Spørgsmål Og Svar: Hvad Er En Apotekstekniker?

Hvis du har en stor interesse for sundhedsbranchen og ønsker et job, du hurtigt kan uddanne dig til, kan en stilling som farmaceuttekniker være noget for dig. Med en lav adgangsbarriere og et positivt jobudsigt er denne karriere især ideel, hvis du overvejer at forfølge andre roller i sundhedsvæsenet i fremtiden. At lære, hvad nogle af de primære ansvarsområder er for stillingen og de skridt, du kan tage for at blive en farmaceuttekniker, kan hjælpe dig med at afgøre, om det passer godt til dig.

I denne artikel diskuterer vi nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om denne karriere, herunder hvad en farmaceuttekniker er, hvad den nationale gennemsnitsløn er, og hvilke karrierevækstmuligheder der er for farmaceutteknikere.

Hvad er en farmaceuttekniker?

En farmaceuttekniker er en uddannet sundhedsperson, der hjælper en farmaceut med at forberede medicin til kunder og medicinske fagfolk. Nogle af deres primære ansvarsområder omfatter:

 • Indsamling af oplysninger, som de skal bruge for at udfylde en recept til en kunde eller sundhedsplejerske
 • Opmåling og udfyldning af recepter
 • Emballerings- og mærkningsrecepter
 • Behandling af betalinger og forsikringskrav for recepter
 • Udførelse af kundeserviceansvar, herunder besvarelse af patientspørgsmål og telefonopkald
 • At arrangere, at kunder taler direkte med apoteket, hvis de har spørgsmål om sundhedsspørgsmål eller medicin
 • Organisering af apotekets inventar og formidling til apotekerne om mangel på forsyninger eller medicin

Hvad er kravene til farmaceutteknikere?

Nogle af de primære krav for at blive en farmaceuttekniker er:

 • Uddannelse
 • Uddannelse
 • Erfaring
 • Lovmæssige krav
 • Certificering

Relateret: Sådan bliver du apotekstekniker

Uddannelse

Apoteksteknikere har brug for en gymnasieeksamen eller GED, selvom mange arbejdsgivere måske foretrækker at ansætte kandidater med en højere uddannelse. Aspirerende apoteksteknikere kan gennemføre en associeret uddannelse eller et certifikat på en erhvervsskole. I disse programmer fokuserer kandidaterne på de matematiske begreber, der bruges på apoteker. De lærer også om metoder til udlevering af medicin, generel journalføring, apotekslovgivning og andre kurser, der er relevante for at arbejde i et farmaceutisk miljø.

Aspirerende farmaceutteknikere kan også finde mere formelle programmer tilgængelige på community colleges eller hospitaler. Disse programmer kan vare i så få som fire måneder og op til to år.

Uddannelse

Størstedelen af ​​den uddannelse, som apoteksteknikere skal bruge for at udføre de opgaver, der kræves til jobbet, kan opnås på jobbet. Hver arbejdsgiver har forskellige procedurer for oplæring af nyansatte, og den uddannelse kan vare fra tre måneder til et år.

Erfaring

Kandidater, der har en vis praktisk erfaring i et farmaceutisk miljø, er de mest konkurrencedygtige kandidater til åbninger. Farmaceutteknikeruddannelsesprogrammer, såsom dem, der findes på et community college, hospital eller erhvervsskole, inkluderer ofte muligheder for klinisk erfaring som en del af programmet. Dette giver eleverne mulighed for at få praktisk træning og erfaring med at arbejde sammen med en farmaceut.

Lovmæssige krav

De fleste stater har regler på plads for apoteksteknikere. For at finde de regulatoriske procedurer for din stat, skal du kontakte din stat's Boards of Pharmacy. Forordningen kunne omfatte påkrævet formel uddannelse eller uddannelse, en eksamen, der tester nøglekompetencer, et kriminelt baggrundstjek, gebyrer og efteruddannelse. Som farmaceuttekniker er du typisk forpligtet til at registrere dig hos din stats apoteksråd.

Certificering

Selvom en certificering ikke er påkrævet i alle stater, gør det håbefulde farmaceutteknikere mere attraktive for arbejdsgivere. De to certificeringsorganer er Pharmacy Technician Board Certification (PTCB) og National Healthcareer Association (NHA). For at opnå PTCB-certificeringen skal kandidater have et gymnasieeksamen eller GED og skal bestå en eksamen. For at opnå en NHA-certificering skal kandidater være fyldt 18 år, have et gymnasium eller tilsvarende og have et års erfaring eller gennemføre et formelt træningsprogram.

Relateret: En guide til at opnå din apotekstekniker-certificering

Hvad er gennemsnitslønnen for farmaceutteknikere?

Den gennemsnitlige landsdækkende løn er registreret her fra Bonjoures Salaries for farmaceutteknikere er $15,42 i timen, selvom løndata opdateres ofte. Fælles fordele for farmaceutteknikere er sundheds-, syns- og tandforsikringer, pensionsordninger, betalt ferie, refusion af undervisning og muligheder for faglig udvikling. Geografisk placering er en af ​​de vigtigste faktorer, der påvirker lønnen for apoteksteknikere.

Hvilke karrierevækstmuligheder er der for farmaceutteknikere?

Der er ingen videregående uddannelse for en apotekstekniker. Men mange farmaceutteknikere bruger rollen som et skridt mod en mere avanceret karriere i sundhedssektoren, såsom en karriere som farmaceut, læge eller sygeplejerske, da jobbet giver dem praktisk erfaring med at arbejde med patienter og lære om forskellig medicin og medicinsk terminologi.

Relateret: Lær om at være farmaceut

Hvad er jobudsigterne for farmaceutteknikere?

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen for apoteksteknikere at vokse med 7% fra 2018 til 2028, lidt hurtigere end gennemsnittet på 5% for alle erhverv. Stigningen i jobvækst er primært et resultat af den aldrende befolkning og øget behov for receptpligtig medicin. Desuden øger højere forekomster af kroniske sygdomme blandt den aldrende befolkning behovet for apoteksteknikere, som kan hjælpe farmaceuter med at uddele medicin.

Da der også i stigende grad er behov for farmaceuter til at udføre patientplejeaktiviteter, såsom at administrere influenza-indsprøjtninger, vil der også være behov for farmaceutteknikere til at tage en større rolle i apoteksoperationer, såsom indsamling af patientoplysninger og forberedelse af flere typer lægemidler til patienter.

Hvilke færdigheder har farmaceutteknikere brug for?

Nogle af de primære færdigheder, som farmaceutteknikere har brug for, omfatter:

 • Stærk opmærksomhed på detaljer: En farmaceuttekniker er ansvarlig for nøjagtig dispensering af medicin, da fejl kan have alvorlige konsekvenser for patientens helbred. De skal have stor opmærksomhed på detaljer for at sikre, at både medicinen og etiketten er nøjagtige.
 • Kommunikation: Farmaceutteknikere skal have stærke kommunikationsevner til at formidle information om medicinen til apoteket, læger og kunder på en måde, der er klar og kortfattet.
 • Kundeservice: Fordi en betydelig del af deres tid bruges på at interagere med kunder, er det vigtigt for farmaceutteknikere at have stærke kundeservicefærdigheder. Dette inkluderer færdigheder som positivitet, aktiv lytning, viden om specifikke stoffer, empati og tålmodighed.
 • Organisation: Farmaceutteknikere skal være meget organiserede for at balancere de mange forskellige ansvarsområder, de har, og fuldføre det arbejde, som farmaceuten tildeler, samtidig med at de yder kundeservice af høj kvalitet.
 • Matematikfærdigheder: Apoteksteknikere skal fuldt ud forstå de matematiske begreber, der bruges på apoteker for korrekt at tælle piller og sammensatte medicin.

Hvor lang tid tager det at blive farmaceuttekniker?

Det tager typisk mindst tre eller fire måneder at blive farmaceuttekniker, afhængigt af om du gennemfører et on-the-job træningsprogram, der varer så få som tre måneder, eller et formelt uddannelsesprogram, der varer så få som fire måneder. Afhængigt af den uddannelse du vælger, kan det tage op til to år at blive farmaceuttekniker.

Hvordan er arbejdsmiljøet for apoteksteknikere?

Apoteksteknikere arbejder tæt sammen med farmaceuter og andre sundhedsprofessionelle på hospitaler, lokale apoteker, apoteker i almindelige butikker og dagligvarebutikker og klinikker. De fleste apoteksteknikere arbejder fuld tid. Nogle apoteker har åbent om aftenen og i weekenden, og nogle, især apoteker beliggende på hospitaler, har åbent 24 timer i døgnet. Apoteksteknikere, der arbejder på disse apoteker, kan være forpligtet til periodisk at arbejde nat eller weekend. De bruger typisk det meste af deres tid på fødderne, når de er på arbejde og har brug for høje niveauer af udholdenhed for at opretholde deres energiniveau under hele varigheden af ​​deres vagter.

Harry Hemmingsen
Harry Hemmingsen Hvis du har en stor interesse for sundhedsbranchen og ønsker et job, du hurtigt kan uddanne dig til, kan en stilling som farmaceuttekniker være noget for dig. Med en lav adgangsbarriere og et positivt jobudsigt er denne karriere især ideel, hvis du overvejer at forfølge andre roller i sundhedsvæsenet i fremtiden. At lære, hvad nogle af de primære ansvarsområder er for stillingen og de skridt, du kan tage for at blive en farmaceuttekniker, kan hjælpe dig med at afgøre, om det passer godt til dig.