Top 11 Steder, Hvor CNA'er Kan Arbejde

Top 11 Steder, Hvor CNA'er Kan Arbejde

CNA'er spiller en afgørende rolle i medicinske omgivelser ved at hjælpe sygeplejersker og læger med grundlæggende patientpleje. De er afgørende for at yde fremragende service til patienter og hjælpe dem med at komme sig efter sygdomme og skader på en række forskellige steder. Hvis du har en interesse i at arbejde inden for det medicinske område, kan det være en fordel at lære om CNA'er, og hvor de kan arbejde. I denne artikel forklarer vi, hvad en CNA er, og hvad de laver, diskuterer den uddannelse og træning, en CNA har brug for, og lister de mest almindelige steder for en CNA at arbejde.

Relateret: Hvad er forskellen mellem en CNA og en RNA?

Hvad er en CNA?

En CNA er en certificeret sygeplejerske. Sundhedspersonale omtaler også CNA'er som plejeassistenter eller patientplejesygeplejersker. Disse personer støtter sygeplejersker ved at varetage patientbehov, der hovedsageligt vedrører hygiejne. Nogle af en CNAs jobopgaver inkluderer:

 • Hjælper patienter med at flytte til at sidde eller sove
 • Forberedelse og organisering af forsyninger til registrerede sygeplejersker
 • Kontrol og registrering af vitale tegn
 • Besvarelse af patientopkald og sengealarmer
 • Hjælper patienter med at tage bad
 • Dokumentation af patientoplysninger, såsom behandlingssvar
 • At fodre patienter og registrere deres mad- og væskeindtag
 • Hjælper med patientpleje, såsom redning af hår, barbering og børstning af tænder
 • Rengøring af værelser og vask af sengetøj
 • Klargøring af lokaler til nye patienter
 • Hjælper med medicinske procedurer
 • Forbinding af sår

Uddannelse og træning for en CNA

Hvis du er interesseret i at blive sygeplejerske, kan du tilmelde dig et uddannelsesprogram for at opnå certificering. Træningen kan tage så lidt som to måneder, før eleverne er klar til at tage en eksamen. Disse træningsprogrammer omfatter:

Uddannelse

Under uddannelsesdelen af ​​træningen for CNA'er lærer eleverne om patientens anatomi, fysiologi og ernæring og hydrering, som hjælper med at få adgang til basale patientbehov, overvåge vitale tegn og yde sårpleje. De tager også kurser i infektionskontrol for at hjælpe med at begrænse sygdom, håndtere farlige materialer og denne viden hjælper med sårpleje. En vigtig jobrolle CNA'er har er at hjælpe sygeplejersker ved at indsamle prøver eller tage en patients historie, og eleverne lærer også disse tekniske færdigheder, mens de er i klasseværelset.

CNA'er har mulighed for at lære mange af deres nødvendige færdigheder i en klinik med praktisk erfaring, men instruktører underviser også i nogle færdigheder, såsom CPR, i klasseværelset.

Klinisk erfaring

Certificering til at være sygeplejerske kræver klinisk erfaring, som de studerende får i uddannelsen. I løbet af den kliniske uddannelse kan de studerende praktisere patientpleje, såsom at bade patienter og hjælpe med grundlæggende hygiejne. De får også praktisk erfaring med at tage vitale tegn som hjertefrekvens og blodtryk, og de lærer at hjælpe patienter med mobilitet.

Relateret: Sygeplejeklinikker FAQ og tips

Licens

Efter endt uddannelse og opnået klinisk erfaring kan de studerende tage en todelt eksamen. Denne eksamen tester en studerendes viden om grundlæggende patientbehandling, anatomi og de opgaver, en sygeplejerske udfører. Når en studerende består denne eksamen, bliver de certificeret sygeplejerske.

Relateret: Din guide til en CNA-karriere: Sådan opnår du CNA-certificeringer

Vigtige færdigheder for CNA'er

Her er færdigheder til at sikre succes som CNA:

 • Kommunikation: Det er vigtigt for CNA'er at have effektive tale- og skriftlige færdigheder for at kunne samarbejde med deres team og videregive patientbehov.

 • Medicinsk terminologi: Kendskab til den medicinske terminologi, læger og sygeplejersker bruger, hjælper CNA'er med at forstå sygeplejeordrer til at udføre bestemte opgaver. Det er vigtigt at vide om infektioner og tilstande, som patienter kan have, og hvordan man håndterer dem sikkert.

 • Interpersonel: Et vigtigt aspekt af en CNA's job er at interagere og pleje patienter. Evnen til at danne relationer med dem kan tjene tillid, hjælpe med at vise empati og give bedre pleje til patienter.

 • Dokumentation: En almindelig opgave for CNA'er er at registrere patientoplysninger, såsom behandlinger af medicin, de modtager. At dokumentere disse oplysninger nøjagtigt hjælper patientens medicinske team med at yde den bedste pleje.

 • Viden om hygiejne: Viden om ordentlig hygiejne for at bevare sundheden er vigtig, fordi CNA'er ofte hjælper patienter i langtidspleje med at bade og rense sig selv.

Hvor kan CNA'er arbejde?

CNA'er kan arbejde på en række forskellige steder og miljøer, herunder disse 11 steder:

Hospitaler

Hospitaler er den mest populære indstilling for en CNA til at fungere. I dette miljø kan en sygeplejerske se en række forskellige patienter og hjælpe med at behandle og pleje mange tilstande. Nogle gange kan de arbejde på en bestemt afdeling, såsom onkologi, og regelmæssigt behandle patienter med samme tilstand. Der er typisk tale om en fuldtidsstilling, og et hospital kan tilbyde en højere grundløn end andre typer lægeklinikker. Hospitaler foretrækker CNA'er med erfaring på grund af mængden af ​​patienter og de mange forskellige opgaver, de muligvis skal tage sig af i et hospitalsmiljø.

Relateret: Hospital vs. plejehjem: Hvad er forskellen for en CNA?

plejecentre

CNA'er, der arbejder i plejecentre, arbejder med patienter, der er uafhængige, men som har brug for hjælp. De fleste patienter har brug for følelsesmæssig støtte og hjælp til mobilitet. Mange træningsprogrammer for CNA'er finder sted i plejehjem, fordi patienterne kræver lidt pleje og ikke er under kritiske forhold. I dette arbejdsmiljø kan CNA'er nyde meningsfulde bånd til patienter og et job med lav stress.

Plejehjem

Plejehjem har konstant behov for certificerede plejeassistenter, fordi patienter i disse medicinske centre ofte kræver fuldtidspleje. At arbejde i dette miljø kræver derfor følelsesmæssig udholdenhed og medfølelse. CNA'er hjælper ofte med hygiejne, opretholder grundlæggende pleje, såsom ernæring og hydrering, og giver mobilitetshjælp og følelsesmæssig støtte.

Relateret: Plejehjemsjob: Arbejdsmiljø, færdigheder og fordele

Hjemmesundhedspleje

Hjemmesundhedspleje giver patienter mulighed for at blive i deres eget hjem, mens de modtager personlig pleje. I nogle tilfælde tjener CNA'er, der arbejder for et hjemmeplejebureau, lige så meget, som de ville på et hospital. Arbejdsmiljøet kan være lavt stresset, fordi hjemmeplejere arbejder med færre patienter, og arbejdstempoet er langsommere end på et hospital. CNA'er skal muligvis hjælpe med mobilitet, badning, brug af badeværelset og madlavning.

Relateret: Hvad er en hjemmeplejeassistent? Karrierevejledning til hjemmeplejeassistenter/medhjælpere

Voksendaginstitutioner

CNA'er, der arbejder i daginstitutioner for voksne, hjælper patienter, der har psykiske eller fysiske handicap, der forhindrer dem i at passe sig selv. I dette arbejdsmiljø kommer sygeplejersker til at arbejde med velkendte patienter og nyde fuldtidstimer. Typisk arbejder de fra kl. 9.00 til 17.00, fordi patienterne ikke er beboere i daginstitutionen og kommer hjem med plejepersonale hver dag. Dette arbejdsmiljø kan være langsomt tempo, og patienter kræver ofte mindre intensiv pleje.

CNA'er, der arbejder i daginstitutioner for voksne, kan forvente at hjælpe med mobilitet, spisning og brug af badeværelset. De giver også selskab og udfører rekreative aktiviteter for patienter, såsom håndværk og brætspil.

Privat øvelse

Private praksisser er typisk små specialklinikker, hvor CNA'er kan arbejde. Patienterne overnatter ikke, så plejeassistenter kan nyde almindelig arbejdstid. Behandlingen er mindre intensiv i privat praksis, så CNA'er fokuserer primært på at hjælpe personalet ved at opbevare forsyninger, forberede patienter og registrere sygehistorier. I privat praksis er det almindeligt at se patienter med lignende tilstande, fordi de læger, der ejer praksis, sandsynligvis er specialiserede. Praksis kan fx være til familiemedicin, demenspleje eller strålebehandling.

Rejsende CNA-bureauer

CNA'er kan vælge at arbejde som uafhængige entreprenører og rejse til medicinske faciliteter, der har brug for plejepersonale. Rejsende CNA'er har mulighed for at arbejde i en række forskellige miljøer, hvilket betyder, at de ser patienter med mange tilstande, der kræver forskellige niveauer af pleje. Rejsende CNA'er får en masse erfaring i forskellige miljøer, hvilket er nyttigt, hvis de har en interesse i til sidst at arbejde på et enkelt sted.

Relateret: Rejsejob: Er de rigtige for dig?

Department of Health and Human Services

Department of Health and Human Services har kontorer i alle stater, ofte endda i alle amter, og de hyrer CNA'er til at hjælpe med at hjælpe med patienter i en række forskellige miljøer, herunder stofmisbrugscentre, udviklingsfaciliteter, psykiatriske hospitaler og neuromedicinske behandlingscentre . Arbejdsmiljøet afhænger af patienterne og den grad af behandling, de har behov for. Jobopgaver for en CNA i Department of Health and Human Services involverer ofte at yde virksomhed og grundlæggende pleje og hjælpe medicinsk personale.

Federal Bureau of Prisons

CNA'er kan arbejde for Federal Bureau of Prisons og yde medicinsk behandling til beboere i et fængsel. Dette omfatter vaccinationer, forbindingsskader, behandling af sygdomme og assistance til medicinsk personale. Arbejdsmiljøet i et fængsel kan være udfordrende følelsesmæssigt, men det er vigtigt og givende arbejde.

Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet hyrer CNA'er til at arbejde med militærpersonale. De kan hjælpe feltlæger og behandle soldaters skader. CNA'er, der arbejder for forsvarsministeriet, kan også arbejde ved siden af ​​nationalgarden og hjælpe i nødsituationer såsom naturkatastrofer. Denne arbejdsgiver kan kræve rejser, men CNA'er kan behandle en række forskellige patienter og tilstande.

Veterans Health Administration

Veterans Health Administration tager særligt hensyn til at yde sundhedspleje til veteraner. For CNA'er involverer dette arbejdsmiljø at assistere i behandlingen af ​​handicappede, tilskadekomne eller syge patienter. De arbejder på klinikker, der har specialiseret sig i at behandle veteraner, og mange medarbejdere har høj arbejdsglæde, fordi deres arbejde værdsættes. I lighed med civile hospitaler kan CNA'er arbejde uregelmæssige timer, herunder nattevagter, for at yde pleje natten over.

Sine Petersen
Sine Petersen CNA'er spiller en afgørende rolle i medicinske omgivelser ved at hjælpe sygeplejersker og læger med grundlæggende patientpleje. De er afgørende for at yde fremragende service til patienter og hjælpe dem med at komme sig efter sygdomme og skader på en række forskellige steder. Hvis du har en interesse i at arbejde inden for det medicinske område, kan det være en fordel at lære om CNA'er, og hvor de kan arbejde. I denne artikel forklarer vi, hvad en CNA er, og hvad de laver, diskuterer den uddannelse og træning, en CNA har brug for, og lister de mest almindelige steder for en CNA at arbejde.