Specialuddannelsesfag: Hvad Er Specialundervisning, Og Hvad Er Fordelene?

I skolerne har nogle elever individuelle behov, som kræver lærere med yderligere uddannelse. Dem med grader i specialundervisning forstår, hvordan de bedst tjener disse elever og hjælper dem med at opnå succes i klasseværelset og videre. At forstå, hvad en specialuddannelse hovedfag indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, om dette er det rigtige valg for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad specialundervisning er, hvad du kan studere, mens du studerer det, fordelene ved at opnå en specialuddannelse og mulige karriereveje for specialuddannelser.

Relateret: 9 givende karrierer i tidlig børneuddannelse

Hvad er specialundervisning?

Specialundervisning er et undervisningsområde, der fokuserer på at uddanne elever med diagnosen handicap inden for læring, udvikling, adfærd og andre relaterede områder. Normalt arbejder specialundervisningslærere i skolemiljøer i klasseværelser, der er specielt udpeget til disse elever. De kan dog også undervise i hybridklasselokaler, der rummer alle elever.

Speciallærere tilpasser deres skoles læseplaner og lektionsplaner for at imødekomme elevernes læringsbehov. De inkorporerer specialundervisningens principper og procedurer i deres egne undervisningsmetoder for at opnå succes i klasseværelset.

Relateret: Sådan bliver du specialpædagog

Specialpædagogisk løn og jobudsigt

Selvom en grad i specialundervisning giver mange karrieremuligheder, er den mest almindelige ønskede karriere for hovedfag inden for feltet at blive speciallærer. Den gennemsnitlige løn for en specialundervisningslærer er $49.684 om året.

Med hensyn til jobudsigter forudsiger Bureau of Labor and Statistics jobmuligheder for specialundervisningslærere vil vokse med 3% i 2029, hvilket er den samme vækstrate for de fleste andre karrierer i den periode.

Hvad er fordelene ved at være specialpædagog?

For dem, der er interesserede i at arbejde med studerende med handicap, har en uddannelse i specialpædagogik nogle fordele i forhold til en grad i traditionel undervisning. Disse fordele omfatter:

Øget jobsikkerhed

Da skoler og andre uddannelsesinstitutioner står over for lærermangel, er de fleste lærerjob i øjeblikket meget efterspurgte. Men dem med specialiseret uddannelse inden for mere specifikke områder, såsom specialundervisning, øger deres chancer for både at finde et job og beholde det. Derudover forudser Bureau of Labor and Statistics, at efterspørgslen efter specialundervisningslærere kan stige snart, da fremskridt inden for videnskab og medicin giver mulighed for tidlig opdagelse og diagnosticering af handicap.

Flere karrieremuligheder

Specialuddannelseskarrierer kræver ofte flere certificeringer. Dette omfatter lærercertificering, specialuddannelsescertificering og uddannelsescertificering inden for et specifikt studieområde, såsom historie eller matematik. Fordi specialundervisningslærere ofte har flere certificeringer end traditionelle uddannelsesfag, kan der være flere undervisningsmuligheder tilgængelige for dem, når de søger arbejde.

En grad i specialundervisning giver dig også mulighed for at finde karrierer uden for skolerne. Specialundervisningsfag kan ofte finde arbejde inden for social service og nonprofit-områder.

Relateret: Lær om at være socialrådgiver

Mere tid med eleverne

Da specialundervisningsklasser normalt er mindre end almenundervisningsklasser, og fordi speciallærere ofte arbejder med de samme elever hele dagen, bruger disse lærere mere tid med deres elever på individuelt niveau. Derfor kan interesserede i at arbejde tæt sammen med færre elever have gavn af at specialisere sig i specialundervisning.

Fordi specialundervisningsklasser ofte ansætter hjælpere til at hjælpe læreren, giver dette også speciallærere tid til at løse individuelle elevers udfordringer eller give mere en-til-en hjælp til deres elever end traditionelle lærere.

Arbejdsdagens mangfoldighed

Hver specialundervisningsstuderende har deres egne unikke mål og behov. Dette giver flere muligheder end traditionelle klasseværelser for dem, der leder efter nye udfordringer og mål i deres daglige arbejde. Da specialundervisning centrerer sig om den enkelte elevs individuelle behov, er der ofte lige så stor variation i de daglige mål med jobbet, som der er elever i klasseværelset.

Fokus på teamwork

Med fokus på handicappede elevers individuelle behov giver karrierer i specialundervisningen mulighed for at arbejde som en del af et større team af hjælpere og specialister. Personer i specialundervisning kan finde hjælp til at løse problemer og nå mål fra de andre professionelle i deres lokalsamfund, andre medlemmer af deres elevers plejeteam og elevernes forældre selv, som ofte forbliver direkte involveret i deres barns pleje og mål.

Arbejdsglæde

Personer med en karriere inden for specialundervisning rapporterer ofte om høj tilfredshed med deres job. Dette skyldes sandsynligvis et tæt samarbejde med dem, der har behov for hjælp, og evnen til at yde den hjælp. Da de fleste karrierer inden for specialundervisning specialiserer sig i at hjælpe andre med at opnå individuelle uddannelses- og livsmål, vil de, der får tilfredsstillelse ved at hjælpe andre, sandsynligvis finde denne karrierevej givende.

Relateret: Populære karrierer inden for uddannelse, du kan forfølge

Hvilke fag studerer specialpædagogiske hovedfag?

Specialuddannelsesgrader tilbyder kurser i både almen uddannelse og andre specialiserede områder for at forberede eleverne til deres karriere. Der er mange grader inden for området at vælge imellem, hver med deres eget fokus, kurser og krav. Nogle af de mest almindelige studieområder for dem med speciale i specialundervisning omfatter:

 • Differentieret undervisning
 • Adfærdsstyring
 • Forældrekommunikation
 • Handicap og usædvanlige forhold
 • Grundskole eller ungdomsuddannelse
 • Autisme uddannelse
 • Kulturel diversitet
 • Menneskelig udvikling
 • Læringsmetoder
 • Vurdering i specialpædagogik
 • Hjælpemidler
 • Uddannelsesfokus såsom matematik, naturvidenskab eller historie

Karrieremuligheder for specialuddannelser

Grader i specialundervisning giver karrieremuligheder ud over at blive lærer. På grund af gradens fokus på individualiserede behov hos personer med handicap, kan disse karrierer spænde fra forskellige typer specialiseret terapi til rådgivning og mere. Selvom de fleste af disse karrierer kræver yderligere uddannelse eller erfaring, kan de med en grad i specialundervisning finde disse andre karrierer givende:

 • Skolerådgiver
 • Musikterapeut
 • Tolk til hørehæmmede
 • Skolesocialrådgiver
 • Tale-sprog patolog
 • Pædagogisk diagnostiker
 • Specialundervisningsadministrator
 • Studenterlærervejleder
 • Autismecenterleder
 • Tilpasset idrætslærer
 • Fritidsterapeut
 • Kreativ kunstterapeut
 • Rehabiliteringsvejleder
 • Underviser
 • Pædagogisk advokat

Bendt Brix
Bendt Brix I skolerne har nogle elever individuelle behov, som kræver lærere med yderligere uddannelse. Dem med grader i specialundervisning forstår, hvordan de bedst tjener disse elever og hjælper dem med at opnå succes i klasseværelset og videre. At forstå, hvad en specialuddannelse hovedfag indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, om dette er det rigtige valg for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad specialundervisning er, hvad du kan studere, mens du studerer det, fordelene ved at opnå en specialuddannelse og mulige karriereveje for specialuddannelser.