Top 10 Bedst Betalte Programmører Efter Sprog

Teknologitendenser ændrer sig hurtigere end i de fleste andre brancher. Programmeringssprog, der engang var industristandarder, kan blive forældede med nye tilføjelser til kodningsverdenen. At vide, hvilke sprog der er stigende i popularitet og er efterspurgte i teknologiindustrien, kan hjælpe dig med at beslutte, hvordan du kommer videre i din karriere. I denne artikel ser vi på, hvad et programmeringssprog er, og hvilke der har de højeste lønninger til deres programmører.

Hvad er et programmeringssprog?

Et programmeringssprog er et sæt instruktioner, der fortæller et stykke software eller teknologi, hvordan det fungerer. Der er omkring 700 programmeringssprog, som ingeniører bruger til at skabe hjemmesider og apps, oprette databaser og vedligeholde digital infrastruktur. Programmeringssprog har alle til formål at styre tekniske operationer, men den måde, programmører interagerer med disse sprog på, kan variere baseret på deres projektbehov og personlige præferencer.

Programmører vælger ofte sprog, der nemt kan integreres med den hardware, software eller systemer, de har til hensigt at bruge, og som har modtaget positiv feedback og anmeldelser i den teknologiske industri. Populariteten af ​​et programmeringssprog øger efterspørgslen efter flydende programmører, hvilket skaber job og hæver lønningerne.

Relateret: De 5 bedste programmeringssprog at lære

Top 10 højest betalende programmeringssprog

Her er 10 af de bedst betalte programmørjob ved at kodesprog:

C

C er et af de ældste programmeringssprog, der findes, men er stadig et af de mest populære. Oprettet af en amerikansk datalog i 1972, C er et alment sprog, hvilket betyder, at det ikke begrænser programmører i, hvad de kan bruge det til at udvikle. C-sprog er roden til andre populære programmeringssprog som Java, JavaScript og PHP. Ifølge Statista udvikler C-sprog-programmører et gennemsnit på $125,00 om året, der udvikler operativsystemer, databaser og compilere, afhængigt af deres jobtitel og erfaringsniveau.

Læs mere: En guide til C-programmering: Definitioner, anvendelser og fordele

Go, også kaldet Golang, blev udviklet i 2007 og lanceret i 2009. Ligesom Java og PHP er Go modelleret efter C-sproget og blev skabt til at være et alternativ til C++ og Java. Det er et af de hurtigst voksende programmeringssprog ifølge kode-hosting-platformen GitHub. Go er et sprog på systemniveau, som programmører bruger på tværs af store netværksservere og omfattende distribuerede systemer. Ifølge Statista tjener Go-programmører i gennemsnit $140.000 om året ved at bruge open source-platformen. Go-programmører arbejder blandt andet med streamingtjenester, fildelingsapplikationer og audiodistributionsplatforme.

Haskell

Haskell dukkede første gang op i 1990. En komité oprettede dette sprog for at eliminere udfordringerne fra dets forgængere, som ML, Hope og Miranda. Programmører bruger Haskell til forskning og til at undervise i funktionel blokkodning. Nøglefunktioner ved dette sprog inkluderer kortere udviklingstider, høj pålidelighed og renere kode. Udviklere afholder ACM Haskell Symposium årligt for at indsamle og dele indsigt om sproget. Ifølge Statista tjener Haskell-programmører i gennemsnit $121.000 om året.

Kotlin

Kotlin dukkede første gang op i 2011, og i 2017 blev det det officielle programmeringssprog for Android-udvikling. Sproget er ligesom Java, men kræver, at programmører skriver mindre kode for at udføre de samme funktioner. Kotlin har også en funktion, der hjælper udviklere med at undgå almindelige programmeringsfejl. Ligesom Go lister GitHub Kotlin som et af de hurtigst voksende programmeringssprog. Ifølge Statista tjener Kotlin-programmører et gennemsnit på $130.000 om året med multi-platform mobile, server-side web fronted sprog. Kotlin-programmører arbejder blandt andet med søgemaskiner, mobilbetalingsselskaber og projektstyringsværktøjer.

Mål C

Objective C blev oprettet i 1980'erne, men blev mere kendt efter at have introduceret virtuelle applikationsbutikker på massemarkedet til offentligheden i 2000'erne. Ligesom Go og Java markedsføres Objective-C som "et supersæt" af C-sprog. Dens primære anvendelse er at udvikle iOS-apps og operativsystemer. Selvom dette sprog har oplevet et fald siden premieren af ​​Swift, er det stadig populært nok til at tjene sine programmører i gennemsnit $135.000 om året, ifølge Statista.

Perl

Perl blev skabt for over 30 år siden og har udviklet sig til en hel familie af sprog, der inkluderer Raku. Perl er rig på funktioner og kører over 100 platforme fra bærbare til mainframes. Programmører bruger det til prototyping, tekstmanipulation, webudvikling og netværksprogrammering. Ifølge Statista tjener Perl programmører en gennemsnitlig løn på $130.000 om året.

Relateret: 6 typer programmeringsjob

Rubin

Oprettet af en japansk programmør og udgivet i 1995, Ruby har en basis i flere kodningssprog. Programmøren designede Ruby til koderproduktivitet, og som sprog beregnet til at være sjovt for andre at bruge. Ruby har affødt adskillige konferencer og årlige møder for sine programmerere i løbet af de sidste 26 år. Ifølge Statista tjener Ruby-programmører et gennemsnit på $130,00 om året for blandt andet at udvikle webapplikationer og servere.

Rust

Rust havde premiere i 2010 som et sideprojekt af en ansat i en teknologivirksomhed. Sproget kan sammenlignes med C og C++, og inkorporerer mange af de samme kommandoer og nøgleord på begge sprog, sammen med nogle elementer, der kun er unikke for Rust. Det er et af de hurtigst voksende programmeringssprog, ifølge GitHub. Med fokus på sikkerhed og ydeevne er to af Rusts kendetegn dens forebyggelse af fejl og dens effektive hukommelse. Sproget kan køre på hardwareenheder og netværkstjenester. Ifølge Statista kan Rust-programmører tjene et gennemsnit på $130.000 om året ved at arbejde med webbrowsere, fildelingssystemer og online markedspladser, blandt andre industrier.

Scala

Scala er udviklet af en tysk datalog i begyndelsen af ​​2000'erne og er en forkortelse for Scalable Language. Sproget debuterede den 20. januar 2004. Selvom det ikke er en udvidelse af Java-sproget, integreres Scala med det, og mange indfødte Java-udviklere bruger det regelmæssigt. Det bruges til at gøre forretningsapplikationer mere produktive, pålidelige og skalerbare. Det blev også designet til at undgå almindelige fejl fundet i lignende og konkurrerende kodningssprog. Scala er et multi-paradigme sprog, hvilket betyder, at det understøtter flere programmeringsparadigmer eller programmeringsmønstre. Ifølge Statista tjener Scala-programmører i gennemsnit $150.000 om året på at arbejde med sociale medieprogrammer, interne indholdsstyringssystemer og back-end-platforme.

Swift

Swift blev lanceret i 2014 og blev et af de hurtigst voksende programmeringssprog i slutningen af ​​2010'erne. Det er designet til at gøre det nemmere at bygge iOS-apps på både mobile og desktop-enheder og til at skabe kunstig intelligens (AI)-applikationer. Ifølge Statista tjener Swift-programmører i gennemsnit $125.000 om året, og arbejder på apps til samkørsel, udlejning af ferieejendomme og mobilbetalingsselskaber.

John Due
John Due Teknologitendenser ændrer sig hurtigere end i de fleste andre brancher. Programmeringssprog, der engang var industristandarder, kan blive forældede med nye tilføjelser til kodningsverdenen. At vide, hvilke sprog der er stigende i popularitet og er efterspurgte i teknologiindustrien, kan hjælpe dig med at beslutte, hvordan du kommer videre i din karriere. I denne artikel ser vi på, hvad et programmeringssprog er, og hvilke der har de højeste lønninger til deres programmører.