Spørgsmål Og Svar: Hvad Er Certifikatprogrammer?

Spørgsmål Og Svar: Hvad Er Certifikatprogrammer?

Certifikatprogrammer er kortsigtede træningsprogrammer designet til at give dig beherskelse over en bestemt færdighed eller et bestemt emne. Mens kurserne i disse programmer er komprimerede og fokuserede, kan du finde certifikatprogrammer inden for en række akademiske områder, fag og faglige områder.

I denne artikel definerer vi, hvad et certifikatprogram er, identificerer eksempler på certifikatprogrammer og undersøger, hvordan du finder et, der passer til dine karrieremål.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er et certifikatprogram?

Både en grad og et certifikat kan hjælpe dig med at finde et job eller komme videre i din nuværende karriere. Disse programmer er genereret for at fremskynde studerende til fuldtidsbeskæftigelse, mens de giver den uddannelse, de har brug for for at udmærke sig inden for det område, de selv vælger. Kursusindhold og analyse varierer afhængigt af det område, hvor du forsøger at forbedre din karriere. 

Hvorfor er certifikatprogrammer vigtige?

Der er mange veje, du kan tage gennem din karriere, og på et tidspunkt vil du måske forfølge et certifikatprogram for at hjælpe dig med en jobovergang. Du kan finde certifikatprogrammer rettet mod personer, der er:

  • Søger kortvarig uddannelse, der kan føre til øjeblikkelig ansættelse
  • Bare begyndt deres karriere
  • Har mange års erfaring og ønsker at styrke visse kompetencer
  • På udkig efter et karriereskifte

Sådan finder du det rigtige certifikatprogram

Hvis du har besluttet dig for at gennemføre et certifikatprogram for at hjælpe din karriere, er der en række forskellige steder at finde det program, der passer til dig. Overvej et par af disse muligheder:

1. Spørg din arbejdsgiver

Hvis du er interesseret i et certifikatprogram, der kan hjælpe dig på din karrierevej, så spørg din arbejdsgiver, hvilken type muligheder der er tilgængelige for dig. De kan sandsynligvis foreslå programmer, der kan hjælpe dig med at lære en ny færdighed eller muligvis endda føre til en lønforhøjelse eller forfremmelse. Mens du spørger om de tilgængelige certifikatprogrammer, skader det heller ikke at se, om din virksomhed helt eller delvist vil betale for dit program, da det er relateret til dit job.

2. Få indsigt fra dit professionelle netværk

Hvis du lige er startet i din karriere eller skifter karrierevej, kan du tale med kontakter om mulige certifikatprogrammer. En informativ samtale er et godt sted at komme i gang med at spørge folk i feltet, hvilke typer programmer arbejdsgivere normalt leder efter, eller hvad de tror, ​​kan hjælpe dig i din jobsøgning. Hvis nogle af disse personer allerede har gennemført nogle certifikatprogrammer, kan du bede dem om detaljer om programmet og skolen. 

3. Tjek med universiteterne om tilgængelighed

Mens en virksomhed eller anden organisation kan tilbyde nogle certifikatprogrammer, tilbyder skoler størstedelen af ​​programmerne. Når du ved, hvilken type program du vil gennemføre, skal du kontakte dine lokale community colleges, universiteter og erhvervsskoler for at se, hvilke programmer de har til rådighed. Community colleges tilbyder typisk de billigste programmer og kan endda tilbyde gratis certificeringer. 

Typer af certifikatprogrammer

For at hjælpe dig godt i gang er her et par typer certifikatprogrammer, du skal gennemgå, før du vælger din bedste pasform:

Gratis certifikat programmer

Gratis online certificeringer kan hjælpe dig med at styrke dine færdigheder og tilføje en certificering til dit CV. Gratis certificeringer kan tilbydes for færdigheder som inbound marketing, kodning og business intelligence-værktøjer. Tilføjelse af disse certificeringer viser, at du kan oplæres til en arbejdsgiver og er ivrig efter at lære flere færdigheder på arbejdspladsen. Nogle virksomheder kan tilbyde disse certificeringer som et incitament til at opbygge deres færdigheder i deres nuværende stilling i deres virksomhed. 

Seks måneders certifikatprogrammer

Dette program kan hjælpe dig med at øge dit indtjeningspotentiale hurtigt, hvis du består programmet og får beskæftigelse, når du er færdig. Hvis du har brug for at opnå færdigheder for at fremme progressionen af ​​din karriere, er denne vej optimal. Du kan modtage certificeringer i programmer for medicinske kodere, akutmedicinske teknikere, flyveledere eller ejendomsmæglere. 

College certifikat programmer

Skoler og programmer har forskellige krav, afhængigt af hvilket felt du gerne vil have et certifikatprogram i. Der kan dog være behov for andre teknologiske færdigheder for at opfylde behovene for det program, du søger til, såsom specifikke computerprogrammer eller relevant matematik færdigheder.

Graduate certifikat programmer

Disse programmer erstatter ikke en kandidatuddannelse, men de vil hjælpe dig med at få yderligere viden vedrørende dit studieområde. Populære kandidatcertifikater omfatter studieområder som sygepleje, projektledelse og økonomi. Disse certifikater kan også give dig kredit gennem dit universitet, der kan hjælpe dig med at erhverve din kandidatgrad hurtigt, mens du får erfaring på arbejdspladsen. 

Relateret: 10 seks-måneders certifikatprogrammer, der betaler godt

Eksempler på certifikatprogrammer, der kan føre til højtlønnede job

Følgende højtlønnede job kræver normalt et certifikat:

1. VVS-installatører, rørmontører og dampmontører

National gennemsnitsløn: $14,82 i timen

Primære arbejdsopgaver: VVS-installatører, rørmontører og dampmontører installerer og reparerer rør i boliger, virksomheder og fabrikker. Mange lærer på jobbet gennem en fire-eller-fem-årig læretid, og nogle gennemfører et certifikatprogram gennem en teknisk skole. Nogle stater kræver også, at blikkenslagere, pipefitters og dampfitters har en licens.

2. Tegner

National gennemsnitsløn: $21,26 i timen

Primære opgaver: Tegnere bruger speciel software til at konvertere design skabt af arkitekter og ingeniører til tekniske tegninger. De fleste tegnere har brug for uddannelse i computerstøttet design og udarbejdelse (CADD) for at udføre deres job. Træning udføres typisk gennem et teknisk program, der vil føre til et certifikat eller en grad i udarbejdelse.

3. Varme-, ventilations- og klimatekniker

National gennemsnitsløn: $22,50 i timen

Primære opgaver: Normalt kaldet HVAC-teknikere, disse mekanikere og installatører arbejder med opvarmning, køling, ventilation og kølesystemer på kontorer, skoler, hospitaler, hjem og andre bygninger. De fleste teknikere skal gennemføre et certifikatprogram eller en grad fra en handels- eller teknisk skole. Nogle programmer kan vare op til et år, men du kan også finde seks måneders certifikatprogrammer, der fører til højere lønnet arbejde.

4. Kirurgisk teknolog

National gennemsnitsløn: $54.650 om året

Primære opgaver: Kirurgiske teknologer kaldes også nogle gange operationsteknikere. De hjælper med kirurgiske operationer på hospitaler. De forbereder operationsstuerne, sørger for, at alt udstyr er steriliseret og korrekt arrangeret, og hjælper kirurger under procedurer. Kirurgiske teknologer har typisk brug for en associeret grad.

5. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $72.400 om året

Primære opgaver: Webudviklere designer og laver hjemmesider til deres kunder. De håndterer hjemmesidens udseende, hastighed og ydeevne. De kan arbejde for designvirksomheder, marketingfirmaer eller være selvstændige. Mens nogle webudviklere har en uddannelse i webdesign, har andre et certifikat i webudvikling.

Markus Johannsen
Markus Johannsen Certifikatprogrammer er kortsigtede træningsprogrammer designet til at give dig beherskelse over en bestemt færdighed eller et bestemt emne. Mens kurserne i disse programmer er komprimerede og fokuserede, kan du finde certifikatprogrammer inden for en række akademiske områder, fag og faglige områder.