Spørgsmål Og Svar: Hvad Er En Typisk Plan For Tredje Skift?

Faciliteter, der fungerer 24 timer i døgnet, kræver første-, anden- og tredjeholdsarbejdere for at holde virksomheden kørende. Tredjeholdsansatte arbejder typisk natten over, hvilket kan give unikke udfordringer såvel som særlige frynsegoder. Denne artikel hjælper dig med at forstå, hvad et tredje skift er, og de job, det typisk gælder for, hvilket kan hjælpe dig med at beslutte, om denne type arbejde er den rigtige for dig.

Hvad er det tredje skift?

Det tredje skift, også kendt som nattevagt eller kirkegårdsskift, er betegnelsen for arbejdsplanen, der finder sted fra omkring midnat til de tidlige morgentimer. Selvom den nøjagtige arbejdstid på tredje skift kan ændre sig fra en arbejdsplads til en anden, sker dette skift næsten altid om natten. Arbejdspladser, der opererer 24 timer i døgnet, skal have tidsplaner for tredje vagt for at holde anlægget bemandet til enhver tid.

Den første vagt i en døgnåben facilitet foregår typisk fra ca. 8.00 til 16.00. Den anden vagt kommer fra kl. . Andre arbejdspladser kan bruge skiftehold, hvor medarbejderne arbejder første vagt i nogle uger, anden vagt i nogle uger og tredje vagt i nogle uger.

Fordele ved tredje vagttimer

Selvom en tredje vagtplan ikke betragtes som en typisk arbejdsdag, er der mange fordele ved at have denne tidsplan. Nogle af fordelene ved at arbejde på tredje skift inkluderer:

  • Mindre trafik: Pendlingen til og fra arbejde er typisk hurtigere og nemmere for tredjeholdsarbejdere end dem, der arbejder almindelig arbejdstid.

  • Færre møder: Arbejdspladsmøder er mere tilbøjelige til at finde sted i løbet af dagen. Tredjeholdsarbejdere kan ofte modtage notaterne fra disse møder uden at skulle tage timeout af deres dage for at deltage.

  • Et roligere arbejdsmiljø: De fleste faciliteter er roligere og mindre travle i det tredje skift. Dette gælder især, hvis du opbevarer hylder i en butik, mens den er lukket natten over, eller bemander en sikkerhedsskranke til en facilitet, der er lukket for offentligheden i disse timer.

  • Tilgængelighed i dagtimerne: Selvom det kan kræve en justering af dine søvntimer, bør du have mere tilgængelighed i dagtimerne til aktiviteter som at møde serviceprofessionelle i huset.

  • Mindre jobkonkurrence: Der plejer at være mindre konkurrence om tredjeholdsjob. Dette kan gøre det meget nemmere at komme ind på dit valgte felt og få erhvervserfaring.

  • Et mindre personale: På de fleste arbejdspladser er tredjeholdspersonalet mindre end dagpersonalet. Disse arbejdere nyder mere selvstændighed og arbejder under et mindre ledelsesteam, hvilket kan give dig ekstra frihed til at fokusere på dit job.

Læs mere: Skifteholdsarbejde: Definition, job, fordele og ulemper

Job, der almindeligvis bruger tredje skift

Det tredje skift er mere almindeligt i visse brancher end i andre. Nedenfor er nogle erhverv, hvor du ofte vil finde jobåbninger på tredje skift.

1. Pedel

National gennemsnitsløn: $11,38 i timen

Primære opgaver: Pedel gør ofte rent i faciliteterne natten over. De er bedre i stand til at støvsuge, støve og rengøre badeværelser, når disse bygninger er tomme for beboere.

2. Natrevisor

National gennemsnitsløn: $11,82 i timen

Primære opgaver: Nattevisorer arbejder på hoteller og yder overnatningsassistance til gæster. De kan tage imod reservationer, tjekke gæster ind eller sende ekstra toiletartikler til gæster som anmodet om natten. De holder også receptionen velorganiseret og forbereder anlægget til næste dag.

3. Sikkerhedsvagt

National gennemsnitsløn: $12,48 i timen

Primære opgaver: Sikkerhedsvagter overvåger lokalerne for usædvanlig aktivitet. Under det tredje skift omfatter deres ansvar typisk at se sikkerhedskameraer eller patruljere området. De kan lyde for alarmer og tilkalde politiets backup, når det er nødvendigt.

4. Paramediciner

National gennemsnitsløn: $19,69 i timen

Primære opgaver: Paramedicinere reagerer på nødopkald, som kan komme ind når som helst i løbet af natten. Paramedicinere kan genoplive patienter, behandle sår og tilbyde førstehjælp. De er ansvarlige for at stabilisere patienter og hjælpe dem med at komme til et hospital for mere omfattende pleje.

5. Brandmand

National gennemsnitsløn: $45.484 om året

Primære opgaver: Brandmænd på tredje skift reagerer på opkald, der kommer ind i løbet af natten. Disse kan omfatte brande samt medicinske nødsituationer og andre katastrofer, som disse førstehjælpere er tilkaldt for at hjælpe med.

6. Hotelchef

National gennemsnitsløn: $50.126 om året

Primære opgaver: Hoteller kan have gæster, der går ind og ud af anlægget på alle tidspunkter, så ledelsen skal være tilgængelig under hvert skift. Tredje skift hotelledere håndterer ofte mere papirarbejde, såsom at lave medarbejderplaner og forberede særlige begivenheder eller VIP-gæster, der ankommer næste dag.

7. Politibetjent

National gennemsnitsløn: $51.294 om året

Primære opgaver: Der er behov for politibetjente hele tiden for at reagere på nødopkald og patruljere deres jurisdiktioner. Tredje skift politibetjente ser ofte kriminel aktivitet relateret til indbrud, håndhævelse af DUI og prowlere. De er ansvarlige for at håndhæve love, foretage arrestationer og udstede citater efter behov.

8. Lagerchef

National gennemsnitsløn: $51.992 om året

Primære opgaver: Med den voksende popularitet af forsendelse næste dag, fungerer mange varehuse hele natten og udfylder ordrer. En tredje skift lagerchef fører tilsyn med nattevagten og vedligeholder modtage-, distributions- og lageroperationerne i hele anlægget.

9. Skadestuesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $44,78 i timen

Primære opgaver: En akutsygeplejerske hjælper med at vurdere patienternes behov, når de kommer på skadestuen. Ansvar kan omfatte at tage vitale tegn, administrere medicin, udføre mindre operationer, overvåge patienten hele natten og føre detaljerede journaler om patientens ophold.

Relateret: 10 Sygeplejeinterview spørgsmål og svar

10. Læge

National gennemsnitsløn: $201.672 om året (akutlæge)

Primære opgaver: Lægers ansvar varierer efter speciale, men en akutmedicinsk læge, som er mere tilbøjelig til at have en natvagt, har til opgave at diagnosticere og behandle patienter, der kommer til skadestuen. De vil typisk stabilisere disse patienter og henvise dem til den relevante medicinske afdeling for yderligere behandling.

Bendt Klausen
Bendt Klausen Faciliteter, der fungerer 24 timer i døgnet, kræver første-, anden- og tredjeholdsarbejdere for at holde virksomheden kørende. Tredjeholdsansatte arbejder typisk natten over, hvilket kan give unikke udfordringer såvel som særlige frynsegoder. Denne artikel hjælper dig med at forstå, hvad et tredje skift er, og de job, det typisk gælder for, hvilket kan hjælpe dig med at beslutte, om denne type arbejde er den rigtige for dig.