Tips Fra En Sygeplejerskecoach: Vigtigheden Af Personlig Branding

Personlig branding er, hvordan du fremhæver de aspekter af din personlighed, erfaring og kvalifikationer, der adskiller dig fra andre i dit fag. Som sygeplejerske på et konkurrencepræget arbejdsmarked kan det, hvordan du brander dig selv, påvirke, om du får et jobtilbud eller ej, når der er hård konkurrence fra sygeplejersker med lignende baggrunde. I denne artikel sad vi sammen med Keith Carlson, BSN, RN og Board-Certified Nurse Coach (NC-BC), for at diskutere, hvorfor personlig branding er vigtig for sygeplejersker og udforske måder, hvorpå du både kan udvikle dit brand og fremvise det gennem hele ansættelsesprocessen .

Hvorfor skal sygeplejersker være opmærksomme på personlig branding?

Hvis du er sygeplejerske, kan personlig branding virke som et fremmed koncept, da dets betydning ikke er almindeligt diskuteret i sygeplejeskolen. I sine samtaler med kunder forklarer Carlson, at da de første gang blev introduceret til begrebet branding, tror mange stadig, at det udelukkende refererer til produkter og tjenester.

Carlson siger: "Jeg har ikke talt med nogen, der er uddannet fra nogen sygeplejeskole, som fortalte mig, at de blev undervist i personlig branding. De blev undervist i at skrive et CV, og måske, hvis de var heldige, havde de en to-timers professionel udviklingstime, der inkluderede følgebrev og forberedelse til interview. Når de først forstår konceptet med personlig branding, så er de klar til at investere tid i at udvikle det.”

Konkurrenceevnen på dit arbejdsmarked kan have en af ​​de største indvirkninger på vigtigheden af ​​at udvikle dit personlige brand. For at vurdere dit lokale marked foreslår Carlson at evaluere disse tre elementer:

 • Beliggenhed
 • Specialisering
 • Facilitets budgetter

Beliggenhed

For at bestemme det konkurrenceprægede landskab, start med at undersøge din nuværende placering eller den by, du gerne vil arbejde i. Efter Carlsons opfattelse er "...den første ting, der gør arbejdsmarkedet hårdt, at være et sted, som alle ønsker at være i Så mange mennesker kommer til mig, som enten bor i eller ønsker at bo i Bay Area, San Diego, New York eller endda Dallas eller Atlanta – de byer, de kalder topklasse. Det er bare et sted, hvor alle ønsker at være, og leveomkostningerne er virkelig høje. Alle vil have de bedst betalte job som muligt, og der er kun så mange af de job at gå rundt."

Specialisering

Efterspørgsel efter roller inden for et bestemt specialiseringsområde, såsom intensive afdelinger (ICU), ER og Critical Care, kan også føre til et konkurrencepræget marked, der kræver udvikling af et personligt brand for at skille sig ud. At arbejde i højt specialiserede områder kan være en fantastisk måde at lære kliniske færdigheder, som du ikke kan lære andre steder, men de er også konkurrencedygtige. Carlson siger: "Det er ikke særlig konkurrencedygtigt at komme ind på langtidspleje, plejehjem, genoptræningsfaciliteter eller lægekontorer. For folk, der ønsker at være hyperspecialiserede, skal de finde en måde at differentiere sig på."

Økonomisk sundhed for sundhedssystemer

Socioøkonomiske begivenheder kan også påvirke, hvor stramt arbejdsmarkedet bliver. Coronavirus har ramt hospitalsbudgetter på grund af omfordelingen af ​​midler til at anskaffe påkrævet personligt beskyttelsesudstyr (PPE) og stater, der forbyder operationer som ambulatoriske, elektive og dagkirurgiske operationer. Ifølge Carlson: "Mange mennesker, der udfører den slags sygepleje, blev frosset ud af deres job, fyret eller afskediget. Så de gik alle sammen ud på arbejdsmarkedet, medmindre de fik arbejdsløshed.”

Branding under COVID-19

Hvis du mistede dit job på grund af disse nedskæringer, skal du muligvis markedsføre, hvordan din oplevelse er værdifuld under COVID-19. Dette kan begynde med at identificere dine overførbare færdigheder. Nøglen til succes er at være specifik omkring, hvilke færdigheder du kan give, som vil være værdifulde for arbejdsgivere under en sundhedskrise.

Her er nogle eksempler på, hvordan man kan omdanne tidligere erfaringer til en jobsøgning under COVID-19:

 • Erfaring med at arbejde i sammedagskirurgi kan sælges til telemetrienheder eller medicinsk-kirurgiske enheder
 • Interesse, ekspertise, erfaring eller viden om infektionskontrol
 • Fremhæv erfaring med epidemiologi en oplevelse af at tale med offentligheden under en tidligere sundhedskrise, som 2009 H1N1-pandemien

Læs mere: Hvad er personlig branding, og hvordan kan det hjælpe dig?

Taler trygt om dig selv

At definere dit personlige brand kræver selvrefleksion for at identificere de styrker, kvaliteter og erfaring, du unikt besidder, som adskiller dig fra andre kandidater. Som sygeplejerske kan det føles mærkeligt at tænke på din magt som individ. Carlson beskriver, hvordan "ældgamle tropper om sygeplejersker, som om vi er 'barmhjertighedsengle' eller 'helte i scrubs', får os til at virke som stereotyper og ikke rigtige mennesker."

Her er et par tips til at hjælpe dig med at tale trygt om dine personlige præstationer:

 1. Identificer dine kerneværdier
 2. Bestem dine styrker, og hvordan de gør dig anderledes
 3. Anerkend, at du er mere end "bare" en sygeplejerske

1. Identificer dine kerneværdier
Værdier defineres almindeligvis som et sæt overbevisninger eller meninger, der påvirker, hvordan du træffer beslutninger. Det er ideer, der er vigtige for dig og kendetegner, hvem du er som individ. De kan også spille en vigtig rolle i at forme, hvordan du reagerer på situationer, hvordan du sætter mål, og hvordan du forbinder dig med en arbejdsgivers mission. For at identificere dine kerneværdier, start med at stille dig selv disse spørgsmål:

 • Hvad i livet værdsætter jeg mest? (Eks. retfærdighed, familie, personlig vækst)
 • Hvem beundrer jeg og hvorfor?
 • Hvilken indflydelse ønsker jeg at have i mit samfund og hvorfor?

Læs mere: 6 trin til at opdage dine kerneværdier

2. Identificer dine styrker, og hvad der gør dig anderledes
. Brug lidt tid på at reflektere over dine færdigheder og styrker. Lav en liste over de ting, du gør godt, både personligt og professionelt. Tænk over, hvad der motiverer dig, hvad du gjorde sidst, der fik priser eller komplimenter, og de opgaver, du nyder at udføre mest.

Hvis du har svært ved at identificere dine styrker, så overvej at bede venner, familiemedlemmer eller kolleger om at hjælpe. De kan identificere styrkeområder, du ikke var klar over. Dernæst skal du bestemme, hvilke egenskaber du besidder, som dine konkurrenter kan bot. Ved at vide, hvad du kan gøre bedre eller mere effektivt end andre, kan du få et skridt videre til at opbygge et succesfuldt personligt brand. For eksempel, hvis du brugte tid på at arbejde frivilligt med en organisation med særlige behov, har du sandsynligvis erfaring med at arbejde med en bestemt gruppe patienter, som andre sygeplejersker måske ikke.

3. Anerkend, at du er mere end "bare" en sygeplejerske

Carlson husker en almindelig hændelse, når han arbejder med sygeplejerske klienter - at høre sætningen "Jeg er bare en sygeplejerske." Mange af de sygeplejersker, han arbejder med, er i stand til at tale om vigtigheden af ​​sygeplejersker som et kollektiv, men har svært ved at tale om deres personlige værdi. Carlson antyder, at det kan komme fra den kamp, ​​sygeplejersker har gennemgået for at blive set som professionelle. Indtil midten af ​​det 20. århundrede blev sygeplejersker ofte betragtet som "tjenerpiger" for læger med arbejdet ofte omtalt som "pink collar", hvilket førte til negative kønsstereotyper.

*"Jeg har altid sagt, at 'bare' er et ord på fire bogstaver, når du taler om dig selv som sygeplejerske, fordi det bliver mindre. Det gør dig mindre, og det kan få det til at virke som om, du måske ikke engang værdsætter, hvem du er, og hvad du har gjort.

Sig ikke engang, at du ''bare er en CNA (Certified Nursing Assistant)', fordi CNA'en gør virkelig vigtige ting. De tager sig af huden og den personlige pleje af ældre og handicappede. CNA'er er rygraden i sundhedsvæsenet. Så du ville aldrig sige 'Jeg er bare en CNA', fordi det du gør er vigtigt."*

Læs mere: Sådan brander du dig selv

Tips til branding i et følgebrev

I sygeplejen kan et velskrevet følgebrev være forskellen på at få et jobtilbud eller ej. Det kan være udfordrende for sygeplejersker at adskille sig fra andre ansøgere, når uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring kan være ens. Når han beslutter, om du vil indsende et følgebrev som en del af dit ansøgningsmateriale, siger Carlson: "Du skal differentiere dig selv. Når folk ikke udnytter det, efterlader de penge og muligheder på bordet. Jeg fortæller mine kunder 100 % af tiden, at du sender et følgebrev. Hvorfor lade en sten stå uvendt, hvis du virkelig vil have et job?”

Følgebreve giver dig mulighed for at fortælle en medrivende historie om, hvem du er som professionel, og hvilke unikke egenskaber og erfaring, som arbejdsgiveren tilbyder. Her er nogle tips til at hjælpe med at inkorporere dit personlige brand i dit følgebrev:

 • Udskriv jobbeskrivelsen
 • Vis din forskning i det indledende afsnit
 • Fremhæv dine unikke kvalifikationer

Udskriv jobbeskrivelsen

Brug jobbeskrivelsen som en guide til at bestemme, hvilke færdigheder og erfaringer du vil fremhæve i dit følgebrev. Hvis du søger til et bestemt job, anbefaler Carlson at udskrive en kopi af stillingsopslaget og fremhæve nøgleord i afsnittet om påkrævede og foretrukne færdigheder for at træffe beslutninger om indholdet af dit følgebrev.

Vis din forskning i det indledende afsnit

I det indledende afsnit skal du angive din hensigt med at ansøge. For at differentiere dig selv, skal du bruge information fundet gennem research på arbejdsgiverens hjemmeside til at tegne en specifik forbindelse til, hvorfor du søger.

"Jeg anbefaler altid, at du taler direkte til den faktiske facilitet eller arbejdsgiver i dit følgebrev," siger Carlson. "For eksempel, hvis du under din research ser, at anlægget nåede Magnet-status, så sig 'Jeg var begejstret for at se, at du opnåede Magnet-status i 2017. Jeg ved, hvor vigtigt det er, og det er vigtigt for mig at arbejde i en Magnet-facilitet, fordi af det højere kvalitetsniveau af sygepleje, der tilbydes."

Du kan også benytte lejligheden til at koble et af deres initiativer til dine kerneværdier. For eksempel, hvis du ser, at virksomheden vandt en pris for et samfundsinitiativ, eller at de deltager i community outreach i weekenden, skal du nævne, hvordan dette stemmer overens med din personlige værdi for at gøre en forskel i dit samfund.

Carlson tilføjer: "Du er nødt til at finde en måde at vise, at du har gjort dit hjemmearbejde, og at du ser dem for dem, de virkelig er. Det viser også, at dit følgebrev ikke er en cookie-udstikker, og det handler i virkeligheden om det job i den facilitet.”

Fremhæv dine unikke kvalifikationer i andet afsnit

Et godt følgebrev bør forklare, hvordan du har demonstreret de nødvendige færdigheder i andet afsnit eller i selve brevet. For at adskille dig selv fra andre, skal du inkludere enhver yderligere erfaring, du har fra afsnittet om foretrukne færdigheder i jobbeskrivelsen. Carlson siger, at ved at gøre dette, "... siger du: 'Jeg kan gøre alle de ting, du bad om, og jeg er tosproget' eller 'Ja, jeg opfylder dine krav, og jeg har utrolige IV-start-evner eller venepunkturfærdigheder ."

Læs mere: Sådan skriver du et følgebrev

Branding tips til et CV

Ifølge Carlson er behovet for at inkorporere dit personlige brand i dit CV for at differentiere dig fra dine konkurrenter vigtigt, fordi "...ethvert sygepleje-CV kan se ... det samme ud. Du skal identificere de ting ved dig, der gør dig unik, og som ikke kun er buzzwords." Færdigheder som at være meget organiseret, effektiv eller en god holdspiller er vigtige for sygeplejen, men at fremhæve disse færdigheder alene vil ikke klart udtrykke den unikke værdi og oplevelse, du tilbyder.

Her er nogle tips til at inkorporere dit personlige brand i dit CV:

 • Lav et personligt udsagn
 • Forbedre punktpunkter med kvantificerbare data
 • Forbedre punktopstillinger med kvalificerede data

Lav et professionelt resumé

Medtag et kort professionelt resumé på én eller to sætninger i begyndelsen af ​​dit CV, der fremhæver de mest relevante og imponerende kvaliteter og erfaring, du besidder, som ville gøre dig til en ønskværdig kandidat. Overvej at inkludere detaljer som samlede års erfaring inden for specialiseringen eller området for sygepleje, relaterede nøglepræstationer og nødvendige eller foretrukne færdigheder, der er angivet i jobbeskrivelsen.

For eksempel, hvis du søger til en rolle, der søger en person med 10 års avanceret patientbehandling, og du opfylder disse kriterier, kan du inkludere dine års erfaring og specifikke tekniske færdigheder i din oversigtssektion. Her er et eksempel på et professionelt resumé:

Medfølende BSN med 10+ års erfaring og certificeringer i neonatal genoplivning og håndtering af overfaldsadfærd.

Læs mere: At skrive et CV-resumé (med eksempler)

Forbedre punktpunkter med kvantificerbare data

For at styrke kvaliteten af ​​dine bullet points og skille sig ud fra andre sygeplejersker med lignende erfaring, skal du inkludere tal, der måler din effekt, når det er muligt. Carlson giver dette eksempel: "Lad os sige, at du var en ansvarlig sygeplejerske på en Med-Surg-enhed, og du indledte en ny procedure for at holde katetre sikrere. Du bemærkede derefter over seks måneder, at kateterbaserede infektioner faldt med 6 %. Du vil gerne fremhæve det på dit CV."

Hvis du søger en rolle, der kræver supervisionserfaring, skal du angive antallet af personer, du tidligere har superviseret – det kan kræve et andet kvalifikationssæt at lede en person eller i forhold til et team på 25, og dit erfaringsniveau kan være præcis, hvad arbejdsgiveren leder efter. Når du tænker på, hvilke tal du kan inkludere, skal du overveje følgende:

 • Penge – Sparede eller tjente du din organisation et bestemt beløb? Hvor meget?
 • Tid – Har du implementeret processer eller gjort dem mere effektive? Hvor meget tid sparede du din organisation?
 • Mennesker - Arbejdede du med et bestemt antal patienter på en dag, uge ​​eller måned? Ledede eller overvågede du et hold af en vis størrelse?

Læs mere: Sådan skriver du stærke punkttegn på dit CV

Inkorporer kvalificerede detaljer

For at give en overbevisende historie til potentielle arbejdsgivere skal du inkludere oplysninger, der kvalificerer din erfaring. Hvis du for eksempel deltog i en virksomhedskomité, skal du inkludere dine udvalgsmål, præstationer og dine individuelle bidrag i afsnittet Professionel erfaring på dit CV eller ved at oprette en ny kategori kaldet Udvalg.

Carlson giver dette eksempel: "Lad os sige, at du var i et politik- og procedureudvalg på dit hospital, og som medlem af det seksmandsudvalg omskrev I alle politikker og procedurer for forberedelse af samme dagkirurgiske patienter. I dit CV kan du medtage, at du var en del af denne store virksomhed, og at du er et aktivt medlem af dette udvalg."

Relateret: 5 nødvendige færdigheder til dit sygepleje-CV

Aksel Thrane
Aksel Thrane Personlig branding er, hvordan du fremhæver de aspekter af din personlighed, erfaring og kvalifikationer, der adskiller dig fra andre i dit fag. Som sygeplejerske på et konkurrencepræget arbejdsmarked kan det, hvordan du brander dig selv, påvirke, om du får et jobtilbud eller ej, når der er hård konkurrence fra sygeplejersker med lignende baggrunde. I denne artikel sad vi sammen med Keith Carlson, BSN, RN og Board-Certified Nurse Coach (NC-BC), for at diskutere, hvorfor personlig branding er vigtig for sygeplejersker og udforske måder, hvorpå du både kan udvikle dit brand og fremvise det gennem hele ansættelsesprocessen .