Spørgsmål Og Svar: Hvad Er Et Blue Collar-job? Definition, Karrieremuligheder Og Færdigheder

Spørgsmål Og Svar: Hvad Er Et Blue Collar-job? Definition, Karrieremuligheder Og Færdigheder

Arbejdsstyrken har længe været opdelt i to medarbejderkategorier: arbejdere og funktionærer, hver med sit eget sæt af færdigheder, karrierer og funktioner. I denne artikel definerer vi, hvad en medarbejder er, og hjælper dig med at afgøre, om det er det rigtige for dig at arbejde med en blå-krave-karriere.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er en medarbejder?

En medarbejder er en arbejderklasseindivid, der arbejder i et miljø, der kræver fysisk arbejde. Roden til udtrykket refererer til de arketypiske blå denim arbejdsskjorter, som fysiske arbejdere engang var forpligtet til at bære. Omvendt var funktionærer forpligtet til at bære hvide kraveskjorter i rene kontormiljøer.

Nogle af de brancher, som en medarbejder kan arbejde i, omfatter:

 • Fremstilling
 • Olie og gas 
 • Konstruktion
 • Minedrift 
 • Vedligeholdelse

Relateret: Blue-Collar vs White-Collar Jobs: Her er forskellen

Sådan får du et blåkravejob

Hvis du er interesseret i blåkravearbejde, kan du overveje at bruge disse trin for at komme i gang:

 1. Forskning.
 2. Identificer og vurder dine færdigheder.
 3. Forfølge uddannelse og certificeringer.
 4. Anvend på blåkrave-stillinger.

1. Forskning

Begynd med at undersøge potentielle erhvervskarrierer, som du måske ønsker at forfølge. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken arbejderstilling du vil søge, kan du overveje at kontakte en anden medarbejder til en informativ samtale. 

Informationsinterviews er uformelle diskussioner med personer, der arbejder i en branche, som du udforsker. Dette er tiden til at stille spørgsmål om deres daglige oplevelser inden for deres rolle, og hvilke skridt du skal tage for at arbejde i deres stilling. Dette er ikke en formel jobsamtale; informative interviews er udelukkende for at få en dybere forståelse af et erhverv. 

Blåkrave-medarbejdere kan muligvis hjælpe dig med at opdage: 

 • Hvilke kompetencer arbejdsgivere leder efter 
 • Tips og råd om deres rolle baseret på deres erfaring
 • Hvilke maskiner og udstyr skal bruges 
 • Deres tilfredshedsniveau i deres nuværende rolle 
 • Veje til avancement

2. Identificer og vurder dine færdigheder

Blåkrave-stillinger kræver, at medarbejderne har højt specialiserede færdigheder til at udføre bestemte opgaver. At identificere dine styrker og svagheder kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken branche du vil ind i og hjælpe dig med at forberede dit CV eller til en samtale.

For at komme i gang skal du beslutte dig for, hvordan du vil vokse i din professionelle karriere, og om det hænger sammen med kravene til et professionelt job. Sammenlign ansvarsområderne for de professionelle job, du er interesseret i, med dine evner.

Her er nogle værdifulde styrker til blåkrave-stillinger: 

 • Ledelse
 • Samarbejde
 • Udholdenhed
 • Disciplin
 • Tålmodighed
 • Etik

Her er nogle svagheder at arbejde på for blåkrave-stillinger:

 • Selvkritisk
 • Svært ved at stille relevante spørgsmål 
 • Mangler brancheerfaring
 • Tag for meget ansvar

Relateret:  Interviewspørgsmål: "Hvad er dine styrker og svagheder?"

3. Forfølge uddannelse og certificeringer

At dyrke dine færdigheder er afgørende for at modtage fremtidig beskæftigelse til et blåt kravejob. Brug din forskning til at forstå de forskellige typer certificeringer og uddannelse, der kræves for at arbejde i din ønskede stilling. Overvej at søge en læreplads eller at gå på handelsskole, som typisk omfatter praktik på arbejdspladsen.

Husk, at hver profession har en anden proces med hensyn til, hvordan man bliver certificeret til at udføre en bestemt rolle, så det er vigtigt at være opmærksom på det, når du bestemmer din karrierevej.

Relateret: 12 job inden for byggeri, der betaler godt

4. Påfør på blåkravepositioner

Opret et stærkt CV for at søge ledige stillinger. Hvis du modtager interviewanmodninger, skal du være parat til at sælge dig selv. Øv dig i at blive komfortabel med at svare på spørgsmål om din seneste erfaring, og hvordan dine færdigheder kan overføres til den stilling, du søger. 

Overvej disse nøgleområder for at hjælpe dig med at lave et effektivt CV og præstere godt i dit interview: 

Overvej mange års erfaring og uddannelsesbaggrund

Et gymnasieeksamen eller en GED er påkrævet for de fleste stillinger, men vær opmærksom på den type uddannelse, du modtager, og hvad du har lært i løbet af disse år. Hvis du lige er begyndt din karriere, så kan du fremhæve matematik- og sprogfærdigheder, der kan være relevante.

Hvis du arbejdede på deltidsjob i løbet af gymnasiet, skal du notere dine ansvarsområder i disse stillinger, og hvordan du hjalp med at opfylde målene for din vejleder sammen med tildelte opgaver, der hjalp med at nå deres forretningsmål. 

Identificer gennemført uddannelse og opnåede certificeringer

Hvis du tog uddannelse på en handelsskole eller opnåede yderligere certificeringer til erhvervsuddannelse, så sørg for at skitsere de færdigheder, du har opnået som et resultat af praktisk træning. Dette giver en arbejdsgiver mere information om, hvor uddannelig du er.

Afhængigt af typen af ​​job er nogle erhverv mere tilbøjelige til at ansætte medarbejdere med overførbare færdigheder end andre, der kan kræve specifikke certificeringer. 

Gennemgå præstationsmålinger

Tidsstyring er en kritisk færdighed at lære i et professionelt job. Sørg for at understrege den tidsperiode, hvor du udførte opgaver på din arbejdsgivers vegne. På denne måde ved en arbejdsgiver præcis, hvor lang tid det tager at udføre bestemte opgaver. Planlægning, uddelegering og stresshåndtering kan være andre færdigheder, som du kan nævne i en personlig samtale.

Blåkrave færdigheder

Her er nogle af de færdigheder, blåkrave-medarbejdere skal besidde for at opnå succes i løbet af deres karriere: 

Mekaniske færdigheder

Medarbejdere bruger deres færdigheder med maskiner til at hjælpe kunder og skabe produkter. At være uddannet i specifikke maskiner hjælper dig med at forstå, hvordan et produkt fungerer, og hvordan du kan reparere det, hvis det går i stykker. Medarbejdere evaluerer og administrerer ofte processer for at hjælpe med at holde maskineriet kørende. For eksempel kan montering af maskiner på en olieplatform hjælpe med at holde øvelserne kørende og overholde deadlines. 

Tekniske færdigheder

Nogle arbejdere arbejder med computerteknologi for at opretholde driften for en organisation. De skal navigere adskillige ændringer på arbejdspladsen til servicemedarbejdere og deres kunder, når det er relevant. De kan forbedre driftstiden og kvaliteten af ​​produktionen af ​​medarbejdernes systemer og bestemme den bedste måde at fejlfinde problemer på. Blåkrave-medarbejdere kan også modtage detaljer om arbejdsordrer gennem computeriserede systemer. 

Problemløsningsevner

Mange uventede ting kan ske i blåkrave-indstillinger. Der kan være mangel på personale, ændringer i vejret eller maskinnedbrud. Du skal kunne tænke analytisk for at løse problemer, efterhånden som de opstår.

Fysisk formåen

Nogle arbejderjob er mere fysisk intensive end andre. For nogle kan du have brug for at være dygtig til hånd-øje-koordination, mens andre kan kræve løfteudstyr eller længere timer med manuelt arbejde. Medarbejdere skal have en klar forståelse af, hvilken type miljø de arbejder i, for at udøve den nødvendige fysiske styrke til at udføre arbejdet.

Ditlev Nikolajsen
Ditlev Nikolajsen Arbejdsstyrken har længe været opdelt i to medarbejderkategorier: arbejdere og funktionærer, hver med sit eget sæt af færdigheder, karrierer og funktioner. I denne artikel definerer vi, hvad en medarbejder er, og hjælper dig med at afgøre, om det er det rigtige for dig at arbejde med en blå-krave-karriere.