Tips Til Kandidater, Der Går Ind I Arbejdsstyrken Under COVID-19

Hvis du er nyuddannet og føler dig usikker på din fremtid, er du ikke alene. Nye og snart kandidater har oplevet betydelige og uventede forstyrrelser i deres planer på grund af spredningen og langsigtede virkninger af COVID-19. Der er dog flere handlinger, du kan tage for at styrke dig selv og træffe informerede beslutninger om din fremtid. I denne artikel kan du lære de bedste måder at forberede sig på at komme ind i arbejdsstyrken som nyuddannet.

Relateret: The New Graduate's Guide to Job Search

Indvirkningen af ​​COVID-19 på nyuddannede

Spredningen af ​​den nye coronavirus har påvirket eller afbrudt, hvordan dimittender forberedte sig på at forlade skolen. Mens nogle kandidater havde søgt efter job eller ventede på at høre tilbage fra arbejdsgivere om deres ansøgninger, er andre måske allerede blevet accepteret til praktikophold, sæsonjob eller fuldtidsjob efter endt uddannelse.

I en nylig Bonjoures-undersøgelse af over 1000 studerende, der dimitterer i år, sagde 54 %, at coronavirussens indvirkning på arbejdsmarkedet har fået dem til at føle sig mindre sikre på at finde arbejde, efter de er færdiguddannede, mens 33 % sagde, at de føler, at de vil kæmpe for at komme ind i branche, de dimitterer i. ¹

Usikkerhed om jobmuligheder og forstyrrelse af faste rutiner kan få en i forvejen stressende jobsøgning til at føles endnu mere udfordrende. Mens nogle specialiserede studerende muligvis ikke er berørt endnu, kan andre kandidater, der planlægger at gå ind på områder som gæstfrihed, detailhandel, mad og teknologi, blive nødt til at overvinde uventede forhindringer. Selvom det kan være svært, er der foranstaltninger, du kan tage lige nu for at hjælpe dig med at navigere i denne situation bedst muligt ved at bruge de tilgængelige oplysninger og ressourcer.

Læs mere: Find praktikpladser og praktikalternativer under COVID-19

Sådan forbereder du dig på at komme ind i arbejdsstyrken under COVID-19

Nyuddannede kan forberede sig på at forlade skolen og finde et job under COVID-19-udbruddet ved at følge disse trin:

1. Ansøg om føderale, statslige og lokale hjælpeindsatser, som er tilgængelige for dig

Begynd at forberede dig til eksamen ved at finde den føderale, statslige og lokale corona-hjælpeindsats, der er tilgængelig for dig. Support kan se anderledes ud afhængigt af din stat og samfund. Kontakt dine lokale repræsentanter, samfundsledere og skoleembedsmænd for lokal information, samt hold dig opdateret om de seneste regeringsforanstaltninger.

Potentiel støtte kunne omfatte:

  • Individuel økonomisk støtte
  • Mad og måltidsstøtte
  • Fællesskab og græsrodsindsats
  • Forsinket husleje og afdrag på realkreditlån
  • Pause udsættelser og tvangsauktioner
  • Udskudt studielån og tilbagebetaling af gæld

Hvis du er blevet afskediget eller har fået nedsat arbejdstid, kan du få yderligere økonomisk hjælp.

Få mere at vide: COVID-19 jobressourcer efter stat

2. Overvej kortvarigt eller uventet arbejde i mellemtiden

Afhængigt af din økonomiske situation kan det være nødvendigt at overveje korttidsarbejde eller arbejde uden for dit ekspertiseområde, mens arbejdsgiverne tilpasser sig spredningen af ​​coronavirus. Disse job er måske ikke den type arbejde, du måske havde forventet, men at have en ekstra indkomst kan hjælpe dig med at navigere i denne usikkerhed efter endt uddannelse med mere selvtillid. Fjern- og personligt job, der aktivt ansættes lige nu, kunne omfatte kundeservicerepræsentanter, lagerdistribution, dagligvarelager og lager og levering af mad.

Hvis du kan arbejde i løbet af denne tid, kan tilføjelse af erfaring til dit CV hjælpe med at forbedre dit CV og give dig en fordel i det lange løb. At vise arbejdsgiverne, at du var i stand til at tilpasse dig denne udfordrende situation, kunne gøre din ansøgning mere konkurrencedygtig.

Når du leder efter jobmuligheder, skal du prioritere overførbare færdigheder og bløde færdigheder, der kan støtte dig i din valgte karrierevej. Selvom et job ikke er i din ideelle branche, kan der være muligheder for at udvikle færdigheder, som du kan udnytte senere, når du søger fremtidige job. For eksempel er kompleks problemløsning, fjernbrug af software, afhjælpning af konflikter og kommunikation oplevelser, der kan tilføjes dit CV i fremtiden.

Læs mere: Virksomheder ansætter nu

3. Forbered dig på fjernudlejning og alternativer til online netværk

Uanset om du søger efter job inden for dit tilsigtede felt eller ej, kan det forbedre din evne til at blive ansat ved at blive fortrolig med fjernansættelser og online-netværksalternativer. Virtuelle interviews vil sandsynligvis blive mere populære på kort sigt. I mellemtiden kan fjernnetværk og professionelle sociale mediekonti blive vigtigere, efterhånden som professionelle bevæger sig mere og mere online.

At øve falske videointerviews og telefoninterviews med en anden person og i en gruppe med andre personer, du stoler på, kan hjælpe dig med at forberede dig til ægte fjernansættelse. Fjerninterviews og konferencer kan have uventede særheder, som ikke er til stede under personlige interviews. For eksempel kan sociale signaler til at vide, hvornår du kan tale uden at afbryde nogen under et videoopkald, være anderledes end en samtale ansigt til ansigt.

At skabe en professionel tilstedeværelse på sociale medier og eksterne netværksgrupper kan også hjælpe dig med at finde muligheder og møde fagfolk inden for dit valgte felt, mens du tager social afstand. Deltag i professionelle interesse- og branchegrupper online, og interager med lignende professionelle sociale konti for at udvide dit netværk og forbedre din onlineprofil. Netværk, mentorskab og informative interviews kan foretages eksternt og kan hjælpe dig bedre med at forberede dig til at komme ind på arbejdsstyrken efter endt uddannelse.

4. Forbered dig på langsommere end normalt ansættelse og onboarding på dette tidspunkt

Du ønsker måske at forberede dig på langsommere end normalt ansættelse og onboarding, efterhånden som arbejdsgiverne justerer, hvordan de ansætter kandidater til job. Hvis du dæmper dine forventninger, når du dimitterer og træder ind i arbejdsstyrken, kan det hjælpe dig som arbejdsgivere med at tilpasse dig dette nye miljø.

Relateret: Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

5. Overvej mere professionel træning og uddannelse, men vær på vagt over for øget gæld

Du vil måske overveje mere professionel træning og uddannelse i løbet af denne tid i stedet for at gå ind i arbejdsstyrken med det samme. Nogle kandidater føler, at mulighedsomkostningerne ved at gå i skole kan være lavere, da deres valgte branche kan have færre muligheder for entry-level-stillinger på dette tidspunkt.

Det kan være med til at åbne op for forskellige typer uddannelsesmuligheder, da nogle muligheder kan være dyrere i energi og ressourcer end andre. Faglig udviklingstræning, online-certificeringer og færdighedsspecifikke klasser kan være nyttige for nyuddannede og kræver færre investeringer end at tilmelde sig en ny grad. Eller hvis du føler dig usikker på dine kortsigtede planer, kan det hjælpe dig med at udforske andre muligheder, der kan føles mere sikre for dig.

Hvis du vælger at forfølge mere uddannelse i stedet for eller som supplement til at komme på arbejdsmarkedet, er det vigtigt at være på vagt over for unødig øget gæld. Dette er især vigtigt, hvis du føler dig usikker på din nuværende og fremtidige økonomiske situation. Det kan være vigtige beslutninger om din fremtid, som kan kræve tid, rum og energi, som du måske ikke har til rådighed lige nu.

6. Vær klar og informeret for at øge dit indtjeningspotentiale i fremtiden

Nogle nyuddannede spekulerer måske på, om det at forlade skolen i denne situation kan påvirke deres livsindtjening negativt, når arbejdsgiverne tilpasser sig den nye coronavirus. Afhængigt af dit ekspertiseområde kan du blive tilbudt en lavere grundløn for en startstilling, end du måske havde planlagt, da du starter din karriere. Du vil måske tage ekstra skridt for at reducere chancerne for, at denne grundløn vil reducere den fremtidige løn i din valgte vej.

Det kan hjælpe dig med at holde dine muligheder åbne, efterhånden som din erhvervserfaring vokser, og din karriere udvikler sig. At søge efter bedre muligheder inden for dit valgte felt vil hjælpe med at øge din karrieremobilitet. At opdatere dine jobadvarsler, undersøge konkurrencedygtige lønintervaller og aktivt netværke er enkle måder at holde muligheder åbne. Karrieremobilitet kan være med til at kompensere for potentielt lavere indkomst umiddelbart efter endt uddannelse.

Du kan besøge Bonjoures Salary Calculator for at få et gratis estimat for løninterval baseret på din jobtitel, placering og erfaringsniveau.

7. Vær stolt af dig selv, fordi du står over for udfordringer, som mange mennesker aldrig vil opleve

Uanset hvad du beslutter dig for at gøre, er det vigtigt at erkende, at du står over for udfordringer som nyuddannet på vej ind i arbejdsstyrken, som mange mennesker aldrig vil opleve. Frem for alt skal du passe på dig selv og de mennesker omkring dig, mens vi navigerer i denne situation sammen.


¹ Faktisk undersøgelse,n=1001

Oda Westergaard
Oda Westergaard Hvis du er nyuddannet og føler dig usikker på din fremtid, er du ikke alene. Nye og snart kandidater har oplevet betydelige og uventede forstyrrelser i deres planer på grund af spredningen og langsigtede virkninger af COVID-19. Der er dog flere handlinger, du kan tage for at styrke dig selv og træffe informerede beslutninger om din fremtid. I denne artikel kan du lære de bedste måder at forberede sig på at komme ind i arbejdsstyrken som nyuddannet.