Spørgsmål Og Svar: Hvad Kan Jeg Gøre Med En Fødevarevidenskabsgrad?

Hvis du elsker at lave mad eller eksperimentere med opskrifter, men også er interesseret i videnskaben bag, hvordan man laver mad, og hvad man skal spise, så giver en fødevarevidenskabsuddannelse mange forskellige muligheder, der kan føre til en givende karriere. For dem, der forfølger en fødevarevidenskabsgrad eller overvejer dette studieforløb, er det nyttigt at forstå, hvilke karrierer der er tilgængelige for dig, når du er færdiguddannet.

I denne artikel oplister vi karrierer, der er relevante for en grad i fødevarevidenskab, herunder de typiske ansvarsområder og gennemsnitlige lønninger.

Hvad er fødevarevidenskab?

Fødevarevidenskab er et felt, der trækker på flere forskellige discipliner, herunder biologi, biokemi og kemiteknik for bedre at forstå, hvordan man kan forbedre fødevareprodukter og processer for offentligheden. Fødevareforskere studerer de fysiske, kemiske og mikrobielle aspekter af mad. Derefter anvender de disse resultater til udviklingen af ​​mere nærende og sikre fødevarer og mere effektiv fødevareemballage.

Fødevarevidenskab ser på mange aspekter af fødevarer. Fra sikkerhedsbestemmelser til smag, bidrager fødevareforskere til at gøre sikre, sunde, bæredygtige og velsmagende fødevarer tilgængelige for alle. En af de bedste ting ved at arbejde inden for fødevarevidenskaben er, at det giver en række forskellige karriereveje, der giver individer mulighed for at arbejde i forskellige miljøer på forskellige projekter, der alle drejer sig om at skabe og levere bedre fødevarer til forbrugerne.

Fælles jobs for fødevarevidenskabelige majors

Selvom det at finde det bedste job for dig kræver, at du reflekterer over dine specifikke interesser, færdigheder og mål, er det vigtigt at forstå, hvilke job der kan være tilgængelige for dig baseret på din uddannelse og træning.

Følgende stillinger er velegnede til personer med en fødevarevidenskabsuddannelse. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på linket for hver løn nedenfor:

Fødevareforsknings- og udviklingstekniker

National gennemsnitsløn: $15,90 i timen

Primære opgaver: Fødevareforsknings- og udviklingsteknikeren bistår en fødevareforsker eller et team af forskere med at udvikle nye madopskrifter og produkter. De er ansvarlige for at sikre nøjagtig prøveforberedelse, herunder korrekt vejning og måling af prøver, mens de fører klare og organiserede optegnelser. De hjælper også nogle gange forskerholdet med andre laboratorieopgaver efter behov.

Fødevaremarkedsforsker

National gennemsnitsløn: $17,28 i timen

Primære opgaver: Fødevaremarkedsforskere er ansvarlige for at indsamle og analysere data om forbrugere og konkurrenter, som fødevareproducenter kan bruge til at forbedre produktkvaliteten, kundetilfredsheden og virksomhedens rentabilitet. Disse fagfolk studerer markedsforholdene for at undersøge potentielle salg af fødevarer. De hjælper også fødevarevirksomheder med at forstå, hvilke produkter forbrugerne ønsker, hvem deres målmarked er, og hvilke målforbrugere vil betale for disse varer.

Videnskabelig laborant

National gennemsnitsløn: $18,27 i timen

Primære opgaver: Videnskabelige laboratorieteknikere deltager i det arbejde, der giver forskere mulighed for at udføre komplekse analytiske processer i laboratoriet. Disse fagfolk er involveret i en række laboratoriebaserede undersøgelser og udfører forskellige opgaver såsom prøveudtagning, testning, måling, registrering og analyse af resultaterne. Laboratorieteknikere yder al nødvendig teknisk support til fødevareforskere for at sikre, at laboratoriet fungerer effektivt, mens de overholder retningslinjerne for sundhed og sikkerhed.

Ernæringsekspert

National gennemsnitsløn: $51.098 om året

Primære opgaver: Ernæringseksperter eller diætister fokuserer på at hjælpe enkeltpersoner med at forbedre deres sundhed og velvære gennem sundere, mere bæredygtige ernærings- og livsstilspraksis. Ernæringseksperter arbejder typisk en-til-en med patienter for at udvikle en personlig ernæringsplan, der opfylder deres individuelle wellness-mål og ernæringsbehov. Disse fagfolk giver anbefalinger for at hjælpe med at genoprette ernæringsbalancen og give vejledning om, hvilke kosttilskud der skal tages, og hvordan man undgår allergener.

Vejleder i fødevareproduktion

National gennemsnitsløn: $59.758 om året

Primære opgaver: Fødevareproduktionslederen er ansvarlig for at føre tilsyn med samlebåndet og sikre, at det opnår maksimal effektivitet til en lav pris inden for de angivne standarder. Denne fagmand etablerer politikker og procedurer for at sikre, at fødevareprodukter udvikles, fremstilles og markedsføres med den forventede kvalitet. Fødevareproduktionsvejlederen skal muligvis også administrere reguleringsvejledning og -uddannelse for hele virksomheden.

Fødevaresælger

National gennemsnitsløn: $59.786 om året

Primære opgaver: Fødevaresælgeren fungerer som ansigtet for fødevareleverandøren eller producentens produkter. Disse fagfolk arbejder direkte med butikker for at sælge organisationens produkter. Dette kræver ofte, at fødevaresalgsrepræsentanter forbinder sig med nye kunder i forskellige butikker og opretholder relationer med eksisterende kunder ved at rådføre sig om nye produkter og forhandle priser.

Fødevareteknolog

National gennemsnitsløn: $61.660 om året

Primære opgaver: Fødevareteknologer sørger for, at fødevarer produceres sikkert og lovligt, samtidig med at de sikrer kvaliteten. Disse fagfolk arbejder ofte tæt sammen med produktudviklingsteams, da de hjælper med at ændre eksisterende fremstillingsprocesser og opskrifter på mad- og drikkevarer eller skabe nye. At følge med i ændrede fødevareregler, forbrugermarkeder og fødevareteknologier er afgørende for at få succes i denne rolle.

Specialist i fødevaresikkerhed

National gennemsnitsløn: $63.178 om året

Primære opgaver: Fødevaresikkerhedsspecialisten fører tilsyn med produktion, forarbejdning og emballering af fødevarer for at sikre, at de opfylder fødevaresikkerhedsstandarderne. Personer, der arbejder internt for en producent, vil observere virksomhedens processer og identificere eventuelle problemer eller områder for forbedring. Tredjeparts fødevaresikkerhedsspecialister vil ofte besøge forskellige restauranter og producenter for at observere og rapportere om deres praksis.

Fødevarepolitisk analytiker

National gennemsnitsløn: $71.111 om året

Primære opgaver: Fødevarepolitikanalytikere er ansvarlige for at evaluere og udvikle regeringspolitikker relateret til fødevareindustrien, og arbejder ofte med nonprofitorganisationer eller -agenturer. Disse fagfolk kan fokusere på områder som fødevaresikkerhed og produktion eller ernæringsmæssige bistandsprogrammer, afhængigt af den organisation, de arbejder for. Deres ansvar omfatter at undersøge virkningerne af politikker og indhente data og rapporter, der senere kan bruges til at løse problemer med fødevarepolitikken.

Regulatorisk medarbejder

National gennemsnitsløn: $71.360 om året

Primære opgaver: Regulatoriske anliggender sikrer, at organisationer har den passende licens og lovoverholdelse for deres produkter. Disse personer spiller en vital rolle i at forbinde fødevareorganisationen og dens produkter til regulerende myndigheder, hvilket involverer en kombination af viden om fremstilling og fødevarevidenskab og industriens love og regler.

Kvalitetssikringschef

National gennemsnitsløn: $71.902 om året

Primære opgaver: Kvalitetssikringsledere sørger for, at de fødevarer, en organisation tilbyder, er konsekvente i forhold til at opfylde både interne og eksterne krav, herunder både lovoverholdelse og kundernes forventninger. Disse fagfolk overvåger og rådgiver om udførelse af kvalitetsstyring, mens de indsamler data, udarbejder rapporter og måler resultaterne i forhold til fastsatte standarder. Når det er relevant, rådgiver kvalitetssikringschefen virksomheden om, hvordan de kan forbedre træning, værktøjer og teknikker for bedre at opnå kvalitetsstandarder.

Smagsforsker

National gennemsnitsløn: $83.646 om året

Primære opgaver: Smagsforskere udfører eksperimenter for at forbedre kvaliteten, smagen, næringsværdien og holdbarheden af ​​fødevarer. Disse fødevarevidenskabsfolk fokuserer på at forbedre, ændre og skabe nye madsmag gennem laboratorieeksperimenter og feltarbejde, der kan kræve at besøge fødevareproduktionsanlæg eller indsamle prøver. Denne stilling kræver kreativitet og evnen til at arbejde godt sammen med en gruppe andre fødevareforskere mod et fælles mål.

Produktudvikling fødevareforsker

National gennemsnitsløn: $85.370 om året

Primære opgaver: Produktudvikling fødevareforskere arbejder med produktionsvirksomheder for at hjælpe dem med at forstå og kontrollere de processer, der bruges til at fremstille en række forskellige fødevareprodukter. Personer, der arbejder med produktudvikling, arbejder tæt sammen med forskere for at hjælpe med at udvikle nye ideer om fødevarer. Disse personer arbejder på at forbedre eksisterende fødevarer, samtidig med at de hjælper med udviklingen af ​​nye produkter.

Specialist i fødevareemballage

National gennemsnitsløn: $91.426 om året

Primære opgaver: En fødevareemballagespecialist eller ingeniør designer emballagematerialer til fødevarer, og sørger for, at disse produkter forbliver sikre og ubeskadigede under transport og hjælper med at opretholde fødevarekvaliteten, når produkterne er på hylderne. Disse personer vurderer en virksomheds nuværende fødevareemballage og anbefaler strukturelle og kvalitetsbaserede forbedringer. De har også ofte til opgave at udvikle omkostningsforbedringsstrategier for både ny og eksisterende fødevareemballage.

Fødevarefabrikschef

National gennemsnitsløn: $107.231 om året

Primære opgaver: Ledere af fødevarefabrikker fører tilsyn med driften af ​​fødevareforarbejdningsanlægget, fører tilsyn med medarbejdere og overvåger produktkvaliteten. Disse fagfolk arbejder typisk på anlæg, der omdanner råvarer som husdyr, grøntsager og korn til forbrugerprodukter, der er tilgængelige i købmanden. De opretholder sikkerheden og sikrer, at processer og medarbejdere er effektive.

Arthur Steen
Arthur Steen Hvis du elsker at lave mad eller eksperimentere med opskrifter, men også er interesseret i videnskaben bag, hvordan man laver mad, og hvad man skal spise, så giver en fødevarevidenskabsuddannelse mange forskellige muligheder, der kan føre til en givende karriere. For dem, der forfølger en fødevarevidenskabsgrad eller overvejer dette studieforløb, er det nyttigt at forstå, hvilke karrierer der er tilgængelige for dig, når du er færdiguddannet.