The New Graduate's Guide To Job Search

The New Graduate's Guide To Job Search

At søge efter dit første job er hårdt arbejde, og vi er her for at guide dig hele vejen. Ressourcerne nedenfor hjælper dig med at finde, ansøge, interviewe og få det job, der passer til dig.

Når du lærer, hvordan du griber jobsøgningsprocessen an, så husk, at selv erfarne fagfolk fortsætter med at udvikle deres jobsøgningskompetencer. I en nylig undersøgelse sagde 91 % af beskæftigede voksne, at de søger job mindst et par gange om året – så for mange mennesker er jobsøgning en almindelig aktivitet.¹ Som enhver aktivitet bliver du bedre med øvelse. De følgende trin er beregnet til at hjælpe dig med at finpudse dine søgeevner og få det job, du ønsker.

Hvis du har spørgsmål, der ikke besvares af denne vejledning, så kontakt vores hjælpsomme supportteam. Du kan finde dem på Twitter, Facebook og vores hjælpecenter.

At vælge en karrierevej

Efterhånden som eksamen nærmer sig, er chancerne for, at du begynder at overveje, hvordan du kan gøre din hårdt tjente uddannelse til et meningsfuldt og givende fuldtidsjob. Når du begynder at planlægge din post-college karrierevej, er det første skridt at overveje, hvilken retning du gerne vil tage dine uddannelsesmæssige legitimationsoplysninger.

Relateret: Gennemse hundredvis af karriereveje og jobtitler

Tænk over, hvad du egentlig vil lave på arbejdet. Afhængigt af den type uddannelsesvej, du har valgt, kan du planlægge at anvende din grad direkte i en rolle, der kræver din specifikke ekspertise, du kan have en bred vifte af professionelle muligheder tilgængelige for dig, eller du kan vælge at dreje lidt mod et felt, branche eller rolle, der komplementerer din uddannelsesbaggrund.

I alle disse tilfælde skal du blive specifik omkring det job, du leder efter: både for at beslutte, hvor du vil fokusere din søgning, og så du trygt kan besvare interviewspørgsmål om, hvorfor du er tiltrukket af en bestemt rolle.

For at lære mere om ins og outs i visse brancher og jobs, tal med dine yndlingsprofessorer eller arbejd med dit akademiske rådgivningscenter for at identificere muligheder for at skygge for fagfolk inden for dit felt for en dag eller uge.

Nøgle takeaways

 • Gør status over, hvad du har opnået i din akademiske karriere og praktikophold, dine personlige ambitioner og hvilke brancher du gerne vil forfølge.

 • Tænk på de færdigheder, du føler dig mest sikker på, og de egenskaber, der gør dig unik – disse kan være værdifulde salgsargumenter for potentielle arbejdsgivere. Det er almindeligt, at studerende og nyuddannede har begrænset arbejds- eller praktikerfaring. Hvis dette er sandt for dig, så overvej eventuelle roller, du har haft i dit samfund eller skole, frivilligt arbejde, du har udført, og andre oplevelser, hvor du har brugt dine færdigheder og interesser.

 • Før du begynder din jobsøgning, skal du gennemgå dine profiler på sociale medier og tjekke dine privatlivsindstillinger. Potentielle arbejdsgivere kan se på disse sider.

Forsker i job og arbejdsgivere

Det er tid til at lære om den slags job, der er tilgængelige for folk med din uddannelsesbaggrund, og hvordan arbejdsmarkedet for forskellige brancher udvikler sig.

Læs mere: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

Du vil måske åbne din søgning for en håndfuld byer eller et helt land, eller du kan vælge at søge tæt på hjemmet eller i området i nærheden af ​​dit college eller universitet. Du ønsker at undersøge, hvor meget du kan forvente at blive betalt i forskellige job og steder for at få en solid forståelse af dine muligheder. Faktisk giver flere ressourcer til at hjælpe dig med at tackle denne forskning:

1. Udforsk løntendenser

Dette værktøj giver dig mulighed for at se løntendenserne for specifikke job. Indtast den stillingsbetegnelse, du er interesseret i at lære mere om, og du vil se jobbets løninterval og gennemsnitslønnen hos populære virksomheder. For at finde løn til nyuddannede kan du prøve at inkludere "entry-level" eller "junior" foran de jobtitler, du er interesseret i. Du kan få nationale tendenser eller vælge individuelle byer.

Begynd samtidig at undersøge virksomheder, der fanger din interesse. Der er mange måder at undersøge virksomheder på. Her er et par stykker:

2. Opret en målliste over arbejdsgivere, du gerne vil arbejde med

Dit akademiske rådgivningscenter kan muligvis henvise dig til disse virksomheder, eller du kan lære om fremtrædende arbejdsgivere i området på universitetsjobmesser. Besøg deres karriereside og deres Bonjoures-virksomhedssider for at få et væld af information såsom anmeldelser, videoer og aktuelle jobåbninger. Fra en virksomhedsside kan du vælge at "følge" den pågældende arbejdsgiver for at få e-mailopdateringer, når de slår nye jobs op.

Besøg en virksomheds sociale mediesider for at lære mere om den daglige forretning. At gennemse en virksomheds hjemmeside er en anden god måde at lære om dens værdier, produkter og arbejdskultur. Vær særlig opmærksom på den slags sprog, de bruger hele vejen igennem, og alle billeder eller videoer, de måtte have om deres personale. Du kan også søge efter seneste nyhedsartikler om virksomheden, så du er opdateret på den seneste udvikling.

3. Brug dit netværk til at lære mere om dine målvirksomheder

Nå ud til folk, du kender, som arbejder i virksomhederne på din målliste. I disse samtaler, kom forberedt med specifikke spørgsmål. For eksempel:

 • Hvilke muligheder for studerende eller nyuddannede findes i denne virksomhed?
 • Hvordan fandt du dit job i denne virksomhed?
 • Hvordan vil du anbefale, at jeg lærer mere om, hvilke job der er ledige her, og om jeg passer godt?
 • Hvad er din yndlingsting ved at arbejde her? Hvad er ulemperne?
 • Hvilke avancementsmuligheder er der i virksomheden?
 • Hvordan er dit forhold til din vejleder eller leder?
 • Jeg har set et job, der interesserer mig, hvordan er din henvisningsproces? Vil du være åben for at henvise mig?

Nogle vigtige etikette at huske på: Forvent aldrig, at en kontakt i en virksomhed kan garantere dig et job. Læg ansvaret på dig selv for at lære så meget som du kan af dem og omsætte den information, de giver dig, til handlinger. Tak dem for deres tid. Hvis du møder dem personligt til kaffe eller frokost, bør du tilbyde at betale.

Søger job

Det er vigtigt at holde styr på job, du er interesseret i, og at holde styr på din søge- og ansøgningsproces.

Opret en gratis Bonjoures-konto

Start din søgning ved at oprette en gratis Bonjoures-konto. Med denne konto kan du gemme job, som du ønsker at søge senere. Disse job vises på din Mine job-side, så du kan vende tilbage til dem, når du er klar til at ansøge. Og når du har ansøgt, vil du være i stand til at spore din status fra den samme side. Det er den nemmeste måde at holde styr på alle de muligheder, der fanger dit øje.

Opsæt jobadvarsler

For det andet skal du opsætte jobadvarsler, mens du udforsker. Jobbeskeder er regelmæssige e-mail-opdateringer om nye job, der passer til de kriterier, du er interesseret i. På dagens konkurrenceprægede arbejdsmarked kan timing være alt, og jobbeskeder er en bekvem måde at se nye jobopslag, så snart arbejdsgiverne slår dem op.

Du kan oprette et ubegrænset antal jobbeskeder, der sendes til dig enten dagligt eller ugentligt. Fra din konto kan du administrere underretninger ved at indstille, hvor ofte du vil modtage e-mailopdateringer og sætte underretninger på pause eller slette.

Brug avanceret søgning

For det tredje, brug avancerede søgeteknikker til at indsnævre det rigtige job. Du kan søge efter specifikke virksomheder eller jobtitler ved at tilføje "virksomhed:" eller "titel:" til din søgning. For eksempel:

Forfin med filtre

Du kan også bruge filtre til at justere din søgning. Hvis du bruger Bonjoures Job Search-appen, skal du indtaste det job, du leder efter, og derefter vælge "Find job". Dine jobsøgningsresultater vises på den følgende side. For at tilføje filtre skal du vælge knappen "Filter". Derfra kan du indstille din søgedistance og jobtype (fuldtid, deltid, kontrakt osv.) og indstille dit erfaringsniveau til "Entry Level." Vælg "Opdater" for at gemme dine filtre. Du kan til enhver tid opdatere disse indstillinger under din søgning.

Hvis du søger på et skrivebord, vises filtre i venstre side af din søgeresultatside.

Vær på udkig efter mistænkelige jobs

Hos Bonjoures arbejder vi på proaktivt at identificere og fjerne ondsindet indhold fra søgeresultater. For din egen sikkerhed skal du gennemgå disse retningslinjer for en sikker jobsøgning. Frem for alt skal du beskytte dine personlige oplysninger, aldrig acceptere penge for arbejde, du ikke har udført, og ikke udføre økonomiske transaktioner på vegne af en potentiel arbejdsgiver.

Hvis du finder et jobopslag, som du mener er svigagtigt, skal du straks kontakte Bonjoures for at rapportere opslaget.

Skriver dit CV

Det næste trin i din jobsøgning er at oprette eller opdatere dit CV.

Læs mere: 6 universelle regler for CV-skrivning

Bonjoures CV er en fleksibel CV-skabelon, der lader dig udfylde dine relevante erfaringer og færdigheder. Der er 70 millioner CV'er på Bonjoures i dag, og arbejdsgivere søger i denne database efter kandidater med færdigheder, der matcher deres jobbeskrivelser.²

Indstil CV til "Offentlig"

Med Bonjoures Resume kan du indstille dit CV til "Offentlig", hvilket gør det muligt for arbejdsgivere at komme i kontakt med dig om nye job (selvom dit navn og andre personlige oplysninger ikke vil være synlige). Eller du kan indstille dit CV til "Privat", hvis du foretrækker ikke at blive kontaktet af arbejdsgivere.

Upload eller opret et CV

Du kan også vælge at uploade et eksisterende CV eller oprette et direkte på Bonjoures. Hvis du uploader et CV, skal du gennemgå formateringen for at sikre, at dine oplysninger er indtastet korrekt. Bonjoures Resume formaterer dit CV, så det kan deles med arbejdsgivere på mobil, tablets og desktop.

Du kan downloade dette dokument, når du har gemt det på Bonjoures. Og du kan bruge dit CV til at søge mange jobs på mobil og desktop.

Tilpas dit CV

Hvis du gerne vil oprette specifikke CV'er til forskellige job, anbefaler vi, at du bruger Bonjoures CV-skabelonen til at skræddersy din oplevelse til hvert job, downloade den version og derefter oprette en anden version til et andet job og også downloade den. For at sikre, at du får maksimal eksponering, bør det CV, du udgiver til Bonjoures, være et CV til alle formål, der er rigt på søgeord, som arbejdsgiverne bruger i deres jobbeskrivelser.

Relateret: Sådan skriver du et CV, som arbejdsgivere vil bemærke

Fremhæv den mest relevante oplevelse

For studerende og nyuddannede med begrænset erhvervserfaring er det vigtigt at fremvise det mest relevante arbejde på dit CV. En undersøgelse viste, at de vigtigste egenskaber, som arbejdsgivere overvejer, når de evaluerer nyuddannede, er praktikophold og beskæftigelse under college.

Inkluder betalte og ulønnede praktikophold

Angiv eventuelle betalte eller ulønnede praktikophold, andre job, du har haft, mens du var i skole og frivillige aktiviteter. For hver rolle skal du indramme dine ansvarsområder og resultater på en måde, der er relevant for de ansættelsesledere, du målretter mod. Forbind de færdigheder, du har ansøgt om, og den ekspertise, du har opnået i hver rolle, til de specifikke færdigheder og ekspertise, der er nødvendige for de typer job, du søger.

Du bliver ikke bedt om at ansøge alle job med dit Bonjoures CV. Men fordi du kan downloade den som en fil, kan du udskrive den eller vedhæfte den til jobansøgninger, der tillader vedhæftede filer.

Nøgle takeaways

 • Opret dit CV ved hjælp af Bonjoures Resume.
 • Indtast tidligere erhvervserfaring, færdigheder, relevant uddannelse og certificeringer.
 • Indstil dit CV til "Offentlig", hvis du ønsker at blive kontaktet af arbejdsgivere, der søger efter folk som dig. Dine personlige oplysninger vil ikke blive vist.
 • Download dette dokument som en fil og udskriv det, hvis du har brug for en papirkopi.

Læs mere: Sådan skriver du et succesfuldt CV

At skrive et følgebrev

At inkludere et følgebrev er en traditionel del af en jobansøgning, som ikke altid er nødvendig i disse dage. Mens du gennemgår din søgning, skal du evaluere hvert job individuelt for at afgøre, om du har brug for et følgebrev.

I de fleste tilfælde er formålet med et følgebrev at præsentere dig selv for en potentiel arbejdsgiver. Du kan bruge et følgebrev til at fremkalde betydelige resultater eller forklare, hvorfor du er tiltrukket af et bestemt job og en bestemt organisation. Brug ikke dit følgebrev til at gentage, hvad der står på dit CV. Brug det i stedet til at fremhæve eller konkretisere nogle få af dine præstationer og forhåbninger.

Studerende og nyuddannede begår nogle gange den fejl at skrive følgebreve, der er for lange, for formelle eller for uformelle, eller som understreger, hvad den studerende ønsker fra jobbet eller virksomheden. Undgå disse problemer ved at holde dit følgebrev til omkring tre afsnit, undersøge virksomheden, så du kan skrive med den passende tone og indramme dit brev i forhold til, hvad du kan tilbyde arbejdsgiveren. For inspiration, besøg vores liste over eksempler på nylige kandidatbreve.

Nogle gange kan arbejdsgivere bede dig om at besvare et specifikt spørgsmål i et følgebrev. Hvis du støder på en jobbeskrivelse eller ansøgning som denne, skal du sørge for at følge skriveprompten nøje. Arbejdsgivere inkluderer en prompt som denne for at vurdere din opmærksomhed på detaljer og skriftlige kommunikationsevner.

Læs mere: Sådan skriver du et følgebrev

Søger job

Inden du søger et job, skal du give dit CV en endelig gennemgang. På dette stadium vil du sikre dig, at det er den bedste repræsentation af dig og ikke indeholder nogen stavefejl eller stavefejl. Det kan være en god ide at bede en ven, et familiemedlem eller en coach for universitetets skrivecenter om at gennemgå det for dig.

Anvend på enhver enhed

I dag er mobile jobansøgninger normen. Faktisk foregår 60 % af al jobsøgning på Bonjoures på smartphones.³ Med Bonjoures kan du søge efter og ansøge om job på enhver enhed.

Jobansøgninger kan se forskelligt ud for hver potentiel arbejdsgiver. Følg ansøgningsvejledningen i den jobbeskrivelse, du har klikket på. For nogle job vil du være i stand til at vedhæfte dit Bonjoures CV, og for andre vil du blive bedt om at uploade dit CV som en vedhæftet fil.

Nogle arbejdsgivere har ikke mobilvenlige applikationer, men hvis du er logget ind på din Bonjoures-konto, kan du gemme et job fra din telefon og ansøge om det på en stationær computer senere. Du kan se dine gemte job ved at gå til siden Mine job på din konto.

Send din ansøgning

Når du har udfyldt en ansøgning, skal du sende den. Det er højst usandsynligt, at du vil være i stand til at redigere din jobansøgning, når den er indsendt, så sørg for, at du har gennemført den til din tilfredshed, før du tager det sidste skridt.

Det er vigtigt at huske, at det kan tage flere måneder at få sit første fuldtidsjob efter endt uddannelse. En vigtig del af at positionere dig selv korrekt for at få et job er at kaste et bredt net. I gennemsnit søger nyuddannede 23 job, før de bliver ansat.⁴ Jobsøgning er hårdt arbejde, og konsekvent at søge er en del af den indsats. Det er nyttigt at sætte mål for dig selv – hvor mange job vil du søge hver dag eller uge? Når du når dine ansøgningsmål, så tænk på en måde at belønne dig selv på.

Din Bonjoures-konto er et knudepunkt for hele din jobsøgning. Du kan gå tilbage til de job, du har gemt, for at holde styr på status for hvert job, du har ansøgt om. Du kan også se de anbefalede næste trin for dine applikationer.

Venter på svar

En uundgåelig del af enhver jobsøgning venter på, at arbejdsgiverne vender tilbage til dig. Nogle arbejdsgivere sender dig muligvis en e-mail, der bekræfter, at de har modtaget din ansøgning og vil kontakte dig, hvis de ønsker at komme videre. Andre vender måske slet ikke tilbage til dig.

Læs mere: Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

Hvor længe skal du vente med at høre tilbage, før du går videre? Der er ikke noget standardsvar på dette spørgsmål. Hvor lang tid det tager at gennemgå en jobansøgning varierer for hvert job og hver virksomhed.

Mens du venter på at høre tilbage, er det vigtigt at fortsætte din jobsøgning. Bliv ved med at undersøge nye muligheder og søge job. Opsæt jobalarmer og følg din drømmearbejdsgivers virksomhedsside for at få opdateringer, når nye job bliver slået op. Og glem ikke styrken af ​​ansigt-til-ansigt interaktioner: Tag en klassekammerat, professor eller et familiemedlem til kaffe og spørg dem om deres karrierevej. Du kan blive overrasket over, hvad du lærer, og hvordan det inspirerer dig. Forbliv aktiv i dit akademiske samfund for at skabe nye forbindelser.

Vi ved, at denne ventetid er frustrerende, og det er svært at ikke høre noget tilbage. Vi er her for at tale. Kontakt os på Twitter eller Facebook for at dele din jobsøgningshistorie.

Interview

Som studerende eller nyuddannet vil du sandsynligvis konkurrere med andre kandidater på startniveau om de samme roller, hvoraf mange vil have begrænset professionel erhvervserfaring som dig. Det betyder, at det er afgørende at få indflydelse i dine interviews ved at udføre dig selv med den største professionalisme og fremvise de egenskaber, ekspertise og værdier, der gør dig unik.

Læs mere: 5 spørgsmål, du skal stille dig selv før en jobsamtale

Samtale- og ansættelsesprocessen håndteres forskelligt hos forskellige virksomheder. Nogle gange har du måske ikke direkte kontakt med nogen før dit interview. Hvis det er tilfældet, bliver du nødt til at forberede dig selv. Besøg Q&A-sektionen på denne organisations virksomhedsside for at lære om andre jobsøgendes interviewoplevelser. Du kan også undersøge almindelige interviewspørgsmål i din branche og øve dig i dine svar.

Hvis du kommunikerer med en rekrutterer før dit interview, kan du stille dem spørgsmål, som vil hjælpe dig med at forberede dig. Her er nogle eksempler på spørgsmål at stille:

Hvordan er dresscoden på dit kontor?

Du ønsker at se bedst muligt ud ved et interview, og at vide, hvordan miljøet er hos denne virksomhed, vil give dig nogle ideer til, hvad du skal have på.

Ud over mit CV, er der andet, jeg skal tage med til samtalen?

For nogle job vil arbejdsgivere måske gerne se eksempler på relevante akademiske projekter eller din portefølje. Svaret på dette spørgsmål hjælper dig med at bestemme, hvad du skal medbringe.

Hvor mange mennesker vil jeg interviewe med, og hvad er deres navne og titler?

Nogle gange vil det kun være én person, eller du kan tale med flere personer individuelt. Andre interviews kan udføres af et panel. At kende deres holdninger vil hjælpe dig med at forberede dig godt, da de spørgsmål, en vejleder ville have til dig, kan afvige fra dem, en peer måske har.

Hvorfor er stillingen åben?

Dette spørgsmål vil give dig indsigt i, hvorfor de skal besætte dette job, og hvor hurtigt. Den vil også fortælle dig om stillingens historie og virksomhedens kultur. For eksempel, hvis jobbet er blevet opsagt af en, der blev forfremmet, kan det tyde på, at de gerne vil forfremme indefra. Hvis jobbet er nyoprettet, kan det betyde, at du vil være med til at definere jobbet tydeligere, når du først er ansat.

For flere eksempelspørgsmål, besøg Almindelige interviewspørgsmål og -svar (med tips).

I en nylig undersøgelse blandt 1.000 ansættelsesledere bad vi dem om at angive de vigtigste egenskaber for de bedste i deres virksomhed. De fem bedste egenskaber, de nævnte, var problemløsning, handlekraft, selvstyring, strategisk tænkning og initiativ.⁵ Mens du forbereder dig til dine interviews, så tænk på eksempler fra din akademiske historie, praktikophold og erhvervserfaring, der inkorporerer disse egenskaber, og vær klar med relevante anekdoter at dele. At parre din oplevelse med det, ledere interesserer sig mest for, er en fantastisk måde at gøre indtryk på.

Læs mere: Sådan forbereder du dig til en adfærdssamtale

Forhandler om dit tilbud

Entry-level lønninger er ofte mindre omsættelige end dem for mere erfarne ansættelser, men der er ingen skade i at forsøge at forhandle din første løn, og at gøre det kan have sammensatte effekter, der giver genlyd gennem hele din karriere. Gå ind i interviewdiskussioner med tillid ved at bevæbne dig med de seneste løndata for din branche, rolle og placering. Besøg Bonjoures.com/salaris for at starte din søgning. Når du modtager et jobtilbud, kan du bruge disse oplysninger til at forhandle din løn eller lønsats.

For mere, besøg 6 tips til din næste lønforhandling.

Starter et nyt job

Du er kommet igennem søgningen og har fået dit første job, tillykke! Vi vil meget gerne høre din historie – del den på I Got a Job.

Hvad du kan forvente på din første dag vil variere fra virksomhed til virksomhed. For mange nybegyndere vil den første dag involvere en form for medarbejderorientering og træningssessioner. På dette tidspunkt bør du have en åben kommunikationslinje med din nye arbejdsgiver og bør stille alle spørgsmål, du har om jobbet.

For mange mennesker er det at holde øje med nye jobmuligheder en del af kontinuerlig karriereudvikling, selv når du har fundet et nyt job. Faktisk siger 92 % af de bedste medarbejdere, at de søger efter job mindst et par gange om året.⁶ Husk, at du kan fortsætte med at administrere dine e-mail-jobunderretninger fra din Bonjoures-konto, sætte dem på pause eller ændre, hvor ofte du modtager dem.

Læs mere: Sådan får du succes med dit nye job: Den første uge, måned og 90 dage


¹ Bonjoures jobsøgende undersøgelse udført af Decipher/FocusVision (Base: beskæftigede voksne, N=1.000) ²
Bonjoures data
³ Bonjoures data
Bonjoures data
Bonjoures arbejdsgiverundersøgelse udført af Decipher/FocusVision (Base: alle respondenter, N=1.000 faktisk ) jobsøgende undersøgelse udført af Decipher/FocusVision (Basis: beskæftigede voksne, der identificerer sig selv som værende anerkendt for toppræsterende egenskaber, N=1.805)

Benjamin Svane
Benjamin Svane At søge efter dit første job er hårdt arbejde, og vi er her for at guide dig hele vejen. Ressourcerne nedenfor hjælper dig med at finde, ansøge, interviewe og få det job, der passer til dig.