Tips Til At Vende Tilbage Til Arbejde Efter Pensionering

Der er mange grunde til at overveje at vende tilbage til arbejdet efter pensionering. Uanset om din beslutning om at genindtræde på arbejdsmarkedet er økonomisk eller blot et livsstilsvalg, er der flere vigtige faktorer at undersøge. Hvis du søger efter et nyt job eller vender tilbage til et gammelt, kan det være en fordel at overveje, hvor meget du vil arbejde, hvilken type job du gerne vil udføre, og hvilke boliger du måtte have brug for.

I denne artikel undersøger vi nogle grunde til, at du kan vælge at gå tilbage til arbejdet, og deler tips, der kan hjælpe dig med at komme tilbage til arbejdspladsen.

Relateret: Idéer til "Hvad skal jeg gøre, når jeg går på pension"

Grunde til at vende tilbage til arbejdet efter pensionering

Der er flere forskellige motivationer, du kan have for at vælge at genindtræde på arbejdsmarkedet efter pensionering, herunder:

Ekstra indtægt

Pensionering kan nogle gange omfatte uventede omkostninger, som du måske ikke har forberedt dig på, når du beregner dine udgifter. Visse udgifter, såsom fritidsaktiviteter og sundhedspleje, har en tendens til at stige. Tilsvarende, hvis du hjælper et familiemedlem, dækker uforudsete regninger fra en ulykke eller anden nødsituation eller finder ud af, at du på anden måde bruger din opsparing hurtigere, end du havde forventet, kan det at vende tilbage til arbejdet være en fantastisk måde at få noget ekstra indtægt på.

Relateret: 12 gode deltidsjob til efter pensionering

Opfyldelse

Mange mennesker finder tilfredsstillelse i deres job. Hvis du har arbejdet i en branche i lang tid eller føler dig sløv uden strukturen i et job, kan det at søge arbejde efter pensionering hjælpe dig med at genoprette forbindelsen til din identitet og formål. Der er sandsynligvis mange muligheder i dit samfund, som kan påvirke dit psykiske og fysiske velbefindende positivt. At arbejde kan være en glimrende måde at tilføje variation og formål til din pension. Derudover kan et nyt job hjælpe dig med at udforske et nyt felt, hjælpe andre og udfordre dig selv.

Fællesskab

For nogle giver det at vende tilbage til arbejdet en mulighed for at møde nye mennesker og give noget tilbage til samfundet. At vælge et job, der giver dig mulighed for at interagere med kunder, kolleger eller medlemmer af dit fællesskab, kan hjælpe dig med at dele erfaringer og få nye venner. Hvis du føler en mangel på social stimulering under din pensionering, kan arbejdet i en branche, hvor du kan interagere med mennesker, hjælpe med at genoplive din følelse af fællesskab.

Hjælper en tidligere arbejdsgiver

For nogle kan en udfaset pensionstilgang være gavnlig for både dig og din tidligere arbejdsgiver. Hvis du har arbejdet med din virksomhed i lang tid, vil din erfaring og branchekendskab sandsynligvis gavne deres mission. En forstående arbejdsgiver kan være åben over for en løsning, der hjælper din overgang til fuld pension. Hvis du føler loyalitet over for din virksomhed, kan det være muligt at fortsætte med at arbejde for dem i en tilpasset eller nedsat funktion. Det kan også give trøst at have noget velkendt, når du går ind i en ny fase i dit liv.

Relateret: 11 tips til at gå tilbage til et gammelt job

Tips til at komme tilbage på arbejde efter pensionering

Uanset hvorfor du ønsker at vende tilbage til arbejdet, er her nogle tips, du kan bruge til at hjælpe dig med at gå ud af pensionering og tilbage til arbejdsstyrken:

Beslut dig for, hvor meget du vil arbejde

Job kan være en stor forpligtelse. Hvis du har etableret en rutine i pensioneringen, så overvej, hvordan et nyt job kan påvirke eventuelle regelmæssige planlagte aftaler eller aktiviteter. Før du begynder din søgning, vil du måske beslutte, om en fuldtids- eller deltidsmulighed er mere tiltalende. Et fuldtidsforpligtelse kan føles overvældende for nogle mennesker, mens det kan være en kærkommen tilføjelse for andre, der har en tom tidsplan. Overvej at diskutere eventuelle planlægningsrestriktioner, du måtte have, med en potentiel arbejdsgiver for at sikre, at du kan opretholde en god balance mellem arbejde og privatliv.

Hav det sjovt

Hvis du vender tilbage til arbejdet ud fra et ønske om at holde travlt, interagere med dit lokalsamfund eller udforske et nyt karrierefelt, kan dit job efter pensionering se anderledes ud end din tidligere karriere. Dette kan være en spændende mulighed for at opdage nye erhverv eller udvikle eksisterende hobbyer. Hvis du er en ivrig gartner, kan du udforske deltidsansættelse på et lokalt havecenter. Hvis du er en golfentusiast, så overvej at søge til en sportsbutik eller golfbane.

Dem med stor erfaring i en branche kan endda vælge at udnytte deres baggrund og starte et selvstændigt foretagende. At starte egen virksomhed kan være en spændende mulighed.

Læs mere: Sådan starter du din egen virksomhed i 9 trin

Overvej jobkravene

Uanset dine mål for at vende tilbage til arbejdet, er det vigtigt at søge muligheder, der passer til dine behov. Nogle job har fysiske komponenter, såsom at stå i længere perioder, løfte, bøje, knæle, tale og høre. Derudover kan visse erhverv kræve, at du bruger teknologi som computere, tablets, smartphones og softwareprogrammer til at udføre opgaver. Når du leder efter et nyt job, så overvej at spørge din kommende arbejdsgiver, om de kan imødekomme de behov, du måtte have.

Læs mere: Hvad er jobkrav?

Brug online ressourcer

I dag opslår de fleste virksomheder åbne stillinger, sender ansøgninger og accepterer CV online. Hvis du er interesseret i at arbejde for en bestemt virksomhed, så overvej at gå online for at se, om de har en hjemmeside. De fleste arbejdsgivere bruger deres hjemmesider til at reklamere for job. Du kan også søge online for at finde lokale jobmuligheder. Internettet er en fantastisk ressource til at finde job. Overvej at bede en teknisk kyndig ven eller et familiemedlem om hjælp, hvis du har brug for hjælp til at navigere onlineressourcer.

Beregn, hvor meget det koster at gå tilbage på arbejde

Selvom det sandsynligvis ikke ville opveje gevinsten ved at arbejde og have en lønseddel, kan en stigning i din indkomst påvirke dine skatter, din sociale sikring og din sundhedsplan. Overvej, om den kompensation, du ville modtage, ville sætte dig i en anden indkomstskat eller påvirke dine sociale ydelser. Afhængigt af din alder kan din sociale sikring blive suspenderet eller justeret, hvis du vender tilbage til arbejdet. Tilsvarende, hvis du er afhængig af statsfinansierede programmer som Medicaid til sundhedspleje, skal du lave nogle undersøgelser for at afgøre, om et nyt job ville påvirke din berettigelse.

Der er også andre omkostninger forbundet med at vende tilbage til arbejdet, såsom transportudgifter, hvis dit nye job inkluderer en pendling. Vigtige faktorer at overveje, når du beregner omkostningerne ved en pendling, omfatter gas- og køretøjsvedligeholdelse, hvis du planlægger at køre bil eller offentlige transportudgifter, hvis du planlægger at tage en bus, tog eller shuttle. Arbejdspladspåklædning og måltider væk fra hjemmet repræsenterer andre potentielle omkostninger ved at vende tilbage til arbejdet. Derudover, hvis du holder af et dyr eller en anden person, skal du muligvis hyre en vicevært eller dyrepasser, mens du er væk hjemmefra.

Træk på tidligere erfaringer

Selvom det kan være sjovt at prøve noget nyt, kan du vælge at vende tilbage til en branche, du ved meget om. Hvis du er en senior, der har nået pensionsalderen, vil din brancheerfaring sandsynligvis være værdifuld for virksomheder. Tag dig tid til at forstå, hvilke færdigheder der kan være gavnlige for en virksomhed eller endda en ny virksomhed. Du kan finde succes ved at udnytte dine fagkundskaber og viden om branchen i din jobsøgning.

Hvis det at være selvstændig er tiltalende for dig, men at starte din egen virksomhed føles som en for stor forpligtelse, så overvej at tilbyde din ekspertise i en freelance konsulentrolle i stedet for at arbejde for en anden.

Stefan Jespersen
Stefan Jespersen Der er mange grunde til at overveje at vende tilbage til arbejdet efter pensionering. Uanset om din beslutning om at genindtræde på arbejdsmarkedet er økonomisk eller blot et livsstilsvalg, er der flere vigtige faktorer at undersøge. Hvis du søger efter et nyt job eller vender tilbage til et gammelt, kan det være en fordel at overveje, hvor meget du vil arbejde, hvilken type job du gerne vil udføre, og hvilke boliger du måtte have brug for.