System- Og Netværksadministrator Som Karrierevej

System- Og Netværksadministrator Som Karrierevej

Efterhånden som teknologiske fremskridt vokser i professionelle organisationer, vil der være behov for system- og netværksadministratorer for at sikre funktionaliteten af ​​computersystemerne og netværkene på daglig basis. Hvis du er god til computer- og informationsteknologi (IT)-relateret problemløsning, kan det være det rigtige valg for dig at forfølge en karriere inden for dette felt.

Hvad er en system- og netværksadministrator?

Hvis du leder efter en karrierevej inden for IT, kan det være en god mulighed for dig at blive system- og netværksadministrator. En systemadministrator arbejder med computerens interne hardware og software, mens en netværksadministrator arbejder med at vedligeholde netværket for en gruppe af computere, der er forbundet. Begge disse stillinger har lignende arbejdsopgaver og påkrævede uddannelser.

Mange gange kombineres disse stillinger for at blive fuldført af en person eller en gruppe mennesker. Dette vil ofte afhænge af virksomhedens størrelse. Mindre organisationer kan ansætte én person til at udføre alle de it-relaterede opgaver. Når der er et mindre netværk af computere eller ikke et stort personale, vil kun én administrator være i stand til at håndtere mængden af ​​arbejde. For store operationer er behovet for administratorer meget forskelligt, da der kan være flere netværk og hundredvis af medarbejdere med computere.

Hvad gør en system- og netværksadministrator?

System- og netværksadministratorer er ansvarlige for at vedligeholde deres organisations computersystemer og netværk. System- og netværksadministratorer er meget vigtige bag kulisserne for at sikre, at alt it-relateret kører, som det skal, og ikke forårsager afbrydelser i arbejdsdagen. Da disse to roller kan adskilles, afhængigt af hvilken virksomhed du arbejder for, har vi listet de to jobroller hver for sig for at opdele, hvad hver stilling vil være ansvarlig for på daglig basis.

Systemadministratorer er direkte ansvarlige for at vedligeholde hardware eller software til en organisations computere. Ethvert computersystem har brug for regelmæssige opdateringer for at køre problemfrit. Systemadministratoren er ansvarlig for at opgradere systemet, opretholde sikkerheden og installere al nødvendig hardware eller software på deres virksomheds computere. En systemadministrator er også ansvarlig for at tilføje sikkerhedstilladelser og give adgang til det korrekte personale i organisationen. De er go-to-personen, når personalet har tekniske problemer, og i nogle organisationer kan de fungere som it-helpdesk.

Netværksadministratorer er direkte ansvarlige for at vedligeholde de netværk, som deres organisations computere er forbundet til. Virksomheder og organisationer har lokale netværk (LAN'er), wide-area netværk (WAN'er) og servere til at udføre daglige forretninger. Hvis der opstår problemer med disse netværk, fejlfinder administratoren systemerne for at løse problemet. Når det er tid til at opgradere eller købe nyt udstyr, kan netværksadministratorer også være ansvarlige for at overvåge og rådgive om indkøbene.

Sådan bliver du system- og netværksadministrator

Når du forfølger denne karriere, kan mængden af ​​uddannelse variere fra organisation til organisation. Mindre organisationer, der har mindre intensive systemer og netværk, kræver muligvis kun en certificering eller en associeret grad. Det er almindeligt, at større organisationer kan kræve en bachelorgrad eller endda en kandidatgrad. Hvis du er i tvivl om, hvilken type uddannelse du skal tage for systemer og netværksadministration, kan du prøve at søge job efter virksomheder, du er interesseret i at arbejde for, for at se, hvilke specifikke krav de stiller.

1. Få en bachelorgrad

De fleste virksomheder og organisationer kræver en bachelorgrad for stillingen som system- og netværksadministrator, oftest inden for datalogi eller informationsvidenskab. At have en baggrundsviden eller kursusarbejde relateret til programmering, computerteknik eller elektroteknik er også nyttigt for dette felt.

2. Få de nødvendige leverandørcertificeringer

Certificeringer kan være påkrævet for system- og netværksadministratorer afhængigt af de specifikke produkter, de bruger. Det er almindeligt, hvis en administrator arbejder med leverandører som f.eks. Microsoft eller Cisco, skal de kræves certificeret af leverandøren for at sikre, at de har den rette viden, når det kommer til reparation af leverandørens produkter. Disse certificeringer vil blive tilbudt af leverandørerne, og en kandidat kan kræves af arbejdsgiveren for at blive certificeret efter at være blevet ansat.

3. Overvej ikke-leverandør certificeringer

Der er certificeringer, der ikke er leverandørspecifikke som CompTIA A+-certifikatet, der giver værdifulde færdigheder, som en administrator har brug for, men som ikke binder administratoren til én leverandør. CompTIA Network+-certifikatet er et certifikat, der er specielt designet til netværksadministratorer, og CompTIA-certifikatet er specifikt designet til systemadministratorer. Tilføjelse af disse certifikater til dit CV vil vise arbejdsgivere, at du tager karrierevejen seriøst og kan sætte dig foran andre ansøgere.

4. Fortsæt din uddannelse

Da teknologien er i konstant forandring, kan nogle arbejdsgivere kræve, at administratorer fortsætter med deres uddannelse gennem hele deres karriere for at holde sig ajour. Dette kunne omfatte at tage yderligere uddannelseskurser, vedligeholde deres certificeringer og gennemføre den nødvendige træning i løbet af året. At fortsætte din uddannelse for at opnå en kandidatgrad kan også være en fordel for at åbne op for yderligere salgsfremmende muligheder såsom i it-ledelse og tilsyn med it-teamet.

Systemnetværksadministrator færdigheder

Det daglige ansvar for system- og netværksadministratorer vil dreje sig om fejlfinding af IT-relaterede problemer. Hvis der opstår problemer med computere eller netværksorganisationer, vil de søge mod administratorerne for at løse problemet rettidigt. Følgende færdigheder vil være nødvendige for at sikre, at du får succes på denne karrierevej.

  • It-systemer og computerviden: Da dit hovedjob er it-centreret, skal du være dygtig til it-systemer og computerviden. Meget af denne viden vil blive opnået ved uddannelse, certificeringer og on-the-job træning.
  • Problemløsning og kritisk tænkning: Når der er et system- eller netværksproblem, skal administratorer være i stand til at diagnosticere problemet og give en løsning. Ofte vil problemet kræve, at administratoren prøver adskillige muligheder for fejlfinding for at løse problemet. Du skal være i stand til at bruge problemløsning og kritisk tænkning til at indsnævre problemet, der forårsager fejlen rettidigt.
  • Tidsstyring: Administratorer skal være i stand til at overholde deadlines for systemopdateringer og løsninger på problemer for at sikre, at organisationens daglige funktion ikke påvirkes negativt.
  • Interpersonelle færdigheder: Ud over behovet for at løse problemer på daglig basis, skal en administrator være i stand til at kommunikere med deres holdkammerater eller ikke-it-medarbejdere vedrørende systemopdateringer eller løsninger på it-relaterede problemer. Administratorer vil være et kontaktpunkt, når noget it-relateret går galt, og de skal være i stand til at kommunikere med den medarbejder, der har problemet, så de kan finde en løsning.

Løn for systemnetværksadministrator

Den gennemsnitlige grundløn for en netværks- og computersystemadministrator i USA er $80.459. Jobudsigten vokser med 4%, hvilket er lige så hurtigt som gennemsnittet. Efterhånden som virksomheder tilpasser sig nyere og mere kompleks IT, vil efterspørgslen efter administratorer til at hjælpe med implementering og vedligeholdelse også stige.

Lønninger og jobvækst varierer efter stat og organisation. Det er rimeligt, at større organisationer vil være villige til at have højere startløn, men det vil også være mere konkurrencedygtigt, når det kommer til at sikre en stilling til en større virksomhed. At have et højere uddannelsesniveau eller de ovennævnte certificeringer kan være med til at placere dig over andre kandidater til jobbet.

Lasse Asmussen
Lasse Asmussen Efterhånden som teknologiske fremskridt vokser i professionelle organisationer, vil der være behov for system- og netværksadministratorer for at sikre funktionaliteten af computersystemerne og netværkene på daglig basis. Hvis du er god til computer- og informationsteknologi (IT)-relateret problemløsning, kan det være det rigtige valg for dig at forfølge en karriere inden for dette felt.