level position, avancere gennem forskellige roller og få nok erfaring til at tjene restaurantchefrollen. Andre veje omfatter en blanding af avanceret erfaring og specialiserede restaurantlederuddannelsesprogrammer.

Virksomheder med denne stilling:

 • Miller's Ale House
 • Rage Inc
 • Hovedstadsgitteret

12. Udøvende kok

National gennemsnitsløn: $64.889 om året

Primære opgaver: Også kendt som en "kokchef" eller "chefkok", er denne professionelle leder i køkkenet, der sikrer, at alle måltider er lavet af højeste kvalitet. Udøvende kokke bruger problemløsningsevner til at løse eventuelle problemer i køkkenet udover tidsstyring og organisation for at holde køkkenet og personalet sikkert og effektivt, mens de tilbereder måltider. Disse fagfolk kan arbejde i en bred vifte af omgivelser, herunder diners, fine restauranter, hoteller, resorts og private boliger.

Krav: Udøvende kokke er ofte forpligtet til at have formel uddannelse og træning i kulinarisk kunst. Mange arbejdsgivere foretrækker, at de er specialiserede i en type køkken, har en mangfoldig portefølje af opskrifter og ideer udover mange års relevant erfaring, især i lederroller i køkkenet.

Virksomheder med denne stilling:

 • Glacier BrewHouse
 • Eddie V'er
 • Lookout Mountain Club

Storm Jepsen
Storm Jepsen Der er mange roller tilgængelige inden for fødevareindustrien, herunder stillinger på begynderniveau, der giver mulighed for karrierefremgang til mere veteranlederroller. Mange stillinger kræver færdigheder som kreativitet, kommunikation og kundeservice. I denne artikel udforsker vi nogle almindelige karriereveje inden for fødevare- og restaurationsbranchen.