Sygeplejekarrierer: Fordele, Trin Og Jobtyper

Sygeplejekarrierer: Fordele, Trin Og Jobtyper

Hvis du er en velorganiseret person, der nyder at tage sig af mennesker, kan du finde arbejdsglæde med en sygeplejekarriere. For at blive sygeplejerske skal du have de rette kvalifikationer. At vide, hvordan man forfølger en karriere inden for sygepleje og de forskellige tilgængelige sygeplejejob, kan hjælpe dig med at forberede dig bedre til dette felt. I denne artikel forklarer vi, hvornår du bør overveje en sygeplejekarriere, lister fordelene ved at vælge en sygeplejekarriere, giver dig trinene til at blive sygeplejerske og lister 16 jobs, du skal overveje.

Hvornår skal du overveje en karriere inden for sygepleje?

Før du forfølger en sygeplejekarriere, er det vigtigt at sikre dig, at du er den rigtige til dette erhverv. Overvej din personlighed, dine interesser og dine kort- og langsigtede mål, før du træffer en karrierebeslutning. Her er nogle tilfælde, der kan indikere, at du bør forfølge en sygeplejekarriere:

 • Gør en forskel: Hvis du vil have en karriere, hvor du kan gøre en forskel, kan du måske finde glæde i et sygeplejefag. Som med ethvert sundhedsjob giver en sygeplejekarriere dig mulighed for at gøre en forskel i livet for de patienter, du hjælper. Dette skyldes, at sygeplejersker i bund og grund arbejder for at redde liv og sikre, at deres patienter får kvalitetspleje.
 • Fremskridt i din karriere: Hvis du vil have muligheden for at komme videre i din karriere, så overvej at blive sygeplejerske. Mellem faglige udviklingsmuligheder og en bred vifte af avancerede grader og specialer tilgængelige, har du masser af chancer for at avancere inden for dette felt.
 • Arbejde med mennesker: Sygeplejersker interagerer ikke kun med deres patienter, men de kommunikerer også med deres kolleger og overordnede hver dag. Hvis du ønsker et job med masser af social interaktion, kan en sygeplejekarriere passe til dine behov.

Fordele ved at vælge en sygeplejekarriere

Uanset dit sygeplejespeciale tilbyder dette medicinske område adskillige fordele, som du kan drage fordel af. At kende disse fordele kan hjælpe dig med at bestemme, om du ønsker at forfølge en sygeplejekarriere. Her er fordelene ved at vælge en sygeplejekarriere:

 • Mange muligheder: Som sygeplejerske har du mulighed for at arbejde i en række forskellige rammer. For eksempel kan du arbejde på en militærbase, på et hospital, i et fly eller på en offentlig skole. Dette erhverv giver dig også mulighed for at vælge mellem flere specialer for yderligere at tilpasse dit karrierevalg.
 • Jobudsigt: Sygeplejeområdet tilbyder et positivt jobudsigt for både nuværende og kommende sygeplejersker. Ifølge US Bureau of Labor Statistics kan registrerede sygeplejersker forvente en vækst i beskæftigelsen på 7 % fra 2019 til 2029.
 • Indtjeningspotentiale: En sygeplejekarriere giver dig mulighed for at tjene en højtlønnet løn. Typisk kan du tjene en endnu højere løn, når du får mere erfaring og et endnu højere uddannelsesniveau.

Relateret: Udsigter for sygeplejejob og løn efter stat

Hvordan bliver man sygeplejerske

At have de rigtige kvalifikationer giver dig en bedre chance for at opnå beskæftigelse inden for sygeplejeområdet. Selvom kravene er forskellige for hver karrierevej, følger sygeplejersker typisk det samme sæt trin for at forfølge en karriere inden for dette felt. Brug disse trin til at forfølge en sygeplejekarriere:

1. Vælg en sygeplejerske karrierevej

Som aspirerende sygeplejerske har du flere karriereveje og specialiseringer at vælge imellem. Bestem, hvilken sygeplejekarriere du vil forfølge. For at hjælpe dig med at beslutte skal du undersøge hver rolle. Overvej arbejdsmiljøet, de fælles pligter og den gennemsnitlige løn for hver rolle. Du bør også overveje, hvilken type patienter du vil arbejde med, og hvilke rammer der kan give dig mest inspiration.

2. Optjen en grad

Hver sygeplejekarriere kræver et andet uddannelsesniveau. Forfølge den grad, du har brug for til din fremtidige karriere. Hvert sygeplejeprogram giver dig klasseundervisning og klinisk erfaring. Her er nogle grader, du kan tjene til din sygeplejekarriere:

 • Sygeplejerskebevis eller -bevis: Community colleges og erhvervsskoler tilbyder et sygeplejecertifikat eller -diplom. Begge lærer dig grundlæggende sundhedsydelser og giver dig en måde at komme ind på området på en hurtigere og mere omkostningseffektiv måde.
 • Associeret grad i sygepleje: En associeret grad på dette område tjener som en vej for registrerede sygeplejersker, men andre sygeplejekarrierer kan også forfølge denne grad for at opnå en konkurrencefordel. Med en associeret grad lærer du det grundlæggende med laboratorieklasser og overvåget klinisk praksis.
 • Bachelor of Science i sygepleje: En bachelorgrad i sygepleje giver dig den videregående uddannelse, du muligvis har brug for til dette felt. For at opnå denne grad skal du ofte gennemføre almen uddannelse, sygepleje og nogle valgfag.
 • Master of Science i sygepleje: En kandidatgrad inden for dette felt forbereder dig til flere avancerede sygeplejekarrierer. Mens kursets læseplan kan variere, fokuserer mange programmer på teorier, forskningsmetoder og måder at forbedre dine lederevner på dette område.
 • Doktorgrad i sygeplejerske: Doktorgrader inden for dette felt giver dig en endnu mere avanceret uddannelse og den specialiserede viden, du har brug for til en sygeplejekarriere på et højere niveau.

Det er værd at bemærke, at nogle sygeplejerskeuddannelser giver dig mulighed for at tjene din grad online. Mens du lærer virtuelt, forventes du stadig at opfylde de kliniske krav i et medicinsk miljø tæt på dig.

Relateret: Komplet vejledning til sygeplejerskekvalifikationerne

3. Optjen din licens

Når du har opnået din grad, diplom eller certifikat, skal du tage den rigtige eksamen baseret på din karrierevej for at demonstrere, hvad du har lært. Når du har bestået eksamen, får du din licens. Husk, at hver sygeplejekarriere kræver en anden eksamen og licens. For eksempel, mens både en sygeplejerske jordemoder og en registreret sygeplejerske har brug for en registreret sygeplejerskelicens, skal førstnævnte tage Certified Nurse-Midwife legitimationseksamenen, mens sidstnævnte skal tage National Council Licensure Examination.

4. Fortsæt din uddannelse

Når du er sygeplejerske, skal du tage efteruddannelseskurser. Kontakt dit statslige sygeplejeråd for at bestemme dine krav og tag disse klasser for at fortsætte med at opbygge den viden, du har brug for til dette erhverv.

5. Optjen din certificering

Hvis du vælger et sygeplejespeciale, så overvej at forfølge en professionel certificering. At opnå en certificering giver dig mulighed for at forbedre og fremhæve dine færdigheder og viden, som de vedrører din sygeplejekarriere.

6. Forfølge en videregående uddannelse

Hvis du ønsker at forfølge mere avancerede roller, kan du overveje at gå tilbage til skolen for en avanceret grad. Især en kandidatgrad giver dig den viden, du har brug for til roller som en certificeret anæstesiplejerske, praktiserende sygeplejerske eller klinisk sygeplejerske.

Relateret: Sådan bliver du sygeplejerske

16 jobs i sygeplejen

Mens alle sygeplejersker yder og koordinerer patientbehandling, er deres specifikke opgaver forskellige. At forstå, hvad der adskiller hver sygeplejekarriere, kan hjælpe dig med at bestemme, hvad du skal forfølge. Her er 16 jobs inden for sygeplejeområdet:

1. Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $34.393 om året

Primære opgaver: Sygeplejersker hjælper deres patienter med en række forskellige opgaver, herunder påklædning, badning og fodring. De tager også patientens vitale tegn, hjælper med visse medicinske procedurer og holder en patients værelse rent og ordentligt.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

2. Autoriseret praktisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $47.437 om året

Primære opgaver: Autoriserede praktiske sygeplejersker varetager patientbehandlingen. Ved at arbejde under tilsyn af en læge og registreret sygeplejerske noterer de deres patients sygehistorie, tager deres vitale tegn og giver dem rutinemæssig pleje. Licenserede praktiske sygeplejersker administrerer også medicin og indsamler prøver efter behov.

Relateret: Lær om at være en autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN)

3. Skolesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $50.258 om året

Primære opgaver: Skolesygeplejersker arbejder i en skole. De udfører helbredsvurderinger, leverer screeningstjenester og giver eleverne grundlæggende sundhedspleje. Skolesygeplejersker uddanner også eleverne i sunde vaner såsom ordentlig hygiejne.

Relateret: Lær om at være skolesygeplejerske

4. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $61.730 om året

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker overvåger hver af deres patienter og bestemmer deres behov for at give dem den bedste pleje. De formidler deres resultater til læger og arbejder sammen med læger og deres sygeplejersker for at udvikle en personlig plejeplan for hver patient. Registrerede sygeplejersker udfører også fysiske undersøgelser og registrerer en patients helbredshistorie.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

5. Triagesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $64.247 om året

Primære opgaver: En triagesygeplejerske behandler patienter på akutafdelingen på et sundhedscenter. De vurderer patienter for at fastslå deres behov for lægehjælp, iværksætter akut behandling og besøger patienter, der venter på behandling igen.

6. Offentlig sundhedsplejerske

National gennemsnitsløn: $67.593 om året

Primære opgaver: Offentlige sundhedsplejersker hjælper med at forebygge skader, sygdomme og handicap. De fokuserer på at opretholde en patients generelle helbred. Offentlige sundhedsplejersker registrerer medicinske data, evaluerer deres patienters helbred og udvikler behandlingsplaner baseret på deres resultater.

7. Registreret sygeplejerske sagsbehandler

National gennemsnitsløn: $69.542 om året

Primære opgaver: En registreret sygeplejerske sagsbehandler koordinerer patientbehandlingen. De vurderer patienter, opdaterer deres plejeplaner og uddanner deres patienter i deres egne plejeplaner. Sagsbehandlere af registreret sygeplejerske træffer også beslutninger vedrørende en patients pleje og indsender journaler.

8. Psykiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $75.799 om året

Primære opgaver: Psykiatriske sygeplejersker er specialiserede i mental sundhed og yder pleje til patienter med psykiske lidelser. De stiller en diagnose vedrørende en patients medicinske og følelsesmæssige status og anbefaler visse behandlingsmuligheder. De rådfører sig også med andre medlemmer af adfærdssundhedspersonalet for at sikre den rigtige behandlingsplan for hver enkelt.

9. Klinisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $77.177 om året

Primære opgaver: Kliniske sygeplejersker evaluerer en patients tilstand, opdaterer patientjournaler og administrerer medicin. De uddanner også deres patienter om deres tilstand og bestiller medicinske tests efter behov.

10. Forskningssygeplejerske

National gennemsnitsløn: $80.300 om året

Primære opgaver: Forskningssygeplejersker laver undersøgelser for at finde information om ny medicin, procedurer eller vaccinationer. De finder i det væsentlige beviser for at understøtte sikkerheden ved sygepleje.

11. Avanceret praksis registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $90.221 om året

Primære opgaver: Med en post-graduate uddannelse i sygepleje udfører avancerede praktiserende registrerede sygeplejersker en række opgaver i et klinisk miljø. De vedligeholder patientjournaler, evaluerer patientforløb, sikrer patientens privatliv og vurderer en patients respons på deres behandlingsplan for at afgøre, om den skal ændres.

12. Klinisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $96.146 om året

Primære opgaver: Kliniske sygeplejersker anvender videnskab til deres sygeplejeopgaver. De bestiller laboratorie- og diagnostiske tests, ordinerer medicin, udfører helbredsvurderinger og arbejder for at forebygge og opdage sygdomme tidligt.

13. Rejsesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $105.084 om året

Primære opgaver: Rejsesygeplejersker arbejder med vikaropgaver forskellige steder. De har mange opgaver, herunder at tilberede måltider, administrere medicin og kommunikere med andre sundhedsprofessionelle.

14. Arbejds- og fødesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $110.134 om året

Primære opgaver: Arbejds- og fødesygeplejersker overvåger patienter under fødslen. De tager sig også af kvinder under deres graviditet, giver dem støtte og hjælper med at opfylde deres følelsesmæssige behov under fødslen.

15. Praktiserende sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $116.463 om året

Primære opgaver: Praktiserende sygeplejersker rådgiver patienter vedrørende forebyggende pleje og deres ordinerede behandlingsplan. Nogle sygeplejersker udfører også fysiske undersøgelser og ordinerer medicin.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

16. Autoriseret anæstesiplejerske

National gennemsnitsløn: $156.521 om året

Primære opgaver: En certificeret registreret anæstesiplejerske administrerer anæstesi til patienter til operation eller anden medicinsk procedure. De overvåger patienter under hele operationen og sikrer, at de har en sikker og problemfri genopretningsproces.

Relateret: Lær om at være anæstesiplejerske

Bjørn Jepsen
Bjørn Jepsen Hvis du er en velorganiseret person, der nyder at tage sig af mennesker, kan du finde arbejdsglæde med en sygeplejekarriere. For at blive sygeplejerske skal du have de rette kvalifikationer. At vide, hvordan man forfølger en karriere inden for sygepleje og de forskellige tilgængelige sygeplejejob, kan hjælpe dig med at forberede dig bedre til dette felt. I denne artikel forklarer vi, hvornår du bør overveje en sygeplejekarriere, lister fordelene ved at vælge en sygeplejekarriere, giver dig trinene til at blive sygeplejerske og lister 16 jobs, du skal overveje.