Tidlig Børneinterventionsjob: Krav Og Karriereveje

Tidlig Børneinterventionsjob: Krav Og Karriereveje

Der er mange forskellige tidlige børneinterventionsjob, der fokuserer på forskellige aspekter af et barns udvikling. Hvis du er interesseret i at arbejde med små børn og hjælpe dem med at forbedre sig på forskellige udviklingsområder i livet, kan du overveje en karriere inden for tidlig barndomsintervention. I denne artikel diskuterer vi, hvad det vil sige at have et tidligt barndomsinterventionsjob, generelle uddannelseskrav og en liste over tidlige barndomsinterventionskarrierer.

Hvad er job i tidlig barndomsintervention?

Tidlig børneintervention (ECI) job giver særlige tjenester til små børn og deres familier, typisk fra fødsel til børnehave, når et barn har eller er i risiko for en forsinkelse i udviklingen. Tidlig indsats støtter også børn med handicap eller helbredstilstande, der har mulighed for at påvirke normal læring og udvikling. Målet med ECI er at imødekomme hvert enkelt barns behov ved hjælp af fem udviklingskriterier og levere tjenester til at hjælpe med at mindske virkningen af ​​et handicap. De fem områder, der behandles, er:

  • Kommunikationsudvikling: Kommunikation involverer evnen til at forstå og bruge sproget til at kommunikere med andre.

  • Kognitiv udvikling: Kognitiv udvikling refererer til at være i stand til mentalt at bearbejde information.

  • Adaptiv udvikling: Adaptiv udvikling omfatter grundlæggende egenomsorg såsom at spise, bade og klæde sig på.

  • Social eller følelsesmæssig udvikling: Denne udvikling, nogle gange kaldet socioemotionel udvikling, refererer til evnen til selv at regulere sine egne følelser og forstå og reagere passende på andres følelser.

  • Fysisk udvikling: Fysisk udvikling involverer grovmotoriske færdigheder, herunder brug af større muskelgrupper, samt finmotorik, som består af mindre muskelgrupper såsom hænder og fingre.

Hvad er uddannelseskravene til et tidligt indsatsjob?

Uddannelseskravene til et tidligt barndomsinterventionsjob varierer afhængigt af det speciale, du vælger at forfølge. Først skal du undersøge og bestemme den karrierevej, du er mest interesseret i, såsom fysioterapi, patologi, ergoterapi, talesprog, ernæring eller uddannelse. Når du har valgt et interesseområde, skal du have en bachelorgrad inden for det felt.

Efter at have opnået din bachelorgrad, anbefaler mange arbejdsgivere dig stærkt at fortsætte din uddannelse og få en kandidatgrad inden for et beslægtet område, såsom førskoleundervisning eller adfærdsterapi. Forhør dig hos lokale arbejdsgivere for at få en bedre forståelse af de specifikke uddannelseskrav til det job, du har interesse i. Når du har fået de nødvendige grader, kan du undersøge og forfølge den statsspecifikke licens eller certificering, der kræves, før du ansøger om stillinger.

Karriereforløb for tidlig intervention i tidlig barndom

Der er mange karriereveje i barndomsintervention at vælge imellem afhængigt af dine færdigheder og interesser. Nogle job fokuserer på børns ernæringsbehov, mens andre har fokus på pædagogiske forbedringer og generel assistance til børn med mulige udviklingsforsinkelser. Overvej at undersøge dine muligheder for at vælge en vej, der passer til dig:

Specialist i tidlig indsats

Specialister i tidlig indsats støtter børn, der er bagud i udvikling af kritiske færdigheder. De bruger spil og øvelser til at støtte dem i at forbedre deres færdigheder inden for det udviklingsområde, de mangler. Nogle af deres andre opgaver består i at evaluere et barn, lave en behandlingsplan, fastlægge udviklingsmål, udføre læringsaktiviteter med barnet og overvåge fremskridt. Specialister i tidlig indsats foreslår også andre fagfolk inden for det tidlige indsatsområde, såsom talepatologer, fysio- og ergoterapeuter eller andre sundhedsudbydere til forældre for at sikre, at barnet får alle muligheder for intervention.

Tale-sprog-patologer

Tale-sprog-patologer, også kaldet talepædagoger, arbejder med børn på tale-relaterede forsinkelser såsom artikulation, stammen, phonics, vokalisering og synke. Deres arbejdsmiljø kan være i en række forskellige miljøer, såsom skoler, en privat eller offentlig sundhedsfacilitet eller arbejde i deres klienters hjem. Nogle af deres primære ansvarsområder inkluderer at uddanne familier om tilgængelige terapier og behandlinger, at kommunikere med patienten for at udvikle en behandlingsplan og tage detaljerede noter, administrere terapi til patientrehabilitering og ændre en patients behandlingsplan efter behov.

Relateret: Guide til at blive talepatolog

Ergoterapeuter

En ergoterapeut har som hovedformål at hjælpe børn med at udvikle de nødvendige færdigheder til at fungere i dagligdagen. De hjælper med at lære patienterne evner relateret til egenomsorg, socialt samvær med andre og fuldende udviklingsmæssige milepæle. De arbejder typisk med børn, der har specifikke udfordringer såsom autismespektrumforstyrrelse, sansebehandlingsproblemer eller opmærksomhedsunderskud hyperaktiv lidelse (ADHD).

Nogle af deres opgaver omfatter at give råd og støtte til forældre vedrørende alle aspekter af deres barns ergoterapibehov, samarbejde med familie, læger og lærere om en patients fremskridt, vurdere børn for brug af specialudstyr og deltage i lejlighedsvise møder, hvor andre fagpersoner kræver deres input. og ekspertise.

Relateret: Løn til ergoterapeut vs. løn til fysioterapeut

Fysioterapeuter

Fysioterapeuter hjælper børn med at forbedre fleksibilitet, styrke og bevægelsesområde i dele af deres krop, der skal rehabiliteres. Til tidlig indsats arbejder mange fysioterapeuter med patienter, der endnu ikke har nået visse fysiske milepæle, såsom at kravle eller gå, eller børn med dårlig koordination eller muskelsvaghed. Typiske arbejdsopgaver omfatter at evaluere patienter og komme med et behandlingsforløb, give terapi til patienter, der hjælper dem med at bevæge deres krop lettere og vurdere gennem hele behandlingen for at sikre, at de gør fremskridt med brugen af ​​behandlingen.

Socialrådgivere i tidlig barndom

De fleste socialarbejdere inden for tidlig barndomsintervention er en del af et team, der omfatter ergoterapeuter, psykologer, pædagoger og fysioterapeuter. Socialrådgivere hjælper med at identificere og vurdere børn, der kunne have gavn af en eller flere af de andre professionelle på deres team. Nogle af deres ansvarsområder består i at besøge børns hjem og give konsultationer vedrørende små børns og deres familiers behov. De rådfører sig også om andre spørgsmål såsom psykiske problemer, omsorgssvigt eller forældre-barn interaktioner. Nogle ECI-socialarbejdere yder også rådgivning til forældre og familier.

Relateret: 10 typer socialrådgivere

Specialpædagog

Speciallærere overvåger og hjælper elever, der har brug for ekstra assistance med deres fysiske, følelsesmæssige og mentale behov. De opretter specialiserede lektionsplaner tilpasset deres elevers indlæringsevner og arbejder med dem i grupper såvel som individuelt for at hjælpe dem med at forbedre deres færdigheder. Deres lektioner fokuserer på at udvikle elevernes færdigheder i læsning og tal, på skift med deres kammerater, deltagelse i spil, mens de følger reglerne, følger instruktioner og leg og socialisering. Andre opgaver omfatter samarbejde med forældre, andre lærere, socialrådgivere og skolepsykologer om hver elevs fremskridt og opstilling af individuelle læringsmål for hver elev.

Relateret: Specialuddannelsesfag: Hvad er specialundervisning, og hvad er fordelene?

Ernæringseksperter

Ernæringseksperter kan hjælpe børn, der er i risiko for visse udviklingsforsinkelser, der kan skyldes en ubalance i deres ernæring. Typiske opgaver omfatter at sørge for en omfattende ernæringsvurdering, udarbejde en ernæringsplan skræddersyet til barnets behov, samarbejde med forældre for at hjælpe med at implementere interventionsprogrammet og evaluere barnets fremskridt under hele programmets varighed. De samarbejder også med andre sundhedsprofessionelle og henviser patienter til andre specialister efter behov.

Bruno Elkjær
Bruno Elkjær Der er mange forskellige tidlige børneinterventionsjob, der fokuserer på forskellige aspekter af et barns udvikling. Hvis du er interesseret i at arbejde med små børn og hjælpe dem med at forbedre sig på forskellige udviklingsområder i livet, kan du overveje en karriere inden for tidlig barndomsintervention. I denne artikel diskuterer vi, hvad det vil sige at have et tidligt barndomsinterventionsjob, generelle uddannelseskrav og en liste over tidlige barndomsinterventionskarrierer.